Zotac пропонує найменший у світі ПК із десктопною GeForce RTX 5060 Ti 16GB

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Zotac пропонує найменший у світі ПК із десктопною GeForce RTX 5060 Ti 16GB

О, зотак повертається в світ мікроскопічних пк. Пам*ятаю їх zbox-и на via, intel atom та amd e350
Mozdev
Member

Тобто вони приліпили міні пк(де немає Pcie 5, щей на інтулі :gigi: ) до відеокарти( яка не пасує до цього проца), та запхали його у тісний корпус, воно ж буде грітись як скажене, ще за це 2к баксів :rotate: захотіли.
Последний раз редактировалось Mozdev 21.10.2025 11:44, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

от цікаво, що краще: сабж чи мак міні на м4/м5 (апдейт вже був на м5? ну або ще буде, я сподіваюсь)

хто б оце підказав. може є на форумі людина що розбирається на протистоянні АРМ та х86?

що там по енергоефективності, що по одноядерній продуктивності, може хтось дати фахову оцінку ситуації?
IronWithin
Member

Mozdev: 21.10.2025 11:22 Тобто вони приліпили міні пк(де немає Pcie 5, щей на інтулі :gigi: ) до відеокарти, та запхали його у тісний корпус, воно ж буде грітись як скажене, ще за це 2к баксів :rotate: захотіли.
Нічого собі інтел, нічого собі немає псі 5, що ж тепер робити, як тепер жити… Ти з відхиленнями чи просто від природи такий «розумний»?
alexeygalas
Member

Mozdev: 21.10.2025 11:22воно ж буде грітись як скажене
Ви інтел мабуть останній раз Core 2 Duo користувались? В Lenovo Thinkpad не гріється а в товстій коробці з купою металу буде грітись.
sdbndfgn
Member

leif
гарне питання. сам думаю про міні на м4-м5 чи подібний пк з діскреткою
епплові арм-и показують непогані результати в простих іграх, але тут 5060, це вже заявка на успіх
треба чекати на тести
Евгений King
Member

Mozdev: 21.10.2025 11:22 Тобто вони приліпили міні пк(де немає Pcie 5, щей на інтулі :gigi: ) до відеокарти( яка не пасує до цього проца), та запхали його у тісний корпус, воно ж буде грітись як скажене, ще за це 2к баксів :rotate: захотіли.
1 x M.2 NVMe PCIe 5.0 x4 SSD slot (2280), 1 x M.2 NVMe PCIe 4.0 x4/SATA SSD slot (2280)

Там є PCIe 5 для GPU і один з NVMe дисків теж підтримує 5.0
330Вт БЖ натякає на те, що цей маленький ПК здатний вичавити максимум з цього заліза
По шуму, має бути стандартно як для ноутів - 48dB в авто режимі крутилятора
leif
Member

sdbndfgn
так, питання непросте, тут треба зважувати всі за і проти. наприклад, яке споживання в простої? мені, до прикладу, цей момент досить важливий, я не хочу щоб там було більше 1-2вт.

що ж до іграшок, то думаю, що в першу чергу для них існують консолі, та й дорослі-серйозні люди чи грають вони взагалі в ігри на компі? чи не нормально? не знаю, теж досить дискусійне питання, дехто каже, що люди тупішають від ігр. а тут відеокарта 5060 скоріше для професійних завдань, але чи може вона протистояти графіці м4 або м5 в робочих тасках? тільки фахівець може дати відповідь
Mozdev
Member

alexeygalas: 21.10.2025 11:43
Mozdev: 21.10.2025 11:22воно ж буде грітись як скажене
Ви інтел мабуть останній раз Core 2 Duo користувались? В Lenovo Thinkpad не гріється а в товстій коробці з купою металу буде грітись.
Налажати з охладом, у таких міні пк, можна дуже легко, так то, проц то гарний, до нього питань нема, відеокарта не айс але вона більш менш нормальна була б якби й проц по простіше стояв, все одно там блок живлення зовнішній могли б і 5070 поставити, але тут спірний момент енерго-споживання\нагрів\ціна.

Ось пан Dilfin нижче правий, як мінімалістичне рішення для тих хто грощі не рахує ок, а хочеться нормальний пк, збирай стаціонар на будь-який бюджет і радій :)
Последний раз редактировалось Mozdev 21.10.2025 12:08, всего редактировалось 3 раза.
Dilfin
Member

Перфорація корпусу зверху, якщо немає сітки від пороху то чистити його прийдеться часто, ну і як завжди подвійна ціна за мінімалізм, якщо місце дозволяє, то краще зібрати ПК в нормальному просторому корпусі, щоб все нормально продувалось, а це річ для тих, хто не рахує гроші, забавка як приставка до телевізора за 2к доларів.
Denvys5
Member

leif
товсто, але не автентично
IronWithin
Member

Mozdev: 21.10.2025 11:54
alexeygalas: 21.10.2025 11:43
Налажати з охладом, у таких міні пк, можна дуже легко, так то, проц то гарний, до нього питань нема, відеокарта не айс але вона більш менш нормальна була б якби й проц по простіше стояв, все одно там блок живлення зовнішній могли б і 5070 поставити, але тут спірний момент енерго-споживання\нагрів\ціна.

Ось пан Dilfin нижче правий, як мінімалістичне рішення для тих хто грощі не рахує ок, а хочеться нормальний пк, збирай стаціонар на будь-який бюджет і радій :)
Тепер вже і проц нормальний? І псі 5 вже не треба? А комп тепер поганий бо відяха вже якась «не така» і теоретично можна з охладом накосячити?
:facepalm: я манав таких писак…
_Andrik_
Member

leif: 21.10.2025 11:39 от цікаво, що краще: сабж чи мак міні на м4/м5 (апдейт вже був на м5? ну або ще буде, я сподіваюсь)

хто б оце підказав. може є на форумі людина що розбирається на протистоянні АРМ та х86?

що там по енергоефективності, що по одноядерній продуктивності, може хтось дати фахову оцінку ситуації?
Визов Юрка зарахований :laugh:
Mozdev
Member

В них навіть на сайті кривий опис.

читаєш опис, там - 2 x M.2 NVMe PCIe 4.0 x4 SSD slots
заходиш до специфікацій там 1 x M.2 NVMe PCIe 5.0 x4 SSD slot (2280), 1 x M.2 NVMe PCIe 4.0 x4/SATA SSD slot (2280)
https://www.zotac.com/us/product/mini_p ... ebone#spec

судячи з усього там таки є 1 псе5, це означає що у статті помилка?
і двох твердотілих накопичувачів формату M.2 2280 з інтерфейсом PCI Express 4.0 x4.
чому вірити?
Dilfin
Member

Mozdev: 21.10.2025 12:33 В них навіть на сайті кривий опис.

читаєш опис, там - 2 x M.2 NVMe PCIe 4.0 x4 SSD slots
заходиш до специфікацій там 1 x M.2 NVMe PCIe 5.0 x4 SSD slot (2280), 1 x M.2 NVMe PCIe 4.0 x4/SATA SSD slot (2280)
https://www.zotac.com/us/product/mini_p ... ebone#spec

судячи з усього там таки є 1 псе5, це означає що у статті помилка?
і двох твердотілих накопичувачів формату M.2 2280 з інтерфейсом PCI Express 4.0 x4.
чому вірити?
Та тепер не можна нікому вірити, навіть штучному інтелекту, постійно бреше.))
alexeygalas
Member

IronWithin: 21.10.2025 12:15і теоретично можна з охладом накосячити?
Mozdev
Сучасні цп дуже підросли по енергоеффективності.
Живий приклад:
я перезібрав свій міні пк asrock z890i nova + 265K із 10л під отакою махіною https://www.idcooling.com/product/detai ... -XT%20SLIM
в корпус 3.4л (просто ITX плата без ВК і живлення PICOPSU 19v із бруска 160вт) під отакий кулер https://www.idcooling.com/product/detai ... XT%20BLACK
PL1 довелось виставити на рівні 75вт в PL2 100вт (в більшому було PL1=130, PL2=170) і то не через температуру (там запас ще є по температурі не малий) а через блок живлення (малий ККД і він просто в піках на Cinebench вирубався від перевищення споживання). І того:
В Cinebench 24 в старому 10л було 1980 балів, тут стало 1620 балів.
Якщо високо забінений чіп - видає колосальні результати навіть на низьких обертах. Тільки що десктоп та браузинг (низьке навантаження) в К трішки вище через вищі базові частоти. Non-K був би холодніший та менше би споживав. Але я був здивований, що мені навіть К вдалось урезонити в такому малому літражі з таким малим кулером.
спойлер
20251020_194210.jpg
Dilfin
Member

alexeygalas: 21.10.2025 12:54
Mozdev
Живий приклад:
я перезібрав свій міні пк asrock z890i nova + 265K із 10л під отакою махіною https://www.idcooling.com/product/detai ... -XT%20SLIM
в корпус 3.4л (просто ITX плата без ВК і живлення PICOPSU 19v із бруска 160вт) під отакий кулер https://www.idcooling.com/product/detai ... XT%20BLACK
PL1 довелось виставити на рівні 75вт в PL2 100вт і то не через температуру (там запас ще є по температурі не малий) а через блок живлення (малий ККД і він просто в піках на Cinebench вирубався від перевищення споживання). І того:
Якщо високо забінений чіп - видає колосальні результати навіть на низьких обертах. Тільки що десктоп та браузинг (низьке навантаження) в К трішки вище через вищі базові частоти. Non-K був би холодніший та менше би споживав. Але я був здивований, що мені навіть К вдалось урезонити в такому малому літражі з таким малим кулером.
спойлер
20251020_194210.jpg
Так, це все цікаво, але Ви самі відповіли на своє питання, що при цьому втрачається потужність обладнання і тоді для чого ці танці з бубном, щоби що?) Щоб доказати собі, що я зміг? В нас на меті навпаки розігнати обладнання по максимуму і щоб воно при цьому не перегрівалось і працювало стабільно і довго.) Мій старичок AMD Ryzen 7 5800X під кулером be quiet! Pure Rock Pro 3 при навантаженні гріється до 74 градусів і в мене серце крається, коли відчуваю гаряче повітря позаду корпусу, я прямо відчуваю як йому важко.))
Последний раз редактировалось Dilfin 21.10.2025 13:17, всего редактировалось 1 раз.
Mozdev
Member

alexeygalas: 21.10.2025 12:54
Mozdev
Живий приклад:
PL1 довелось виставити на рівні 75вт в PL2 100вт і то не через температуру (там запас ще є по температурі не малий) а через блок живлення (малий ККД і він просто в піках на Cinebench вирубався від перевищення споживання). І того:
спойлер
Изображение
+1
Але в нас тут бутерброд у тісному корпусі з повноцінною 5060 ti від якої теж треба 180 ВТ кудись діти, так карта не гаряча у нормальному корпусі
( стаціонар пк не гріється вище 65С), але у тісноті буде інакше, тому й вимоги до системи охолодження вищі, і невідомо як Zotac її організували у середині, потрібні тести, а то так можна що завгодно наговорити. B-)
alexeygalas
Member

Dilfin: 21.10.2025 13:07що при цьому втрачається потужність обладнання
Довів, що втрата не така суттєва.
Dilfin: 21.10.2025 13:07і тоді для чого ці танці з бубном, щоби що
Ну конкретно в мому випадку - цей пк із основної робочої станції зайняв позицію запасного робочого пк. Основна робоча станція зараз - лептоп на 255H. Але лептоп - річ така, що й вийти з ладу може. Гарантійний ремонт, як відомо, може затягтись від 2 тижнів до 2 місяців. На цей період потрібна машинка, на якій би можна було продовжити роботу, але щоб вона і не займала багато місця і могла бути схованою навіть в ящик столу. От, щоби що.

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Dilfin: 21.10.2025 13:07В нас на меті навпаки розігнати обладнання по максимуму
Моє хоббі - малі збірки. І я розганяю по максимуму в маленьких корпусах.
Dilfin
Member

alexeygalas: 21.10.2025 13:18
Dilfin: 21.10.2025 13:07що при цьому втрачається потужність обладнання
Довів, що втрата не така суттєва.
Dilfin: 21.10.2025 13:07і тоді для чого ці танці з бубном, щоби що
Ну конкретно в мому випадку - цей пк із основної робочої станції зайняв позицію запасного робочого пк. Основна робоча станція зараз - лептоп на 255H. Але лептоп - річ така, що й вийти з ладу може. Гарантійний ремонт, як відомо, може затягтись від 2 тижнів до 2 місяців. На цей період потрібна машинка, на якій би можна було продовжити роботу, але щоб вона і не займала багато місця і могла бути схованою навіть в ящик столу. От, щоби що.

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Dilfin: 21.10.2025 13:07В нас на меті навпаки розігнати обладнання по максимуму
Моє хоббі - малі збірки. І я розганяю по максимуму в маленьких корпусах.
Та я розумію для чого мінімалізм і розумію що процесори зараз створені щоб на максимальному навантаженні могли грітись до 90-100 градусів, але скільки вони зможуть так пропрацювати, рік, два, можливо 3, поки гарантія, можливо зараз маркетологи спеціально все так роблять, щоб обладнання служило рівно стільки, скільки гарантія, багато запитань і мало відповідей.)
Ответить