Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

feson
БЖ то БЖ, але що воно нагадить з боку мамки ніхто не знає.
Вже колись писав, але повторюсь. На мамці Asrock Extreme4 було суттєве поліпшення навіть від простої USB 2.0 планки на корпус, а це непогана мамка.
Потім плюс був від Stlab на нековському чипі, в мене було, у камрада, обговорювали, було, а у іншого на якісь топовій асусі ні. Лотерея. Про рішення типа моєї Jcat
не говорю, дофіга коштує і це не можна пропонувати як народне рішення, наприклад, для таких "народних" цапів, як DAC-X3PRO, молодші Шііти, Атоми.
З народних колхозних рішень бачив такий же Stlab U710 з доданим зовнішнім живленням та перепаяними на япону мать електролітами. По теорії повинно працювати, але все рівно ціна баків у 100 стане. Навіть пожалкував, що сам у свій час не додумався, я ще не розумів приколу відокремлення живлення комп'ютерної карти від самого компа.

Відправлено через 31 хвилину 29 секунд:
Ще й так
Изображение
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.10.2025 17:11БЖ то БЖ, але що воно нагадить з боку мамки ніхто не знає.
ну як ніхто :gigi: :D візьму осцилограф поміряю :D :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Radio Bay: 18.10.2025 17:11Вже колись писав, але повторюсь. На мамці Asrock Extreme4 було суттєве поліпшення навіть від простої USB 2.0 планки на корпус, а це непогана мамка.
Потім плюс був від Stlab на нековському чипі, в мене було, у камрада, обговорювали, було, а у іншого на якісь топовій асусі ні. Лотерея.
1 ввод в дім/квартиру чи нові автомати чи стоять реле
2 чи стоїть трансформатор напруги на дім/квартиру
3 чи стоїть онлайн ДБЖ на ПК
4 БЖ ПК
5 модель материнки
6 кабеля ЮСБ
Radio Bay
Member

Hotspur: 18.10.2025 17:341 ввод в дім/квартиру чи нові автомати чи стоять реле
2 чи стоїть трансформатор напруги на дім/квартиру
3 чи стоїть онлайн ДБЖ на ПК
4 БЖ ПК
5 модель материнки
6 кабеля ЮСБ
Не ускладнюй, поліпшення не залежать від того. Звичайно при середніх прийнятних умовах.
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.10.2025 19:10Не ускладнюй, поліпшення не залежать від того. Звичайно при середніх прийнятних умовах.
я ще не дописав ввід будинку і яка ТП :gigi: . Я не ускладнюю. Це до питання кастомних дротів живлення аудіотехніки. краще стабілізатор купити на ті гроші :lol:
Radio Bay
Member

Hotspur: 18.10.2025 19:11Це до питання кастомних дротів живлення аудіотехніки. краще стабілізатор купити на ті гроші
Знов про вибір. Я не про вибір, а про фактичний вплив, вибір у кожного свій
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.10.2025 20:28Я не про вибір, а про фактичний вплив, вибір у кожного свій
фізика одна для всіх
Z440_User
Member

Поки ви тут обговорюєте звучать/не звучать всякі цапи-карти-кабелі, вже час обговорювати то "АІ'шка грає чи якийсь гурт?"

П.С. У міксі від YouTubeMusic серед купи гуртів що грали поки прибирав у хаті, попалося підряд два треки від "Feral Cry". Якби один, було б норм, жирний цікавий трек. Але на другому з'явилося відчуття що щось не те, подивився хто це - АІшка...
Radio Bay
Member

Hotspur: 18.10.2025 20:47фізика одна для всіх
Так, інша річ, що ми її знаємо на рівні пітекантропів, тобто намагаємося пояснити простими речами те, що складніше :)
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.10.2025 20:50Так, інша річ, що ми її знаємо на рівні пітекантропів, тобто намагаємося пояснити простими речами те, що складніше
ну ладно тобі. ми за допомогою магічних ритуалів приладів з Алі і думок дійшли що USB кабеля Югрін і Базуес краще стока :super: . Це майже наукове відкриття :D
feson
Member

Hotspur: 19.10.2025 01:29
Radio Bay: 18.10.2025 20:50Так, інша річ, що ми її знаємо на рівні пітекантропів, тобто намагаємося пояснити простими речами те, що складніше
ну ладно тобі. ми за допомогою магічних ритуалів приладів з Алі і думок дійшли що USB кабеля Югрін і Базуес краще стока :super: . Це майже наукове відкриття :D
Доречі що зі звуком DAC-X3PRO - як враження на музиці бо заміри майже не повинні змінитися.
1. Стало краще.
2. Нема ніякої різниці
3. Стало погано ніж було

Це для статистики.

Отправлено спустя 2 минуты 35 секунд:
В мене на простому китайському цапі (платка I2C) на ES9023 - різниця просто велика. На любих жанрах музики.
spitzer
Member

Памагіті найти бас на AE-5 Plus (вин 10), которая воткнута в 5.1 систему с отдельным sub/center входом.
Дошли руки заменить старую x-fi на это инженерное чудо музыкальной мысли, дрова накатил, звук есть, но вот нет баса.
Игрался в настройках панели саундбластера с перенаправлением басов, с усилением басов.. бестолку, да и во время опроса аудиосистемы когда должен гудеть бас ничего не гудит. Спинным мозгом чую есть какое-то волшебство которое врубит бас.
Z440_User
Member

spitzer
Якщо підключення по аналогу, можливо потрібні джеки як для навушників, на 4 контакти замість трьох. Треба дивитися як там виходи розведені. Наприклад у Audigy бокові канали саме на ці додаткові контакти джеків виведені. І при підключенні звичайними 3-контактними джеками вони замикаються на масу та не працюють.

UPD: Подивися на сайті, https://support.creative.com/kb/ShowArt ... d=127837&c, звичайне підключення, тоді не знаю...
Hotspur
Member

feson: 19.10.2025 09:44Доречі що зі звуком DAC-X3PRO - як враження на музиці бо заміри майже не повинні змінитися.
1. Стало краще.
2. Нема ніякої різниці
3. Стало погано ніж було

Це для статистики.
враження - стало краще, вокал і трошки бас. Загалом думаю це гарний не дорогий апгрейд, можна всім власникам ЦАПів ставити на поток

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
spitzer: 19.10.2025 13:04 Памагіті найти бас на AE-5 Plus (вин 10), которая воткнута в 5.1 систему с отдельным sub/center входом.
Дошли руки заменить старую x-fi на это инженерное чудо музыкальной мысли, дрова накатил, звук есть, но вот нет баса.
Игрался в настройках панели саундбластера с перенаправлением басов, с усилением басов.. бестолку, да и во время опроса аудиосистемы когда должен гудеть бас ничего не гудит. Спинным мозгом чую есть какое-то волшебство которое врубит бас.
перевірити всі кабеля. десь може немає контакту
Последний раз редактировалось Hotspur 19.10.2025 16:05, всего редактировалось 1 раз.
spitzer
Member

Z440_User: 19.10.2025 15:32 spitzer
Якщо підключення по аналогу, можливо потрібні джеки як для навушників, на 4 контакти замість трьох. Треба дивитися як там виходи розведені. Наприклад у Audigy бокові канали саме на ці додаткові контакти джеків виведені. І при підключенні звичайними 3-контактними джеками вони замикаються на масу та не працюють.

UPD: Подивися на сайті, https://support.creative.com/kb/ShowArt ... d=127837&c, звичайне підключення, тоді не знаю...
Штекеры 3-х контактные, проверил.
Обидно шо когда втыкиваешь провод от саба - саб в этот момент буднит как и должен. т.е. чисто програмная проблема.
Видимо надо найти кого-то у кого АЕ-5 и саб выводится на отдельный канал и узнать сетап.
Плюс непонятно как плата воспринимает галочку широкополосных колонок в связке с програмным кроссовером..
Впрочем, пробовал 2.1, 5.1, стерео - пока не нащупал :(..

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Hotspur: 19.10.2025 16:03перевірити всі кабеля. десь може немає контакту
не, это врядли.. сегодня на старой звуковухе всё было чётко..

Есть тут у кого АЕ-5 с выводом саба на отдельных канал?
Последний раз редактировалось spitzer 19.10.2025 16:16, всего редактировалось 1 раз.
Z440_User
Member

spitzer
Тут люди слухають в навушниках :laugh: Ну або на ресиверах по цифрі :)
spitzer
Member

Z440_User: 19.10.2025 16:16 spitzer
Тут люди слухають в навушниках :laugh: Ну або на ресиверах по цифрі :)
Так шо теперь, аналоговики уже не люди?)
Z440_User
Member

spitzer
Ага)))
P.S. Олдскульний аналоговик з 4.0 від Audigy 2ZS на стійку апаратури + HDMI звук на моніторі в сусідній кімнаті. Можу дивитися кіно на тєліку з оточуючим звуком великого сетапу, в той час коли малий в сусідній кімнаті грається в іграшку із своїм звуком на моніку. Мультирум, коротше)
MSiAventador
Member

spitzer: 19.10.2025 16:06 Есть тут у кого АЕ-5 с выводом саба на отдельных канал?
Так, є. Через аналоговий вхід Марантца на саб Ямахи - все працює як треба.
spitzer
Member

MSiAventador: 19.10.2025 16:51
spitzer: 19.10.2025 16:06 Есть тут у кого АЕ-5 с выводом саба на отдельных канал?
Так, є. Через аналоговий вхід Марантца на саб Ямахи - все працює як треба.
Так то у вас Маранц выдаёт низы на Ямаху или АЕ-5?
Последний раз редактировалось spitzer 19.10.2025 17:11, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

Z440_User: 19.10.2025 16:16Тут люди слухають в навушниках Ну або на ресиверах по цифрі
в мене 3 ЦАП і 0 ресиверів :weep: :weep: :weep:
Ответить