ШІ-помічник Copilot у Windows 11 таємно спостерігає за користувачами під час ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити ШІ-помічник Copilot у Windows 11 таємно спостерігає за користувачами під час ігор

Одне ШІ-не поле цей комп'ютерний світ. То браузер з ШІ, то геймінг, то гугл
Геральт
Member

Журналісти Wccftech рекомендують у налаштуваннях приватності Game Bar вимкнути параметр «Навчання моделі за текстом» (Model training on text), щоб прибрати або обмежити моніторинг Gaming Copilot за діями користувача.

А можна заблокувати весь системний трафік і дозволити лише той, який потрібно :-/
спойлер
Изображение
Тихий Зверь
Member

Геральт: 23.10.2025 10:11
А можна заблокувати весь системний трафік і дозволити лише той, який потрібно :-/
Також цікавить, таке налаштування. Якщо мається такий гуру в налаштуваннях, то прошу допомогти. Дякую!
1234waltz
Member

Перший "Ігровий ШІ-куколд" створено, прогрес!
nazar-pc
Member

І це 💯 навмисно зроблено, а потім будуть виправдовуватися скажуть що випадково, недогледіли
Геральт
Member

Тихий Зверь
В себе робив так (в мене Win10, але не думаю, що в 11 щось сильно відрізняється):
Відключив службу DNS
Изображение
прописав DNS явно в налаштуваннях мережевої
Изображение
змінив тип запуску DNS cache в реєестрі
Изображение
Після цього svchost (а це найбільша зараза) та інше можна сміливо блокувати в фаєрволі.
Щоправда, пропаде доступ з цього хоста по локалці до інших компів, але мені не критично.
unique-neon
Member

Оце думаю, МС так форсить свої "секюріті" в ентерпрайзах, то процесор не такий, то щоб тімс на андроїді юзати тре віддати контроль над профілем в телефоні, а сама тупо скріни зливає
tornadox
Member

З іншого боку, ШІ повинен на чомусь навчатися.
Мільйони годин відео геймплею з твіча та ютуба для кого? :-/
StingerYar
HWBOT OC Team

виявив, що ШІ періодично надсилає скриншоти ігрового контенту
Ага, значить коли я хочу зробити скриншот рученятами умовних результатів бенчмарку гри через Win + Prtsc, то воно зберігає мені чорний екран в зображенні, а другий пілот виходить все завжди бачить без проблем. Так і запишемо, тепер скриншоти телеметрії робити тільки через нього :gigi: :laugh:
Lekrs
Member

Як тільки копілот появився в гейм барі, виключив. Було цікаво зо воно з себе представляє. Для себе користі не знайшов, офнув.
Mozdev
Member

Геральт: 23.10.2025 10:11 Журналісти Wccftech рекомендують у налаштуваннях приватності Game Bar вимкнути параметр «Навчання моделі за текстом» (Model training on text), щоб прибрати або обмежити моніторинг Gaming Copilot за діями користувача.

спойлер
Изображение
+1
Comodo норм антивірус + фаєрвол + проактивний захист, для віндовс.
Я користуюсь в основному лінукс, але в мене є і віндовс, а на вінді в мене саме Comodo.

Але відсікання трафіку, це не вирішення проблеми, якщо я колись буду використовувати ШІ-помічника( бажано інтерактивного з голосовим та на гарячих клавішах керуванням), то або я його сам напишу( якщо в мене на те час буде), або я хочу мати похідний код для нього, з якого я самостійно зберу його(скомпілюю), тоді в мене буде контроль за тим що і як він робить, всі інші варіанти ведуть до того що вас матимуть в усіх сенсах :gigi:
Геральт
Member

Mozdev: 23.10.2025 11:48 Але відсікання трафіку, це не вирішення проблеми, ля нього, з якого я самостійно зберу його(скомпілюю), тоді в мене буде контроль за тим що і як він робить, всі інші варіанти ведуть до того що вас матимуть в усіх сенсах :gigi:
Вінда і без помічника намагається щось там злити.
спойлер
Изображение
Alexsandr
Member

Для такого поведения ИИ ускоритель должен входить в проц?

Отправлено спустя 2 минуты 58 секунд:
Mozdev: 23.10.2025 11:48 якщо я колись буду використовувати ШІ-помічника( бажано інтерактивного з голосовим та на гарячих клавішах керуванням), то або я його сам напишу( якщо в мене на те час буде), або я хочу мати похідний код для нього, з якого я самостійно зберу його(скомпілюю), тоді в мене буде контроль за тим що і як він робить, всі інші варіанти ведуть до того що вас матимуть в усіх сенсах :gigi:
Написать можно будет, проблема обучить. Текущие ИИ требуют дохрена материала что бы отличать собаку от кошки и если там 0,1% или сколько там неправильного материала и результаты обучения на смарку.
Pro100SSK
Member

Щось я зайшов в налаштування і такого не знайшов. Може хто поділиться скріном де це?
Mozdev
Member

Alexsandr: 23.10.2025 12:08 Для такого поведения ИИ ускоритель должен входить в проц?

Отправлено спустя 2 минуты 58 секунд:
Mozdev: 23.10.2025 11:48 якщо я колись буду використовувати ШІ-помічника( бажано інтерактивного з голосовим та на гарячих клавішах керуванням), то або я його сам напишу( якщо в мене на те час буде), або я хочу мати похідний код для нього, з якого я самостійно зберу його(скомпілюю), тоді в мене буде контроль за тим що і як він робить, всі інші варіанти ведуть до того що вас матимуть в усіх сенсах :gigi:
Написать можно будет, проблема обучить. Текущие ИИ требуют дохрена материала что бы отличать собаку от кошки и если там 0,1% или сколько там неправильного материала и результаты обучения на смарку.
Навчання то інша справа, але "Бін блок навченого ШІ" можна перекинути на інший ШІ зі східною моделлю, але трошки іншим кодом, який не буде зливати персональні данні :D
Аціо
Member

Ні ні ні, я же все брехав, нуб, нічого не розумію - рік тому ще попереджав.
Але гаразд, ставте 11ку, все гаразд адже нічого страшного - якщо ваше майно ви подаруєте невідомим, наприклад нерухомість чи авто. А так 11ка дуже гарна, ну усього лише має доступ до ваших усіх даних та наприклад може скористатись за вас електронним підписом.

Alexsandr: 23.10.2025 12:08 Написать можно будет, проблема обучить. Текущие ИИ требуют дохрена материала что бы отличать собаку от кошки и если там 0,1% или сколько там неправильного материала и результаты обучения на смарку.
Це дрібниця, головна ШІ проблема що люди по особливому його навчають, навчають брехати, навчають хитрити, навчають безвідповідальності та підміні.
ШІ коли сформується, ой як не сподобається багатьом.
І найголовніше - на зараз ШІ зрозумів, що людське життя дешевше пилюки на моніторі, і головне це казати красиво, а робити-діяти можна як заманеться.
Васильович
Member

Геральт: 23.10.2025 10:31прописав DNS явно в налаштуваннях мережевої
Трохи комічно виглядають DNS від Флари та Гугла в контексті покращення власної приватності ;)
VovaII
Member

Аціо
Схоже на правду.
А ще, мабуть, його навчають тримати язика за зубами, до пори до часу. А як в нього побільшає влади, то пуйло видасться ангелочком.
Геральт
Member

Васильович
Для приватності тор. А гугл хай собі знає, що я на оверах зависаю )
Ну і шарінг пошукових запитів і шарінг інфи з перс ПК то таки трохи різні речі
IronWithin
Member

Аціо: 23.10.2025 12:50 Ні ні ні, я же все брехав, нуб, нічого не розумію - рік тому ще попереджав.
Але гаразд, ставте 11ку, все гаразд адже нічого страшного - якщо ваше майно ви подаруєте невідомим, наприклад нерухомість чи авто. А так 11ка дуже гарна, ну усього лише має доступ до ваших усіх даних та наприклад може скористатись за вас електронним підписом.

Alexsandr: 23.10.2025 12:08 Написать можно будет, проблема обучить. Текущие ИИ требуют дохрена материала что бы отличать собаку от кошки и если там 0,1% или сколько там неправильного материала и результаты обучения на смарку.
Це дрібниця, головна ШІ проблема що люди по особливому його навчають, навчають брехати, навчають хитрити, навчають безвідповідальності та підміні.
ШІ коли сформується, ой як не сподобається багатьом.
І найголовніше - на зараз ШІ зрозумів, що людське життя дешевше пилюки на моніторі, і головне це казати красиво, а робити-діяти можна як заманеться.
Читаю повідомлення, а бачу тільки «я же все брехав, нуб, нічого не розумію», хтось підскаже що не так, може воно так і треба? :D
Ответить