Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Добрався до "знешумлювання" стабів. Для прибирання upstroke вирізаю демпфери з силіконової стрічки, потрібен також дуже гострий ніж:
спойлер
Изображение
Вони мають бути дуже тоненькими, якщо хтось захоче так же заморочитись зі стабами, то будьте готові, що 95% нарізаного ви забракуєте, то ж різати треба багато)
Виглядає свіжонаклеєний демпфер десь так:
спойлер
Изображение
Через добу потрібно обережно прибрати залишки клею, особливо важливо щоб нічого зайвого не стирчало в сторону контакту з хаузінгом стабу.
Ну і записав, навіщо воно потрібно:
ліва ніжка без демпфера, права з ним
Castaman
Member

7mindfields: 20.10.2025 22:12
Castaman: 20.10.2025 20:09 Покритикуйте будь ласка - YUNZII RT75 Black / Outemu Magnetic Switch, все подобається але не знаю, може за ці гроші щось краще існує.
Бюджетний бюджет, магнітний борд за $70. Поганий звук, стаби не змазані + треба робити тейп мод (опціонально). Плата хоч і хотсвап, але не сумісна з magnetic jade світчами, криве пз і баги з actuation point, через що неможливо нормально використовувати в fps шутерах
У цьому ціновому діапазоні взагалі щось пристойне існує серед магнітних ? Якщо ні то наскільки підніматись та куди дивитись?
destructX
Member

Castaman: 21.10.2025 09:19
Бюджетний бюджет, магнітний борд за $70. Поганий звук, стаби не змазані + треба робити тейп мод (опціонально). Плата хоч і хотсвап, але не сумісна з magnetic jade світчами, криве пз і баги з actuation point, через що неможливо нормально використовувати в fps шутерах
У цьому ціновому діапазоні взагалі щось пристойне існує серед магнітних ? Якщо ні то наскільки підніматись та куди дивитись?
akko monsgeek Fun 60 pro / Madlions MAD 68HE як варіант, цікавився недавно магнітними як раз
leif
Member

Castaman: 21.10.2025 09:19У цьому ціновому діапазоні взагалі щось пристойне існує серед магнітних ? Якщо ні то наскільки підніматись та куди дивитись?
тут буквально через одну сторінку назад людина обрала собі магінту клавіатуру плюс мінус в вашому бюджеті. вона виглядає дуже непогано за свій прайс і в цілому пристойно, можна брати.

Відправлено через 59 секунд:
Kosdnepr: 21.10.2025 02:30Вони мають бути дуже тоненькими
товщина десь пів міліметра виходить, чи більше?
feniks_tm
Member

Castaman: 21.10.2025 09:19 Наскільки підніматись та куди дивитись?
З власного досвіду можу рекомендувати Weikav x Morkblade K-ONE 80 (якщо ще не забрали звісно), проте це вже майже х2 буде. В межах 60-70$ та у 75-80% форматі напевно щось типу Mchose JET75 та VGN Neon 75. Але я б все ж докинув до Weikav, якщо є така можливість. Мав JET75 і різниця велика в плані загального відчуття від продукту. Ще одна альтернатива K-ONE 80 - Everglide SU75PRO, теж планую собі притащити-потестити, але окремо Everglide Siren свічі мені не зайшли, трошки більше воблу стему ніж хотілося б, ну і заводське змащення нерівномірне.
Последний раз редактировалось feniks_tm 21.10.2025 11:06, всего редактировалось 1 раз.
Kosdnepr
Member

leif: 21.10.2025 10:59товщина десь пів міліметра виходить, чи більше?
1 міліметр це в середньому 4 шт.
leif
Member

Kosdnepr: 21.10.2025 11:031 міліметр це в середньому 4 шт.
непогано! але навіть не уявляю наскільки заморочно) ммм, медитація, один зі стовпів клавіатурного хоббі :pray:
shnok
Member

Castaman: 21.10.2025 09:19
Досить цікавий варіант aula 68he hero
KVM
Member

Привіт. Що можете сказати про ASUS TUF Gaming K3 Gen II?
Зацікавила формфактором і присутністю цифрового блоку.
Чи варто, наприклад її брати по якійсь знижці чи акційній ціні?
Які ще є варіанти схожих клавіатур з цифровим блоком? Бігло передивився - майже все TKL
feniks_tm
Member

KVM: 21.10.2025 13:23 Привіт. Що можете сказати про ASUS TUF Gaming K3 Gen II?
Які ще є варіанти схожих клавіатур з цифровим блоком? Бігло передивився - майже все TKL
азуз... можна навіть не заглиблюватись.
Гляньте Aula F99 краще
7mindfields
Member

KVM: 21.10.2025 13:23 Привіт. Що можете сказати про ASUS TUF Gaming K3 Gen II?
Або якщо бюджет можна розширити більше за f99 - monsgeek m5
Castaman
Member

feniks_tm: 21.10.2025 11:01
Castaman: 21.10.2025 09:19 Наскільки підніматись та куди дивитись?
З власного досвіду можу рекомендувати Weikav x Morkblade K-ONE 80 (якщо ще не забрали звісно), проте це вже майже х2 буде. В межах 60-70$ та у 75-80% форматі напевно щось типу Mchose JET75 та VGN Neon 75. Але я б все ж докинув до Weikav, якщо є така можливість. Мав JET75 і різниця велика в плані загального відчуття від продукту. Ще одна альтернатива K-ONE 80 - Everglide SU75PRO, теж планую собі притащити-потестити, але окремо Everglide Siren свічі мені не зайшли, трошки більше воблу стему ніж хотілося б, ну і заводське змащення нерівномірне.
Дякую усім за відповіді, а чи існує щось у діапазоні до 120 доларів (більше вже жаба душить) з магніток щоб було 3way підключення, бо постійно перемикаюсь між стаціонаром та ноутом, миша така вже є і це дуже зручно, хотілося щоб і клава таке вміла. Формфактор 75 чи 87. Екран не потрібен але колесо хотілося би спробувати. Свічі та шумка у цьому діапазоні вже повинні бути непоганими?
Знайшов поки що тільки - ajazz ak820 max he ultra, норм чи краще шукати далі?
feniks_tm
Member

Castaman: 21.10.2025 19:58
feniks_tm: 21.10.2025 11:01
Дякую усім за відповіді, а чи існує щось у діапазоні до 120 доларів (більше вже жаба душить) з магніток щоб було 3way підключення, бо постійно перемикаюсь між стаціонаром та ноутом, миша така вже є і це дуже зручно, хотілося щоб і клава таке вміла. Формфактор 75 чи 87. Екран не потрібен але колесо хотілося би спробувати. Свічі та шумка у цьому діапазоні вже повинні бути непоганими?
Перше що в голову приходить це Monsgeek M1 V5 TMR. Безпровід Hall Effect це рідкість, тому тут хіба що дивитись у сторону TMR, але софт там зачасту кострубатенький, тут уже хай пан leif розказує, як йому з fun60 живеться. Можна ще спробувати раніше згаданий в темі Womier SK75 TMR, але там уже без енкодера. Обидва варіанти мені не дуже подобаються по тайпінгу (з відосів, звісно), так що тут або або :weep:

Відправлено через 4 хвилини 2 секунди:
Castaman: 21.10.2025 19:58 Знайшов поки що тільки - ajazz ak820 max he ultra, норм чи краще шукати далі?
Не знайомий, але інші магнітні борди у них так собі були, бачив багато скарг на нестабільність.

О... згадав... VGN Neon75 варіації PRO та Ultra якраз йдуть Tri-MODE, можна ще їх розглянути. 80$ ще в принципі терпимо за пластиковий борд. 100 за ультру я б не віддав, враховуючи, що TTC Elf King мені не сильно то і зайшли. За ~25$ можна взяти Phylina Flashning/Thunderflash, UR Ice Ultra або Duhuk Herz, якщо стокові свічі не зайдуть.
leif
Member

feniks_tm: 21.10.2025 20:12тут уже хай пан leif розказує, як йому з fun60 живеться.
софт кривенький, але що називається gets the job done)) принаймні для мене як не сильно вибагливого юзера, який використовує магнітну клавіатуру виключно як ігровий контролер і не більше. але основні фішки як то встановлення точки актуації і резету, рапід тригер, SOCD -- все я налаштував під себе і користуюсь без проблем, нічого більше особисто мені від софту не потрібно взагалі. але, знову ж таки, ще раз повторюсь, що у мене не умовне "універсальне" використання, а суто ігрове і тільки, відповідно мені не потрібні профілі, а також скажімо підсвітка та ще ряд функцій які можуть бути цікавими пересічному юзеру. тому ось це все що можу повідомити по темі софту акко/монсгік :write:
Kosdnepr
Member

Castaman
Чисто технічно під ваш запит підходить EPOMAKER HE75 Mag 75% Hot-Swap Gasket-Mounted Wired/Bluetooth/2.4GHz Wireless Mechanical Keyboard
А вже на реддітах/ютубах/білібілі можете пошукати що там з якістю та ПЗ.
leif
Member

нео65 кор плюс підвезли :kbd:
спойлер
Изображение
колір -- монблан, обважувач-латунь, солдер пцб, алю плейт, додаткові вставки з нержавійки в відсіки для батарей.

і навіть плейт форк в комплект поклали, що направду приємно. користуєтесь такою штукою? вкрай корисний інструмент

Відправлено через 1 годину 18 хвилин 51 секунду:
підбиває запаяти блеки мх2а, але з іншого боку скільки вже можна цих черрі блеків :laugh:

була ідея запаяти оригінальні франкен BCP, але лонг-полли щось не хочеться, дістав альпаки в2, вирішую між ними і блеками поки змащую стаби :insane:

Відправлено через 1 годину 30 хвилин 17 секунд:
дуже несподівано в протистоянні світчів на запаювання перемогли
спойлер
черрі блек мх2а (L+F+SS)
спойлер
:laugh:
спойлер
Изображение
Изображение
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
у нео і у кукея такі маленькі отвори для металевих пінів світчів, що в них навіть мілл-макси не лізуть :dontknow:

не те, щоб у мене були наміри мілл-максити цю пцбшку, просто спостереження

комплектні стаби прямо класні! краще ніж дюроки в3, які поклали до ткд pt. 1/75

нео їх значно покращили з часів комплектних стабів, які йшли з принаймні з моїм нео ерго (цей борд і зараз продається, може зараз вже кладуть оновлену ревізію)

відкрутив латунний обважувач, щоб вставити в відсіки для батарей куплені SS-брусочки, а вони там вже стоять, курча мать :laugh:
спойлер
Изображение
ну йоли пали, 5 баксів в трубу :weep:

але, скоріше за все це я десь не дочитав, що вони йдуть в такій комплектації з wired pcb-шками

на вибір юзеру пропонуються 2 варіанти маунту: о-рінг й отакі гаскет-ніжки, які я і обрав:
спойлер
Изображение
при штучному освітленні навряд гейфон дозволить передати колір, але, на мій смак, це прям 10/10
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
дизайн же в цілому досить простий, але нічим особливо не напрягає, нормальний дизайн за ці гроші. мені не дуже подобається новий логотип нео на обважувачі, але його не видно в роботі тож можна сказати мінус не суттєвий

поки остаточно не визначився, наскільки він сюди пасує, але спробував поставити поки гмк коппер, заради чого я його нарешті розпакував:
спойлер
Изображение
Изображение
Відправлено через 36 хвилин 33 секунди:
що стосується перших вражень по звуку, то одним словом це імба. той випадок, коли це наіменування як ніколи доречне. у мене трохи є з чим порівняти звучання фоамлесс клавіатури з черрі блеками на фулл-алю, і я в захваті від цього бюджетного борду. як можна ставити аж настільки невисокі ціни на ТАКЕ я фіг його знає :spy: схоже враження у мене було хіба що від сайкл7, але він дещо інший, не краще і не гірше, просто інший.

в тому варіанті білда, який я описав вище, тайпінг однозначно не м'який, хоча тим, кому захочеться пом'якше, завжди варіант поставити орінг маунт, трохи втративши в звучанні. ну і звісно можна взяти пластиковий плейт. я до того як отримав посилку навіть було подумав, що дарма я взяв тільки алю, але послухавши клавіатуру вживу, то це скоріше той випадок, коли алю це саме те, що лікар прописав, максимально пасує, як на мій смак. пластиковий плейт може якось докуплю, як буду щось у них ще замовляти, наприклад нео 80ку, хєхє, але це зовсім не обов'язково саме в цьому випадку

Відправлено через 25 хвилин 22 секунди:
якщо порівняти з буквально недавно зібраним ткд 1/75 (теж чудовій клавіатурі, імхо), то, поклавши руку на серце, нео справив навіть краще враження. Що б я виділив особливо:

+ оригінальний, незвичний колір та відмінний анод (як завжди у квертікейс)
+ продумана конструкція, два варіанти маутну, можна навіть зібрати плейтлесс
+ важкенька і якісно зроблена
+ дуже дешево коштує але враховуйте доставки! 2 в сумі (китай->штати, та штати->Україна) обійшлись майже в $80)
+ в комплекті жирні стаби та щедрий набір аксесуарів
+ ультра потужний звук за ці гроші
+ повноцінна ХС пцб, доступні бездротові варіанти, для тих кому це цікаво

вердикт -- дуже важко знайти причини не купувати цю клавіатуру, якщо ви обираєте щось подібне в цьому бюджеті. перше, що приходить в голову це:
- вам подобається більш глибоке, дещо м'ютед звучання
але в цьому випадку треба просто брати той же нео65 але з Cu-серії :laugh:

решта мінусів, на мій погляд, є несуттєвими і навряд можуть стати ділбрейкерами. комусь, звісно щось типу відсутності ргб може стати на заваді, але я висловлюю тільки свій погляд і на істину в останній інстанції, як і завжди, не претендую :beer:
Последний раз редактировалось leif 22.10.2025 23:15, всего редактировалось 1 раз.
StTechnik
Member

leif
(китай->штати, та штати->Україна)
Кстати переходим к важным новостям. Мои керамические кейкапы благополучно пересекли границу США и по идее завтра должны быть на складе Миста. Потом поедут уже в Украину. Блин прямо кругосветка какая то. Хотя как оказалось - их можно было отправить прямо в Украину или же через Мист Чина. Но мы легких путей не ищем :D
leif
Member

StTechnik: 22.10.2025 23:14Хотя как оказалось - их можно было отправить прямо в Украину
з квертікейс так не вийде, а от в китай можливо, тільки адреса складу НП шопінг в китаї їм чомусь не сподобалась і доставка туди була недоступна. а на міст-чайна я не зареєстрований навіть, тому отаке ¯\_(ツ)_/¯

якось треба буде спробувати, цікаво, скільки там можна зекономити таким чином, якщо доставляти в китай а не штати (це треба дійти до чекауту і ввести адресу, тоді порахує вартість доставки)
StTechnik
Member

leif
це треба дійти до чекауту
Мне доставка Китай - США вышла 7 баксов. И примерно столько же будет США - Украина. Может немного больше.

Відправлено через 55 секунд:
Не. Гоню. 9 баксов вышла.
leif
Member

StTechnik: 22.10.2025 23:25Не. Гоню. 9 баксов вышла.
у кожної контори тут своя історія. з недавнього мені ткд 1/75, більш важка і більша по габаритах клавіатура ніж нео, доїхала з китаю до штатів за 6 (шість) баксів, бо така якась у магазину була політика по ній. я навіть скрін тут недавно викладав, на якому ця вартість доставки є. а у квертікейс завжди було дорого доставляти китай-штати, тим паче якщо клавіатура сама по собі важить нормально, а ти ще й аксесуарів добрав :gigi:
Ответить