Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Z440_User
Member

Hotspur
в мене 2 ресивери, але не такі, один ІЧ приймає від пульта відіка та по serial-порту керує компом, інший зі складу usb extender`а :laugh:
MSiAventador
Member

spitzer: 19.10.2025 17:02
MSiAventador: 19.10.2025 16:51
Так, є. Через аналоговий вхід Марантца на саб Ямахи - все працює як треба.
Так то у вас Маранц выдаёт низы на Ямаху или АЕ-5?
Звісно АЕ-5 дає канал басів.
spitzer
Member

MSiAventador: 19.10.2025 17:22Звісно АЕ-5 дає канал басів.
Хм, а что конкретно настраивалось для этого, и где/ в чём..
В паке драйверов кроме SoundBlaster Command больше ничего не было, если в нём настройка - то подскажите что настраивать..

PS. в звуковуху идёт 3-пиновый джей, который в саб\усилитель уходит двумя розочками..
MSiAventador
Member

spitzer: 19.10.2025 17:52
MSiAventador: 19.10.2025 17:22Звісно АЕ-5 дає канал басів.
Хм, а что конкретно настраивалось для этого, и где/ в чём..
В паке драйверов кроме SoundBlaster Command больше ничего не было, если в нём настройка - то подскажите что настраивать..

PS. в звуковуху идёт 3-пиновый джей, который в саб\усилитель уходит двумя розочками..
Изображение
спойлер
Изображение
spitzer
Member

Ещё до спойлера я внезапно понял шо дико тупанул со штекером Center/SW, вставив его не в то гнездо, этапздц.. Т.е. спойлер как раз в тему.
Сейчас саб появился, всё норм..

PS. ну нельзя же так тупить .. :shuffle: :rolleyes:

Відправлено через 11 хвилин 6 секунд:
В музыке стерео формата саб играет только при включённом басс редирекшин и при отключённом full-range, что впрочем логично..
Зато разобрался.
Radio Bay
Member

Hotspur: 19.10.2025 17:06в мене 3 ЦАП і 0 ресиверів
Лузер :D
Z440_User: 19.10.2025 16:16Тут люди слухають в навушниках Ну або на ресиверах по цифрі
Дивний висновок :)
Hotspur: 19.10.2025 01:29ми за допомогою магічних ритуалів приладів з Алі і думок дійшли що USB кабеля Югрін і Базуес краще стока
Алі мене лякає
https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... in_prod%3A
https://www.ebay.fr/itm/236317662863?_s ... R4z939G_Zg
https://www.cables-hifi.fr/cables-usb/f ... 2-pro.html

До речі, у твого улюбленого Аміра виміри нічого не показують
Последний раз редактировалось Radio Bay 19.10.2025 18:40, всего редактировалось 1 раз.
spitzer
Member

и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
Radio Bay
Member

Hotspur: 19.10.2025 16:03 Загалом думаю це гарний не дорогий апгрейд, можна всім власникам ЦАПів ставити на поток
Класичний твік, заміна китайського лайна на японське нелайно + докинути номінамів на кондюки, але руки треба мати не із дупи. Без гарного досвіду пайки самому не радив би лізти, доводити свою круть.

Я вже якось намагався, гарно, що то була миша, тепер не лізу, але 2 дроти спаяти можу, навіть паяльник, припій та підставка під паяльник є :)

Відправлено через 6 хвилин 12 секунд:
spitzer: 19.10.2025 18:39хотя между картами более 15 лет
Це не показник у аудіо. Приклад

Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:
Проблема у старих карт - це PCI-E
spitzer
Member

Radio Bay: 19.10.2025 19:01Проблема у старих карт - це PCI-E
т.е. PCI лучше PCI-E для звуковух?
Radio Bay
Member

spitzer: 19.10.2025 19:32PCI лучше PCI-E для звуковух?
Не ставлять PCI порти зараз на мамках, у цьому проблема
Scoffer
Member

PCI i PCI-E мають абсолютно ідентичні протоколи з ідентичними таймінгами
spitzer
Member

Radio Bay: 19.10.2025 20:11
spitzer: 19.10.2025 19:32PCI лучше PCI-E для звуковух?
Не ставлять PCI порти зараз на мамках, у цьому проблема
Чем PCI лучше PCIe? Я слышал шото про линии питания, но в плане звука не копал особо в разницу
Radio Bay
Member

spitzer: 19.10.2025 20:41Я слышал шото про линии питания, но в плане звука не копал особо в разницу
Не чув впевненої аргументації переваг, одне бла-бла-бла
Hotspur
Member

Radio Bay: 19.10.2025 18:38До речі, у твого улюбленого Аміра виміри нічого не показують
він не те міряє. треба опір дротів
feson
Member

spitzer: 19.10.2025 18:39 и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
Ну собсна когда чето покупаешь - надо знать шо то такое....AE-5 PLUS это карта с ХОРОШИМ ушниковым усилителем все остальное там на сдачу....и микро вход
плохой и не понятно что там с 5.1 каналами...тпак шо разницу не жди....там хде ее нема.... :lol:

Отправлено спустя 6 минут 58 секунд:
AE-5 PLUS покупают тогда когда нужна звуковая карта а отдельный наушниковый усилитель покупать не нужно...... :up: Для планарных наушников например.
Hotspur
Member

spitzer: 19.10.2025 18:39и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
е досить багато колонок випущені 15+ років тому і які грають краще всього що ти чув. Це просто інший клас техніки.

загалом раджу ЗОВНІШНІЙ китайський ЦАП від великої компанії - FIIO SMSL і так далі. Вони круті

Відправлено через 52 секунди:
spitzer: 19.10.2025 19:32т.е. PCI лучше PCI-E для звуковух?
саме краще - зовнішній ЦАП на оптиці чи USB. Оптика більш завадо стійка
Radio Bay
Member

Hotspur: 19.10.2025 22:32він не те міряє. треба опір дротів
Опір, екранування, джітер, якесь там око і хто зна ще щось і не факт, що є параметри яких ми просто не знаємо сьогодні або їх нема у широкому користуванні.
Я взагалі не розумію звідки та впевненість. що ми все знаємо про електричний струм. Особливо глядячи на експерименти Ніколо Тесла.
До того ж ніхто не може пов'язати виміри та звук. Ну, наміряв і що? :)

Особливо я поважаю те, що робить Амір, але він не є для мене авторитетом, бо в нього масса сумнівних висновків

От цікаві, про конструкції

- https://iprostir.com/kabeli-v-buxtax/ak ... 3004g_spkr
- https://iprostir.com/image/doc/press_oyaide102ssc.pdf

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Не раджу, коштовні не знаю, а дешеві гамьмануті, цап-антидрайв

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Hotspur: 20.10.2025 02:51Оптика більш завадо стійка
Адже передавачі зі сторони компа - лайно і з чим нічого не зробиш. Моя имха, що самий безперспективний тип підключення, але буває діватися нікуди
lewerlin
Member

spitzer: 19.10.2025 18:39и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
Бо там вся різниця, для багатоканалу - софтова. У АЕ-5 достоїнства починаються і закінчуються на шикарному "вушному" виході(ES9016K2M), для свого рівня. Решта каналів шурує прямо з "рідних" мікрух креатіву, які власне DSP і функціями DAC займаються на здачу. Це вам не D2, де всі чотири виходи повністю симетричні, на виділених "мультиках" з повноцінною обв'язкою. Крім креатіву, DAC в DSP регулярно тулить лише ріалтек, бо така специфіка вбудованок. Якщо у вас на мамі якийсь 1200й, то аби він в багатоканалі ще й фори креатіву не дав :laugh: .
MSiAventador
Member

feson: 20.10.2025 02:47
spitzer: 19.10.2025 18:39 и собсна сравнение звучания X-FI SB0460 и AE-5 PLUS.. чисто аудиофильски разница безусловно есть, но не такое прям определяющее шо бы сказать что АЕ-5 на порядок лучше X-FI.. чуть лучше детали, чуть лучше проработка моментов, но это на уровне от "напряг уши" до субъективной гомеопатии. хотя между картами более 15 лет.
Ну собсна когда чето покупаешь - надо знать шо то такое....AE-5 PLUS это карта с ХОРОШИМ ушниковым усилителем все остальное там на сдачу....и микро вход
плохой и не понятно что там с 5.1 каналами...тпак шо разницу не жди....там хде ее нема.... :lol:

Отправлено спустя 6 минут 58 секунд:
AE-5 PLUS покупают тогда когда нужна звуковая карта а отдельный наушниковый усилитель покупать не нужно...... :up: Для планарных наушников например.
АЕ-5 це карта впершу чергу заради чипа SoundCore3D який дає кращу панораму звуку в іграх ніж Dolby ATMOS. А гарний підсилювач навушників - то вже жирний бонус.
Z440_User
Member

заради чипа SoundCore3D
Який виконує постобробку готового сигналу в сучасному світі, який можна замінити набором компресорів, "фазовращатєлєй", лімітерів, еквалайзерів, розширювачів стерео бази та інших ефектів обробки звуку, написавши обгортку яка автоматично буде ними керувати. Креатив це сховало в чіп.
Верхівка садомазо - повторити це все на апаратному рівні хардварними пристроями з контролером управління :laugh:
Це в еру EMU10Kx / EMU20k2 картки ще щось робили із звуком, а зараз це цап/ацп з постобробкою повністю підготовленого засобами ОС та ПЗ сигналу.
Ответить