Новости
Последние статьи и обзоры
LG випустила професійний монітор UltraFine evo 6K з підтримкою Thunderbolt 5
-
Royter
Member
Предлагаю обсудить LG випустила професійний монітор UltraFine evo 6K з підтримкою Thunderbolt 5
-
Alexx-wisa
Member
Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
-
nazar-pc
Ентузіаст
Зовсім не дивно, у професійних моніторів частота відмінна від 60 Гц це рідкість.Alexx-wisa: ↑ 01.10.2025 11:56 Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
У них на відміну від ігрових інший фокус. Рідкісна ситуація коли приставка "ігровий" має значення.
-
MqM
Member
Тоді чекаємо коменти, як цей монітор скасовують, і як він жахливо впливає на зірAlexx-wisa: ↑ 01.10.2025 11:56 Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Але погодьтеся було би добре, якби з крутою кольоропередачею у великій роздільній здатності мати більшу герцовку.nazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:02Зовсім не дивно, у професійних моніторів частота відмінна від 60 Гц це рідкість.Alexx-wisa: ↑ 01.10.2025 11:56 Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
У них на відміну від ігрових інший фокус. Рідкісна ситуація коли приставка "ігровий" має значення.
Стоїть дилема мати один чи два монітора під різні завдання
-
nazar-pc
Ентузіаст
Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частотаMqM: ↑ 01.10.2025 12:06Але погодьтеся було би добре, якби з крутою кольоропередачею у великій роздільній здатності мати більшу герцовку.nazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:02 Зовсім не дивно, у професійних моніторів частота відмінна від 60 Гц це рідкість.
-
MqM
Member
Та щось саме олед під професійні завдання якраз не бачив чомусь, та й вигорання пікселів наче не поборолиnazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:17Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частотаMqM: ↑ 01.10.2025 12:06
Але погодьтеся було би добре, якби з крутою кольоропередачею у великій роздільній здатності мати більшу герцовку.
-
Alexx-wisa
Member
Я ж не кажу що цей монітор поганий для чогось. Просто частота це одна з головних характеристик монітора і не вказати її навіть на офіційній сторінці виробу - от це мене і дивує. Це як би для машини писали що вона має 250 кінських сил і не писали при яких обертах стільки наміряли, а там може бути як 2500 обертів (на прикладі дизеля) так і 6500 для якогось бензинового.nazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:02Зовсім не дивно, у професійних моніторів частота відмінна від 60 Гц це рідкість.Alexx-wisa: ↑ 01.10.2025 11:56 Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
-
chipsy
Member
Люди які професійно використовують такі монітори, не грають на них. Якщо хтось купує подібний монітор щоб і працювати і грати, напевно він йому не потрібен.MqM: ↑ 01.10.2025 12:06 Але погодьтеся було би добре, якби з крутою кольоропередачею у великій роздільній здатності мати більшу герцовку.
-
Liquidator
Member
Новенькі з QD-OLED для проф задач є наприклад:MqM: ↑ 01.10.2025 12:18Та щось саме олед під професійні завдання якраз не бачив чомусь, та й вигорання пікселів наче не поборолиnazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:17
Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
1) ASUS ProArt PA32UCDM (90LM03HE-B01K70) - сугубо проф мон, але дибіли з асусу умудрилися не вивести банальний DP для підключення, що обмежує його з коробки для підключеня з проф відяхами де сугубо DP розпаяні, а сумістили його з Type -C причому каюбель Type-С - DP навіть не поклали у комплект мона за 100 к гривень
2) HP Omen Transcend 32 (9R181AA) - собі взяв такий - у нього два глобальні режими використання перемикаються у меню 1) проф режим з усіма налаштуваннями та підрежимами 2) ігровий режим з усіма ігровими фітчами і підрежимами
Враження від QD-OLED після нано IPS LG 4к - чорний колір набагато сочніший шо відразу кинулося у очі.... а так бісить автоматична приблуда відновлення пікселів, що раз на добу може вимкнути наглухо мон на 5-7 хвилин, та догляд за глянцевим екраном гемор, хоча він і прикольний, але шоб не було розводів після витирання тре і фібри специфічні і засіб толковий, щоб непошкодив
Последний раз редактировалось Liquidator 01.10.2025 12:56, всего редактировалось 6 раз.
-
white_noise
Member
ну наприклад в мене товариш графічний дизайнер, працює відділено (з дому) у вільний час любить пограти (не кіберкотлета, для задоволення). за твоєю логікою йому брати два монітори?chipsy: ↑ 01.10.2025 12:29 Люди які професійно використовують такі монітори, не грають на них. Якщо хтось купує подібний монітор щоб і працювати і грати, напевно він йому не потрібен.
-
Liquidator
Member
IMHO аж 6к на 32 дюймах у масштабуванні 1 до 1 - це шрифти розібрати можна буде лище з 10-15 см від екрану і вирвати свої очі одразу;) бо для такої роздільної здатності і читабельності шрифтів такої діагоналі замало, ІМХО вже на 32 дюймх з 4к - вже шрифти на межі розбірливості з відстані 50-70 см до очей, а масштабування по суті знижує роздільну здатність - тому незрозуміло за що переплата посуті удвічі за попердника з 4к на нано IPS
Последний раз редактировалось Liquidator 01.10.2025 12:58, всего редактировалось 1 раз.
-
VovaII
Member
А для стратегій та типу РПГ — норм буде? Щей DisplayHDR 600 є.
До речі: хтось розібрався як в Dying Light The Beast налаштувати HDR, щоб в темряві хоч щось бачити? А то Завод ніяк пройти не можу. В кімнаті де багато натикано заражених і тиняється "Танк" — "застряю". Мій рівень 6.
До речі: хтось розібрався як в Dying Light The Beast налаштувати HDR, щоб в темряві хоч щось бачити? А то Завод ніяк пройти не можу. В кімнаті де багато натикано заражених і тиняється "Танк" — "застряю". Мій рівень 6.
-
Creature4O
Member
Ну так напишіть листа в LG, типу щоб не робили більше монитори з менш ніж 300Гц. Бо ігрунам з оверів грати на 60Гц не правоставно 
-
Afit
Member
Найменше що буде хвилювати професіоналів - це його герцовка. Та й при такій роздільній здатності на скільки кадрів ви розраховуєте?
Якщо стабільні 60 будуть, то це вже "потужна" перемога
-
kairo
Member
Через 3 роки інтерфейс Фотошопа впечеться в ОЛЕД-матрицю.nazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:17Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
-
Liquidator
Member
Там рагульний HDR саме у LG - буде усе жовтувате якесьVovaII: ↑ 01.10.2025 12:42 А для стратегій та типу РПГ — норм буде? Щей DisplayHDR 600 є.
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
чрез три роки захочеться шось новеkairo: ↑ 01.10.2025 12:57Через 3 роки інтерфейс Фотошопа впечеться в ОЛЕД-матрицю.nazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:17Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
-
big_bang
Member
ага, тілько от oled може піти на "відновлення" в сами відповідальний моментnazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:17 Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
-
Liquidator
Member
У мене на OMEN вискакує віконце тіпа "давай друже тре запутсити оновлення пікселів" і без підтвердження кнопокою меню на моні самовільно не запуститься (хочаб так, бо якби було на автоматі я би його розхерачив 100%big_bang: ↑ 01.10.2025 13:05ага, тілько от oled може піти на "відновлення" в сами відповідальний моментnazar-pc: ↑ 01.10.2025 12:17 Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
-
vmsolver
Member
300 Гц конечно не надо, но 100-120 Гц не кажутся лишними и для работы.
А так, должен быть не плохой мон для ПО позволяющего масштабировать интерфейс.
А так, должен быть не плохой мон для ПО позволяющего масштабировать интерфейс.
-
chipsy
Member
Такі монітри вузьконаправлені, не кожному графічному дизайнеру вони потрібні. Тім, кому потрібні на них не грають.white_noise: ↑ 01.10.2025 12:37ну наприклад в мене товариш графічний дизайнер, працює відділено (з дому) у вільний час любить пограти (не кіберкотлета, для задоволення). за твоєю логікою йому брати два монітори?chipsy: ↑ 01.10.2025 12:29 Люди які професійно використовують такі монітори, не грають на них. Якщо хтось купує подібний монітор щоб і працювати і грати, напевно він йому не потрібен.