Проблема в кофах босів, в яких x10 дамагу та x30життя (відносно ГГ). Дайте такі коефіцієнти босам в W3 і він також стане "солус лайк".
Новости
Последние статьи и обзоры
Кто во что играет?
-
Геральт
Member
-
Vader
Member
Кто в ARC Raiders бегает?Как игра?Стоит того?Скачал бету,а батла не дает поиграть 
-
KPAH
Member
Для этого они добавили целых 3 уровня сложности с выходом DLC, самая последняя сложность это та, которая была по умолчанию до этого в игре.Rucha: ↑ 19.10.2025 12:21Не розумію приколу проходити по 40 разів кожного боса. Це тренування нервової системи чи якесь дивне садо-мазо задоволення?Piter Cantrope: ↑ 17.10.2025 21:52 Lies of P. Перша AAA гра, яку мені реально захотілось грати і проходити за 2 останні роки. Ніколи не грав в ігри цього жанру.
Это странно слышать, когда существует Nioh._Ade: ↑ 19.10.2025 17:43 краще бойовки ніж в елен рінг із соуслайків, не бачив
це реально те, що вдосконалювалися роками
Пінокіо теж крутий, але до левел дизайну Дарк соулсів і Елдена, дуже далеко
Последний раз редактировалось KPAH 19.10.2025 18:55, всего редактировалось 1 раз.
-
kairo
Member
Не стане. Я перепройшов усю серію Відьмака на макс складності, взагалі нічого спільного із соулсами. Це легендарна гра, але боївка в ній середня.Геральт: ↑ 19.10.2025 18:48Проблема в кофах босів, в яких x10 дамагу та x30життя (відносно ГГ). Дайте такі коефіцієнти босам в W3 і він також стане "солус лайк".
Відправлено через 7 хвилин 5 секунд:
Ну таке. Пройшов обидві частини. Імхо, непогані соулслайки, але не більше.KPAH: ↑ 19.10.2025 18:53Это странно слышать, когда существует Nioh.
-
st0k
Member
Дивно, наче в цих іграх існує прокачка персонажаГеральт: ↑ 19.10.2025 18:48Проблема в кофах босів, в яких x10 дамагу та x30життя (відносно ГГ). Дайте такі коефіцієнти босам в W3 і він також стане "солус лайк".![]()
-
KPAH
Member
Ну тут речь про боёвку ведь, а не про игру в целом. В Nioh самая классная и продуманная и глубокая боевка среди соулзов.kairo: ↑ 19.10.2025 19:02 Ну таке. Пройшов обидві частини. Імхо, непогані соулслайки, але не більше.
-
mgerchik
Member
как по мне определенно стоит. второй вечер бегаю. вполне себе. зашло больше чем delta (больше сравнивать не с чем).Vader: ↑ 19.10.2025 18:51Кто в ARC Raiders бегает?Как игра?Стоит того?Скачал бету,а батла не дает поиграть
но надо поторопиться, тест заканчивается сегодня вроде как.
-
ramm
Member
Прокачка є, тільки після Плато (50-60 рівень) вона починає просідати, на відміну ворогів, котрі навпаки, ростуть якимись неадекватними темпами.st0k: ↑ 19.10.2025 19:29Дивно, наче в цих іграх існує прокачка персонажа
- спойлер

-
fantomrulezz
Member
Ну як би в базових речах - обов'язково, якщо вже ти назвав свою гру ААА та продаєш по макс. прайсу.waryag: ↑ 19.10.2025 18:04ААА не обов'яково бути гарною в усьому.
- спойлер
- AAA games are high-budget, high-profile video games developed by major publishers, characterized by massive budgets, large development teams, and extensive marketing campaigns. These "blockbuster" titles aim for a global audience and typically feature cutting-edge graphics, high production values, and immersive gameplay, with development costs often exceeding $100 million.
Key characteristics of AAA games
High budget: AAA games have substantial financial backing for development and marketing, often reaching hundreds of millions of dollars.
Large teams: They are created by massive development teams that can number in the hundreds or even thousands.
High production values: AAA titles are expected to have top-tier graphics, sound, and performance, often pushing the boundaries of current technology.
Extensive marketing: These games receive large marketing campaigns to ensure a global audience and high sales, similar to a major movie release.
Major publishers: They are typically produced by well-known publishers like Activision Blizzard, Ubisoft, or Square Enix, who own the development studios and intellectual property (IP).
Blockbuster status: AAA games are considered the "blockbusters" of the gaming world, with many being part of successful franchises that build on previous installments.
Examples of AAA games
Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2, The Last of Us, and Halo 3.
У всьому цьому ЕР слабкий.
Графон - застарілий (не плутати з роботою художників, тут все добре). Lies of P краще технологічно і також має чудову художню роботу.
Технологічність - жахлива, всрата оптимізація, тормоза на топових картах, лок 60 фпс і т.д. Lies of P чудово оптимізований і не має таких факапів.
Постановка - відсутня, слайд-шоу в якості вступного ролика, як в якійсь інді. Lies of P має і чудові пререндерені сінематики і гарні катсцени на рушії.
Я вже мовчу про багато речей, які відносяться до Quality of life. Він наче також обов'язковий для ААА, це ж вже не бюджетна інді за 3 копійки, так?
ЕР зробив для покращення QoL в соулсах нічого. Він такий само встратий і некомфортний, як і старезний Demon souls.
Наприклад, от взяти процес підвищення рівня.
Як це працює в усіх соулсах і досі в ЕР?
Для підвищення рівня досі треба окремо в кількох різних меню чи діалогах
1) подивитись скільки душ не вистачає для левелапа
2) подивитись в інвентарі на кількість запакованих душ
3) по пам'яті згадати приблизно ємність запакованих душ (нам не пишуть скільки точно всередині) і порахувати чи вистачить їх всіх на левелап
4) з'їсти окремо (от нафіга це?) кожен тип запакованих душ (хоча б пачками по кілька штук дають їсти а не як в демонс соулс поштучно)
5) нарешті поговорити з НПС і зробити левелап
6) опціонально - дізнатись, що порахував невірно, на левелап не вистачає і зря захавав всі душі
7) опціонально 2 - померти двічі і просрати таким чином не лише вільні душі, а й запаковані
Як це працює в Lies of P:
1) гра виводить тобі в інтерфейсі інфо про те, що всіх вільних + запакованих душ вистачає для левелапу
2) захавати всі душі разом можно в одному місці
3) в цьому ж самому менб і левелапнутись
От наче суть та сама - але ж наскільки це конфортніше, гравця нарешті вважають за людину і економлять його час на мікроменеджмент нецікавої фігні.
-
kairo
Member
Мені гра була більш-менш складною в класичному розумінні соулсів лише в першій третині, далі на чілі грав. Деякі локації через перекач взагалі пролітав. Взагалі, в Елдені на відмінну від інших схожих ігор легко перекачатись через великий відкритий світ.ramm: ↑ 19.10.2025 20:11Тому після столиці гра перетворюється на випробування терпіння. І багато гравців також підтверджують, що друга половина гри набагато гірша.
Відправлено через 26 хвилин 10 секунд:
Так в Елдена багато недоліків. Однак, на мою думку він на рівень вище за Піноккіо. Елден, це та гра, на яку із задоволенням можна витратити сотню годин, щоб через якийсь час знову повернутись, вибрати інший клас та пройти на іншу кінцівку. В процесі ще й зрозуміти, що частину світу гри в перший раз банально пропустив. Я так пройшов усю гру і пропустив Маленію.fantomrulezz: ↑ 19.10.2025 20:20У всьому цьому ЕР слабкий.
-
Геральт
Member
Толку з прокачки якщо бос все одно шотне за кілька тичок. Тобто кількість допустимих помилок суттєво не збільшиться і як було др@чево з рітраями, так і залишиться.
-
mult
Member
kairo
Мабуть складність в Елдені залежить від того, хто як проходить гру.
Хто іде тупо за маркерами сюжету не досліджуючи біоми.
Тому мабуть друга частина гри буде складною.
Хто максимально досліджує біоми, виконує завдання, то друга частина гри не складніша за першу.
Мені теж було не складно.
Бо я по гайдам виконував всі квестові лінії, плюс досліджував все що є на карті, як зверху, так і печери, катакомби і приховані локації теж.
Яких доволі немало.
При такому проходженні рівень прокачки буде відчутно більший, ніж у тих хто іде по маркерам.
Мабуть складність в Елдені залежить від того, хто як проходить гру.
Хто іде тупо за маркерами сюжету не досліджуючи біоми.
Тому мабуть друга частина гри буде складною.
Хто максимально досліджує біоми, виконує завдання, то друга частина гри не складніша за першу.
Мені теж було не складно.
Бо я по гайдам виконував всі квестові лінії, плюс досліджував все що є на карті, як зверху, так і печери, катакомби і приховані локації теж.
Яких доволі немало.
При такому проходженні рівень прокачки буде відчутно більший, ніж у тих хто іде по маркерам.
-
Lekrs
Member
Почав Alan Wake 2. Атмосферненько, прилип до компа.
-
kairo
Member
Геральт
Пан Геральт, експерт по соулсам, пояснює гравцям даних ігор за босів в даних іграх)) Цікаво, скільки в нього траїв на Маленію пішло))
Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
mult
Ну я по відчуттях, більшу частину гри дослідив, хоча із Елденом ніколи не можна бути впевненим, що усі локи знайшов, настільки вони заховані бувають. Вище писали, що на високих левелах скейл поганий, не знаю, я такого не відчув.
Пан Геральт, експерт по соулсам, пояснює гравцям даних ігор за босів в даних іграх)) Цікаво, скільки в нього траїв на Маленію пішло))
Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
mult
Ну я по відчуттях, більшу частину гри дослідив, хоча із Елденом ніколи не можна бути впевненим, що усі локи знайшов, настільки вони заховані бувають. Вище писали, що на високих левелах скейл поганий, не знаю, я такого не відчув.
-
mult
Member
kairo
В мене в районі 8 на малєнію
Але я проходив її з Mimic Tear Ashes
Бо я граю для задоволення, а не для рекордів, чи для самоствердження, мені це не потрібно.
Плюс це не чіт, якщо розробник дозволив таку механіку в грі.
От де я застряг, це на консорті радані, останньому босі длс.
Більше половини дня пробував його вальнути, поміняв купу зброї і білдів.
Але пройти не виходило і мімік не допомагав як і інші прахи
Зрештою допоміг білд на рапіру і щит із wiki Елдена, як не дивно.
І без допомоги прахів.
А ще тяжко було, коли проходив на саму секретну кінцівку гри і мабуть саму важчу.
Бо її без гайдів не пройдеш.
То коли треба було стрибати по гробам в низ, на одну приховану локацію.
То застряг теж був на пів дня.
Вже почав думати що не зможу я тут пройти.
Бо ніфіга не виходило прострибати вниз, весь час розбивався, то недострибнеш, то перестрибнеш.
Намучився добре
В мене в районі 8 на малєнію
Але я проходив її з Mimic Tear Ashes
Бо я граю для задоволення, а не для рекордів, чи для самоствердження, мені це не потрібно.
Плюс це не чіт, якщо розробник дозволив таку механіку в грі.
От де я застряг, це на консорті радані, останньому босі длс.
Більше половини дня пробував його вальнути, поміняв купу зброї і білдів.
Але пройти не виходило і мімік не допомагав як і інші прахи
Зрештою допоміг білд на рапіру і щит із wiki Елдена, як не дивно.
І без допомоги прахів.
А ще тяжко було, коли проходив на саму секретну кінцівку гри і мабуть саму важчу.
Бо її без гайдів не пройдеш.
То коли треба було стрибати по гробам в низ, на одну приховану локацію.
То застряг теж був на пів дня.
Вже почав думати що не зможу я тут пройти.
Бо ніфіга не виходило прострибати вниз, весь час розбивався, то недострибнеш, то перестрибнеш.
Намучився добре
-
waryag
Member
Так, але базові речі трішки інші, ніж пишете ви і нейронка.fantomrulezz: ↑ 19.10.2025 20:20Ну як би в базових речах - обов'язково, якщо вже ти назвав свою гру ААА та продаєш по макс. прайсу.
Графон нормальний, разом із роботою художників створюють хорошу, а місцями дуже круту картинку. Оптимізація не зразкова, але нормальна.fantomrulezz: ↑ 19.10.2025 20:20Графон - застарілий (не плутати з роботою художників, тут все добре). Lies of P краще технологічно і також має чудову художню роботу.
Технологічність - жахлива, всрата оптимізація, тормоза на топових картах, лок 60 фпс і т.д. Lies of P чудово оптимізований і не має таких факапів.
Постановка - відсутня, слайд-шоу в якості вступного ролика, як в якійсь інді. Lies of P має і чудові пререндерені сінематики і гарні катсцени на рушії.
От тільки Пінокіо глибоко вторинний навіть на фоні ЕР, що вторинний відносно соулсів.
Порівняння з ДеС нікчемне, вже в ДС1 був величезний прогрес.fantomrulezz: ↑ 19.10.2025 20:20Я вже мовчу про багато речей, які відносяться до Quality of life. Він наче також обов'язковий для ААА, це ж вже не бюджетна інді за 3 копійки, так?
ЕР зробив для покращення QoL в соулсах нічого. Він такий само встратий і некомфортний, як і старезний Demon souls.
Наприклад, от взяти процес підвищення рівня.
А в ЕР, порівняно з ДС3, додали карту, приблизні напрями руху на ній, нормальний стрибок, прахи і попіл, покращили фасттревел, дали маунта.
-
Alvaro
Member
Это вкусовщина и зависит от наполнения открытого мира. Открытые миры в кингдом кам, ведьмаке, киберпанк, гта, рдр, нью вегас , скайрим и т.д. Сделаны так что в них интересно возится и это идет им в плюс. Так же вполне хорошо выглядят чтото типа фар край 3. А мне лично нравится еще рейдж2. Там минус только никакой сюжет.maxn: ↑ 17.10.2025 23:23если честно этого тоже совсем не понимаю. Если раньше когда было полно сил и времени открытый мир был просто минусом - то сейчас он выглядит как издевательство.
Хороший опенворлд очень сильно повышает интерес к игре. Это хорошо видно на серии ведьмак. Где произошел огромный скачек в популярности между первыми двумя частями в коридорах и третьей в открытом мире. Но только благодаря хорошей реализации. Сохранения всех плюсов прошлых частей в закрытом пространстве, и расширение это до размеров открытого мира .
Отправлено спустя 15 минут 41 секунду:
Тут я согласен. Тоже не понимаю любви к страданиям в играх типа елден ринг и секирой. Синглы воспринимаю всегда как расслабление и упор на увлекательный погружающий атмосферный гейплей и нарратив а не на потные бесконечные зарубы от которых пригорает.Rucha: ↑ 19.10.2025 12:21Не розумію приколу проходити по 40 разів кожного боса. Це тренування нервової системи чи якесь дивне садо-мазо задоволення?
За этим я хожу в мультиплеер. Вот игра с живым соперником в чемто типа батлфилда или мортал комбата, это достаточно увлекательно чтобы чтото задрoчить по механикам более потно, потренироваться в комбе и так далее , ощущая какую-то реальную победу над реальным не уступающим тебе соперником, и его горечь поражения. Там можно запотевать и хардраить. Это то что приносит какие-то реальные ощущения победы.
А потные победы над сингл ботами это какое-то странное увлечение которое мне не понять. Вот просто погрузиться в сингл как историю, смотреть на симуляцию мира, приключаться, и самое главное всячески подыгрывать игре ролеплея не пытаясь ее обхитрит сломать так далее. Это как я понимаю нормальную игру в сингл.
Пока что сингл не способен дать уровень соперничества даже близко по интересу с мультиплеером. У меня больше 2к часов например в мк, но я не прошел ни одной кампании даже до конца , потому что это невероятно скучно избивать ботов в качестве соперников. Зато в онлайне у меня тысячи часов. Потому что разваливать живых соперников ощущая буквально ихние живые эмоции на экране , это даже близко несравнимо пока что ни с каким ботом и прочими челенджами которые существует в одиночных режимах игры.
Сингл это чисто больше для умеренного челенджа, интереса, погружения и атмосферы на мой взгляд в текущем его состоянии.
Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Она переусложненная там. В элденринге она простая , понятная и рабочая в этом ее суть. В них там можно голову себе сломать пока вникнешь в все ее тонкости.KPAH: ↑ 19.10.2025 18:53Это странно слышать, когда существует Nioh.
Отправлено спустя 5 минут 39 секунд:
Так триплэйность это не про качество а скорее больше про бюджет и пиар кампанию. Скал енд Боунс тоже типо триплэй но это ж гoвно во всех смыслах.waryag: ↑ 19.10.2025 18:04ААА не обов'яково бути гарною в усьому.
Отправлено спустя 4 минуты 45 секунд:
Там проблема что нет уровней сложности. Игру задумывают так чтобы ты по многу раз проигрывал . Но есть и примеры типа джедай фален ордер и сурвайвл, где по сути солус/секиро механики, но за счет уровня сложности ее можно играть как сюжетку спокойно на среднем уровне, или по желанию вылупить максимальный и превратить игру в адский ад после которого самые сложные боссы в элленринге и секте покажутся не такими и тяжелыми.st0k: ↑ 19.10.2025 19:29Дивно, наче в цих іграх існує прокачка персонажа
Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
Зависит от игры. В секиро скорее да, и тебя будут нагибать все равно пока ты не задрoчишь движения противника, а вот в соулсах элденрингах и т.п. обычно тебе дают кучу опций чтобы пройти. Во-первых ты можешь прокачать так персонажа что тебе не придется уклонятся в тайминги часто, и большую часть можно будет просто заблокировать, можно вкачать на дальнобойные билды магии что тоже поменяет сложность , ну и главное у тебя есть еще стопятсот вариантов как пройти сложные места благодаря хаому у тебя в инвентаре на который многие даже внимания не обращают. Всякие бафы , бомбы, угли призывания и тп. Если в этом всем разобраться то ты многих боссов сможешь пройти вообще не напрягаясь. Навязывать себе поддержку других игроков всяких бомб набрать прочих бафов которые просто вынесут за тебя по сути все проблемы.Геральт: ↑ 19.10.2025 21:38Толку з прокачки якщо бос все одно шотне за кілька тичок. Тобто кількість допустимих помилок суттєво не збільшиться і як було др@чево з рітраями, так і залишиться.
-
st0k
Member
Бути на плато недокачаним можна лише в трьох випадках:
- спідран
- втрачаєш багато рун
- не досліджуєш відкритий світ
Якщо ти досліджуєш неквапливо всі локації і не губиш руни то навпаки залізобетонно буде перекач на кожній наступній локації.
Звісно, якщо ти не качав хп хоча б до 50 то в хайенді гри тобі буде важко, але це хіба міядзаки винуватий, шо ти не думав при прокачці?
В цій грі навіть вторгнутись до тебе ніхто не може і заруінити, бабадзакі і так пішов назустріч казуалам
- спідран
- втрачаєш багато рун
- не досліджуєш відкритий світ
Якщо ти досліджуєш неквапливо всі локації і не губиш руни то навпаки залізобетонно буде перекач на кожній наступній локації.
Звісно, якщо ти не качав хп хоча б до 50 то в хайенді гри тобі буде важко, але це хіба міядзаки винуватий, шо ти не думав при прокачці?
В цій грі навіть вторгнутись до тебе ніхто не може і заруінити, бабадзакі і так пішов назустріч казуалам
-
fantomrulezz
Member
Ні, там двигун застарілий повністю.waryag: ↑ 20.10.2025 00:52Графон нормальний, разом із роботою художників створюють хорошу, а місцями дуже круту картинку.
Я нещодавно дс3 перепроходив - ЕР майже так само виглядає, тільки масштабніше.
От художня робота в ЕР чудова, тому в цілому візуал і добре сприймається.
Але знов таки, для AAA цього недостатньо, мати допотопний двигун і графон і виїзжати лише на роботі художників - це ок для гри категорії B, а не для AAA за 60+ баксів.
Ні, оптимізація жахлива, особливо в локаціях доповнення.waryag: ↑ 20.10.2025 00:52Оптимізація не зразкова, але нормальна.
В Shadow of the Erdtree в мене на 4090 нижче 60 фпс просаджувалось, а це топова карта на момент виходу.
Тобто графон десятирічної давнини (технологічно) тормозить сильніше, ніж алан вейк чи кіберпанк з пастрейсінгом.
Це взагалі не ок.
Так, безумовно Lies of Pi не винайшов особливо нічого революційного і є просто гарною компіляцією вже наявних на ринку рішень і багато в чому надихався тими ж соулсами.waryag: ↑ 20.10.2025 00:52От тільки Пінокіо глибоко вторинний навіть на фоні ЕР, що вторинний відносно соулсів.
Так само, як і найперший Demons Soul скопіював базову геймплейну формулу з Severance Blade of Darkness.
Ой, ну про маркери на карті, якщо цілеспрямовано йти по яким, то ти гарантовано провалиш всі побочки, будь ласка не треба.waryag: ↑ 20.10.2025 00:52А в ЕР, порівняно з ДС3, додали карту, приблизні напрями руху на ній, нормальний стрибок, прахи і попіл, покращили фасттревел, дали маунта.
Нормальний стрибок по пробілу замість дурні з комбінацією на бігу - чудово, можна було до цього додуматись швидше ніж за 15 років?
-
waryag
Member
Для купки любителів промінців на топових картах може і так, а для більшості, що має значно слабші карти чи консолі графон там нормальний, і 60 фпс їм достатньо.fantomrulezz: ↑ 20.10.2025 10:15Але знов таки, для AAA цього недостатньо, мати допотопний двигун і графон і виїзжати лише на роботі художників - це ок для гри категорії B, а не для AAA за 60+ баксів.
Ми ж за основну гру розмовляли. Чесно кажучи, наївся її і навіть думки не було грати в доповнення.fantomrulezz: ↑ 20.10.2025 10:15 Ні, оптимізація жахлива, особливо в локаціях доповнення.
Формулу чи майже все, разом із мувсетами, які перетасували і трохи змінили, щоб не нарватися на позиви?fantomrulezz: ↑ 20.10.2025 10:15Так, безумовно Lies of Pi не винайшов особливо нічого революційного і є просто гарною компіляцією вже наявних на ринку рішень і багато в чому надихався тими ж соулсами.
Так само, як і найперший Demons Soul скопіював базову геймплейну формулу з Severance Blade of Darkness.
Побічки з величезною ймовірністю проваляться і так, якщо без гайдів.fantomrulezz: ↑ 20.10.2025 10:15Ой, ну про маркери на карті, якщо цілеспрямовано йти по яким, то ти гарантовано провалиш всі побочки, будь ласка не треба.
Нормальний стрибок по пробілу замість дурні з комбінацією на бігу - чудово, можна було до цього додуматись швидше ніж за 15 років?
ФС обережно покращють QoL, бо це також елемент складності гри.
Радикально змінили у коопі, але там інші обмеження.