Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Изображение

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось siruf 28.08.2012 16:34, всего редактировалось 9 раз.
daesz
Member

oversteve
а в профілі суперечив собі :-P

Bloodfallen
охолодження, правда, не підкажу, бо вже 9 місяців сам вибрати неможу :D
По тех спекам влазить до 67мм, але поставити саме 67мм не вийде через турбулентність, тому треба щось нижче. Найкращим варіантом буде axp90-x53 мідний, але на компютексі в травні анонсували axp90-x53 pro, який має і кращий пропелер, і нове кріплення, жду от на нього зараз, а паралельно ще й жду на огляди scythe big shuriken 4, бо японці обіцяли позбутись турбулетності в ньому повністю через особливу конструкцію пропелера (ми звичайно ж вживаємо копіум віримо) :rotate:
Bloodfallen
Member

daesz: 29.08.2025 16:30
Дуже довго підбирав собі корпус, в кінечному результаті вибирав між feiyoupu ghost s1 та shiny snake s300. Зупинився на першому, якісно - топ, люди на реддіті які мають і його, і оригінальний (louqe ghost s1) - пишуть що якісніший за оригінал :)
Брав ось тут : https://item.taobao.com/item.htm?id=606304906165
Виглядає корпус дуже симпатично :) , тільки з комплектним подовжувачем нема в наявності за вашим посиланням( І розміри для відяхи 310х135х49.5 пише, у мене карта 300х120х50, чи стануть ось ці 0.5 на заваді?

Відправлено через 6 хвилин 35 секунд:
daesz: 29.08.2025 16:43 oversteve
а в профілі суперечив собі :-P
Виправив ;)
daesz: 29.08.2025 16:43
Bloodfallen
охолодження, правда, не підкажу, бо вже 9 місяців сам вибрати неможу :D
По тех спекам влазить до 67мм, але поставити саме 67мм не вийде через турбулентність, тому треба щось нижче. Найкращим варіантом буде axp90-x53 мідний, але на компютексі в травні анонсували axp90-x53 pro, який має і кращий пропелер, і нове кріплення, жду от на нього зараз, а паралельно ще й жду на огляди scythe big shuriken 4, бо японці обіцяли позбутись турбулетності в ньому повністю через особливу конструкцію пропелера (ми звичайно ж вживаємо копіум віримо) :rotate:
Та отож, ви дали стільки цікавих моделей, що я вже сам перетворююся на ждуна :laugh:. У цій справі треба підходити з розумом, особливо якщо хочеться, щоб усе було по феншую :teacher:
daesz
Member

Bloodfallen: 29.08.2025 17:05
daesz: 29.08.2025 16:30
Дуже довго підбирав собі корпус, в кінечному результаті вибирав між feiyoupu ghost s1 та shiny snake s300. Зупинився на першому, якісно - топ, люди на реддіті які мають і його, і оригінальний (louqe ghost s1) - пишуть що якісніший за оригінал :)
Брав ось тут : https://item.taobao.com/item.htm?id=606304906165
Виглядає корпус дуже симпатично :) , тільки з комплектним подовжувачем нема в наявності за вашим посиланням( І розміри для відяхи 310х135х49.5 пише, у мене карта 300х120х50, чи стануть ось ці 0.5 на заваді?
Райзер брав ось тут : https://item.taobao.com/item.htm?id=678204186740
Зі слів одного із виробників Thor Zone'ів - вони використовують такі ж у своїх корпусах :)
спойлер
Изображение
Поміряйте лінійкою скільки мм виступає за рамку із відеовиходами, якщо менше за 10мм - то влізе без проблем.
Bloodfallen: 29.08.2025 17:12Та отож, ви дали стільки цікавих моделей, що я вже сам перетворююся на ждуна . У цій справі треба підходити з розумом, особливо якщо хочеться, щоб усе було по феншую
Я ждав на біг шурікен з минулого року, після того як глянув от це відео
спойлер
В процесі "ждунівства" - не витримав та замовив копрус і продовжував ждати, десь навесні додались ще cryorig c5 cu, який, нажаль, виявився повним дрантям https://www.caselabs.org/coolers/cryorig-c5-c5cu , а в травні на компютексі показали новий x53 (pro). Шурікен 4 вже є в продажі (на яйцях), але оглядів на нього (нормальних) поки не бачив, тільки ось цей, але він не дуже інформативний :
спойлер
oversteve
Member

daesz
на сайті тпу помилка
https://inno3d.com/product/inno3d-gefor ... cification
та й власне навіть по фоткам там видно, що вони +- однакової довжини

по кулерах - іс-55 майже до 67мм конкурентів дотягує, якщо є можливість його повернути вертикально, в тому числі і ахр90-х53 обходить, принаймні я так зрозумів, бо в половині тестів одне в іншій інше :insane:

Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
Bloodfallen: 29.08.2025 17:12 Виглядає корпус дуже симпатично :) , тільки з комплектним подовжувачем нема в наявності за вашим посиланням( І розміри для відяхи 310х135х49.5 пише, у мене карта 300х120х50, чи стануть ось ці 0.5 на заваді?
дуже часто вказують розмір відяхи без врахування бекплейта, який ще 3-4мм додає, так що не виключено, що полізе, як варіант є трохи "більший" клон
https://ua-tao.com/ua/item/621907317021 ... owfQ%3D%3D

ну і власне т80 той, що людина трохи вище пропонувало також досить цікавий варіант
daesz
Member

oversteve: 29.08.2025 17:19на сайті тпу помилка
:up:
Я завжди йду на тпу, бо не потрібно відкривати купу сторінок та прогортувати до розмірів :)
oversteve: 29.08.2025 17:19по кулерах - іс-55 майже до 67мм конкурентів дотягує
Та не дуже :\
7800x3d
Изображение
7600x
Изображение
7700x
Изображение
Він програє і х67/ан600, і х53/х47 :(
Мені в сфф діскорді нарекомендувати is-60 evo, але він знятий із виробництва :с
https://www.techpowerup.com/review/id-c ... ler/4.html
oversteve
Member

daesz: 29.08.2025 17:24
oversteve: 29.08.2025 17:19на сайті тпу помилка
Я завжди йду на тпу, бо не потрібно відкривати купу сторінок та прогортувати до розмірів :)
oversteve: 29.08.2025 17:19по кулерах - іс-55 майже до 67мм конкурентів дотягує
7800x3d
Изображение
7600x
Изображение
7700x
Изображение

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:

але що саме цікаве у нього ж через півроку-рік другий тест, де іс55 вже як раз гірше х53, тому і кажу, що мижливо питання орієнтації :dontknow:
daesz
Member

oversteve: 29.08.2025 17:30
daesz: 29.08.2025 17:24

7800x3d
Изображение
7600x
Изображение
7700x
Изображение

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:

але що саме цікаве у нього ж через півроку-рік другий тест, де іс55 вже як раз гірше х53, тому і кажу, що мижливо питання орієнтації :dontknow:
Зображення зверху з його ж вебсайту. Ну й у вас на відео 12700к, а я вам кинув АМ5 :)
oversteve
Member

daesz: 29.08.2025 18:03 Зображення зверху з його ж вебсайту. Ну й у вас на відео 12700к, а я вам кинув АМ5 :)
про те і мова, що такі різні тейсти вийшли, мені з трудом віриться, що справа суто в проці :think:
daesz
Member

oversteve: 29.08.2025 18:24про те і мова, що такі різні тейсти вийшли, мені з трудом віриться, що справа суто в проці
Ну так різниця в тому що різні платформи, можна ж порівняти огляди інтела та амуде на тому ж хвбастерс і температури будуть також різні, в інтела немає товстих кришок а площа кристалу велика і тому і іс55, і х53 одинаково ефективно віднодять тепло, а на амд - іс55 програє по 7-10*С :)
oversteve
Member

daesz: 29.08.2025 20:01
oversteve: 29.08.2025 18:24про те і мова, що такі різні тейсти вийшли, мені з трудом віриться, що справа суто в проці
Ну так різниця в тому що різні платформи, можна ж порівняти огляди інтела та амуде на тому ж хвбастерс і температури будуть також різні, в інтела немає товстих кришок а площа кристалу велика і тому і іс55, і х53 одинаково ефективно віднодять тепло, а на амд - іс55 програє по 7-10*С :)
повернути іс-55 на 90 градусів і скорше за все вже не будуть, думаю там не тільки в кристалі справа, але й в орієнтації ребер, бо з однієї сторони їх перекриває радіатор живлення проца, з іншої пам'ять, а вертикально краще буде продуватися, та й бачив десь в дискорді, що ахр90 також суттєво гірше з горизонтальною орієнтацією ребер, ніж вертикальною :dontknow:

але не подумав, що треба буде докупити кріплення для встанолення вертикально, забув, що у ам5 троха інша рама, ніж у інтела... так що тут напевно дійсно простіше взяти якийсь х53 або як варіант новий іс-53, що дешевше буде
Clumsy
Junior

Хочу переставити домашню систему в офіс. Порадьте, будь ласка, недорогий корпус, куди влізе be quiet dark rock pro 4 і згодом rx 6800, в бюджеті якоїсь Vinga чи аналогічного.
Neonovi4
Member

Корпус be quiet! PURE BASE 501 LX Black (BGW78)
VS
Корпус Cougar MX600 RGB Black

Що взяти краще? ну тут ціна в сторону Cougar , хто мав справу і порадить?
Striker
Member

Доброго дня. Думаю оновити корпус компа дружини, щось із не дорогого. Трошки покопався, сподобався цей.
https://telemart.ua/ua/products/cougar- ... -bp-white/
Норм? Чи в цьому сегменті є щось поцікавіше?
БЖ 150x86x140, башня 122х113х72 мм. Наче з запасом.
Striker
Member

Yurius
Member

А є тут володарі Lain Li 207 , 216 чи чогось від них з кулерами з коробки? це тільки нам з товарищем не пощастило , що кулера завили усі , чи це норм для них?

В мене з першого дня на 207 передні 140 мм , вили,скріпіли при наборі , сбросі обертів, заолочив іх на 830 обертів та забув. А ось тепер , через півроку , і нижні 120 зробили абсолютно теж саме. У товарища +- теж. Тай ще по шуму вертушки дуже шумні вище 900 обертів , банальні Арктік П12 тихіше.

Коротше кажучи обережно з цими корпусами.
Последний раз редактировалось Yurius 28.09.2025 08:47, всего редактировалось 1 раз.
man1242
Member

Yurius: 28.09.2025 08:29 А є тут володарі Lain Li 207 , 216 чи чогось від них з кулерами з коробки? це тільки нам з товарищем не пощастило , що кулера завили усі , чи це норм для них?

В мене зпершого дня на 207 передні 140 мм , вили,скріпіли при наборі , сбросі обертів, заолочив іх на 830 обертів та забув. А ось тепер , через півроку , і нижні 120 зробили абсолютно теж саме. У товарища +- теж. Тай ще по шуму вертушки дуже шумні вище 900 обертів , банальні Арктік П12 тихіше.

Коротше кажучи обережно з цими корпусами.
У ліан лі кул 3 кулера надиво тихі але в мене rgb модель.
Striker
Member

Лол, навіть мої 4 рідні кульки з лгбт підсвіткою на Deepcool MATREXX 55 за 2.5 роки чудово працюють. :D
Підкажіть нормальний невеликий корпус, бо не знаю що взяти. :)
Nouriel
Member

Striker
я б монтех брав(без кулерів вони шумні), він цікавіший, бо юніфейс міні це прям бюджентна штука як вінга
Striker
Member

Nouriel
А мені він щось менше подобається за Cougar Uniface Mini, бо диромахи зверху, верхній пиловик кріпиться зсередини (дивне рішення), і немає переднього пиловика взагалі. В моєму DeepCool 55 хоча б металева перфорована сіточка є спереду всередині. Метал ок, на Cougar наче також непоганий. Та і сидіти на ньому ніхто не збирається, хіба що мій малий, який скоро бігати почне. :D І Cougar складніше розібрати, що скло, що передок, бо у випадку з Montech є проблемою, бо і дитина той перед запросто зніме, що в моєму випадку не дуже ок.

Продублюю сюди. Думаю взяти такий корпус з комплектними кулерами х2 140 мм та х1 120 мм.
https://telemart.ua/products/cougar-uni ... -bp-white/
Проблема в тому, що материнка звичайна і sys_fan тільки один. Якщо я візьму звичайний розгалужувач, впишусь в 1А, підключу всі 3 вентиля 2-х різних типів (приблизно 1250 об/хв 120-ка і 900 об/хв 140-ки), то чи буде воно нормально працювати? Здогадуюсь, що при одинаковій напрузі 120-ка буде умовно 800 об., а дві 140-ки десь 600 об. А в віндовсі буде показувати невідомо що, але то неважливо, я виставлю оберти по відчуттям.
Striker
Member

Замовив таки Cougar Uniface Mini RGB, бо більше всіх подобається. Через пару днів заберу, на вихідних може буду збирати. Я так зрозумів, комусь тут тільки не подобається як туго знімається передня панель, але для мене то не проблема, та і фільтр чиститись буде раз в півроку в кращому випадку, бо нечасто комп вмикається. В усьому іншому наче нормальний системник.

Тут ще й передня панель без проводів навідміну від мого Deepcool, де все управління спереду, от там можна вирвати щось, якщо перестаратися, а тут взагалі не проблема.
спойлер
З приводу того, що різні кулери на 1 порт. Не повинно бути проблемою. Просто на одній напрузі задній буде видувати на 1000 об, а 2 передні 140-ки будуть вдувати на 720 об. А враховуючи, що передній пиловик трохи ріже повітряний потік, то буде все чудово, думаю. По амперам знайшов в огляді, що передні 140 вентилі на 0.25А, це вже 0.5А, плюс ще 120-ка може на 0.2-0.25А максимум. На повну вони маслати не будуть, то реально споживання буде в районі 0.5А і менше.
Ответить