С 11 поколения начались скидки на интел. Особенно ощутимо было на 11900k, 12600k/12700k, 14600k, ну и вот на 265k(f).Earanak: ↑ 26.09.2025 18:55 Аціо, ну если у тебя не жмыхнуло, ничего, проходи мимо, может у кого-то еще жмыхнет
Это что-то новенькоеevenmore: ↑ 26.09.2025 18:16А истории как с американских пердей брал 265k по 200$ можно отгружать?Обычно если речь идет про Интел с забугорных пердей то это скорее Xeon-ы всякие на Хуананах ))
Новости
Последние статьи и обзоры
Intel поділилася свіжими бенчмарками процесорів Core Ultra 200, порівнявши їх із чипами AMD Ryzen
-
evenmore
Member
-
Nekros
Member
Це все дуже легкі тести, таке і телефон зможе. І треба тести на декодін бо кому потрібен той енкод, хтось дома фільми переганяє?
Аппаратна наявність кодеків потрібна для того що би на монтажі у тебе тайм лайн не лагав а комп швидко декодував. І проблем з h264 8bit 4:2:0 та тим же самим h265 на жодному залізі не буде. Самий сок починається з 10біт 4:2:2 які апаратно підтримують зараз лише rtx5000. А та встройка що є у інтела у ЦП з ними тормозить
Последний раз редактировалось Nekros 26.09.2025 20:16, всего редактировалось 1 раз.
-
lostsoulforever
Member
за 4 сторінки жоден і не виліз, щось ти зі своїми гороскопами налажав, а от ти вілиз ще і самий першийEaranak: ↑ 26.09.2025 10:49 Предлагаю обсудить Intel поділилася свіжими бенчмарками процесорів Core Ultra 200, порівнявши їх із чипами AMD Ryzen
По идее сейчас повылазят челы с X3D-Головного мозга и начнут отгружать скриншоты и истории как они с китайских пердей по купонам покупали свои X3D за 100$![]()
Я знаю, я уже заметил как они любят это делать, и не говорите что это не так, еще со времен 5800X3D![]()
/неофтоп
цікава новина і що буде у незалежних тестерів за результат, якщо правда, то конкуренція це добре
Последний раз редактировалось lostsoulforever 26.09.2025 20:13, всего редактировалось 1 раз.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Слайды из разряда snake oil? Либутан уже уволил всех инженеров и оставил ручных маркетологов жополизов?
Продавать богоподобные синие камни по дешевке? Сюрреализм. Дешевизна же прерогатива Амд.evenmore: ↑ 26.09.2025 20:01 at
С 11 поколения начались скидки на интел. Особенно ощутимо было на 11900k, 12600k/12700k, 14600k, ну и вот на 265k(f).
-
Earanak
Member
Не пойму, тебе чет не нравится или ты расстроилсяlostsoulforever: ↑ 26.09.2025 20:12а от ти вілиз ще і самий перший
Прикольно, не знал. Хотя я обычно привык покупать железо - чем ближе и быстрее, тем лучше ))evenmore: ↑ 26.09.2025 20:01С 11 поколения начались скидки на интел. Особенно ощутимо было на 11900k, 12600k/12700k, 14600k, ну и вот на 265k(f).
На кой мне камера и монтировать еще что-то на ней, на онлифанщицу я не тянуNekros: ↑ 26.09.2025 19:53Ти не повіриш, не для професіоналів. Купи звичайну, не професійну, а просто середнього класу камеру/фотоаппарат, 90% знімає 4к у h264 4:2:2, я якщо тобі потрібен максимальний ДД то у LOG в 10біт. А потім спробуй це змонтувати і без аппаратної підтримки у тебе будут тормоза. Ось і весь секрет
Інтел і АМД не вміє у h264 10bit 4:2:2, і у h265 10bit 4:2:2, а це самі популярні кодеки
И почему я стал бы монтировать без аппаратной поддержки. 4090 и 5090 не умеют что-ли в обработку этих ваших кодеков ?
Последний раз редактировалось Earanak 26.09.2025 20:27, всего редактировалось 2 раза.
-
AssayMAS
Member
она предназначена под AI помощников - пока их нет можно видео кодировать\декодировать как параллельные вычисления, но через Intel Quick Sync Video (с известными кодеками) может статься что будет шустрее. Но Intel Quick Sync Video тянет одновременно мало видеопотоков, в то время что топ карты от нвидии тянут одновременно потоков в разы больше.alexeygalas: ↑ 26.09.2025 18:18Тож, встройка вогінь.
То есть ты можешь кудой как просто вычислениями пользоваться под неизвестные кодеки , а можешь готовый nvenc\nvdec из карты взять и они разные по вычислительной мощи у "карт для игр" и "профессиональных".
При работе с 1 видео файлом не критично, но с десятью одновременно будет видна драматическая разница.
-
daesz
Member
Деякі руку з мишкою стрімлятьEaranak: ↑ 26.09.2025 20:22на онлифанщицу я не тяну
-
Nekros
Member
У подорожі, наприклад, чи можно просто знімати красивий закат на звичайній прогулянці, або як я свого коте зніматиEaranak: ↑ 26.09.2025 20:22 На кой мне камера и монтировать еще что-то на ней, на онлифанщицу я не тяну![]()
-
nochnik89
Member
Падают цены на процы, ощутимая конкуренция но фанатский народ недоволен. Дурка в головах.
-
alexeygalas
Member
Через jellyfin ffmpeg тягне 7 4к фільмів одночасно. Відео енкодер навіть в нвідіях один, декодерів в старших 2 в молодших ніби один. Точно не пам'ятаю. Але по простих тестах видно, що один потік що 4050 що 4080 кодує однаково. А от вже більше - потрібно тестити. Але як я розумію, якщо кодити на відео пайплайні - результат буде однаковий. А от якщо через dxva чи софтварно на цп - там вже в кого більше потоків той і буде швидший. Але це вже не про еффективність.AssayMAS: ↑ 26.09.2025 20:23Но Intel Quick Sync Video тянет одновременно мало видеопотоков, в то время что топ карты от нвидии тянут одновременно потоков в разы больше.
Тому тести, що я провів - порівняльні тести відео асіків. Тому 4060 і 4080 показують один і той же час
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Це ми і так знаємо. Якраз це - вже суто проф орієнтоване а enc/dec таких відео - повсякденні задачі і по них реально порівняти ефіективність відео пайплайнів сучасних чипів. Звичайно lossy це легке навантаження. Але ж нас цікавить порівняти а не абсолютне значенняNekros: ↑ 26.09.2025 20:03Самий сок починається з 10біт 4:2:2 які апаратно підтримують зараз лише rtx5000.
Последний раз редактировалось alexeygalas 26.09.2025 21:00, всего редактировалось 2 раза.
-
divinity
Member
daesz
я сидів на 2600к до середини 2023... причому тут коли він був релізнутий?)
Nekros
"Ось тут будуть тормоза". Так можна знайти задачі що і комп'ютер NASA буде тупити, в чому проблема?)
Nekros
не для професіоналів
середнього класу камеру/фотоаппарат, 90% знімає 4к у h264 4:2:2
якщо тобі потрібен максимальний ДД то у LOG в 10біт
самому не смішно? це як раз професіональна діяльність, дай бог 0.01% робить те, що ви пишете. Те що камера знімає в 10 біт, не завжди гарно, а потім ти дивишся в 8 біт девайсі (і явно не в 4к)/друкуєш в 8 біт, той ДД до сраки/тільки гірше робить. Багато фотографів працювали як раз в 8 бітах, бо клієнти не мали 10 бітного заліза і тим більш там де друкували фото (не знаю як зараз з цим, напевне вже не друкують). Якщо відкрити ДД снімок на 8 бітах, то в тебе будуть і "червоні рожі", і не ті віддінки, які хотів передати фотограф, причому деякі канали будуть більше "завалюватися", деякі менше. Коротше, працювали і працюють на тому що буде максимально близько до девайсів відтворення клієнтів, так зараз вже 10 бітні монітори є, але не завжди, я вже не кажу про те, що в умовних гуглфото фотка в jpg буде 8 бітна і без профілю камери. Так то професіонали і з технікою "середнього класу" (більшість взагалі крім смартфона, нічим не знімає, про який середній клас ми взагалі говоримо?). 10 бітні 4к відео про котика? А потім залити в ютуб, щоби що? А для себе відео котика - так яка різниця взагалі?змонтувати і без аппаратної підтримки у тебе будут тормоза
"Ось тут будуть тормоза". Так можна знайти задачі що і комп'ютер NASA буде тупити, в чому проблема?)
-
Nekros
Member
Господи, що ти несеш?divinity: ↑ 26.09.2025 20:48 Те що камера знімає в 10 біт, не завжди гарно, а потім ти дивишся в 8 біт девайсі (і явно не в 4к)/друкуєш в 8 біт, той ДД до сраки/тільки гірше робить. Багато фотографів працювали як раз в 8 бітах, бо клієнти не мали 10 бітного заліза і тим більш там де друкували фото (не знаю як зараз з цим, напевне вже не друкують). Якщо відкрити ДД снімок на 8 бітах, то в тебе будуть і "червоні рожі", і не ті віддінки, які хотів передати фотограф, причому деякі канали будуть більше "завалюватися", деякі менше. Коротше, працювали і працюють на тому що буде максимально близько до девайсів відтворення клієнтів, так зараз вже 10 бітні монітори є, але не завжди, я вже не кажу про те, що в умовних гуглфото фотка в jpg буде 8 бітна і без профілю камери. Так то професіонали і з технікою "середнього класу" (більшість взагалі крім смартфона, нічим не знімає, про який середній клас ми взагалі говоримо?). 10 бітні 4к відео про котика? А потім залити в ютуб, щоби що? А для себе відео котика - так яка різниця взагалі?
По-перше усі фотографи працююсть у 14bit raw. І більша кількість ДД потрібна не для того що би дивитися на моніторі у 14 чи 10біт а для того що би редагувати, витягувати інформацію з світлих частин та темних а потім зберігати у 8біт де та інформація вже буде. Розумієш?
Відео у 8біт не покрасиш, не накинеш LUT бо полізуть градієнти та артефакти, а 10біт краситься а потім, зберігаєш вже у кольорі rec709 (аналог srgb для фото).
При чому тут взагалі монітори? Ти взагалі віддаєш дупля що в тебе є налаштування у тому ж фотошопі де ти вказуєш що твій колір простір це srgb 8bit, а файл може бути і 16 біт, але тобі його інтерпретує. І ніякі кольори нікуди не зьїзжають тому що ти дивишся на свій файл як він буде у 8біт як він буде у всіх відображатись у колір простору srgb.
Не пиши більше такої дурні
А ще хочеш прикол? Якщо ти знімеш відео у 4к а потім зіжмеш його до 1080р і порівняєш його з нативним 1080р ти офігієш від різниці у кількості деталей які будуть у файлі який з даунсемплили. Це працює як з відео, так і с фото так і з текстурами в іграх, уявляєш?
Вищий ДД потрібен завжди і усюди як і роздільна здатність
Последний раз редактировалось Nekros 26.09.2025 21:13, всего редактировалось 1 раз.
-
alexeygalas
Member
Щось мені здається з ваших постів - ви дуже плаваєте в розумінні кольорового простору. Подивіться англомовні відео на youtube, є дуже багато хороших, які роз'яснюють про це. І тоді не буде червоних облич. Камера нам дає максимальну бітність для гнучкості обробки. Вивести ви його можете в будь-якому кольоровому просторі і дивитись на будь-якому моніторі з будь-якою бітністю. Питання до профілю калібровки монітора, на якому обробляєте і на якому дивитесь. Якщо 10 біт монітор відкалібрований профілем srgb з гамою 2.2 - ви побачите виведений в 8 біт jpeg однаково що в відео режимі 8 біт що в 10 бітdivinity: ↑ 26.09.2025 20:48Багато фотографів працювали як раз в 8 бітах, бо клієнти не мали 10 бітного заліза і тим більш там де друкували фото (не знаю як зараз з цим, напевне вже не друкують). Якщо відкрити ДД снімок на 8 бітах, то в тебе будуть і "червоні рожі", і не ті віддінки, які хотів передати фотограф, причому деякі канали будуть більше "завалюватися", деякі менше. Коротше, працювали і працюють на тому що буде максимально близько до девайсів відтворення клієнтів, так зараз вже 10 бітні монітори є, але не завжди, я вже не кажу про те, що в умовних гуглфото фотка в jpg буде 8 бітна і без профілю камери.
-
daesz
Member
Напевно тому, що розмова про нативну підтримку енкодера, якого у 2600к фізично немає, бо коли він був релізнутий ніякого ав1 з н265 не існувало.divinity: ↑ 26.09.2025 20:48daesz
-
Nekros
Member
4090 не вміє в 4:2:2 10біт,Earanak: ↑ 26.09.2025 20:22 И почему я стал бы монтировать без аппаратной поддержки. 4090 и 5090 не умеют что-ли в обработку этих ваших кодеков ?
Вся rtx 5000 вміє
-
alexeygalas
Member
Nekros
Мені здається, скоро всі цей формат собі повернуть. Зважаючи на те, що техніка не дуже хоче з нього злізати
Мені здається, скоро всі цей формат собі повернуть. Зважаючи на те, що техніка не дуже хоче з нього злізати
-
Nekros
Member
Деякі кажуть що у h264 вище якість бо менше стиснення ніж у h265. Та мабуть більше навантаження буде при стисненні до h265alexeygalas: ↑ 26.09.2025 21:31 Nekros
-
daesz
Member
Nekros: ↑ 26.09.2025 21:38Деякі кажуть що у h264 вище якість бо менше стиснення
- спойлер
-
alexeygalas
Member
Це правда. AVC менш ефективний тому і займає більше місця але менш обчислювально затратний. Тому і обладнанню з ним простіше в плані нагріву і розходу енергії при записіNekros: ↑ 26.09.2025 21:38Деякі кажуть що у h264 вище якість бо менше стиснення ніж у h265. Та мабуть більше навантаження буде при стисненні до h265
Якщо з лупою розглядати - у h264 десь буде більше деталей на однакових профілях якості. Але це якщо докопуватись
Последний раз редактировалось alexeygalas 26.09.2025 21:53, всего редактировалось 1 раз.
-
AssayMAS
Member
так нагружать будет аппаратный видеокодек = доп кусок кристалла (что иногда расширение проца, но без встроенной видеокарты или плата типа ускоритель вычислений), и если его нет то будет кодек крутить на паралельных вычислениях типо куда, а если нет их то на проце (если кодек платный то обычно тянет 20+ ядер)... . но опять ты ручками в ПО можешь указать продукт какого кодека тебе больше нравится. Они то одинаковые - но пиксель хантеры разницу находят. Одни кодеки быстрее, другие более энерго экономные, третьи бесплатные... .Nekros: ↑ 26.09.2025 21:38більше навантаження буде при стисненні до h265