Стала відома дата презентації мобільних процесорів Intel Panther Lake. Чекати залишилося недовго

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 15:52 я бачу іншу статистику за 2024:
- мобільні (АРМ) - 90 млрд
- консолі - 50 млрд
- ПК - 40 млрд
За год, а не усредненно в общем. а если разложить что принесло денег по полочкам, то может оказаться,что у приставок это микространсакции, которые могут и закончиться в 25 или в 26.
yuriy_dd: 01.10.2025 15:52 це не до мене питання. Люди так обирають, не зважаючи що в них є х86
То проблема людей. Я выбираю универсальность даже если что-то где-то чуть хуже.
yuriy_dd: 01.10.2025 15:52 це майже нікому не потрібно
пока поддерживается да, а потом? Есть знакомый, есть планшет яблочный без поддержки и что ему делать с ним? Ютуб и тот в пролете. А ему его зватает по сокрости и требованиям. С андроидами чатсо легче, но разлачивать бут все сложнее. И судя по форумам по перепрошивке это таки нужно, не всем, но нужно.
yuriy_dd: 01.10.2025 15:52 ні, там повноцінно і дуже давно (10+років) працює вес серверний софт - ОС, веб, ДБ, ..
ви просто про це не знаєте, а я тут - щоб вас і інших просвітити
То их проблемы, какой-то менеджер не наиграл или выбросить жалко т.к. уже вложились. Такое бывает бывает очень часто.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 01.10.2025 15:59За год, а не усредненно в общем. а если разложить что принесло денег по полочкам
я не граю, і не розбираюсь. Але знаю що грають на консолях. Так що ігри - не проблема для АРМ
Alexsandr: 01.10.2025 15:59пока поддерживается да, а потом? Есть знакомый, есть планшет яблочный без поддержки и что ему делать с ним?
в мене є планшет - iPad Mini 2 - навіть не знаю скільки йому років. Маю там декілька важливих додатків + FaceTime
йому дуже багато років, він вже не оновлюється, але програми ніби ставляться
але автономність вражає - останій раз зарядив 16 го вересня, і ще досі має 36%
також маю планшет Amazon Fire Max 11 - там більше користуюсь - автономність до 17 год роботи екрану
Alexsandr: 01.10.2025 15:59 То их проблемы, какой-то менеджер не наиграл или выбросить жалко т.к. уже вложились. Такое бывает бывает очень часто.
але всі інші провайдери також масово впроваджують АРМ сервери. Це що якась масова епідемія? Вони всі не вміють думати?

Відправлено через 54 хвилини :
Alexsandr

але ви не заперечуєте що більше гроше саме в мобільному сегменті, де фактично лише АРМ?
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 17:00 я не граю, і не розбираюсь. Але знаю що грають на консолях. Так що ігри - не проблема для АРМ
Так консоли х86.
Для мобильников, много игр, простеньких, протая графика, но смарт начинает ощутимо нагреваться. Т.е. без охлаждения никак, а его нет.
yuriy_dd: 01.10.2025 17:00 в мене є планшет - iPad Mini 2 - навіть не знаю скільки йому років. Маю там декілька важливих додатків + FaceTime
йому дуже багато років, він вже не оновлюється, але програми ніби ставляться
Ничего нового не ставится. Ютуб начинает работать и пишет что устарел. Для человека бесполезен из-за того что ARM устройства сами по себе. производитель сказал все, значить все. На андроиде обходится,но похоже уже не на всех и не всегда.
А так да, автономность на высоте, но учитывая устаревшие сертификаты и отсутствие нового ПО бесполезен почти.
yuriy_dd: 01.10.2025 17:00 але всі інші провайдери також масово впроваджують АРМ сервери. Це що якась масова епідемія? Вони всі не вміють думати?
Бывает и такое. Когда кто-то один что-то делаете многие делают в след просто что бы не опоздать и на всякий случай. Такого в корпоративном сегменте очень много. Это тянется годами, иногда десятилетие другое, пока не бросят.
yuriy_dd: 01.10.2025 17:00 але ви не заперечуєте що більше гроше саме в мобільному сегменті, де фактично лише АРМ?
Мобильные игры: $92,6 млрд
Консольные игры: $51,9 млрд
Компьютерные игры: $43,2 млрд
итого 95,1 на х86

но это не точно т.к. кто-то может играться на смартфоне старом на х86, а кто-то на х86 в эмуляторе на андроиде. консоли тоже разные.
Entar
Member

Alexsandr: 01.10.2025 17:28 Мобильные игры: $92,6 млрд
итого 95,1 на х86
Я бы тут все-же добавил, что мобильные игры в контексте процессоров ARM нельзя сравнивать с компьютерными и консольными, по крайней мере это сравнение это все-равно что сравнивать выручку от кинопроката с выручкой блогеров тик-тока или всяких "ставок на спорт".

Мобильные игры приносящие выручку, это по большей части донатные помойки, геймплей которых представляет из себя крайне примитивные кликания с повторениями одних и тех-же действий, а весь баланс игры направлен на то, чтобы в какой-то момент людей стимулировать к трате денег на то, что позволит либо сэкономить личное время либо лучше "нагибать". В большинстве их (приносящих прибыль) нету ни сюжета, сравнимого даже со средненькими ПК играми, не говоря уже о культовых произведениях вроде масс эффекта или древних свитков, ни глубокого мира, ни сложного глубокого стратегического геймплея уровня игр от парадоксов даже близко. И тот факт, что люди из стран востока (преимущественно) в дороге или будучи школьниками, не имеющие возможности проводить достаточное время в компьютерных/приставочных играх, со своих мобильных устройств стоимость которых часто в разы меньше стоимости игрового пк / приставки, заходя в "бесплатные" игры оставляют там деньги - это не про то, что arm - "игровые процессоры", не про то что "игровая индустрия на мобильных догнала и перегнала" что-то там, это про то что людей у которых по ряду причин нет доступа к возможности играть в действительно качественные игры смогли подсадить на "кликалки" в которых донат маст хэв.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 01.10.2025 17:28 Так консоли х86.
на консолях може бути будь що - на вас це ніяк не впливає
Alexsandr: 01.10.2025 17:28но смарт начинает ощутимо нагреваться. Т.е. без охлаждения никак, а его нет
він хоч як хоч може нагріватись, бо конкурентів від х86 - нема в принципі
їжде що дають і кажіть дякую
Alexsandr: 01.10.2025 17:28Бывает и такое. Когда кто-то один что-то делаете многие делают в след просто что бы не опоздать и на всякий случай
вони не просто закуповують АРМ сервери, вони ще й таку наглість мають - вони роблять свої АРМ проци під свої потреби
це нечувану в ринку х86
Alexsandr: 01.10.2025 17:28Мобильные игры: $92,6 млрд
а якщо рахувати ПК проти всіх решта - пропорція вийде явно не в сторону ПК :shuffle:
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 18:00 на консолях може бути будь що - на вас це ніяк не впливає
Стоимость разработки как минимум и себестоимость чипов из-за кол-ва заказов пластин. Поэтому влияние есть.
yuriy_dd: 01.10.2025 18:00 він хоч як хоч може нагріватись, бо конкурентів від х86 - нема в принципі
їжде що дають і кажіть дякую
Дороже конкурент был, но по скорости тягался.
Думаю зен 6 мобильный если выйдет будет интересным. А может и сос создадут для мобильных устройств позже.
yuriy_dd: 01.10.2025 18:00 вони не просто закуповують АРМ сервери, вони ще й таку наглість мають - вони роблять свої АРМ проци під свої потреби
це нечувану в ринку х86
Естественно свои, на рынке не нашли подходящих :) ибо ARM создаются под устройство. Мы опять вернулись к огромной сегментации устройств. Каждому свой проц, своя версия ОС.
yuriy_dd: 01.10.2025 18:00 Консольные игры: $51,9 млрд
а якщо рахувати ПК проти всіх решта - пропорція вийде явно не в сторону ПК :shuffle:
[/quote]
А зачем ПК отдельно? на х86 приставки, мелкие приставки, настольные ПК, ноуты. Раз речь про процессора как таковые.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 01.10.2025 21:48 Стоимость разработки как минимум и себестоимость чипов из-за кол-ва заказов пластин. Поэтому влияние есть.
АРМ простіші і дешевші. Наприклад віндовс ноути з квалком дешевші ніж такий точно з Інтел
Alexsandr: 01.10.2025 21:48 Думаю зен 6 мобильный если выйдет будет интересным. А может и сос создадут для мобильных устройств позже.
швидкість проців для мобільних більша ніж х86 десктоп. У х86 - просто нема шансів попасти в мобільні
Alexsandr: 01.10.2025 21:48 А зачем ПК отдельно? на х86 приставки, мелкие приставки, настольные ПК, ноуты. Раз речь про процессора как таковые.
тому що на маках - не дуже добре грати і вони грають на консолях
тому ПК - проти всіх решта
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 23:23 АРМ простіші і дешевші. Наприклад віндовс ноути з квалком дешевші ніж такий точно з Інтел
Не видел дешевле. ARM ноуті вообще все еще редкая штука даже просто в продаже. Будет ли в режиме эмуляции работать рабочий софт нужно тестить, а для этого нужно купить. Замкнутый круг.
Мы купили вроде бы приемлемые ноуты за 24+тыс. на день хватает. совместимость есть. Что там по ARM?
yuriy_dd: 01.10.2025 23:23 швидкість проців для мобільних більша ніж х86 десктоп. У х86 - просто нема шансів попасти в мобільні
Вопрос, а где настольные ARM тогда? Поставил радиатор побольше и вот 30-60Вт проц который рвет все настольное. Еще и корпус можно небольшой. Правда желательно предусмотреть сетевые, периферию...
yuriy_dd: 01.10.2025 23:23 тому що на маках - не дуже добре грати і вони грають на консолях
Т.е. у кого мак платят дважды. ибо ARM пока так и остался отдельным ящиком на отдельный проц. Ремонт, обслуживание - покупка нового устройства. Закончилась поддержка - выкинуть вместо новой версии ОС.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 02.10.2025 16:01Вопрос, а где настольные ARM тогда?
М1 - продається з 2020
Alexsandr: 02.10.2025 16:01Т.е. у кого мак платят дважды
в кого х86 - також купують консоль (в більшості), тому теж платять двічі
наявність х86 - не рятує від потреби купувати ще консоль
Alexsandr: 02.10.2025 16:01Закончилась поддержка - выкинуть вместо новой версии ОС
ви викидаєте старі х86 ноути на які нова вінда не стає?
StTechnik
Member

Вот так живешь живешь, и даже не в курсе, что у меня оказывается есть потребность покупать консоль. Просто какой то срыв покровов.
Имея х86 по стоимости как топовый Макбук Про оказывается есть необходимость покупать еще консоль на х86. Это прям заявка на победу. Спасибо Юра что открыл глаза :lol:

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Напрашивается конечно вопрос НАФИГА, но ответа на него мы не услышим. Про однопоток - услышим. А про очевидные вещи - нет. Такой у Юры загадочный и неповторимый манямирок.
Entar
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 23:23 тому що на маках - не дуже добре грати і вони грають на консолях
Фактично, людині у якої замість пк - мак, необхідна як мінімум консоль щоб пограти, при чому з якістю зображення нижче ніж ігровий пк за 1500$, а якщо людина хоче грати з більш високою якістю і з більшим вибором ігр, а багатьох ігр, в тому числі досить глибоких немає на консолях взагалі, то їй ще треба ПК купувати.

Тобто більше пристроїв, хороших і різних. Підтримую, це прогрес. Такі люди тратять більше коштів на високотехнологічні товари, що дозволяє компаніям більше заробляти, і більше коштів направляти на розвиток.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
yuriy_dd: 02.10.2025 16:07 в кого х86 - також купують консоль (в більшості), тому теж платять двічі
Ну це ті в кого ноутбуки, робочі, і не мають навіть такої відеокарти щоб давала продуктивність консолі.
Так то я просто вставляю кабель з ПК в телевізор.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 02.10.2025 16:07 М1 - продається з 2020
Нет. Это опять таки ящик закрытый. Купить отдельно проц отдельно материнку и нужное к ней не выйдет. Как и установить свою ОС. ARM пока ящик сам по себе.
Alexsandr: 02.10.2025 16:01Т.е. у кого мак платят дважды
yuriy_dd: 02.10.2025 16:07 в кого х86 - також купують консоль (в більшості), тому теж платять двічі
Зачем? ПК быстрее и удобнее и джойстик так же цепляется. играть в сталкер на джойстике на плойке оказалось сущее мучение. Особенно прицеливание
yuriy_dd: 02.10.2025 16:07 ви викидаєте старі х86 ноути на які нова вінда не стає?
Забываетесь. Я приводил пример что могу ставить 11 винду на не поддерживаемое железо. Можно линукс, один из зоопарка. А на ARM? Вот тут и начинаем выкидывать работающие устройства.
yuriy_dd
Member

StTechnik: 02.10.2025 16:47Вот так живешь живешь, и даже не в курсе, что у меня оказывается есть потребность покупать консоль
де я казав що є потреба купувати? по статистиці грають більше на консолі
Entar: 02.10.2025 17:06Фактично, людині у якої замість пк - мак, необхідна як мінімум консоль щоб пограти
так точно як і у більшості власників х86
пс: в мене є мак - але абсолютно нема необхідності купити консоль, я не граю
Entar: 02.10.2025 17:06 Ну це ті в кого ноутбуки, робочі, і не мають навіть такої відеокарти щоб давала продуктивність консолі.
і навіть ті хто мають - більшість грає на консолях. Це статистика.
Alexsandr: 02.10.2025 17:10Купить отдельно проц отдельно материнку и нужное к ней не выйдет
на ноутах - так точно. Як і на мобільних і планшетах. І всім підходить
Alexsandr: 02.10.2025 17:10Я приводил пример что могу ставить 11 винду на не поддерживаемое железо. Можно линукс, один из зоопарка
мізер хто так робить, їх можна проігнорувати
StTechnik
Member

yuriy_dd: 02.10.2025 17:36де я казав що є потреба купувати?
Вот тут
yuriy_dd: 02.10.2025 16:07наявність х86 - не рятує від потреби купувати ще консоль
yuriy_dd: 02.10.2025 17:36по статистиці грають більше на консолі
1. Можно эту статистику тоже в нашу комнату пригласить? Очень бы хотелось посмотреть. Спасибо.
2. Консоли = х86 с ног до головы. Или "Это другое"?
yuriy_dd
Member

ну добре - треба додати - для більшості тих хто хоче грати
StTechnik: 02.10.2025 17:40 1. Можно эту статистику тоже в нашу комнату пригласить? Очень бы хотелось посмотреть. Спасибо.
та трішки напружтесь - і самі пошукайте, корисно
StTechnik: 02.10.2025 17:40 2. Консоли = х86 с ног до головы. Или "Это другое"?
а що це міняє? а якби там був не х86 а скажімо QWE ?
StTechnik
Member

The PS5 Pro significantly boosts graphics and storage, featuring a custom 8-core AMD Zen 2 CPU, a 16.7 TFLOPS AMD RDNA 3 GPU, 16GB of GDDR6 memory, and 2TB of fast NVMe storage. It also includes AI-driven PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) upscaling and improved ray tracing support, delivering a major upgrade over the standard PS5.
Это наичистейший х86, одетый в странный корпус и лишенный мыши и клавиатуры. И никакое эфемерное "большинство" на этой штуке, ко всему залоченой Сони под их стор не играет. Ну разве что иметь такую как мой сын для "пивной компании". На большее это не годится.

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
не корысно. Доказательства лежат на утверждающей стороне. Т.е. балабол. Понятно.
yuriy_dd: 02.10.2025 17:43а що це міняє?
Это говорит о том, что ВСЕ (практически) играют на х86, а не на каких то эмейзинговых АРМАХах.
Entar
Member

yuriy_dd: 02.10.2025 17:43
2. Консоли = х86 с ног до головы. Или "Это другое"?
а що це міняє?
Це міняє те, що ваші ARM процесори підходять лише під певний ряд задач, більшість з яких в принципі не потребує супер продуктивності, і для 95% користувачів тої продуктивності в цих задачах (браузер? текстовий редактор?) вистачає і на недорогих пристроях.

А от в ряді пристроїв, в користувацькому сегменті де дійсно потрібна максимальна продуктивність і де потрібно регулярно оновлювати залізо бо вимоги ростуть - ARM процесори не представлені, бо не вміють робити необхідні обчислення достатньо ефективно. Тобто в сегменті що десктопних, що консольних процесорів, де постійно відбувається гонка за продуктивністю що є arm що немає - толку 0.
Ну а в ноутбуках, для переважної більшості споживачів більш важливими є ціна, універсальність, звична ОС і щоб всі програми без проблем працювали, ніж міфічні % продуктивності в бенчмарках і швидкість запуску браузера.
yuriy_dd
Member

StTechnik: 02.10.2025 17:50 Это говорит о том, что ВСЕ (практически) играют на х86, а не на каких то эмейзинговых АРМАХах.
якщо взяти скільки грає на х86 ПК проти скільки грає не на х86 ПК - то останіх в рази більше
можете пошукати скільки грошей кожен сегмент заробляє
Entar: 02.10.2025 17:51А от в ряді пристроїв, в користувацькому сегменті де дійсно потрібна максимальна продуктивність і де потрібно регулярно оновлювати залізо бо вимоги ростуть - ARM процесори не представлені, бо не вміють робити необхідні обчислення достатньо ефективно
якщо розмова про великі обчислення - то їх роблять на ВК, і явно не на десктопі
Entar: 02.10.2025 17:51Тобто в сегменті що десктопних, що консольних процесорів, де постійно відбувається гонка за продуктивністю що є arm що немає - толку 0
ну візьмемо до прикладу AutoCAD - він дуже залежить від одно-поточної швидкодії. Королем одно-потоку є М4, який на 50% швидший за х86
як думаєте - що буде краще для AutoCAD?
StTechnik
Member

yuriy_dd: 02.10.2025 17:55можете пошукати
Я тебе не собираюсь ничего искать. Ты проповедуешь - так проповедуй нормально, а не как дешовый комунист "учение ленина правильно, потому что оно верно".
В противном случае - балабол и ценность проповеди = 0.
Во вторых - тебе уже объяснили на пальцах - 99.999999999% игрового сегмента = х86. Добавим сюда максимальную универсальность, и твой АРМ в ценности для потребителя стремится на дно. То что ты делишь там в своей головушке на консоли, не консоли - это лично твоя трудность для попытки прикрыть несостоятельность аргументов. Еще раз - ВЕСЬ игровой сегмент = х86. Запиши себе. Тобой и еще парой гиков которые что то там пыхтят в шарики на эмейзин М4 мы пренебрегаем.
Entar
Member

yuriy_dd: 02.10.2025 17:55 якщо взяти скільки грає на х86 ПК проти скільки грає не на х86 ПК - то останіх в рази більше
можете пошукати скільки грошей кожен сегмент заробляє
А ми зараз про всі ігри говоримо? Точно-точно? А про сапер і косинку? А це між іншим складова частина віндоус. А піратство включати будемо?
А в телефоні тетріс ?
Ми що рахуємо, кількість людей, чи коштів? А якщо коштів, то ми рахуємо донат в іграх чи лише купівлю ігр?
А яка мобільна гра на купівлі ігр (не на мікротранзакціях) заробила більше ніж скажімо Відьмака?
А якщо ми рахуємо і мікротранзакції то може треба рахувати і ринок продажу/купівлі внутрішньоігрових цінностей, в якому працюють сотні тисяч людей по всьому світу...
Коротше кажучи, що рахуємо, чому саме так і при чому тут ARM і його здобутки?
yuriy_dd: 02.10.2025 17:55 якщо розмова про великі обчислення - то їх роблять на ВК, і явно не на десктопі
Абсолютно вірно, але я спеціально наголосив на користувацькому сегменті.

yuriy_dd: 02.10.2025 17:55 ну візьмемо до прикладу AutoCAD - він дуже залежить від одно-поточної швидкодії. Королем одно-потоку є М4, який на 50% швидший за х86
як думаєте - що буде краще для AutoCAD?
Порівняйте кількість користувачів AutoCAD і кількість геймерів. А ще - чи є у вас статистика скільки % користувачів AutoCAD користуються якими процесорами?
Ответить