Intel розпочала підвищення цін на процесори Core минулих поколінь

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Sanьka: 18.10.2025 06:36
І все це ще більш жалюгідно виглядає на фоні АМД.
А якщо подивитись на останні 5 років, то АМД не втрачала 30% продуктивності після патчей від meltdown, не була кипятильником овер 300w, не деградувала, не збоїла, та не міняла сокет раз у рік.
Але це все робив Інтел :gigi:

Core200 стремно купляти лише тому що його життя було 1 рік плюс ніхто майже не купив, і коли раптом через якийсь час зламається материнка то їх не буде ні у магазинах, ні на вторічці. Та і продати через 2 роки буде тяжко або за безцінь :-P
Зекономити зараз на 265к і через 2 роки втратити більше :gigi:
alexeygalas
Member

Sanьka: 18.10.2025 06:36Схаменись і візьмись вже за голову, твій фанатизм не актуальний в 2025 році.
Я все життя паралельно користувався двома платформами. А ти відчайдушно кричиш про фанатизм. Це не мені за голову потрібно братись

Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
Sanьka: 18.10.2025 06:36Інтел випустила деграднуте покоління, воно гірше за минуле, хоча і минуле було з глюками, але хоч продуктивне.
Ну от цей заїжджений тейк - це і є написи на паркані.
Деграднуте покоління. Менше потоків видає вищий перформенс ніж більше потоків - це в нас деграднуте називається. Сюр ))
Минуле було з глюками - знайдеш мені хоч одну душу на форумі, хто підпишеться під власним досвідом фейлу на рапторах. Хоч одного, кого реально це торкнулось? В тебе може глюкнув він?
Бачу ти таки не пробивний. Бачиш все в одному кольорі. Не бачу сенсу нам більше вести діалог на цю тему. Ніякі логічні доводи тебе не беруть - ти продовжує гнути свою суб'єктивну упереджену лінію.
pelia
Member

Так стоп, у нас на форумі БУЛИ люди котрі відписували за власний досвід і падаючі раптори, зараз це шукати - ну його нафіг, але таке було
alexeygalas
Member

erkins007: 17.10.2025 23:42потому что это известность это репутация, это мнение блогеров, СМИ, обзорщиков и т.д.
А все что остаётся Интел это говорить "ну он в рабочих задачах не хуже".
А мені що з думки блогерів? Зрозумійте - у мене немає любовних почуттів ні до амд ні до інтел - я беру під кожну задачу свій інструмент, який максимально вигідний. Комп міняється раз в ddr. Мені не цікаво скільки поколінь вийде на сокет, скільки він фпс в контр страйк видасть. Мені цікава продуктивність в задачі, під яку він точиться. Я не беру сокиру забивати цвяхи, я беру молоток. Він і по цвяхах краще попадає і коштує менше. І якщо мені потрібно буде наступного разу рубати дерево - я без скрипу совісті візьму сокиру. Немає проблем. Мені всерівно що там написано amd чи intel )
А групі людей на форумі схоже дуже необхідно щоб було написано амд, щоб виробник любив своїх споживачів і старався для них як для себе. Але такого не буде - вони всі виконують одну задачу - гроші заробляють
Блогерам теж всерівно. Раз їм інтел занесе вони оближуть інтел, другий раз амд занесе, третій раз нвідія. Вони обзор зробили (на макбуці), монетизацію отримали з переглядів і спати пішли. А ви примушуєте людей відключати мізки і бути лояльними думці блогерів. Це не вірний шлях
dead_rat
Member

alexeygalas: 18.10.2025 08:48 Минуле було з глюками - знайдеш мені хоч одну душу на форумі, хто підпишеться під власним досвідом фейлу на рапторах. Хоч одного, кого реально це торкнулось?
Одна душа є, в колеги пригорів 13900к коли вирішив брутфорсом алгоритм порахувати. Але згоден, що це не масово
alexeygalas
Member

dead_rat: 18.10.2025 09:24Але згоден, що це не масово
Це народна забава така - раптори бсодять у тих, хто амд користується а граніти згорають на асроках у всіх, хто користується не асроками ))
dead_rat
Member

alexeygalas: 18.10.2025 09:36
dead_rat: 18.10.2025 09:24Але згоден, що це не масово
Це народна забава така - раптори бсодять у тих, хто амд користується а граніти згорають на асроках у всіх, хто користується не асроками ))
Почекай, ти спитав «покажіть хоч одного» - один є.
alexeygalas
Member

dead_rat: 18.10.2025 09:37Почекай, ти спитав «покажіть хоч одного» - один є.
Та я вірю що є, про це вже було сказано багато разів, що ті люди, хто вручну виставив безпечні адекватні офсети напруги і не крутить його до талого - все працює. Так само з гранітами - всі хто вручну виставив параметри на асроках - все працює без проблем.
А за дефолтні автоналаштування на сьогодні ніхто не поручиться
deviconte
Member

alexeygalas: 18.10.2025 09:43
Та я вірю що є, про це вже було сказано багато разів, що ті люди, хто вручну виставив безпечні адекватні офсети напруги і не крутить його до талого - все працює. Так само з гранітами - всі хто вручну виставив параметри на асроках - все працює без проблем.
Как вы реально запарили, любители ассрока. "Все" - кто? У меня сгорел ваш неповторимый ассрок с выставленными вручную напряжениями, под андервольтом, с последним "правильным" биосом. Хоть личный опыт, хоть ссылки на реддит на котором до сих пор (!!!) горят на ассроках, фанатам паленого текстолита пофиг. И вы тут еще что-то задвигаете про не-фанатичность у отношении брендов?
pelia
Member

alexeygalas: 18.10.2025 09:43
А чому не "вставив і забув"? Виставляти ще щось, чому воно не працює нормально з коробки? Виставляти щось - це вже рівень вище чим середньостатистична людина буде колупати
Earanak
Member

pelia, таковы нынче реалии. Что у Интела что у АМД нужно крутить туда-сюда настройки.
Я например больше промудохался с настройкой памяти на AM5 чем на LGA1700. Но и процессоры пришлось настраивать.
13900K требовал настроек AC/DC/VFPoint/LLC что бы не калился в 100с при 330вт. А Intel профили включали TVB/SVID Behavior/IA CEP и прочий мусор.
9950X3D требовал подкрутки PBO/Курвы/КурвШейпера, в стоке он долбился об лимит в 4.8Ггц и не бустился нифига не прогреваясь даже до 60с.

Для меня оба расклада неадекватные крайности. В случае с Интелом он жрет 30% лишнего питания при той же производительности. А в случае с AMD он недобирает 10% в рендере при котором не нужно его нагревать даже до 75. То же и про оперативку можно сказать, если руками не лезть не крутить сопротивления, вольтажи и тд, что на Интеле при 128GB я уперся в дефолты которые не позволяли память норм завести, что на AMD вышла аналогичная ситуация с 192GB. То же самое у меня было на AM3/FX8350, 2011-3/6800K и на AM4 с 1700X/2700X/3950X/5950X. Все компы так или иначе требовали настройки а не 'вставил и забыл'. Я не знаю кто эти люди которые вставили и забыли. Наверное это не про старшие процы + максимальный объем ОЗУ + многопоточные нагрузки которые грузят в 100% проц и память.
VladimirV
Member

Earanak
Я теж не розумію, хто всі ці люди, що беруть плати з продвинутим біосом і потім заходять на форуми і пишуть про вставив і забув. Навіщо вони так роблять?
Завжди є варіант взяти базову плату, без можливостей розгону і біосом з дефолтними лімітами, дешево, активувати профіль ОЗП і не морочити по форумам голову.
Всі інші, які свідомо обирають плати як раз для того їх підбирають, щоб не "вставив і забув", а використати по максимуму можливості, що дає біос. І вони індивідуальні для різних конфігів.
Це просто типовий ламерський тейк.
alexeygalas
Member

deviconte
Я вам щиро співчуваю, що у вас таке трапилось. А у мене з гігами вже життя були негаразди. Але я не бігаю і поношу плати gigabyte. Просто мовчки не користуюсь ними.
Lorichic
Member

Earanak: 18.10.2025 11:30Что у Интела что у АМД нужно крутить туда-сюда настройки
Ненастроеный амд это меньшая производительность, а температуры и потребление в комфортных пределах, ненастроеный интел потенциальный труп, который будет выносить мозг владельцу своим нагревом и потреблением, вот такие вот реалии

Отправлено спустя 3 минуты 54 секунды:
Ненастроеный 13700к, 95 градусов, под 200w...в игре :facepalm:
спойлер
Intel74320ASuperFin+
Member

Аттракцион невиданной щедрости от "лидера" рынка. Рамку для сокета от Термалрайта хотя бы будут ложить в комплект?
deviconte
Member

alexeygalas: 18.10.2025 12:05 deviconte
Я вам щиро співчуваю, що у вас таке трапилось. А у мене з гігами вже життя були негаразди. Але я не бігаю і поношу плати gigabyte. Просто мовчки не користуюсь ними.
Сейчас я взял гигабайт только по одной причине, по статистике наименьший процент прогара на 9800х3d.
В этом смысле так как вы и говорите, пользуюсь тем, что работает, без оглядки на значок.
Ассрок бы и не упоминал, если бы не фанатичная секта, которая будет ставить минусы, даже если будет гореть каждый 2ой процессор.
Impulse101
Member

Nikolay Yeryomenko: 17.10.2025 18:27
Sanьka: 17.10.2025 18:12Краще переплатити і отримати стабільні і більш продуктивні АМД в яких бонусом підтримка сокетів 100500 років.
Наприклад, інтегрована графіка Radeon в мене працює з глюками, коли ввімкнене апаратне прискорення. А на Intel 2015 року все добре, але це не озаначає що Intel краще, просто у AMD є ще баги у драйверах, відповідно ще не та стабільність, не повна.

P.S. І в інших, хто використовував інтегровану графіку AMD так само з глюками. Це хоча б правда, а не зайти на форум і набрехати, що все працює.
Півтора роки сидів на встройці AMD, і глюків не бачив. Хоча, припускаю, що в якихось рідких екзотичних сценаріях щось може працювати не так як треба, але це стосується будь якої компанії і будь якої продукції.
alexeygalas
Member

deviconte: 18.10.2025 13:58Ассрок бы и не упоминал, если бы не фанатичная секта, которая будет ставить минусы, даже если будет гореть каждый 2ой процессор.
Тазарадибога )) не звертайте на ті мінуси уваги. Я не звертаю і сам нікому плюси і мінуси не ставлю. Тут є персони, які ставлять машинально мінус, коли бачать мою аватарку. Навіть якщо я про погоду напишу
Аціо
Member

Ну от як я і казав, новий володар Лі Бутан посадив сакуру в корівнику та намалював сонечко на стелі,
це напевно врятує корів від інфекції, та вони припинять дохнути!
Потужно, незламно аж тощо! :lol:

спойлер
Хоча ні, вибачаюсь, тут навіть виходить гірша аналогія, тут виходить що до вже існуючої хвороби, геніальний Лі Бутан ще трьома додатковими заразив корів! Ну типу от вам до корі додам грип, свинку та СНІД - ну щоб вже точно впорались.
dext
Member

pelia: 18.10.2025 11:14 А чому не "вставив і забув"? Виставляти ще щось, чому воно не працює нормально з коробки? Виставляти щось - це вже рівень вище чим середньостатистична людина буде колупати
Ідея відмови від механічних джамперів для встановлення частот/напруг та впровадження усіляких rgbt-авто-бустів - в довгостроковій перспективі виявилася порочною :rolleyes:
Ответить