Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
MSiAventador
Member

Z440_User: 21.10.2025 11:53 MSiAventador
Яка комутація була з АЕ-5? Вихід по аналогу на аналог ресивера? Чи цифра?
Яка комутація була між ПК та Маранцом? HDMI?
Саме так.
Оскільки АЕ-5 не вміє опрацьовувати Атмос, бо це було б тупо по-суті принижувати власну розробку, то в WRC10 декодується движком гри на Вінді силами CPU, я так це розумію.
Отриманий результат АЕ-5 передає по аналогу.
АТМОС у мене йде з ДісплейПорта GF4070 на HDMI ресивера.
Z440_User
Member

MSiAventador: 21.10.2025 12:04
Z440_User: 21.10.2025 11:53 MSiAventador
Яка комутація була з АЕ-5? Вихід по аналогу на аналог ресивера? Чи цифра?
Яка комутація була між ПК та Маранцом? HDMI?
Саме так.
Оскільки АЕ-5 не вміє опрацьовувати Атмос, бо це було б тупо по-суті принижувати власну розробку, то в WRC10 декодується движком гри на Вінді силами CPU, я так це розумію.
Тобто в своєму відео ви порівнюєте:

Ігровий рушій -> Софтовий рендерінг -> Готовий зміксований РСМ у wasapi -> Постобробка готового зміксованого РСМ на SoundCore3D -> ЦАП карти
VS
Ігровий рушій -> Справжній апаратний рендерінг зі всіма нюансами об'єктового аудіо та подальше створення міксу РСМ на спеціалізованому DSP ресивера -> ЦАП ресивера.

Як на мене не зовсім коректне порівняння.
l-m
Member

Z440_User: 21.10.2025 12:18на спеціалізованому DSP ресивера
Вони помітно краще справляються обробкою багатоканального звуку. Навіть якщо це потім виводиться на 2.0 чи 2.1 конфігурацію колонок.
Принаймні, мій старий ресивер Маранц грав Dolby, та особливо DTS, значно цікавіше ніж програвачі на ПК чи в телевізорі. Можливо це тому, що в AV-ресиверах враховуються відстані до колонок та слухача.
Мова про фільми, де вочевидь якість мікшування багатоканального звуку та ефектів вища ніж в іграх.
Radio Bay
Member

l-m: 21.10.2025 16:45Принаймні, мій старий ресивер Маранц грав Dolby, та особливо DTS, значно цікавіше ніж програвачі на ПК чи в телевізорі. Можливо це тому, що в AV-ресиверах враховуються відстані до колонок та слухача
Не забуваємо, що рес - це окремий ізольований девайс, а комп накидує усякого лайна у сигнал по живленню, від ВК і т.д. за замовчуванням, тому звук з реса буде прозоріше та точніше у більшості випадків
Hotspur
Member

Radio Bay: 21.10.2025 17:22Не забуваємо, що рес - це окремий ізольований девайс, а комп накидує усякого лайна у сигнал по живленню, від ВК і т.д. за замовчуванням, тому звук з реса буде прозоріше та точніше у більшості випадків
абсолютно точно. + живлення ресівера окреме
MSiAventador
Member

Z440_User: 21.10.2025 12:18
MSiAventador: 21.10.2025 12:04
Саме так.
Тобто в своєму відео ви порівнюєте:

Ігровий рушій -> Софтовий рендерінг -> Готовий зміксований РСМ у wasapi -> Постобробка готового зміксованого РСМ на SoundCore3D -> ЦАП карти
VS
Ігровий рушій -> Справжній апаратний рендерінг зі всіма нюансами об'єктового аудіо та подальше створення міксу РСМ на спеціалізованому DSP ресивера -> ЦАП ресивера.

Як на мене не зовсім коректне порівняння.
Ну по-перше мало хто провів такий тест взагалі. B-)
По-друге це дуже коректно, враховуючи що у АТМОСа 5.1.2 в 24біт/48кГц а у АЕ-5 з SoundCore3D 5.1 йде в 32біт/96кГц.
P.S.SoundCore3D це і є ЦАП в АЕ-5 для режиму 5.1, ESS 9016 це окремий ЦАП для директ режиму 2.0
l-m
Member

Radio Bay: 21.10.2025 17:22
l-m: 21.10.2025 16:45Принаймні, мій старий ресивер Маранц грав Dolby, та особливо DTS, значно цікавіше ніж програвачі на ПК чи в телевізорі. Можливо це тому, що в AV-ресиверах враховуються відстані до колонок та слухача
Не забуваємо, що рес - це окремий ізольований девайс, а комп накидує усякого лайна у сигнал по живленню, від ВК і т.д. за замовчуванням, тому звук з реса буде прозоріше та точніше у більшості випадків
Ніякого відношення це до справи не має. У мене взагалі немає девайсів, на які там щось можна "накинути".
Крім того, з телевізора те саме.
Крім того, з оптикою те саме.
Справа саме в тому, що ресивер використовує у своєму DSP свій власний алгоритм мікшування, який відрізняється від стандартного у софтових плеєрах. Це не про аудіофільські тонкощі з прозорістю чи точністю (ЦАП там зовсім якийсь простий у моєму). Це про те що ти отримуєш більший ефект занурення в кіно.
Z440_User
Member

Всі штуки які починаються з Dolby, це закриті ліцензовані проприєтарні технології, здебільшого апаратні. Тобто ресивери та інші хто вміє реальний атмос - відвалили бабла Dolby Lab. та засунули отриманий апаратний блок в свої DSP.
Для вінди можна купити Dolby Access і він буде наданий в 2 варіантах:
1) софтовий dsp який працює як Atmos Headphones і робить бінауральне аудіо для навушників.
2.) Atmos Theatre, який є path thru на ресивер з DSP в якому є Атмос без будь якої обробки.
3.) HDMI. Бо нвідіа та амд щось там платять долбі за можливість надавати path thru.
Все. Інших варіантів не існує. Всі інші варіанти це багатокальний РСМ. Атмосом його робить інфа з метаданими про розташування звуку та розбиття на об'єкти яка є власністю долбі і закладається у відео ще на етапі виробництва на кіностудії.
Але є ще момент, повноцінний атмос можливий лише за наявності "стельового" звуку. На звичайних 7.1 він стає звичайним dolby digital. Да, ДСП розкидає звуки по каналах відповідно до метаданих, але стельові звуки за відсутності Ас, ДСП змікшує по існуючих ас і звукова картина втратить "висоту". Умовно, якщо щось падає зверху, то вже не буде так явно падати зі стелі на підлогу, бо немає звуку під стелею.
Якось так. "Народних" альтернатив атмосу неіснує. Короче, таж сама тема як і з креативівським закритим ЕАХ.
corruptedflesh
Member

все зводиться до однієї фрази
"мені подобається звук після кретивівського дсп. подобається як інженери креатива налаштували роботу свого дсп"
все. але ж розвили цілу епопею :D

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
до речі про дсп

ще є підсилювачі crown з їх drivecore (знову коре, савпадєніє? чи просто був тренд коли все шо можна інтегрувати в один чип називати корами?), де цей їхній кор отримує аналог, оцифровує, проганяє через себе і віддає на колонки. Деякі моделі наче конектяться до компа для налаштувань і можна той дсп крутити як завгодно.
Z440_User
Member

MSiAventador: 21.10.2025 17:43 P.S.SoundCore3D це і є ЦАП в АЕ-5 для режиму 5.1,
2.0/5.1/7.1 для АЕ-5 робить wasapi. SoundCore3D отримує готове та може лише його доопрацювати. Умовно кажучі, щоб було простіше зрозуміти, DSP на АЕ-5/АЕ-7/АЕ-9 це типу у вас є попередній підсилювач з темброблоком та іншим у вигляді одного пристрою, та підсилювач потужності у вигляді іншого пристрою. Coundcore3D це буде наприклад еквалайзер, який ви всунете між попереднім підсилювачем та кінцевим. Тобто він працює лише з готовим РСМ сигналом. Щоб він працював саме як DSP у плані створення звуку, вам треба у ASIO, але з ним не працюють ігри/кіно. Така архітектура звуку у Він10/11 і відповідно до неї дрова до картки.
Так SoundCore3D має в собі ЦАП, але звук для нього формує вінда своїми алгоритмами.
Марантц звук формує своїм апаратним DSP та виводить його на свої ЦАП.

Отже ви порівнюєте щось що сформувала вінда та передала на АЕ-5 з тим що сформував апаратний ліцензований ДСП та передав на свої цапи.
Я тут слухав Hi-Res FLAC на автомагнітолі за 50$ та мр3 192kb/s на Emotiva, маю сказати що Emotiva не звучить. Якось так це виглядає

Доречі, ви Dolby Acces придбали у вінді?
MSiAventador
Member

Z440_User: 21.10.2025 19:52

Доречі, ви Dolby Acces придбали у вінді?
Изображение

Відправлено через 6 хвилин 47 секунд:
Z440_User: 21.10.2025 19:52 Отже ви порівнюєте щось що сформувала вінда та передала на АЕ-5 з тим що сформував апаратний ліцензований ДСП та передав на свої цапи.
Я тут слухав Hi-Res FLAC на автомагнітолі за 50$ та мр3 192kb/s на Emotiva, маю сказати що Emotiva не звучить. Якось так це виглядає
Ви чекаєте чарівного прикручування ATMOS до AE-5 ? Не дочекаєтесь... хіба що 16 біт/96 кГц посередньої якості. :gigi:
Изображение
Z440_User
Member

MSiAventador
Ні, ви порівнююте звучання ЦАПів на різному матеріалі.
От якби однаковий РСМ матеріал через один пристрій, а потім його ж через інший то було б чесно ...
feson
Member

Hotspur: 21.10.2025 17:29
Radio Bay: 21.10.2025 17:22Не забуваємо, що рес - це окремий ізольований девайс, а комп накидує усякого лайна у сигнал по живленню, від ВК і т.д. за замовчуванням, тому звук з реса буде прозоріше та точніше у більшості випадків
абсолютно точно. + живлення ресівера окреме
Ніколи та ніяк АК4458 не буде прозоріше ES9016 - тому що сябра просто звонкіша по ВЧ ніж асаши.
Асаши беруть ті кому подобається бархатний бас.... :up:

Але 3D картинку звука як раз малюють ВЧ - тому сябра буде краще практично завжди.

Просто звук сябри буже прозоріший від АК в 3D.....так буде сприймати це наш слух..... :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Поставьте в АЕ-5 цапу АК4458 - та вона перестане якби -краще- звучати в 3D........ :eek:
MSiAventador
Member

Z440_User: 21.10.2025 21:34 MSiAventador
Ні, ви порівнююте звучання ЦАПів на різному матеріалі.
От якби однаковий РСМ матеріал через один пристрій, а потім його ж через інший то було б чесно ...
Тобто на різному матеріалі? Одна й та сама гра, та сама спецділянка і машина, одна й та сама Вінда, один й той самий підсилювач і акустика.
Як раз це правильне порівняння різного експірієнса на однаковому матеріалі.
lewerlin
Member

feson: 21.10.2025 22:04 Поставьте в АЕ-5 цапу АК4458 - та вона перестане якби -краще- звучати в 3D........ :eek:
Прикол АЕ-5, що там немає виділених ЦАП для 5.1/7.1 :lol: . Ними прикидаються DSP :laugh: .
Те, як MSiAventador при цьому її дефає 7.1, схоже не релігію. Який би не був там крутий софт, аналогова частина багатоканалу ніяка. І це не лікується. Все що DSP робить з цифрою, може робити з тою ж цифрою і ЦП ПК, дай йому потрібний софт. На крайняк, йому можна згодувати вже "приготовану" десь інде РСМку. Воно принципово замінне, на відміну від виділених ЦАП в аналоговій частині, котрих якщо нема - то їх нема. І не треба втирати, що "магічний" СаундКор краще навіть базованих Циррусів.
MSiAventador
Member

lewerlin: 22.10.2025 08:20
feson: 21.10.2025 22:04 Поставьте в АЕ-5 цапу АК4458 - та вона перестане якби -краще- звучати в 3D........ :eek:
Прикол АЕ-5, що там немає виділених ЦАП для 5.1/7.1 :lol: . Ними прикидаються DSP :laugh: .
Те, як MSiAventador при цьому її дефає 7.1, схоже не релігію. Який би не був там крутий софт, аналогова частина багатоканалу ніяка. І це не лікується. Все що DSP робить з цифрою, може робити з тою ж цифрою і ЦП ПК, дай йому потрібний софт. На крайняк, йому можна згодувати вже "приготовану" десь інде РСМку. Воно принципово замінне, на відміну від виділених ЦАП в аналоговій частині, котрих якщо нема - то їх нема. І не треба втирати, що "магічний" СаундКор краще навіть базованих Циррусів.
Де я писав про 7.1 ?
Як по-вашому утворюється 5.1 без ЦАПа ? Молитвами ? :lol:

Відправлено через 32 хвилини 17 секунд:
базові Цирруси зливають ESS 9016 АЕ-5 - до бабки не ходи. :D
Scoffer
Member

В АЕ-5 ES9016K2M стоїть лише на головному каналі, це стерео-цап. На інших нічого не заявлено що стоїть. Можливо без молитв таки не обійшлось :D Той що 8-канальний сябр називається ES9016S, і його в АЕ-5 не стоїть.
Так як на платі інших дискретних цапів не помічено, то явно заюзали те що завалялось вбудованого в DSP не першої свіжості, бо ну а які ще варіанти?
MSiAventador
Member

Scoffer: 22.10.2025 09:59 В АЕ-5 ES9016K2M стоїть лише на головному каналі, це стерео-цап. На інших нічого не заявлено що стоїть. Можливо без молитв таки не обійшлось :D Той що 8-канальний сябр називається ES9016S, і його в АЕ-5 не стоїть.
Так як на платі інших дискретних цапів не помічено, то явно заюзали те що завалялось вбудованого в DSP не першої свіжості, бо ну а які ще варіанти?
Звідки у вас інфа що "DSP" не першої свіжості, коли це 2-а ревізія Коре.
Де ваши цирруси в 5.1 аудіокартах? У молитвах? :lol:
Що ви мені намагаєтесь довести?
Що DSP і ЦАП у одній мікросхемі КРеатів це мікросхема без ЦАПа ? :laugh:
Не хочу вас ображати аале ви плаваєте в темі.
Z440_User
Member

Саме так.
Sound Core3D це те що з'явилося в 2011р. після EMU20K2. Частково використавши його напрацювання+інтегровані ЦАП/АЦП., все це одна мікросхема яка штампується з 2011р. Відповідно що інтегровано там щось актуальне на той час, а це щось із цирусів або сігмател, і скоріш за все базових.

АЕ-5 для багатоканалу використовує саме інтегровані в DSP із всіма похідними. Сябра на ній присутня лише у вигляді ES9016K2M, яка стерео, отримує по цифрі сигнал від ДСП та працює лише на навушниковий підсилювач.

Так що аналоговий багатоканал з АЕ-5 не факт що кращий за Х-ФІ / Аудіджи 2+ :D
Scoffer
Member

MSiAventador: 22.10.2025 11:10Звідки у вас інфа що "DSP" не першої свіжості, коли це 2-а ревізія Коре.
Звідки що мікруха під найменуванням CA0132 фігурує на форумах року так з 2010го приблизно. 15 років я вважаю все таки не першою свіжістю хоч соту ревізію йому зроби.
MSiAventador: 22.10.2025 11:10Де ваши цирруси в 5.1 аудіокартах? У молитвах?
Це не до мене, я ні про які цирруси нічого не казав.
MSiAventador: 22.10.2025 11:10Що ви мені намагаєтесь довести?
Тобі - нічого. Людям в темі я просто надав голий факт що сябра обслуговує виключно стерео і жодним каналом більше.
MSiAventador: 22.10.2025 11:10Що DSP і ЦАП у одній мікросхемі КРеатів це мікросхема без ЦАПа ?
Читати літери вміємо? Я прямо написав що на інших каналах цап вбудований в дсп, як ще зрозуміліше сказати?
MSiAventador: 22.10.2025 11:10Не хочу вас ображати аале ви плаваєте в темі.
Здається мені що все з точністю до навпаки.
Ответить