Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

waryag: 30.09.2025 18:21Якщо квалком хоче продавати АРМ під віндовс і відбивати мільярдні інвестиції в тему- він має займатися привабливістю продукту для реальних користувачів
а якщо МедіаТек хоче продавати АРМ проци під Віндовс - то що він має робити?
waryag: 30.09.2025 18:21Робити всю роботу за квалком вони не будуть
змиріться, вони вже роблять і дуже активно
waryag
Member

yuriy_dd

Доречі, і епл сильно прорахувалася з ігровими оптимізаціями.
Їй потрібно було вкладатися не в окремі рекламні проєкти, а системно працювати с епіками.

Відправлено через 20 хвилин 47 секунд:
yuriy_dd: 30.09.2025 18:24 а якщо МедіаТек хоче продавати АРМ проци під Віндовс - то що він має робити?
Робити свої продукти привабливими. Але МТК не вкладала купу грошей в цей напрям.
yuriy_dd: 30.09.2025 18:24 змиріться, вони вже роблять і дуже активно
Поки що вони активно закопують гроші в землю.
artko
Member

yuriy_dd: 30.09.2025 17:43ви розумієте скільки грошей вкладено в Віндовс на АРМ? думаєте там тупі дядьки сидять?
судячі з того, як бездарно вони профукали новонароджений ринок смартфонів ( а перша Windows for ARM була ще до айфонів) - так, тупі :)
yuriy_dd
Member

waryag: 30.09.2025 18:50Доречі, і епл сильно прорахувалася з ігровими оптимізаціями.
Їй потрібно було вкладатися не в окремі рекламні проєкти, а системно працювати с епіками.
мені все одно, але вони щось роблять, якось щоб можна було швидко портувати ігри
waryag: 30.09.2025 18:50 Але МТК не вкладала купу грошей в цей напрям.
але дуже хоче попасти. Чув що виробники ноутів відмовились робити ноути з МТК процами. Прикро.
waryag: 30.09.2025 18:50 Поки що вони активно закопують гроші в землю.
це ви так думаєте ..
artko: 30.09.2025 19:03 судячі з того, як бездарно вони профукали новонароджений ринок смартфонів ( а перша Windows for ARM була ще до айфонів) - так, тупі :)
з цим згідний - Віндовс Мобайл - це було ще те лайно
yuriy_dd
Member

а що краще - $8000 Windows Laptop чи $1000 M4 Macbook Air

дуже добре показано швидкість роботи х86 від батареї - тобто як вона падає - дуже мало хто про це каже чи тестує, багато хто заперечує що таке взагалі є

один ноут запускає Adobe Premiere Pro за 3.7 сек, інший за 16 сек, цікаво - хто такий тормоз?

AssayMAS
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 13:59хто такий тормоз?
с тех пор как антивирус встроенные в винду (10 11) намертво, долго ПО грузится и антивирус на своей НЕ ПРЕДСКАЗУЕМОЙ волне... .
Без антивируса ПО грузится чуть ли не в два раза быстрее и кушает процентов на 10-20 ватт меньше.
А вот М4 пока не имеет защиты - но скоро будет...
Загрузка ОС зависит от скорости чтения микросхемы биоса и просто микросхема пара баксов, быстрая под сотню баксов... .
yuriy_dd
Member

AssayMAS: 01.10.2025 16:48 с тех пор как антивирус встроенные в винду (10 11) намертво, долго ПО грузится и антивирус на своей НЕ ПРЕДСКАЗУЕМОЙ волне... .
ну користувачі х86 - це просто терплять. Деякі ще додатковий антивірус ставлять
AssayMAS: 01.10.2025 16:48 А вот М4 пока не имеет защиты - но скоро будет...
щось я навіть такого і не чув
AssayMAS: 01.10.2025 16:48 Загрузка ОС зависит от скорости чтения микросхемы биоса и просто микросхема пара баксов, быстрая под сотню баксов... .
тобто ви кажете що і в так дуже дешевий макбук ейр - поставили ще дорогезну і швидку мікросхему в біос? Це точно про Епл?
Grava
Member

AssayMAS: 01.10.2025 16:48Загрузка ОС зависит от скорости чтения микросхемы биоса и просто микросхема пара баксов, быстрая под сотню баксов...
:laugh: можна приклади та тести?
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 30.09.2025 17:43 ви розумієте скільки грошей вкладено в Віндовс на АРМ? думаєте там тупі дядьки сидять?
Мобильный сегмент Нокии они смогли убить. Это надо постараться было сделать, но смогли ведь. До этого убили WM.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 01.10.2025 17:53 Мобильный сегмент Нокии они смогли убить. Это надо постараться было сделать, но смогли ведь. До этого убили WM.
але зараз ринок АРМ - росте, і там не лише Майкрософт (яка дійсно іноді не те робить)

Відправлено через 7 хвилин :
новий день - новий тест, і як ви розумієте - на на радість х86 фанатам

міні ПС на - Intel Core Ultra 9 285H

що привернуло мою увагу - це споживання 46 Вт в режимі простою, для порівняння мій мак міні М4 - в максимальному навантаженні споживає менше

Entar
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 18:09 що привернуло мою увагу - це споживання 46 Вт в режимі простою, для порівняння мій мак міні М4 - в максимальному навантаженні споживає менше

Це з монітором і вставленою дискретною відеокартою?
В мене зараз в розетку увімкнутий ноутбук з не "U" версією i5, в біосі виставлене максимальне споживання і відключені всі "енергоефективності", монітор 27" самсунг 4к, і всяка мєлочь типу клавіатури, мишки, камери, і воно все їсть при перегляді ютубу, 50 відкритих вкладках в хромі, трьох великих вордах і двох екселях 33W по ваттметру.
leif
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 18:09новий день - новий тест
Изображение

Юрій, а ви не розглядали часом варіант якось інакше витрачати свій час ніж на оце повторювання одного і того меседжу по колу, коли з вами ніхто навіть не сперечається, окрім вигаданих вами "фанатів х86" та таких же фантастичних "арм хейтерів"? нудьгуєте в ваших нескінченних подорожах з одного місця на інше і нічого краще не вигадали?
yuriy_dd
Member

Entar: 01.10.2025 18:17 Це з монітором і вставленою дискретною відеокартою?
ні, це просто коробочка - видно на 01:43

якщо з ВК зовнішньою - то 60 + 20 Вт в простої - видно на 14:15
Entar: 01.10.2025 18:1733W по ваттметру
ну тепер ви можете порівняти - скільки споживає останій проц від Інтел в простої
прогрес х86 він такий, їжте і дякуйте

Відправлено через 53 секунди:
leif: 01.10.2025 18:21Юрій, а ви не розглядали часом варіант якось інакше витрачати свій час
так ви ж навіть не знаєте чим ще я зайнятий, і чомусь думаєте що я багато часу витрачаю. А може мені подобається, може в мене є прихована мета?
leif
Member

yuriy_dd: 01.10.2025 18:23чомусь думаєте що я багато часу витрачаю
цікаво чому :lol:
yuriy_dd: 01.10.2025 18:23А може мені подобається, може в мене є прихована мета?
ясно, нічого краще не вигадали. що ж, співчуваю
yuriy_dd: 01.10.2025 18:23так ви ж навіть не знаєте чим ще я зайнятий
ну як, ви ж самі писали що вимушені працювати більшість роботи за ноутбуком, 99% часу від батареї, бо постійно переміщуєтесь. це ваші слова, не мої
StTechnik
Member

leif: 01.10.2025 18:25бо постійно переміщуєтесь.
Его просто камнями закидывают и бьют за глупые проповеди - вот и вынужден скитаться и прятаться :)
AntonyKandaurov
Member

Новий день - старі тези :popcorn:
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 01.10.2025 19:46Новий день - старі тези
а ви якісь свої тези маєте? довести зможете?

мене наприклад цікавить - чому М4 такий швидкий в одно-потоці? За рахунок чого?
VolandInferno
Member

Що таке М4? Він тобі приснився? Може BMW M4?
yuriy_dd
Member

VolandInferno: 01.10.2025 21:10Що таке М4? Він тобі приснився? Може BMW M4?
от ваш рівень - це рівень клоуна в цирку
і те що ви ну абсолютно нічого не можете сказати, довести і тд - це вас бісить
f24gun69
Member

Оце супер-троляка , лол
Скільки овер-пердакив підірвано, а скільки ще попереду :lol:
Сурікати якись
Ответить