Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
MSiAventador
Member

Z440_User: 22.10.2025 11:32 Саме так.
Sound Core3D це те що з'явилося в 2011р. після EMU20K2. Частково використавши його напрацювання+інтегровані ЦАП/АЦП., все це одна мікросхема яка штампується з 2011р. Відповідно що інтегровано там щось актуальне на той час, а це щось із цирусів або сігмател, і скоріш за все базових.

АЕ-5 для багатоканалу використовує саме інтегровані в DSP із всіма похідними. Сябра на ній присутня лише у вигляді ES9016K2M, яка стерео, отримує по цифрі сигнал від ДСП та працює лише на навушниковий підсилювач.

Так що аналоговий багатоканал з АЕ-5 не факт що кращий за Х-ФІ / Аудіджи 2+ :D
Ви тут всі подуріли чи як? Лише вчора розповідали як ЦИФРОВИЙ РСМ обробляється а сьогодні Sound Core3D вже не перетворює цифру в аналог ?!!
З бобінного матафона аналог в аналог переганяє і ДСП накладає ? :laugh:
Зупиніться, DSP-фоби. Ця розмова не про DSP.
Scoffer
Member

MSiAventador: 22.10.2025 11:35Sound Core3D вже не перетворює цифру в аналог ?!!
Шо ти мелеш? Тобі кирилицею по сірому пишуть що цап в дсп 15-річної давнини, і відносно свіжий дискретний цап це зовсім не одне і те саме. Починаючи з сухих ТТХ, і закінчуючи тим що в дсп мільярд наводок від цифрової частини.

Враховуючи що інтеграція мікрух теж займає час. Поки контракти складуть, поки куплять, поки намалюють, поки випустять. То фактично тому цапу всі 20 років. 20 років цапи ще не мали видатних характеристик.
Последний раз редактировалось Scoffer 22.10.2025 11:55, всего редактировалось 1 раз.
MSiAventador
Member

Всередині SoundCore3D є 4-ядерний процесор MIPS, який можна гнучко запрограмувати на будь-що, наприклад на кодування Dolby Digital. Всередині також вбудований 6-канальний кодек. {ЦАП}
Звук буде ще краще, це правда. {Ніж попередні карти з тим самим СаундКором.}
Крім того, AE має відмінний підсилювач для навушників, порівняно з X-Fi.
І, що найголовніше, є окремий вихід для навушників, з якого їх ніколи не вимкнеш.

У серії AE є хороша функція - віртуальний 7.1, з посиленим ефектом гучності в ефектах SBX.
Ви включаєте в грі налаштування динаміків домашнього кінотеатру, перемикаєтеся на навушники (але не в режимі Direct, на жаль), і вперед.
Позиціонування точно стане кращим; звукова карта чудово розподіляє реальний багатоканальний звук у віртуальні канали.

Максим Лядов
Z440_User
Member

Ваш Sound Core 3D складається з 2 мікросхем, які 99% без ревізій випускаються з 2011р. з відповідним рівнем технологій, закладених в ті камінці.
СА0132-4АN - це DSP який займається обробкою звуку, накладає ефекти та має вбудовані багатоканальні ЦАП/АЦП, а також цифрові виходи для підключення зовнішніх ЦАП/АЦП.
СА0113-4AG - це типу сопроцесор, він відповідає за SBX ефекти.
На АЕ ваша стерео сябра по цифрі підключена до 0132 якою керується і працює на навушниковий підсилювач.

Це така апаратна конструкція карти АЕ-5.

А стосовно звуку я вже писав:
1. ПЗ (ігри/кіно/музика/браузер/системні звуки) -> wasapi = готовий зміксований РСМ -> Аудіокарта.
2. Аудіокарта: -> СА0132 навішує на отриманий РСМ додатково все що ви там в інтерфейсі дров налаштували + може приліпити до своєї роботи СА0113 якщо ви захотіли щось із SBX -> ЦАП
3. ЦАП: -> або вбудований в СА0132 якщо включено багатоканал
-> зовнішня мікросхема ES9016K2M якщо навушники.

А так воно працює з сигналом.
Scoffer
Member

MSiAventador: 22.10.2025 11:53Всередині SoundCore3D є 4-ядерний процесор MIPS, який можна гнучко запрограмувати на будь-що
А контора міпс вже 12 років як скопитилась, продала ліцензії китайцям, а зараз під тою ж назвою інший власник випускає ріскви, а не міпси :lol: Я ж кажу - свіжак. :D
MSiAventador
Member

Z440_User
Member

А стосовно вушного підсилювача:
Після того як ES9016K2M видала стерео аналог, він потрапляє на подвійне моно LM4562 (випуск з 2006р, ревізія в 2013) і на самому виході, кінцевий каскад підсилення на двох послідовних npn транзисторах BD-139 (4шт для стерео). ;)
Ostin
Member

Панове, чи вірно я розумію написане на останніх сторінках, що сябра в АЕ-5 - то тільки для вушного виходу? Весь багатоканальний звук - то реалізація на перетворювачах глибокої давнини і по своїй суті нічим не вирізняється від дешевих аналогів того ж креативу?
MSiAventador
Member

Ostin: 22.10.2025 12:36 Панове, чи вірно я розумію написане на останніх сторінках, що сябра в АЕ-5 - то тільки для вушного виходу? Весь багатоканальний звук - то реалізація на перетворювачах глибокої давнини і по своїй суті нічим не вирізняється від дешевих аналогів того ж креативу?
Яка у вас акустика 5.1 і підсилювач ?
Якщо Свен, Маккстро і Геніус то ви і з 30-и річною не почуєте різницю. :gigi:
Ostin
Member

MSiAventador
Та я просто цікавлюсь щодо самого предмету обговорення. АЕ-5 я не планував купувати. Але зацікавився саме багатоканальним звуком та його реалізацією. Поки що теоретично, як це працює починаючи з самого початку, коли звук вже каналами йде з ПК на декодер.
Так-то віртуальні приблуди для об'ємного звуку 5.1\7.1 в навушниках мене не сильно вражали свого часу.
MSiAventador
Member

Ostin: 22.10.2025 12:42 MSiAventador
Та я просто цікавлюсь щодо самого предмету обговорення. АЕ-5 я не планував купувати. Але зацікавився саме багатоканальним звуком та його реалізацією. Поки що теоретично, як це працює починаючи з самого початку, коли звук вже каналами йде з ПК на декодер.
Так-то віртуальні приблуди для об'ємного звуку 5.1\7.1 в навушниках мене не сильно вражали свого часу.
Та люди просто сидять на Маккстро 40-а річної давнини і базікають про Долбі Атмос який у них афігений. :laugh:
Z440_User
Member

Ostin
Так, сябра там тільки для навушникового виходу. Всі інші входи/виходи тим що закладено в СА0132
Ostin
Member

А що взагалі є цікавого для виводу 5.1 з ПК? Маю на увазі перетворювачі. Це треба АВ ресивер ставити, який буде їсти сигнал по HDMI? Внутрішні звукові якось зараз не дуже поширені бачу. Зовнішні цап як правило стерео. Хоча дивно, топові всякі 9039 і т.д. мають можливість купу каналів опрацьовувати. А на виході два RCA\XLR зазвичай...
Вочевидь, реальний фізичний багатоканал не дуже прижився в пересічного, бо дорого по грошам і затратно по місцю.
Последний раз редактировалось Ostin 22.10.2025 12:55, всего редактировалось 2 раза.
MSiAventador
Member

Ostin: 22.10.2025 12:51 А що взагалі є цікавого для виводу 5.1 з ПК? Маю на увазі перетворювачі. Це треба АВ ресивер ставити, який буде їсти сигнал по HDMI? Внутрішні звукові якось зараз не дуже поширені бачу. Зовнішні цап як правило стерео. Хоча дивно, топові всякі 9039 і т.д. мають можливість купу каналів опрацьовувати. А на виході два RCA\XLR зазвичай...
Для схеми HDMI відяшки - HDMI A/Vресивера цікавий хіба що HDMI кабель AudioQuest Pearl 48 B-)
Z440_User
Member

Ostin: 22.10.2025 12:42 Але зацікавився саме багатоканальним звуком та його реалізацією. Поки що теоретично, як це працює починаючи з самого початку, коли звук вже каналами йде з ПК на декодер.
Я теж цією темою цікавлюся, так як маю багатоканальний звук з деякими реалізованими індивідуальними забаганками і хочу це зберегти при апгрейдах заліза. Тож доводиться трошки повивчати тему ;)

1.) Самий відносно безгеморойний варіант це HDMI та Audio-Video ресивер якщо хочеться один блок і маєте купу АС, але то дорого і мінус що якщо придумають щось нове з форматами, треба міняти ресивер для підтримки нового. Проте немає гемору з дровами, воно просто працює з налаштуваннями зробленими у ресивері.
2.) Audio-Video процессор, теж саме що і ресивер, але до нього треба аналоговий багатоканальний підсилювач та купу АС.
3.) HDMI Audio Extractor - теж саме що процесор але без будь яких налаштувань взагалі та ще й питання якості.
Далі карти з аналоговими виходами під 5.1/7.1
Креатіви АЕ-5, АЕ-7, інтегровані "ріалтекі".
Карти для музикантів це якщо вам музику слухати, для ігор та кіно або важко налаштувати, або неможливо отримати адекватну роботу.
Scoffer
Member

Свіжі інтегровані ріалтеки ще можуть і кращими бути за 20-річні креативи. Якийсь SupremeFX з топових материнок так точно.
MSiAventador
Member

Scoffer: 22.10.2025 13:38 Свіжі інтегровані ріалтеки ще можуть і кращими бути за 20-річні креативи. Якийсь SupremeFX з топових материнок так точно.
Можуть, але це не точно. :lol:
Точно не можуть - ближче до істини.
Последний раз редактировалось MSiAventador 22.10.2025 13:49, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

Scoffer: 22.10.2025 13:38 Свіжі інтегровані ріалтеки ще можуть і кращими бути за 20-річні креативи. Якийсь SupremeFX з топових материнок так точно.
Так, я давно про це пишу
Scoffer
Member

MSiAventador: 22.10.2025 13:49Точно не можуть - ближче до істини.
Все з точністю до навпаки. Креатив навіть поцуралась вказати характеристики СА0132. Якби так було щось хоч +/- нормальне, то воно було б вказано. А так з ймовірністю близькою до 100% ттх за сучасними мірками - лайно.
Radio Bay
Member

l-m: 21.10.2025 18:16Це не про аудіофільські тонкощі з прозорістю чи точністю (ЦАП там зовсім якийсь простий у моєму). Це про те що ти отримуєш більший ефект занурення в кіно.
Це не аудіофільскі тонкощі, це про натуральність та не локалізацію джерела. Це про то, що скрипнула дверь та ти майже не всрався, ото і э занурення, а не те, що хрюкає зліва, хрюкає справа :)
Тому я вважаю, що гарне стерео ліпше за посередній 5.1, але це, звісно, суб'єктивно
Ответить