Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Z440_User
Member
1985god
Кривбас.
Кривбас.
-
Hotspur
Member
корисне відео
-
tablestikus
Member
Ну все що в відео ми обговорили ще в 2023 році в темі Виживальщики.
А так то бачу китайці таки замінили кондьори на більш якісні.
Хоча зараз вже є і більш надійні моделі інших виробників мініупси, та вже і з ліфпо знайти можна.
-
Crong
Member
Крім DC1018/1036 є і інші MiniUPS. В мене Marsriva KP1 Ultra і KP1 Plus працюють півтора роки в режимі 24/7/365, відпрацювали блекаути літа і зими 2024, періодичні вимкнення із-за непогоди і нещодавні після обстрілів. Працюють повністю автономно, і я про них не думаю.
Судячи з різних відгуків, повербанки в режимі UPS 24/7 не набагато надійніші, бо теж виходять зі строю. І більшість із них не годяться як повноцінний UPS, бо переривається живлення при підключенні/відключенні зарядки.
-
Hotspur
Member
так, Marsriva краща ноунеймаCrong: ↑ 20.10.2025 12:35Крім DC1018/1036 є і інші MiniUPS. В мене Marsriva KP1 Ultra і KP1 Plus працюють півтора роки в режимі 24/7/365
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
якщо їх тримати постійно включеними можливо. люди плати паяють, в такому випадку павербанк краще бо його час роботи сильно менший за ДБЖCrong: ↑ 20.10.2025 12:35Судячи з різних відгуків, повербанки в режимі UPS 24/7 не набагато надійніші, бо теж виходять зі строю. І більшість із них не годяться як повноцінний UPS, бо переривається живлення при підключенні/відключенні зарядки.
-
nochnik89
Member
Народ кто с Чернигова ? правда, что весь город без воды и света ?
-
Hotspur
Member
nochnik89: ↑ 21.10.2025 09:18 Народ кто с Чернигова ? правда, что весь город без воды и света ?
У Чернігові повний блекаут внаслідок російських обстрілів: немає електрики та водопостачання.
Уточнюється, що енергетики продовжують ліквідацію наслідків обстрілів і працюють над відновленням насамперед об'єктів критичної інфраструктури та побутових споживачів. Час повного відновлення електропостачання поки невідомий.
У місті діють пункти незламності, де можна зігрітися, зарядити телефони, отримати гарячу воду за такими адресами:
-
murzik
Member
Hotspur: ↑ 21.10.2025 14:33 пункти незламності
що тут скажеш
Відправлено через 56 секунд:
не знаю як вони взагалі відновлюють, якщо знищена і підстанція, і кабеля в землі пошкоджені можуть бути. це все складно. а якщо будуть знищені всі трансформатори аж до села:?Hotspur: ↑ 21.10.2025 14:33Час повного відновлення електропостачання поки невідомий.
-
Hotspur
Member
ну Шостка 3+ тижні взагалі без електрики. оце поганий сценарійmurzik: ↑ 21.10.2025 19:53не знаю як вони взагалі відновлюють, якщо знищена і підстанція, і кабеля в землі пошкоджені можуть бути. це все складно. а якщо будуть знищені всі трансформатори аж до села:?
-
Hotspur
Member
Сиджу в блекауті. частина 3
-
Shpoker
Member
Hotspur
А теперь мысленно добавь 2 перфоратора на батарейках у соседей (уже 4й день) и пойми что не все так плохо))
А теперь мысленно добавь 2 перфоратора на батарейках у соседей (уже 4й день) и пойми что не все так плохо))
-
nochnik89
Member
Shpoker
ремонты во время войны - дело святое
ремонты во время войны - дело святое
-
dimus8210
Member
київщина вже теж з графіками, всеж 16кВт панелей дають комфортно жити навіть в таку погоду, головне щоб в хату не прилетіло
-
Hotspur
Member
зажиточні людиShpoker: ↑ 22.10.2025 14:58А теперь мысленно добавь 2 перфоратора на батарейках у соседей (уже 4й день) и пойми что не все так плохо))
Відправлено через 32 секунди:
бабу собі шукайmurzik: ↑ 21.10.2025 19:53що тут скажеш
Відправлено через 40 секунд:
ще трошки я собі на балконі повішуdimus8210: ↑ 22.10.2025 15:24 київщина вже теж з графіками, всеж 16кВт панелей дають комфортно жити навіть в таку погоду, головне щоб в хату не прилетіло
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Холосте споживання у мого DATOUBOSS DN-022 1500W 12V 0.2-0.4А. Все таки стара ревізія абсолютно чудова
Відправлено через 1 годину 25 хвилин 15 секунд:
Купив 26 кг Lifepo4
-
Timedemo
Member
Виживальщики в сусідній гілці. Навіщо в бмс та інверторах інфо про блекаути?
-
dimus8210
Member
поставили до deye sun-6k-sg05lp1-eu стабілізатори volter 9пттм, політ нормальний інвертори на стаби не матюкаються.
знайомий каже що контора яка йому інвертори постачає завезла якусь приблуду на яку можна підключати акуми від різних виробників що підтримують протокол пілона і вже цю плату по кан підключати до інвертора deye який вже бачить повну ємність акумів і коректно з ними працює
я щось нічого подібного в мережі не знайшов
знайомий каже що контора яка йому інвертори постачає завезла якусь приблуду на яку можна підключати акуми від різних виробників що підтримують протокол пілона і вже цю плату по кан підключати до інвертора deye який вже бачить повну ємність акумів і коректно з ними працює
я щось нічого подібного в мережі не знайшов
-
_VlaD_
Member
Мабуть, тому що, якби не було блекаутів, то не потрібно було б теми про бмс та інвертори.Timedemo: ↑ 22.10.2025 19:36 Виживальщики в сусідній гілці. Навіщо в бмс та інверторах інфо про блекаути?
Ці теми дуже близько переплітаються.
Тема про виживальщиків більш об'емна. Там ще питання про газові балончики, генератори та полювання на горобців є можливість підняти.
А чому ти іншим рекомендуєш бабу, а сам акумулятори скуповуєш?
-
Timedemo
Member
тобто я так розумію коли у когось буде срачка, і треба буде саме налаштувати бмс для коректної роботи підсвітки щоб жопу витерти, то можна обсудити одразу і вибір туалетної бумаги?_VlaD_: ↑ 22.10.2025 20:38Мабуть, тому що, якби не було блекаутів, то не потрібно було б теми про бмс та інвертори.Timedemo: ↑ 22.10.2025 19:36 Виживальщики в сусідній гілці. Навіщо в бмс та інверторах інфо про блекаути?
Ці теми дуже близько переплітаються.
Тема про виживальщиків більш об'емна. Там ще питання про газові балончики, генератори та полювання на горобців є можливість підняти.
А чому ти іншим рекомендуєш бабу, а сам акумулятори скуповуєш?
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
десь хтось щось не зрозумів когось. можна просто одну мастер батарею під"єднати по спілкуванню з інвертором, а налаштувати роботу інвертора з оглядом на збільшену кількість.dimus8210: ↑ 22.10.2025 20:18 поставили до deye sun-6k-sg05lp1-eu стабілізатори volter 9пттм, політ нормальний інвертори на стаби не матюкаються.
я щось нічого подібного в мережі не знайшов![]()
-
1985god
Member
Нащо воно треба ? От що дає той звязок !? Чому всі так за ним женутьсяdimus8210: ↑ 22.10.2025 20:18 поставили до deye sun-6k-sg05lp1-eu стабілізатори volter 9пттм, політ нормальний інвертори на стаби не матюкаються.
-
Timedemo
Member
э моменти коли це не погано. наприклад наприкінці заряду батарея запитує менеше струм, коли холодна запитує менше струм, коли дуже гаряча і т.д.1985god: ↑ 22.10.2025 22:53Нащо воно треба ? От що дає той звязок !? Чому всі так за ним женутьсяdimus8210: ↑ 22.10.2025 20:18 поставили до deye sun-6k-sg05lp1-eu стабілізатори volter 9пттм, політ нормальний інвертори на стаби не матюкаються.
? Аж вольти виставив і все здавалося б ок.
ще коли наприклад батарея досить сильно розбалансувалась, вона може зробити запит форсед чардж, для подовження балансування комірок. також звязок не дає відвалу батареї від інвертора, наприклад коли комірка перезаряджаєтся, то без звязку, бмс просто відрубає батарею, а по звязку вона сповільнює заряд, або рапортує хватить заряджать і заряд припиняється.