dimus8210
В тому то і справа, поколупати стіни треба добряче. Від стовпа до будинку йде підключення на вуличний ящик ДТЕКа з лічільником, автоматом (опломбований), з нього вихід на вуличну промислову розетку (ну там під зварювальний та таке інше) і 6мм.кв заходить в будинок, метрів 6-8 йде в стіні до кута де в будинку газовий ввід та водяний ввід, ну звісно що в той кут я звів всю проводку при ремонті в 2018р, щоб в одному місці висів і котел і стабілізатор і вмурований в стіну щиток з автоматами.
- спойлер
-
Звісно що в 2018-2019 роках, коли робив ремонт, я геть зовсім не розраховував на блекаути, тому і звів все в один "технічний куток" який закритий типу вбудованим шкафом купе, одна половина технічна зона, друга - верхній одяг.
Зараз в ось це все не так уж просто врізати непередбачений додатковий елемент
- спойлер
-
Як мінімум штробити стіну для дротів подачі в гібридник та вихід з гібридника, а також для АКБ та майбутніх панелей. Тобто перероблювати весь той "феншуйний" куток.
- спойлер
А виносити гібридник на зовні теж ще той момент, стіна 600мм, до неї прибудований димохід для колишнього котла КЧМ, тобто цей димохід треба зносити (я його використовую для вентиляції кухня+санвузол+технічний відсік цього "шкафу", тяга там добра), стіна зліва - це прохідна "тусовочна" сторона подвір'я+вікно+вхідні двері. тобто не варіант вішати щось в цій зоні, буде псувати та заважати. Залишається горище або десь інше місце, привіт довжині дротів до гібридника від 5 метрів... Тому і виходить оптимально його в той куток до інших, але виникає питання шуму, бо житлове приміщення.