AMD FSR 4 запустили на Radeon RX 6800 XT — якість краща, але продуктивність нижча на 10-20%

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

kairo: 23.09.2025 01:28
Та в мене є особливість пам'ятати в те що я грав а не все що мені перечислив чат GPT *) Бо іноді він видає вам список який ви контрал с контрал в а там половина прикладів 24 рік а я говорив за 22-23.
Почекайте. Ви написали - "Вийшла 50та лініка і якось чудовим чином вона була обрамлена виходом купи ігор на UE5 з люменом з яким нічого не можна зробити" Лінійка RTX50 вийшла у 2025-му році. Усі перелічені мною ігри вийшли в час RTX40 карт. І вже тоді проблеми рушія стояли у весь зріст. Нинішнє покоління тут ні до чого.
а низку скарг про продуктивність в останні півтора роки достатньо
Ледве не найбюджетніша карта 2021-го року має недостатню продуктивність у 2024-25х роках. О це так новина!
Мало того я графічно не бачу чим вони викликані.
Кривими руками лінивих розробників та рахітним рушієм. Як там оптимізація KCD2, Clair Obscur: Expedition 33, Split Fiction?
І чомусь підтримка 8 років мене ніяк не заспокоює при недостатній продуктивності уже сьогодні.
Я не знаю, скільки ви років граєте в комп'ютерні ігри, але раніше було так - купуєш мідлову відеокарту, проходить пару років і вона вже нічого не тягне нормально. Все, фініш. Зараз людина може навіть на 3060 більш менш грати в сучасні ігри із компромісами в якості. Просто банально не треба грати в різне неоптимізоване лайно.
Просто ставлячи в пк 3060 свого часу я був впевнений в тому що я збираю а ставлячи 5060 сьогодні я очікую дзвінок завтра.
Причини цього вже мільйон разів обмусолювались. Поки не спаде ШІ-лихоманка, нормальних цін на відеокарти не буде. На 5060 можна буде грати багато років, звісно, що не на ультра налаштуваннях в 4К із РТ.
Якась буда з послідовністю .
Я пишу Та та з 2022-23 на анріл я пам'ятаю аж Робокопа який є грою явно не 1го ешелона і Лордів. Потужний пул іграшок. Перечисляти все хайпове в 25му і в кінці 24го на UE5 не бачу сенсу це чи не кожна друга гра.
На це ви мені пишете щось мало ви пам'ятаєте( мова за ігри 22-23) і наводите приклади де майже все 2га половина 24го року. І враховуючи ваші слова щось мало ви бачите ви очевидно відповідали саме на те де я писав 22-23.
Я розумію що з висоти топів предтопів як то кажуть легко співати про оптимізацію і підтримку. На ділі 3060 вийшла на початку 21го і чудово себе відчувала до 2ї половини 24го. Звісно св'ято можна вірити в запас продуктивності 5060 до кінця 28го але він як би закінчився вже. В цієї картки нема ніякого запасу в 1080. Вона вже тягне сучасні релізи тільки з DLSS і так навіть з ним в неї нема запасу .

Відправлено через 33 хвилини 25 секунд:
kairo: 22.09.2025 23:27
Та та з 2022-23 на анріл я пам'ятаю аж Робокопа який є грою явно не 1го ешелона і Лордів.
Це все, що ви пам'ятаєте?
Star Wars Jedi: Survivor
Stalker 2
Remnant II
Lords of the Fallen
Silent Hill 2
Dune: Awakening
Avowed
Ваша картка за 2.5к доларів має підтримку
Все те саме стосується RTX2060. Карти, яка вийшла 6 років тому, Карл! Не кажучи вже про те, що моя картка не коштувала 2.5к доларів.
Питання про людину з 3060 дивне. Я думаю їй краще грати без нав'язаних люменів але не на лоу пресетах і на Dlss кволіті. Я волів би щоб середньостатистичний гравець міг би розраховувати хоча б на середні в нативі або ультрависокі з масштабуванням. Люменом най тішаться ентузіасти.
Рішення є! Не грати черговий UE-лагодром. Не підтримувати гаманцем криворуких розробників. Все просто.
Star Wars Jedi: Survivor - UE4
Stalker 2 - листопад 24го прям в акурат перед виходом 50 серії
Remnant II- 23рік ( без люмену)
Lords of the Fallen - кайф повтор того що я написав .
Silent Hill 2- 8 жовт. 2024 дивитись примітку в сталкер 2
Dune: Awakening - Дочасний доступ до гри Dune: Awakening був відкритий 5 червня 2025 року для власників Deluxe та Ultimate версій гри, а повноцінний реліз відбувся 10 червня 2025 року
Avowed-18 лют. 2025

Мта до конкретики мені якось і додати нічого .
Kirakishou
Member

man1242: 24.09.2025 00:11Вище скинув 4 скріна для порівняння що там з длсс4, це грубо кажучі апскейл з 650р :D
На тих скріншотах у FSR 3 найгірші текстури. Їм би якось додати більш агресивне згладжування для FSR 3, щоб не було цих сходинок, було б краще. Якщо вже й так мило, то хоча б без сходинок. Бо ТАА в порівнянні з FSR 3 виглядає краще.
Enjthesilence
Member

OldBoyUA , коли вийде нова графічна технологія, це відбудеться "акурат перед, після, під час" виходу якогось нового покоління заліза, це буде не розвиток графічних технологій, а теорія змови щоб душити бюджетні карти, правильно?
VovaII
Member

Enjthesilence: 24.09.2025 10:29коли вийде нова графічна технологія, це відбудеться "акурат перед, після, під час" виходу якогось нового покоління заліза, це буде не розвиток графічних технологій, а теорія змови щоб душити бюджетні карти, правильно?
Якщо із ШІ не буде спаду, то Куртці не буде сенсу додатково напружуватись щодо нового покоління відеокарт. Бо до його доходів, продажі від відеокарт зараз додають щось десь ~1%. — Достатньо буде випустити на новому техпроцесі і все. Або, якщо геть знахабнів, то навіть перевипустити під ново назвою. А як конкуренти доженуть, то тоді видумати щось нове, щоб знов бути попереду. Враховуючи, що у нього левова частка всього ринку, — нової графічної технології буде достатньо.
kairo
Member

OldBoyUA: 24.09.2025 03:52Я пишу Та та з 2022-23 на анріл я пам'ятаю аж Робокопа який є грою явно не 1го ешелона і Лордів. Потужний пул іграшок. Перечисляти все хайпове в 25му і в кінці 24го на UE5 не бачу сенсу це чи не кожна друга гра.
Який "потужний пул іграшок" ви очікували у 2022-му році, якщо рушій тільки вийшов у квітні. У 22-му та 23-му ще виходили ігри на UE4. Вже в 2024-му почали активно виходити ігри на UE5, тобто в часи RTX40.
На ділі 3060 вийшла на початку 21го і чудово себе відчувала до 2ї половини 24го.
Добре почувала, це дуже широке поняття. Конкретизуйте, що ви під цим розумієте.
Ця гра вийшла на UE4 ще в 2023-му і досі не існує заліза, на якому вона може нормально йти. Навіть після усіх патчів. Проблеми із даним рушієм тривають роками, але ви чомусь хочете підв'язати їх під вихід RTX50, що звісно притягнуто за вуха.
VovaII
Member

kairo: 24.09.2025 14:58Добре почувала, це дуже широке поняття. Конкретизуйте, що ви під цим розумієте.
Можливо вона була в топі Стім? — Хоча, у кожного свої критерії.
kairo
Member

VovaII: 24.09.2025 15:02Можливо вона була в топі Стім? — Хоча, у кожного свої критерії.
Людина пише про продуктивність даної карти.
Vityok777
Member

Ті хто тестував на RX6000, ви ставили старий драйвер 23.9.1? Бо на свіжих драйверах воно працює фігово - шлейфи від рухомих об'єктів. Чи можливо, треба якось налаштувати optiscaler?
man1242
Member

kairo: 24.09.2025 14:58
OldBoyUA: 24.09.2025 03:52Я пишу Та та з 2022-23 на анріл я пам'ятаю аж Робокопа який є грою явно не 1го ешелона і Лордів. Потужний пул іграшок. Перечисляти все хайпове в 25му і в кінці 24го на UE5 не бачу сенсу це чи не кожна друга гра.
Який "потужний пул іграшок" ви очікували у 2022-му році, якщо рушій тільки вийшов у квітні. У 22-му та 23-му ще виходили ігри на UE4. Вже в 2024-му почали активно виходити ігри на UE5, тобто в часи RTX40.
На ділі 3060 вийшла на початку 21го і чудово себе відчувала до 2ї половини 24го.
Добре почувала, це дуже широке поняття. Конкретизуйте, що ви під цим розумієте.
Ця гра вийшла на UE4 ще в 2023-му і досі не існує заліза, на якому вона може нормально йти. Навіть після усіх патчів. Проблеми із даним рушієм тривають роками, але ви чомусь хочете підв'язати їх під вихід RTX50, що звісно притягнуто за вуха.
На зеленій карті значно краще працює джедай сурвайв, на радеоні були посмикуваня у поселенях і дуже багато а на нвідіа тільки не великі дропи фпс і то декілька разів за увесь час. Навіть той же тріпанг 2 на анріал4 був кеш шейдерів на ходу що жах, на навідіа взагалі цього не було.
kairo
Member

man1242: 24.09.2025 15:42На зеленій карті значно краще працює джедай сурвайв, на радеоні були посмикуваня у поселенях і дуже багато а на нвідіа тільки не великі дропи фпс і то декілька разів за увесь час. Навіть той же тріпанг 2 на анріал4 був кеш шейдерів на ходу що жах, на навідіа взагалі цього не було.
Статтери в Джедаї невиліковні. Тестували навіть в 1080р Лоу із 9800Х3D, все одно статтерить.
man1242
Member

kairo: 24.09.2025 15:55
man1242: 24.09.2025 15:42На зеленій карті значно краще працює джедай сурвайв, на радеоні були посмикуваня у поселенях і дуже багато а на нвідіа тільки не великі дропи фпс і то декілька разів за увесь час. Навіть той же тріпанг 2 на анріал4 був кеш шейдерів на ходу що жах, на навідіа взагалі цього не було.
Статтери в Джедаї невиліковні. Тестували навіть в 1080р Лоу із 9800Х3D, все одно статтерить.
Там із 9800х3д тестували мгс3 що вона не грабельна а в мене було все ок та плавна гра ;)
NST1983
Member

Ось вам порівння без FSR 4 і з FSR 4 і на 7900 XT :rolleyes:

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
- брав DLL звідси. Без всяких оптіскейлерів!
Вложения
photo_2025-09-26_19-51-05.jpg
photo_2025-09-26_19-53-47.jpg
Ответить