Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Hotspur
в мене 2 ресивери, але не такі, один ІЧ приймає від пульта відіка та по serial-порту керує компом, інший зі складу usb extender`а
в мене 2 ресивери, але не такі, один ІЧ приймає від пульта відіка та по serial-порту керує компом, інший зі складу usb extender`а
-
MSiAventador
Member
Звісно АЕ-5 дає канал басів.spitzer: ↑ 19.10.2025 17:02Так то у вас Маранц выдаёт низы на Ямаху или АЕ-5?MSiAventador: ↑ 19.10.2025 16:51
Так, є. Через аналоговий вхід Марантца на саб Ямахи - все працює як треба.
-
spitzer
Member
Хм, а что конкретно настраивалось для этого, и где/ в чём..MSiAventador: ↑ 19.10.2025 17:22Звісно АЕ-5 дає канал басів.
В паке драйверов кроме SoundBlaster Command больше ничего не было, если в нём настройка - то подскажите что настраивать..
PS. в звуковуху идёт 3-пиновый джей, который в саб\усилитель уходит двумя розочками..
-
MSiAventador
Member
spitzer: ↑ 19.10.2025 17:52Хм, а что конкретно настраивалось для этого, и где/ в чём..MSiAventador: ↑ 19.10.2025 17:22Звісно АЕ-5 дає канал басів.
В паке драйверов кроме SoundBlaster Command больше ничего не было, если в нём настройка - то подскажите что настраивать..
PS. в звуковуху идёт 3-пиновый джей, который в саб\усилитель уходит двумя розочками..

-
spitzer
Member
Ещё до спойлера я внезапно понял шо дико тупанул со штекером Center/SW, вставив его не в то гнездо, этапздц.. Т.е. спойлер как раз в тему.
Сейчас саб появился, всё норм..
PS. ну нельзя же так тупить ..

Відправлено через 11 хвилин 6 секунд:
В музыке стерео формата саб играет только при включённом басс редирекшин и при отключённом full-range, что впрочем логично..
Зато разобрался.
Сейчас саб появился, всё норм..
PS. ну нельзя же так тупить ..
Відправлено через 11 хвилин 6 секунд:
В музыке стерео формата саб играет только при включённом басс редирекшин и при отключённом full-range, что впрочем логично..
Зато разобрался.
-
Radio Bay
Member
ЛузерHotspur: ↑ 19.10.2025 17:06в мене 3 ЦАП і 0 ресиверів
Дивний висновокZ440_User: ↑ 19.10.2025 16:16Тут люди слухають в навушниках Ну або на ресиверах по цифрі
Алі мене лякаєHotspur: ↑ 19.10.2025 01:29ми за допомогою магічних ритуалів приладів з Алі і думок дійшли що USB кабеля Югрін і Базуес краще стока
https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... in_prod%3A
https://www.ebay.fr/itm/236317662863?_s ... R4z939G_Zg
https://www.cables-hifi.fr/cables-usb/f ... 2-pro.html
До речі, у твого улюбленого Аміра виміри нічого не показують
Последний раз редактировалось Radio Bay 19.10.2025 18:40, всего редактировалось 1 раз.
-
spitzer
Member
и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
-
Radio Bay
Member
Класичний твік, заміна китайського лайна на японське нелайно + докинути номінамів на кондюки, але руки треба мати не із дупи. Без гарного досвіду пайки самому не радив би лізти, доводити свою круть.Hotspur: ↑ 19.10.2025 16:03 Загалом думаю це гарний не дорогий апгрейд, можна всім власникам ЦАПів ставити на поток
Я вже якось намагався, гарно, що то була миша, тепер не лізу, але 2 дроти спаяти можу, навіть паяльник, припій та підставка під паяльник є
Відправлено через 6 хвилин 12 секунд:
Це не показник у аудіо. Прикладspitzer: ↑ 19.10.2025 18:39хотя между картами более 15 лет
Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:
Проблема у старих карт - це PCI-E
-
spitzer
Member
т.е. PCI лучше PCI-E для звуковух?Radio Bay: ↑ 19.10.2025 19:01Проблема у старих карт - це PCI-E
-
Radio Bay
Member
Не ставлять PCI порти зараз на мамках, у цьому проблемаspitzer: ↑ 19.10.2025 19:32PCI лучше PCI-E для звуковух?
-
Scoffer
Member
PCI i PCI-E мають абсолютно ідентичні протоколи з ідентичними таймінгами
-
spitzer
Member
Чем PCI лучше PCIe? Я слышал шото про линии питания, но в плане звука не копал особо в разницуRadio Bay: ↑ 19.10.2025 20:11Не ставлять PCI порти зараз на мамках, у цьому проблемаspitzer: ↑ 19.10.2025 19:32PCI лучше PCI-E для звуковух?
-
Radio Bay
Member
Не чув впевненої аргументації переваг, одне бла-бла-блаspitzer: ↑ 19.10.2025 20:41Я слышал шото про линии питания, но в плане звука не копал особо в разницу
-
Hotspur
Member
він не те міряє. треба опір дротівRadio Bay: ↑ 19.10.2025 18:38До речі, у твого улюбленого Аміра виміри нічого не показують
-
feson
Member
Ну собсна когда чето покупаешь - надо знать шо то такое....AE-5 PLUS это карта с ХОРОШИМ ушниковым усилителем все остальное там на сдачу....и микро входspitzer: ↑ 19.10.2025 18:39 и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
плохой и не понятно что там с 5.1 каналами...тпак шо разницу не жди....там хде ее нема....
Отправлено спустя 6 минут 58 секунд:
AE-5 PLUS покупают тогда когда нужна звуковая карта а отдельный наушниковый усилитель покупать не нужно......
-
Hotspur
Member
е досить багато колонок випущені 15+ років тому і які грають краще всього що ти чув. Це просто інший клас техніки.spitzer: ↑ 19.10.2025 18:39и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
загалом раджу ЗОВНІШНІЙ китайський ЦАП від великої компанії - FIIO SMSL і так далі. Вони круті
Відправлено через 52 секунди:
саме краще - зовнішній ЦАП на оптиці чи USB. Оптика більш завадо стійкаspitzer: ↑ 19.10.2025 19:32т.е. PCI лучше PCI-E для звуковух?
-
Radio Bay
Member
Опір, екранування, джітер, якесь там око і хто зна ще щось і не факт, що є параметри яких ми просто не знаємо сьогодні або їх нема у широкому користуванні.Hotspur: ↑ 19.10.2025 22:32він не те міряє. треба опір дротів
Я взагалі не розумію звідки та впевненість. що ми все знаємо про електричний струм. Особливо глядячи на експерименти Ніколо Тесла.
До того ж ніхто не може пов'язати виміри та звук. Ну, наміряв і що?
Особливо я поважаю те, що робить Амір, але він не є для мене авторитетом, бо в нього масса сумнівних висновків
От цікаві, про конструкції
- https://iprostir.com/kabeli-v-buxtax/ak ... 3004g_spkr
- https://iprostir.com/image/doc/press_oyaide102ssc.pdf
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Не раджу, коштовні не знаю, а дешеві гамьмануті, цап-антидрайв
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Адже передавачі зі сторони компа - лайно і з чим нічого не зробиш. Моя имха, що самий безперспективний тип підключення, але буває діватися нікудиHotspur: ↑ 20.10.2025 02:51Оптика більш завадо стійка
-
lewerlin
Member
Бо там вся різниця, для багатоканалу - софтова. У АЕ-5 достоїнства починаються і закінчуються на шикарному "вушному" виході(ES9016K2M), для свого рівня. Решта каналів шурує прямо з "рідних" мікрух креатіву, які власне DSP і функціями DAC займаються на здачу. Це вам не D2, де всі чотири виходи повністю симетричні, на виділених "мультиках" з повноцінною обв'язкою. Крім креатіву, DAC в DSP регулярно тулить лише ріалтек, бо така специфіка вбудованок. Якщо у вас на мамі якийсь 1200й, то аби він в багатоканалі ще й фори креатіву не давspitzer: ↑ 19.10.2025 18:39и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
-
MSiAventador
Member
АЕ-5 це карта впершу чергу заради чипа SoundCore3D який дає кращу панораму звуку в іграх ніж Dolby ATMOS. А гарний підсилювач навушників - то вже жирний бонус.feson: ↑ 20.10.2025 02:47Ну собсна когда чето покупаешь - надо знать шо то такое....AE-5 PLUS это карта с ХОРОШИМ ушниковым усилителем все остальное там на сдачу....и микро входspitzer: ↑ 19.10.2025 18:39 и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
плохой и не понятно что там с 5.1 каналами...тпак шо разницу не жди....там хде ее нема....
Отправлено спустя 6 минут 58 секунд:
AE-5 PLUS покупают тогда когда нужна звуковая карта а отдельный наушниковый усилитель покупать не нужно......Для планарных наушников например.
-
Z440_User
Member
Який виконує постобробку готового сигналу в сучасному світі, який можна замінити набором компресорів, "фазовращатєлєй", лімітерів, еквалайзерів, розширювачів стерео бази та інших ефектів обробки звуку, написавши обгортку яка автоматично буде ними керувати. Креатив це сховало в чіп.заради чипа SoundCore3D
Верхівка садомазо - повторити це все на апаратному рівні хардварними пристроями з контролером управління
Це в еру EMU10Kx / EMU20k2 картки ще щось робили із звуком, а зараз це цап/ацп з постобробкою повністю підготовленого засобами ОС та ПЗ сигналу.