Intel поділилася свіжими бенчмарками процесорів Core Ultra 200, порівнявши їх із чипами AMD Ryzen

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Earanak: 26.09.2025 10:58 nikolaiii, главное что будет что теперь почитать к вечеру, лишь бы сраки рванули а не мимо прошли :gigi:
Я, взагалі, завдяки таким срачам на оверах зареєструвався :laugh:
IronWithin
Member

l-m: 26.09.2025 11:46
IronWithin: 26.09.2025 11:35

Ми різні картинки дивимося чи як, де оце ви побачили??? « Цікаво, що на таблицях зі співвідношенням продуктивності та ціни, Інтел прямо визнає, що навіть по їх власних тестах, 9700X швидше за 265K на 4.4%, а 9800X3D на цілих 28.2%.»??? :insane:
Боже, під спойлером все розжував і все одно надто складно :facepalm:
Ось ці картинки:
https://www.overclockers.ua/content/new ... 9000-4.jpg
https://www.overclockers.ua/content/new ... 9000-5.jpg
Якби у 265K був швидкий як 9700X, то співвідношення продуктивності до ціни було б 359 / 299 = 120% на слайді, але там тільки 115%.
Отже, 120 / 115 = 4.4% на користь 9700X по шивдкодії.
Аналогічно з 9800X3D - 479 / 299 = 160.2% мало б бути при рівній швидкодії, але там тільки 125%.
Отже, 160.2 / 125 = 28.2% на користь 9800X3D по швидкодії.

Можливо з таким, трохи інакшим, підходом буде зрозуміліше? (можна взагалі за складними формулами з дробами порахувати, але вийде те саме).
Зрозумів, по перше приріст швидкодії відносно ціни може бути нелінійним як у вашому припущенні, по друге знайдіть мені бовдура хто купить 9700х або 9800х3д в пару до скажімо 5060ті для фулхд…
Бо якщо взяти 2к/4к то різниці не буде бажано в пару до якоїсь 5090
Коротше порахували те чого в ірл не існує
Polaris
Member

Earanak
більш детальніше мені не дуже хочеться шукати, але в той час про це не кричав тільки лінивий техноблогер
Earanak
Member

Polaris, сами то читали первоисточник новости про которую речь идет в видео что вы скинули ?
Polaris:Інтел своїм оглядачам заборонила проводити тести де використовується мультипоточність :laugh:
Там ни слова про запрет тестов многопотока нету.
Polaris:більш детальніше мені не дуже хочеться шукати
Ясно, проехали :facepalm:
Последний раз редактировалось Earanak 26.09.2025 12:44, всего редактировалось 1 раз.
Polaris
Member

Earanak
Дай посилання
Earanak
Member

Polaris, да едрить колотить. Ты же видео с таймкодом скинул где виден заголовок новостей.

https://marketer.ua/ru/intel-pytaetsya- ... amd-ryzen/
IronWithin
Member

Polaris: 26.09.2025 12:34 Earanak
більш детальніше мені не дуже хочеться шукати, але в той час про це не кричав тільки лінивий техноблогер
Відео як пруф - жах, не дивіться пройдисвітів і не будете за ними стверджувати нісенітниці, все просто
Polaris
Member

Earanak
Это не первоисточник)
Earanak
Member

Polaris, ну я что должен кидать ссылку на 3DNews что бы тут начали люди на г*вно изводиться что я скинул ссылку на руснявый ресурс ?
В видео именно 3DNews сайт
Polaris
Member

Earanak
Я вообще говорил про зарубежний ресурс, мне с телефона не удобно искать от слова совсем

Отправлено спустя 47 секунд:
IronWithinЭто не первоисточник, а первое что вылезло в рекомендациях
lewerlin
Member

Earanak: 26.09.2025 10:49По идее сейчас повылазят челы с X3D-Головного мозга
Polaris: 26.09.2025 10:52Сейчас повилазять чели з процесорами Інтел.
Зараз прийде Юра з яблуком.
Earanak
Member

Polaris, получается ты буквально насвинячил в теме своим вбросом и теперь тебе неудобно и не хочется вникать и искать, мы должны за тебя искать подтверждения твоим словам ? :think: Ну ок, на держи - https://wccftech.com/intel-playing-dirt ... amd-ryzen/ Но мне больше не пиши по этой теме, ни минуты больше на это дер*мо не потрачу. Вон пиши IronWithin, если ему еще интересно с тобой общаться по этой теме.
Последний раз редактировалось Earanak 26.09.2025 12:59, всего редактировалось 2 раза.
Polaris
Member

Earanak
Пруф я кинул, доказывать далее я не собираюсь, не тебе не эму
IronWithin
Member

Polaris: 26.09.2025 12:50 Earanak
Я вообще говорил про зарубежний ресурс, мне с телефона не удобно искать от слова совсем

Отправлено спустя 47 секунд:
IronWithinЭто не первоисточник, а первое что вылезло в рекомендациях
Вот как я помню запуск райзенов, - Інтел игнорирует как и раньше амд в слайдах,
То что вы скинули похоже на ерунду, и пацан вещающий с экрана - убожество аналитики
Telcontar
Member

Polaris: 26.09.2025 12:34 Earanak
Якийсь руснявий відос з відсилкою на їхню нетрадиційну пропаганду про "можєм пафтаріть" :puke:
Майте хоч трохи самоповаги таке споживати...
yuriy_dd
Member

у співвідношенні продуктивності та ціни - потрібно брати не ціну лише проца, а всієї системи

колись наприклад серверні Інтел проци коштували скажімо $300 за базовий і $1000 - який на 20% швидший

але якщо порахувати всю систему + ліцензії за софт - то вийде скажімо $20k, і там доплатити $700 (4%) і отримати +20% до швидкодії - дуже навіть вигідно
dfcz
Member

Начнём с того, что хотя чипы Intel и хороши в чисто рабочих нагрузках, в играх всосут любому актуальному Х3D, будь то 7800, 9800 или 7950/9950 (зачем этим влепили 3Дкэш не совсем ясно).
Vlaad13
Member

там основоний посил - це типу ціна
але у нас 265к коштує 14к проти 9700х який коштує 11,5к
тобто останній і потужніший і дешевший, де вони взяли ціну в 350 баксів я не знаю
Earanak
Member

dfcz: 26.09.2025 13:357950/9950 (зачем этим влепили 3Дкэш не совсем ясно).
Например для таких как я, которые и рендрят процом и игрульки играют, часто в одно и то же время делают и то и другое :shuffle:
erkins007
Member

Это позор какой-то. Даже в собственных тестах за год работы маркетологов и после кучи патчей Интел нашли только одну игру где их процы не то что лучше, а просто не сильно хуже и то это Старфилд.
Ответить