ASUS представила в Україні топовий ноутбук ProArt P16 на базі Ryzen AI та GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити ASUS представила в Україні топовий ноутбук ProArt P16 на базі Ryzen AI та GeForce RTX 5090

Ну-ну. Вони в товтезних Legion 9 тротлять через 20 сек. Щасти вам в цій нелегкій справі
спойлер
Изображение
Якщо потенційно розглядати такий - хіба у версії із 5070 Ti 12GB

Це модель 2024 з таки же процом і 4060
спойлер
Изображение
Я вже бачу, як ця красуня на фото тримається за голову від мігрені, після годинного свисту охолодження.
Vpupkin
Member

"Ідеальний ноутбук" може ще й тихий та холодний?
MqM
Member

Звучить смачно, але потрібні тести
Vlaad13
Member

MqM: 21.10.2025 14:32 Звучить смачно, але потрібні тести
тут більше гроші потрібні :laugh:
Enjthesilence
Member

alexeygalas: 21.10.2025 14:00 Я вже бачу, як ця красуня на фото тримається за голову від мігрені, після годинного свисту охолодження.
красуня трималась до останнього...
не втримався
MqM
Member

Vlaad13: 21.10.2025 14:45
MqM: 21.10.2025 14:32 Звучить смачно, але потрібні тести
тут більше гроші потрібні :laugh:
Ну це орієнтовано на дизайнерів з грошима :D
Пс чекаємо перши коментів про продуктивність в іграх :D
shevgen
Junior

Ясно, що 5090 там має дуже низькі ліміти потужності і розглядати його як ігровий не варто. А ось як дизайнерський і для запуску нейронок - саме те. Проблем із шумом охолодження теж не повинно бути через специфіку навантаження, коли абсолютну більшість часу проц і відеокарта навантаженні мало.
prosha_evolist
HWBOT OC Team

shevgen: 21.10.2025 15:09для запуску нейронок - саме те
Ага, раз локально запустив і похоронив :gigi: :rip:
Tetronga
Member

Я в 2010-х на ноутбуці щоб пограти ставив вентилятор, направлений вздовж ноутбука і підставляв під низ ноутбука, на краях, якісь підставки, щоб повітря охоплювало весь корпус :gigi: Який був шум можете здогадатись самі. З тих пір не бачу сенсу в жирному залізі в тонкому корпусі. Ліпше вже щось середнє, але стабільне і тихе
ASTON
Member

Я колись років 15 тому назад купив Алієнвар М17х3 за 2900 доларів для ігр.
За 2 роки згоріло 2 відяхи (я грав виключно із подставкою із додатковим кулером).
Окрім цього задовбався із пінгом на його модному модулі WiFi (який коштував 100 баксів і мав бути типу дуже крутим, але пінг скакав що дурний).
Продав після того його за 500 доларів, зібрав стаціонарний ПК і більше я в "ігрові ноутбуки" не граюся )
alexeygalas
Member

Відправлено через 11 хвилин 30 секунд:
Ну $4K за 5090 доволі не дорого. Я очікував побачити не менше 4500 ))

Відправлено через 4 хвилини 13 секунд:
ASTON: 21.10.2025 16:40стаціонарний ПК і більше я в "ігрові ноутбуки" не граюся
Так само переглянув концепцію користування компами. Ігровий легіон/омен/еліен має сенс лише, коли ти постійно в переїздах і не сидиш на одному місці довше місяця. Тоді мати все в одному зручно. А так - для нормально пограти без тротлінгу навіть міні системник із малим охолодженням на цп і повноцінною відеокартою буде значно кращий. А працювати на лептопі, потужності яких на сьогодні достатньо для 80% сценаріїв (для решти 20% городити великий системник).
dead_rat
Member

Vpupkin: 21.10.2025 14:32 "Ідеальний ноутбук" може ще й тихий та холодний?
Якщо не включати - так
ronemun
Advanced Member

я уявляю нагрів проца при роботі відеокарти - кристали поруч, теплові трубки спільні, потік тепла обовязково переходить через сусідній кристал
найгірше що така потужна і дорога карта залишаєтьс назавжди на цій платі.
azimut
Member

Цікаво яка тут олед панель що аж сертифікат True Black 1000. В Tandem моніторах лише True Black 500
alexeygalas
Member

ronemun
Ну, як виявилось, TGP на рівні 130W. Тож враховуючи випарну камеру - може і не так все і погано.
ronemun
Advanced Member

alexeygalas
так і проц в іграх трохи гріється, а тут ще жар від (відеочіп+відеопамять).
Звичайно, температура має бути вища щоб перетікати, але ж неможна настільки близько - це якби температура середовища тоді, а свій нагрів - це чистий приріст. + чіпи відеопамяті часто гріються вище ніж відеочіп, навіть 110+ град, і хоч тепла небагато, але перетік пропорційний надлишку температури
alexeygalas
Member

ronemun
Та я теж схиляюсь до того, що малувата камера для такого заліза. Має бути грубший корпус. Або ще нижчі ліміти
Invincible
Member

Опять фирменная холодная пайка на плате от Asus ? опять через пару лет полетят синие экраны при запуске на холодную?!!!!
l-m
Member

В заголовку вказано 5090, стало цікаво як її запхнули в ноутбук, зайшов почитати, а там банальна 5090 Laptop :( Яка є обрізаною 5080...

Відправлено через 8 хвилин 11 секунд:
Але загалом новина дещо приємна, адже зараз в ASUS на українському сайті 11 моделей на 5090 Laptop та всі вони з різними Інтелами. А тепер буде аж 1 з 12 на АМД, вже краще ніж нічого.
Despair312
Junior

azimut: 21.10.2025 17:59 Цікаво яка тут олед панель що аж сертифікат True Black 1000. В Tandem моніторах лише True Black 500
Там используется последняя версия тандем амолед, как в последних айпадах. К сожалею на диагональ монитора его все ещё растянуть не могут.
Ответить