Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
MSiAventador
Member

Scoffer: 08.10.2025 02:24 MSiAventador
По-перше не 5, а 8, тому що демпінг-фактор заміряється не на рандомному навантаженні, а на еквіваленті, а вихідний опір від навантаження не залежить.
По-друге, ну і що? Ці колонки ковбасить на 4+дБ по всьому діапазону, а ти паришся про 0.1
спойлер
Изображение
Про це я і кажу, доцільність. Вона відсутня. От коли будуть колонки з нерівномірністю хоча б +/-0.2дБ замість +/-2дБ, тоді можна буде побалакати про те як впливає різниця в демпінг-факторах.

Відправлено через 7 хвилин 13 секунд:
По-перше відміняється, туплю під вечір. По-друге ні. Все ще не має практичного сенсу.
А як ще хотіли покращувати чіткість та динаміку при виборі підсилювача потужності?
Якщо на це байдуже - то ОК.
Scoffer
Member

MSiAventador: 08.10.2025 02:35А як ще хотіли покращувати чіткість та динаміку при виборі підсилювача потужності?
Так ти її не покращуєш. 0.1дБ це ні про що. На слух і 1дБ не так щоб очевидно сприймається, це прям тренуватись і напружуватись треба під цю справу, і мати з чим порівняти перемикаючи перемикалки, а не послухав тут-послухав там. По пам'яті добре якщо всі 10 відрізниться.
Тобто чисто формально так, один підсилювач краще за інший, чисто практично це не має значення бо упор спочатку в колонки, а потім в слуховий апарат. Не підсилювач тут є слабкою ланкою, не підсилювач.
MSiAventador
Member

Scoffer: 08.10.2025 02:44
MSiAventador: 08.10.2025 02:35А як ще хотіли покращувати чіткість та динаміку при виборі підсилювача потужності?
Так ти її не покращуєш. 0.1дБ це ні про що. На слух і 1дБ не так щоб очевидно сприймається, це прям тренуватись і напружуватись треба під цю справу, і мати з чим порівняти перемикаючи перемикалки, а не послухав тут-послухав там. По пам'яті добре якщо всі 10 відрізниться.
Тобто чисто формально так, один підсилювач краще за інший, чисто практично це не має значення бо упор спочатку в колонки, а потім в слуховий апарат. Не підсилювач тут є слабкою ланкою, не підсилювач.
За вашою логікою не існує поняття покращення якості звуку.
Мабуть ви його покращуєте підкрашуванням ?
Scoffer
Member

MSiAventador: 08.10.2025 03:07За вашою логікою не існує поняття покращення якості звуку.
Існує. В колонках, в акустичній обробці, в хитрих маніпуляціях з динамиками, наприклад всякі багато ампінги з джерелом струму на верхах і електромеханічним зворотнім зв'язком на низах. Накрайняк в підсилювачі з частотно-залежним вихідним опором. Для тих хто з жиру біситься існують електростати.
А от в стандартному підсилювачі для стандартних колонок покращення не існує, вичерпано. Благо рік зараз не 85й і доволі середненька техніка вже грає так що слабкою ланкою стають колонки за мільйон. Ви тут масово все живете поняттями і проблемами 30-40-річної давнини. Вилізайте з анабіозу чи що, за цей час багато чого змінилось в техніці :rotate:
corruptedflesh
Member

Scoffer: 08.10.2025 09:11
MSiAventador: 08.10.2025 03:07За вашою логікою не існує поняття покращення якості звуку.
Існує. В колонках, в акустичній обробці, в хитрих маніпуляціях з динамиками, наприклад всякі багато ампінги з джерелом струму на верхах і електромеханічним зворотнім зв'язком на низах. Накрайняк в підсилювачі з частотно-залежним вихідним опором. Для тих хто з жиру біситься існують електростати.
А от в стандартному підсилювачі для стандартних колонок покращення не існує, вичерпано. Благо рік зараз не 85й і доволі середненька техніка вже грає так що слабкою ланкою стають колонки за мільйон. Ви тут масово все живете поняттями і проблемами 30-40-річної давнини. Вилізайте з анабіозу чи що, за цей час багато чого змінилось в техніці :rotate:
Ти ще скажи що всі підсилювачі звучать однаково))
Ostin
Member

Як мінімум, Scoffer правий в тому, що люди схильні заморочуватись чим завгодно, але не тим, що дійсно суттєво і відразу впливає на звук. А саме якістю динаміків та їх точністю у відношенні один до одного. Бо це складно і незрозуміло і взагалі.
А от кабелі чи заміри цапів чи підсилювачі - оце інша справа. Тут вже народу завжди цікавіше. Я сам чую іноді різницю при прямому порівнянні цапів чи кабелів, але ці зміни зазвичай ледь помітні і потрібно робити A\B тести. А от купивши нові навушники чи колонки з кращими динаміками, різниця відразу і без вислуховувань. На будь-якому цапі чи підсилювачі. Це не відміняє факту, що на дешевій акустиці\навушниках почуєш різницю з різним обладнанням. Цілком почуєш, якщо дуже хочеться. Але приріст там ну геть не співставний в порівнянні з купівлею більш якісної звуковідтворюючої техніки.
MSiAventador
Member

Scoffer: 08.10.2025 09:11
Маніпуляції з кросоверами існуючої НОВОЇ акустики це останнє діло. Може краще відпочатку купувати іншу акустику. Якщо і лізти в кросовери то за 10-15 років коли конденсатори підсохнуть а резистори - дрейфонуть.
Бі-ампінг - ніяк не відміняє питання вибору підсилювача потужності.
Електростати - це вибір акустики, сам факт купівлі електростатів це не про покращення якості звуку якщо у вас фіговий підсилювач і фігові кабелі.
А от щодо якості сучасних акустичних кабелів які НАБАГАТО краще "30-40-річної давнини" - згоден.

Відправлено через 6 хвилин 39 секунд:
Ostin: 08.10.2025 10:06 Як мінімум, Scoffer правий в тому, що люди схильні заморочуватись чим завгодно, але не тим, що дійсно суттєво і відразу впливає на звук. А саме якістю динаміків та їх точністю у відношенні один до одного. Бо це складно і незрозуміло і взагалі.
А от кабелі чи заміри цапів чи підсилювачі - оце інша справа. Тут вже народу завжди цікавіше. Я сам чую іноді різницю при прямому порівнянні цапів чи кабелів, але ці зміни зазвичай ледь помітні і потрібно робити A\B тести. А от купивши нові навушники чи колонки з кращими динаміками, різниця відразу і без вислуховувань. На будь-якому цапі чи підсилювачі. Це не відміняє факту, що на дешевій акустиці\навушниках почуєш різницю з різним обладнанням. Цілком почуєш, якщо дуже хочеться. Але приріст там ну геть не співставний в порівнянні з купівлею більш якісної звуковідтворюючої техніки.
Сучасна акустика передбачає "тюнінг" під кімнати без крутої акустичної обробки (але звісно не голі бетонні стіни) : конструкція корпуса, розташування фазінверторів, затички в фазоінвертори, ніжки,шипи...
Якщо у когось голі стіни це не привид стверджувати що інші фактори не мають значення і не суттєві.
corruptedflesh
Member

Ostin: 08.10.2025 10:06 Як мінімум, Scoffer правий в тому, що люди схильні заморочуватись чим завгодно, але не тим, що дійсно суттєво і відразу впливає на звук. А саме якістю динаміків та їх точністю у відношенні один до одного. Бо це складно і незрозуміло і взагалі.
Воно все працює в купі.
Але коли слухаєш продукти різного рівня, не прислуховуючись, фоном, то різниця теж може бути помітна. Я кілька цапів, різних рівнів і цінових категорій так слухав. Здавалось би фоном різниця не буде чутна - грає собі і грає... але коли ти послухав, потім повернув і знову старе слухаєш фоном, то розумієш чого не вистачає, то стає якось сумно)
Ostin
Member

corruptedflesh: 08.10.2025 10:28Воно все працює в купі
Так і є. Але ефект, коли з старих вух\колонок "здираєш ковдру", увімкнувши нові - цього ні цапами, ні підсилювачами досягнути не вийде.
Я загалом за те, щоб не стрибати в ультрабюджетну звукову. Цапи вони дійсно грають трохи по-різному, і навіть для недорогого обладнання є сенс вкластись в щось більш-менш початкове пристойне, ну хоча б в ціні сотки. Але щодо покращення, то там шлях лише один - покращувати кінцеву ланку. Ну або купувати різні варіації типу р2р чи мультибіт задля експериментів, якщо так вже хочеться. Бо часто люди під більш якісним звуком розуміють зовсім не покращені ттх, а більш приємне їм звучання.
Мій коментар вище стосувався виключно покращених ттх, коли типу якийсь супер-підсилювач краще нормас-підсилювача по циферкам і це дуже круто. Може й круто, але, я повторюю, це не здере ковдру з глухого динаміка.
Radio Bay
Member

Ostin: 08.10.2025 10:06А от кабелі чи заміри цапів чи підсилювачі - оце інша справа. Тут вже народу завжди цікавіше. Я сам чую іноді різницю при прямому порівнянні цапів чи кабелів, але ці зміни зазвичай ледь помітні і потрібно робити A\B тести. А от купивши нові навушники чи колонки з кращими динаміками, різниця відразу і без вислуховувань
Так є таке, але змінити кабель, то швидко і дешево, його навіть можна взяти під заставу у магазині. Колонки чи навушники, то суттєва трата коштів та ще й попередні кудись діти треба. Кабелі, то забавка, твік. Як на мене, якщо є бажання, треба просто погратися, та забути. В мене так було, та багато кого знаю у кого також так це проходило. Зараз зовсім не до того, й час такий, що не до кабелів. По колонках, от взяв ти початкові, $400 умовно. Потім вже ланка 1000-1500, а потім 3000+. Міжблочний кабель - 50 - 100, можна й самому паяти чи замовити пайку. Акустичній - 20 - 100. Різні витрати. Між акустичним непоганим DALI Connect SC F222C доларів за 6, та Oyaide Explore за 25, різниця суттєва. Ціна апу $100 без конекторів, спочатку можна й без них, планшетний або навіть кухонний ніж у допомогу та пальцями струтити. Тут головне не ман'ячити, побалуватися, зрозуміти, що до чого та прийти по якогось стабільного стану, а спочатку дуже цікаво. Особливо, коли ти можеш їх брати на тест без витрат
Hotspur
Member

Radio Bay: 08.10.2025 15:10Кабелі, то забавка, твік.
і витрачання грошей внікуди

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Так
Radio Bay
Member

Hotspur: 08.10.2025 15:20і витрачання грошей внікуди
Хтось п'є боярку, хтось віскарь
MSiAventador
Member

Hotspur: 08.10.2025 15:20
Radio Bay: 08.10.2025 15:10Кабелі, то забавка, твік.
і витрачання грошей внікуди

Так
Заміна OFC кабелів на ОСС кабелі - це оверклокінг звуку. Конхвуцій. :gigi:
Radio Bay
Member

MSiAventador: 08.10.2025 15:56Заміна OFC кабелів на ОСС кабелі - це оверклокінг звуку. Конхвуцій
Ні, це легкий твік, справжній оверклокінг, то 102 SSC (RadioBay) :D
tablestikus
Member

MSiAventador: 08.10.2025 15:56
Hotspur: 08.10.2025 15:20 і витрачання грошей внікуди

Так
А коннектори? Коннектори якого типу і з якого металу як впливають?
Scoffer
Member

tablestikus: 08.10.2025 17:32Коннектори якого типу і з якого металу як впливають?
Ртуть вже пробував? :laugh:
tablestikus
Member

Scoffer: 08.10.2025 17:37
tablestikus: 08.10.2025 17:32Коннектори якого типу і з якого металу як впливають?
Ртуть вже пробував? :laugh:
По вені?
corruptedflesh
Member

MSiAventador: 08.10.2025 15:56
Hotspur: 08.10.2025 15:20 і витрачання грошей внікуди

Так
Не бачу в каталозі одесикабель :D
Radio Bay
Member

corruptedflesh: 08.10.2025 17:52Не бачу в каталозі одесикабель
Вони не читали Конхфуція :)
l-m
Member

Ostin: 08.10.2025 10:35
corruptedflesh: 08.10.2025 10:28Воно все працює в купі
Так і є. Але ефект, коли з старих вух\колонок "здираєш ковдру", увімкнувши нові - цього ні цапами, ні підсилювачами досягнути не вийде.
Взагалі не згоден.

Роками слухав купку різних навушників на всякому, зокрема:
- на купі материнських плат
- на старому смітті від Creative, як-от Sound Blaster Live, Audigy SE, Audigy 2
- на купі телефонів-смарфонів, в тому числі музичному LG G8.
- на бюджетних ресіверах/підсилювачах Marantz SR4600/Onkyo A-9010
- всяких ТВ, ноути, тощо

Та, чесно кажучи, ніякого задоволення від того не отримував, чисто вимушений варіант, коли з колонок не послухати.

І от яке ж було моє здивування, коли з усіх моїх навушників (навіть відносно простих, як-от Mee Audio M6 Pro 2G чи старих як-от AKG K530) якраз що "зідрали ковдру" CEntrance DACport HD та Drop THX AAA 789 (як окремо, так й разом).
DACport HD я після того придбав, та поки що це мій улюблений ЦАП/свисток по звуку.
І от я слухав треки, які до того чув десятки раз (а в мене чомусь чудова пам'ять на музичні композиції, тому навіть набридають дуже швидко), та зненацька в кожному помічав деталі, які раніше не чув. Та й загалом чіткість, роздільність та контроль дуже сильно покращилась. Раптом виявилось, що навушники можуть давати кращу деталізацію ніж моя Хі-Фі система, та тепер їх цікаво слухати :eek:
Крім зазначених вище девайсів, ефект значного покращення також був присутні на Drop THX AAA ONE, Creative Super X-Fi AMP, S-Audio Focus 2.
І це я навіть не торкався випадків коли підсилювачу просто не вистачає потужності, навіть якщо він високої якості, бо це вже дещо інший випадок ніж "здираєш ковдру".
Причому, теоретично потужності може бути з великим запасом, але планарним навушникам чи тугим/низькоомним колонкам буде не вистачати саме сили струму.

Відправлено через 13 хвилин 38 секунд:
l-m: 08.10.2025 23:51навушники можуть давати кращу деталізацію ніж моя Хі-Фі система
До речі, це частково вдалось пофіксити як раз заміною підсилювача.
При чому крім "банального" підтягування деталізації, контролю та роздільності, ще й отримав "більший" звук, кращий бас, динаміку та панч, простими словами він грає веселіше, драйвовіше та більш захопливо.

Втім, я не сперечаюсь що головне це акустика/навушники, але применшувати значення підсилювача, це серйозна помилка.
Ответить