Огляд магнітної клавіатури Wooting 80HE

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

feniks_tm: 24.10.2025 20:21
Melofon: 24.10.2025 19:56 Это я самое первое заметил и тоже акцентировал что пластик не соответствует ценнику, а в остальном нормальная клава, хотя в обзоре говорилось что есть вариант этой клавы с алюминиевым корпусом но не понятно на сколько он дороже если дороже.
+10090$ за цинковий корпус)
В мене є MITSUMI там хоч і не весь корпус металевий але низ точно :D
Є ще BTC 1996 року обидві працюють досі :super:

Я мав змогу користуватись такими клавіатурами як Akko 3098S, Keychron K10 PRO, Leopold FC900RBT, дві останні я вже продав, залащилися Akko, xоча за роботою мені більше сподобалась Leopold.

Тому так якісна клавіатура дешевою не буде, але й віддавати купу грошей за будь що теж не варто. :)
Melofon
Member

Mozdev

Ну врядли этот брэнд это будь що :facepalm: , поэтому и во многих обзорах (не обязательно продажных) намекают на качество, бо смелые типы решившись сделать то что не делали другие до них уже хотябы достойны того чтобы их финансово поддержать, некоторые бренды и такого не придумали сами как Wooting ( а лишь следуют трендам рынка не придумывая ничего нового сами), а у этих хотябы новые идеи появляются которые потом весь рынок берет за пример!!!
Mozdev
Member

Hotspur: 24.10.2025 19:44
_Andrik_: 24.10.2025 18:23По темі, ну таке . За стільки грошей можно і корпус як мінімум не з пластику мати .
згоден. цінник не для бюджетних речей
За такі грощі можна придбати HHKB, або Realforce, або ще дуууже багато різних клавіатур із більш якісних матеріалів, та взагалі кращих,
тут же йде переплата за те що це новинка з Hall effect (тобто магнітні перемикачі).
Ті ж Keychron нормальні, або ще дешевше Hator.
якщо про "HE", то є наприклад Keychron K10 HE Standard Edition 7к грн., дорого? тоді воно вам не потрібно, беріть за 1.5~2.5к грн Hator там є все даблшот PBT кейкапи,
хот-свап механічних перемикачів( або оптичних), бездротова з батареєю на 4000Mah, RGB підсвітка.
Melofon: 24.10.2025 23:13
Mozdev

Ну врядли этот брэнд это будь що :facepalm: , поэтому и во многих обзорах (не обязательно продажных) намекают на качество, бо смелые типы решившись сделать то что не делали другие до них уже хотябы достойны того чтобы их финансово поддержать, некоторые бренды и такого не придумали сами как Wooting ( а лишь следуют трендам рынка не придумывая ничего нового сами), а у этих хотябы новые идеи появляются которые потом весь рынок берет за пример!!!
+1
Бренд може й не будь що, але ж могли трохи якісніше зробити, одне але у Wooting не поганий софт.
Keychron K10 HE Standard Edition як приклад альтернативи яка дешевше, і що головне не сильно гірше за якістю, але софт в них таке собі.
Последний раз редактировалось Mozdev 24.10.2025 23:38, всего редактировалось 1 раз.
StTechnik
Member

Mozdev: 24.10.2025 23:34але софт в них таке собі
Ну якэ такэ? Нормальный там софт. Все что нужно делает, особенно с учетом того что он нужен раз все настроить и забыть про него.
Mozdev
Member

StTechnik: 24.10.2025 23:37
Mozdev: 24.10.2025 23:34але софт в них таке собі
Ну якэ такэ? Нормальный там софт. Все что нужно делает, особенно с учетом того что он нужен раз все настроить и забыть про него.
Наприклад я хочу макроси( які можна динамічно міняти, додавати як на самій клавіатурі так і з пк), я хочу індивідуально задати RGB колір окремо для кожної клавіші, Я хочу можливість все це зберегти у пам'ять клавіатури(профілі які можна перемикати як програмно з пк, так і з клавіатури) і щоб усе це було зручно робити, як із клавіатури так із пк.
Є таке?
feniks_tm
Member

Mozdev: 24.10.2025 23:46
StTechnik: 24.10.2025 23:37
Наприклад я хочу макроси( які можна динамічно міняти, додавати як на самій клавіатурі так і з пк), я хочу індивідуально задати RGB колір окремо для кожної клавіші, Я хочу можливість все це зберегти у пам'ять клавіатури(профілі які можна перемикати як програмно з пк, так і з клавіатури) і щоб усе це було зручно робити, як із клавіатури так із пк.
Є таке?
На вутінгу нема макросів, btw :lol:
Mozdev
Member

feniks_tm: 24.10.2025 23:47
Mozdev: 24.10.2025 23:46

Є таке?
На вутінгу нема макросів, btw :lol:
Нууу, тепер я точно її не куплю :gigi:
Voozy
Member

Купил себе механику размера TKL, перешёв с именитого и уважаемого бренда RZTK.
По ощущениям - плацебо какое-то. Вроде бы клацает лучше, но словами не опишешь. Только на хозяйство теперь давит, когда сидишь на кресле в развалку :insane:.
Моя, правда, стоила меньше 2к грн. Но свитчи какие-то брендовые. Кароче фанатизм и мастурбация эти ваши механики, имхо. Друг вообще отдал 200 долларов (он НЕ богатый!).

Мои 5 копеек, спасибо что читаете мой блог.
Pushkinyan
Junior

EVGA z20 optical switch, 70 y.e. - ось це крута клава
StTechnik
Member

Ну звісно ж є.
ПО там по сути одно для всех клавиатур, поддерживающих стандарт QMK и оно облачное. Все что ты перечислил там есть, просто для некоторых моделей что то может быть недоступно. Макросы, профили, подсветки, настройки точки актуации, рапид триггер, в HE там даже можно настроить на нажатие одной кнопки 4 действия подряд. Не знаю для чего это нужно, но можно. Единственное чего нет - динамическая запись макросов на лету как у Лоджитеков. Но это и не Лоджитек. И второе не совсем удобство для меня - с ПО нельзя работать по беспроводу. Надо втыкать проводок. Но те кто сидят на проводе - могут все это делать в любой момент.
Dynamite
Member

Стакан воды и 179 баксов можно выкинуть
mult
Member

У мене є ця 80НЕ.
Купив дорого, бо у перекупів.
Свічі L45.
Точку спрацювання поставив на 2.0 мм.
Всякими рапідами і іншим не користуюсь.
Хіба що вона в мене включена в швидкісний порт на материнці, для 1000 герц.
Я довольний.
Але підозрюю, аби я взяв умовну Nuphy, на які я спочатку і дивився і яка набагато дешевша.
То був би також довольний і зекономив би купу грошей :)
Одне що тут програмна підтримка довга.
А інші клавіатури за рік вже перестають підтримувати.
Але чи це так необхідно, якщо все працює і за рік якісь косяки поправили, це вже питання інше :)
leif
Member

mult: 25.10.2025 11:42Точку спрацювання поставив на 2.0 мм.
Всякими рапідами і іншим не користуюсь.
Изображение

тобто ви отримали рівно нуль переваг магнітної клавіатури, але всі її недоліки. ну... хозяін-барін, звичайно
mult
Member

leif
Не рівно нуль.
Мені переваги не потрібні, я не граю КС і тп.
Як щось мені знадобиться, рапід і тп воно в мене вже є.
Недоліків в порівнянні з механікою я взагалі не бачу.
Навпаки одні плюси, це як для звичайного користувача.
Можливість налаштувати клавіші як геймпад.
Коли довго тримаю клавішу затиснутою, то не переживаю що щось станеться з механізмом чи контактами.
І взагалі мені магнітка подобається більше.
Звісно для поціновувачів механіки звук і відгук клавіш у магнітки поганий.
Але для мене як для пересічного користувача і як такого хто не занурюється сильно в теми кдавіатур.
Звук і тактильність абсолютно все чудово.
Відстані в 2.0 мм з головою для шутерів, не бачу сенсу ставити 0.1 мм.
Ну в 1.0 мм ще можна.
Один недолік, це ціна за цю клавіатуру, вона зависока.
Последний раз редактировалось mult 25.10.2025 12:11, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

mult: 25.10.2025 12:04Не рівно нуль.
це ви про "підтримку оновлень софта"? а навіщо вам це? конкретно, що ви там очікуєте для себе?

це повністю надумана перевага, імхо.
mult: 25.10.2025 12:04едоліків в порівнянні з механікою я взагалі не бачу.
а вони є. якби ви взяли механічну клавіатуру, за ті гроші за які зібрали свій вутінг, ви б офігіли від різниці, це я вам гарантую зі 100% впевненістю
mult: 25.10.2025 12:04Навпаки одні плюси, це як для звичайного користувача.
так а для вас які плюси то?
mult
Member

leif
Написав вище.
Механіка в мене є.
На чері ред.
Про софт я теж писав вище.
leif
Member

mult
ладно, бачу, що це абсолютно марна розмова.
головне, що вас радує :beer:
mult
Member

leif
Так я ж і написав, ціна не виправдана, софт теж спірно.
Міг взяти дешевше іншого виробника.
Я навпаки себе не виправдовую.
Є в мене нормальна механіка теж від Ducky, вона чудова.
Але я хотів магнітку.
Я пересічний користувач, який не влізає у всі тонкощі клавіатур.
Я знаю що ви є поціновувач клавіатур.
У вас там свій фетиш, відгук клавіш, як воно звучить і багато чого іншого.
Я чудово знаю, що з магнітними свічами це просто фізично не можливо.
Але вони мені як для звичайного користувача, який час від часу грає в ігри, чудо заходять.
Мені все одно як красиво звучать клавіші і який у них тактильний відгук.
На магнітці чудово грається у звичайні рпг, шутери і тп.
А ще в гонках можна налаштувати клавіші по типу геймпада, що взагалі бомба.
Мені більшого і не треба.
Я сам жалкую, що купив цю вутінг, були тоді лишні гроші.
Міг купити Nuphy і не паритись.
Але вже все :)
Последний раз редактировалось mult 25.10.2025 12:39, всего редактировалось 1 раз.
Inqizitor2022
Member

Интересно.
С виду как механика, но уникальность в многопозиционных кнопках, для некоторых игр вообще как чит выглядит. Можно макросы комб на разные уровни срабатываний вешать.
Почему-то в недостатки написали, что клавиатура - тихая, у меня клавиатура почти бесшумная, это огромный плюс, мы не в 1991 году и кликанье кнопками - огромный недостаток. То есть бесшумность можно смело в плюсы переносить.
В целом я редко пишу что-то позитивное по поводу чего-то, но тут, судя по обзору, хороший продукт, предназначенный для геймеров, по-человечески сделанный и настроенный, с хорошим софтом и кастомизацией.
Ответить