PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Rucha
Ясна річ, що звичайні тарифи це "ДО 1000 Мбіт/сек.", а не фіксований канал з геть іншими цінами, але чому не використовувати те що купив на тих умовах на яких придбав?
Якщо ви переймаєтесь, що "залізяки" провайдера не зможуть видати всім охочим абонентам "гігабіт" і що провайдер замість оновлення апаратної частини підніме тарифи і на тому все, то дарма переймаєтесь, - і тарифи піднімуться в ціні і швидкості піднімуться, можете бути певні так і буде, бо так відбувається вже багато років і причин чому буде інакше я не бачу... А ви що думаєте?
Adamantium
Ghost

StTechnik
Всем поголовно по 100 мегабит за 100 грн
да и то не факт :gigi:
lewerlin
Member

StTechnik: 14.09.2025 21:08 И иногда по сети приходится гонять не только ютубик и котиков, а иногда и виртуальные машины целиком.
+100500. Працюючи з бекапами, я міг до двох ТБ за добу, в один бік утилізувати.
Rucha: 14.09.2025 21:15І чим більше "утилізаторів гігабіта" тим скоріше настане обмеження для тебе.
Нічого не настане. Для провайдера, канал - труба. Як там її юзери утилізують, його взагалі не гребе. А якщо концентратор адекватний стоїть, то не гребе і юзерів.
tablestikus
Member

Rucha: 14.09.2025 20:00
tablestikus: 14.09.2025 11:48
Ну в мене тисяча роздач десь на 16Тб об'єму
І нащо свої збочення наводити як норму? 10 TB це в рази більше ніж треба звичайному користувачу.
Це те саме що і 1Тб вистачить всім (с)

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
StTechnik: 14.09.2025 22:12 Rucha
В моей округе таких утилизаторов станет больше лет так через 500. Так что я не переживаю от слова Совсем.

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Короче идею я понял. Всем поголовно по 100 мегабит за 100 грн и все резко стали «обычные пользователи». И котиков можно качать без всяких ограничений. Всех уровнять. Где ж я это уже слышал?
Привид коммунізму проступає в темі :D

Відправлено через 49 секунд:
Adamantium: 14.09.2025 23:58 StTechnik
Всем поголовно по 100 мегабит за 100 грн
да и то не факт :gigi:
Пропонуєте по талоном по 1Мбіт роздавати населенню?
Avenger80
Member

tablestikus: 15.09.2025 13:36Пропонуєте по талоном по 1Мбіт роздавати населенню?
Не, надо вот так... :gigi:
Вспомним юные годы.
спойлер
Изображение
tablestikus
Member

Avenger80
та чого, можна згадати, я довго страждав що укртелеком на моїй атс не підтримував функцію коллбека по dial-up і мені сидіти в інеті виходило дорого( І все цікаве зі статей я зберігав, а читав вже потім як відключався) Та і тарифікація там була похвиланна, а не помегабайтна)
Filabatya
Member

в мене телефон був на блокераторі і коли я довго сидів то приходила сусідка і лупила двері вечером і кричала шо я вже 4 години в неті сиджу)))
Royter
Member

Подключил вчера водафоне домашний интернет в двух местах сварили волокно скорость пока 900 на 900 тестируем дальше.
VolandInferno
Member

:D
Нарешті норм пацанський інет.
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Adamantium
Ghost

VolandInferno
сКОЛЬКО?
4 Гбита?
VolandInferno
Member

Adamantium
5)
Adamantium
Ghost

VolandInferno
Откуда такие скоростя и сколько это стоит?
VolandInferno
Member

Adamantium: 29.09.2025 23:16сколько это стоит?
Це помилки в роботі шейпера Lanet. Вони не розраховували, що в когось може бути мережева карта на 5-10гбіт.
Alligator
Member

VolandInferno: 29.09.2025 23:22
Adamantium: 29.09.2025 23:16сколько это стоит?
Це помилки в роботі шейпера Lanet. Вони не розраховували, що в когось може бути мережева карта на 5-10гбіт.
Ого, прикольно. у 5-10Гб реально рідкість в домі, але 2.5Гб то вже стандарт, цікаво як вони так зашейперити забули ))
VolandInferno
Member

Alligator: 30.09.2025 00:45Ого, прикольно. у 5-10Гб реально рідкість в домі, але 2.5Гб то вже стандарт, цікаво як вони так зашейперити забули ))
ну в мене взагалі тариф 2.5 гбіт, який вони відносно недавно ввели) А разом з ним мені поставили XGS-PON ONU, яка розрахована на 10гбіт.
VolandInferno
Member

Язик мій - ворог мій)))
Походу тут сидить хтось з NOC-у чи Експлуатації Ланет :D
Royter
Member

Пока заметил водафон домашний интернет пинг больше чем киевстар и местный оператор и на спидтест водафон всегда 15 мс с Житомира вот киевстар всегда 4 мс и местный оператор 4 мс.
VolandInferno
Member

Royter
Тому що сервер спідтесту у КС ближче, ніж у ВФ. У кожного +/- поважаючого себе оператора є свій особистий сервер спідтесту в ДЦ, а то і не один. Міряти якість мережі по пінгам на спідтест - в корні не вірно.
Royter
Member

VolandInferno: 30.09.2025 15:35 Royter
Тому що сервер спідтесту у КС ближче, ніж у ВФ. У кожного +/- поважаючого себе оператора є свій особистий сервер спідтесту в ДЦ, а то і не один. Міряти якість мережі по пінгам на спідтест - в корні не вірно.
Нет, тут просто канал приходит с киева потому такой пинг економия для водафона.
VolandInferno
Member

Royter: 03.10.2025 17:17Нет, тут просто канал приходит с киева потому такой пинг економия для водафона.
Якій канал куди приходить? Розмова про сервера спідтесту, вони локально ставляться у кожного прова.
Ответить