Intel поділилася свіжими бенчмарками процесорів Core Ultra 200, порівнявши їх із чипами AMD Ryzen

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Earanak: 26.09.2025 20:22
lostsoulforever: 26.09.2025 20:12а от ти вілиз ще і самий перший
Не пойму, тебе чет не нравится или ты расстроился :lol:
evenmore: 26.09.2025 20:01С 11 поколения начались скидки на интел. Особенно ощутимо было на 11900k, 12600k/12700k, 14600k, ну и вот на 265k(f).
Прикольно, не знал. Хотя я обычно привык покупать железо - чем ближе и быстрее, тем лучше ))
Nekros: 26.09.2025 19:53Ти не повіриш, не для професіоналів. Купи звичайну, не професійну, а просто середнього класу камеру/фотоаппарат, 90% знімає 4к у h264 4:2:2, я якщо тобі потрібен максимальний ДД то у LOG в 10біт. А потім спробуй це змонтувати і без аппаратної підтримки у тебе будут тормоза. Ось і весь секрет :gigi:
Інтел і АМД не вміє у h264 10bit 4:2:2, і у h265 10bit 4:2:2, а це самі популярні кодеки
На кой мне камера и монтировать еще что-то на ней, на онлифанщицу я не тяну :gigi:
И почему я стал бы монтировать без аппаратной поддержки. 4090 и 5090 не умеют что-ли в обработку этих ваших кодеков ?
Ви не знаєте свій потенціал, уявіть жінок які побачать вас у спідньому за «роботою» з 5090 в руках обмазаного термоінтерфейсом, а може ще й місцеву аудиторію зачепите :laugh:
daesz
Member

От ненавиджу ютую за те, що глянув 1 відео і воно тоді потому, вибачте на слові, ср* в рекомендованих подібними відео.
Але от різниця між н264/н265 на відносно низьких бітрейтах колосальна
спойлер
AssayMAS: 26.09.2025 21:51так нагружать будет аппаратный видеокодек
8-10 Вт їсть при перегляді відео в 2к в не залежності чи то н265, чи блюрей ремаксів.
Nekros
Member

AssayMAS: 26.09.2025 21:51
Nekros: 26.09.2025 21:38більше навантаження буде при стисненні до h265
так нагружать будет аппаратный видеокодек = доп кусок кристалла (что иногда расширение проца, но без встроенной видеокарты или плата типа ускоритель вычислений), и если его нет то будет кодек крутить на паралельных вычислениях типо куда, а если нет их то на проце (если кодек платный то обычно тянет 20+ ядер)... . но опять ты ручками в ПО можешь указать продукт какого кодека тебе больше нравится. Они то одинаковые - но пиксель хантеры разницу находят. Одни кодеки быстрее, другие более энерго экономные, третьи бесплатные... .
Я мав на увазі камеру яка його кодує а не ПК

Відправлено через 8 хвилин 8 секунд:
daesz: 26.09.2025 21:56 Але от різниця між н264/н265 на відносно низьких бітрейтах колосальна
Це порівняння у вакуумі бо:
1. Нема інформації на яку камеру зняли
2. до h264 та h265 камера додає шумодав який за часту неможливо виключити
3. Звісно що 265 стискає сильніше. І тому якщо пожати до 1мбит/сек то h265 буде краще виглядати
4. Файл з 264 може займати більше місця після запису ніж 265 але і мати вищу якість
5. Одна й таж сама камера може застосовувати різні алгоритми денойзу, різкості та ін. для h264 та h265
AssayMAS
Member

Nekros: 26.09.2025 22:00Я мав на увазі камеру яка його кодує а не ПК
так в камере он тоже может быть организован разными методами
если отдельная микросхема - то могут менять в новой партии
если SoC то от ревизии может зависеть или от прошивки версии.
Из опыта 2000-х две камеры олимпус с одинаковым брендовым именем но парой лет разницы выхода - в режиме ЮСБ вэбкамеры одна горячая, другая холодная... .
daesz
Member

Nekros: 26.09.2025 22:08Це порівняння у вакуумі бо:
1. Нема інформації на яку камеру зняли
2. до h264 та h265 камера додає шумодав який за часту неможливо виключити
3. Звісно що 265 стискає сильніше. І тому якщо пожати до 1мбит/сек то h265 буде краще виглядати
4. Файл з 264 може займати більше місця після запису ніж 265 але і мати вищу якість
5. Одна й таж сама камера може застосовувати різні алгоритми денойзу, різкості та ін. для h264 та h265
1. яка різниця, кодують одне й те саме відео в н264 та н265, налаштування вказані в описі відео (в другому відео, в першому він говорив що за камера на самому відео)
3. так його суть в тому, що якість зберігається та ж при кращому стисканні
4. не думаю
5. в першому відео я різниці візуальної не помітив (хоча він двічі наголосив звертати увагу на написи на футболці на номерному знаку на підставці справа від нього / зліва на відео), в другому відео н264 вигляжає просто як шлак після стискання
Nekros
Member

daesz: 26.09.2025 22:18 1. яка різниця, кодують одне й те саме відео в н264 та н265, налаштування вказані в описі відео (в другому відео, в першому він говорив що за камера на самому відео)
3. так його суть в тому, що якість зберігається та ж при кращому стисканні
4. не думаю
5. в першому відер я пізниці візуальної не помітив (хоча він двічі наголосив звертати увагу на написи на футболці на номерному знаку на підставці справа), в другому відео н264 вигляжає просто як шлак після стискання
1. рiзниця в тому що щоби щось конвертувати, треба спочатку зняти, а камери вносять у зображеня свої корективи
де у описi? Вiн дав посилання як конвертувати i чим.
спойлер
Снимок экрана 2025-09-26 223148.png
3. Суть у тому що б стискати, але не жертвуючи якістю. Якщо файл буде важити трохи більше але мати кращу якість, то я виберу його
4. подумай тому що є докази
5. Перше відео на вічко від домофону знято, друге не зрозуміло на що взагалі.
По хорошому треба знімати в RAW і потім конвертувати одне в h264 інше в h265 для порiвняння
daesz
Member

Nekros: 26.09.2025 22:32де у описi?
1.
спойлер
daesz: 26.09.2025 22:18налаштування вказані в описі відео
Изображение
Налаштування енкодингу ще й на максимальну якість у н264
3. суть в тому що при однаковому розмірі - н265 зробить золотий дощ на личко н264, так більш зрозуміло? бо при одинаковій якості н265 буде важити в двічі менше
4. ми їх, звичайно, не побачимо :rotate:
спойлер
5. тобто навіть на вічку від домофону якість в н265 все ще точно не гірша
Nekros
Member

daesz: 26.09.2025 22:43
Nekros: 26.09.2025 22:32де у описi?
1.
спойлер
daesz: 26.09.2025 22:18налаштування вказані в описі відео
Изображение
1. Ти приколаєшся? Налаштування чого? Його конвертеру?
а відео на що знято? З якими параметрами, в якому кодеку? Судя по овершарпу це взагалi якийсь телефон
Схоже він Н264 конвертнув з Н265 :lol:
Ти розумієш, що тобі потрібен нормальний вихідний файл, знятий у RAW, щоб вивести з нього окремо в н264 і окремо в н265? Чи це так важко зрозуміти?
3. Суть у тому що RAW зробить золотий дощик на обличчя н265. Але важитиме багато
Камери додають шарп, денойз та пр "покращення" до кодекiв, але не робить до RAW, тому RAW повинен бути вiдправною точкою до порiвняння h264 та h265
спойлер
Це тест камери а не кодека, у iншiй камери буде iнше стиснення i iнший шумодав
dext
Member

daesz: 26.09.2025 22:43 бо при одинаковій якості н265 буде важити в двічі менше
Це маркетинг, а не реальність: за умови +/- однакового PSNR x265 важить на 20, максиму на 30 відсотків менше, в кращому випадку, вимагаючи в рази більше від ЦП в той же час

АЛЕ якщо оригінал шумний та/або відзнятий, наприклад, на MJPEG/x264, то x264 може показувати і кращу якість, і краще стиснення - що я неодноразово бачив особисто. Тож якщо не шкода певного зайвого місця, то x264 це найкращий варіант з точки зору сумісності/продуктивності
daesz
Member

Nekros
1. я про налаштування і говорив; яка різниця в якій якості, з якими параметрами та на що відео відео зняти, якщо його конвертують незалежно в н264 та в н265. Це тільки показує наскільки н264 морально застарів, якщо після конвертації він виглядає як суцільне мило.
3. суть в тому що або н264 на 20 гіг та н265 на 10 гіг З ОДИНАКОВОЮ ЯКІСТЮ, або обидва на 20 ГБ тільки у н264 золотий дощик на обличчі ;)

Я першочергово говорив про конвертацію умовних БД ріпів в н264/5. Сценарію, в якому н264 буде мати якісь переваги, в принципі, не існує.
dext
Member

daesz: 26.09.2025 23:14 наскільки н264 морально застарів, якщо після конвертації він виглядає як суцільне мило.
Це також неправда, бо "мило" це типова характеристика фільтрів x265, які розмивають зображення (blur) за низьких бітрейтів, для x264 характерна саме "блочність"
Nekros
Member

daesz: 26.09.2025 23:14 Nekros
1. я про налаштування і говорив; яка різниця в якій якості, з якими параметрами та на що відео відео зняти, якщо його конвертують незалежно в н264 та в н265. Це тільки показує наскільки н264 морально застарів, якщо після конвертації він виглядає як суцільне мило.
3. суть в тому що або н264 на 20 гіг та н265 на 10 гіг З ОДИНАКОВОЮ ЯКІСТЮ, або обидва на 20 ГБ тільки у н264 золотий дощик на обличчі ;)

Я першочергово говорив про конвертацію умовних БД ріпів в н264/5. Сценарію, в якому н264 буде мати якісь переваги, в принципі, не існує.
Тому що виробник камери налаштовує інтенсивність стиснення, колір, шумодав, різкість відео для своєї камери в кодеках чи то н265 чи н264.
Ти скидаєш приклади запису камер, а говориш про кодек, не розумієш, що справа не в кодеку, а в камері. або ще гірше де з низьким бітрейтом н265 конвертували в н264.
Якщо говорити про БД рiпи, то так н265 буде займати менше місця і виглядати плюс мінус так само, але якщо говорити в ключі запису з камери, то все набагато складніше.
Наприклад я можу зняти в RAW i зберiгти у h265, а ти можеш одразу зняти у h265 з однієї камери i нашi фiнальни файли будуть мати зовсiм рiзну в якостi картинку як небо i земля
daesz
Member

Nekros: 26.09.2025 23:50Ти скидаєш приклади запису камер, а говориш про кодек
Я говорю про БД ріпи, енкодинг в АЕ та чи навіть стрімінг, до всіх з них камери та якість запису на них, а також налаштування нойзу - немають жодного відношення. І при цьому всьому н265 виграє якісно у всьому перерахованому. Бо сюрприз-сюрприз не десь енкодинг зродиться до перекодовування з камери в н264/5/ав1.
Nekros: 26.09.2025 23:50Наприклад я можу зняти в RAW i зберiгти у h265, а ти можеш одразу зняти у h265 з однієї камери i нашi фiнальни файли будуть мати зовсiм рiзну в якостi картинку як небо i земля
Це я розумію, був час - займався любительською зйомкою / обробкою фото-raw'ів в лайтрумі. Я говорив суто про різницю в якості перекодованого контенту (перерахованого вище) і для нього немає сценарію при якому 4 буде граще за 5 (навіть з приходом av1 - з ним одні проблеми, бо половина софту його банально не підтримує :( ).
OldGoodGames
Member

Intel поділилася свіжими бенчмарками процесорів Core Ultra 200, порівнявши їх із чипами AMD Ryzen
на парканах також різне пишуть та малюють, то не значить що воно дійсно так і є :laugh:
FastBullet
Member

OldGoodGames: 27.09.2025 01:05
на парканах також різне пишуть та малюють, то не значить що воно дійсно так і є :laugh:
Та це таке )) а от на АМ5 обіцяють ще нові проци на 12 ядер з 3D плиткою … ось в чому справа…
ender
Member

нет смысла рассматривать - это не барахолка.
устаревшее, много кушает, занимает много места и слот которого может не быть, да и плата с дополнительным слотом это + к стоимости, который вы не учли.
Под "устаревшее" я подразумеваю отсутствие AV1 енкодера, как минимум. Его и в 3060 нет. Получается что нужно для сравнения рассматривать видеокарту как минимум не дешевле чем RTX 3060, и даже б/у такая карта будет дороже 200$.

Конечно люди в комментах озвучивают и другие кодеки, но условному геймеру важен AV1 для стриминга и записи игрового процесса. Для профессиональных нужд нужно рассматривать дискретку с аппаратной поддержкой необходимых кодеков и рассчитывать на встройку глупо, так как и к производительности требования куда выше.
daesz
Member

ender: 27.09.2025 03:53и даже б/у такая карта будет дороже 200$
Взагалі ні, на олх повно пропозицій в районі 8-8.5к (на днях стало цікаво яка їхня вартість бо на барахолці висіла 2060с по якійсь зовсім не адекватній для неї ціні).
ender: 27.09.2025 03:53но условному геймеру важен AV1 для стриминга и записи игрового процесса
Якщо це не змінилось буквально недавно - то стрімінг в ав1 підтримує тільки ютуб, для твітча все ще потрібен н264/5.
Eduard1980
Member

Замість срача кодеки обговорюють :-/
Мда, intol вже не торт :laugh:
alexeygalas
Member

Eduard1980
Так а що тут вже обсирати. В попередніх топіках вже все давно обісрано. Арроу лейк вийшов тільки для робочих задач крутий. Для ігор де потрібен стабільний високий фпс для шутанів він не дотягує. Більше немає що обговорювати. Мені було цікаво відео асіки потестити - даний топік викликав інтерес нарешті зробити. Зробив. Результат - очікуваний.
Ще проводжу зараз досліди, намагаюсь впіймати, коли LPe ядра вступають в гру. Бо під час робочих, ігрових та навіть копіювання файлів в заблокованому стані з вимкненим екраном у фоні - LPe ядра сплять. Але я знайду )
ender
Member

daesz: 27.09.2025 04:22Взагалі ні, на олх повно пропозицій в районі 8-8.5к (на днях стало цікаво яка їхня вартість бо на барахолці висіла 2060с по якійсь зовсім не адекватній для неї ціні).
так я не по 3060 говорю - она устаревшая.
Покупать для енкодинга устаревшую карту смысла нет, особенно на фоне прочих перечисленных недостатков.
А тут встроенное ядро имеет полезный функционал, мало кушает и скорость-качество отличные.
daesz: 27.09.2025 04:22Якщо це не змінилось буквально недавно - то стрімінг в ав1 підтримує тільки ютуб, для твітча все ще потрібен н264/5.
Это пока.. да и не только для стримов использовать можно.
Всё что я хотел сказать - встроенное видео-ядро это одно из не многих значимых преимуществ процессоров Intel на данный момент. Стоит делать на нём акцент, а не пытаться продать FPS на маркетинговых слайдах.
Ответить