т.е. как раз тогда когда делать нечего и хочется себя чем-то занять типа игрушки.
Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS ROG STRIX GS-BE18000. Той самий Wi-Fi 7, якого так довго чекали!
-
Alexsandr
Member
-
Alligator
Member
Именно. Но телефон это побочный эффект от ПК, Гигабит реально используется на ПК 1-2 раза в месяц когда появляется одновременно желание и возможность зайти в игру.Alexsandr: ↑ 26.09.2025 10:02т.е. как раз тогда когда делать нечего и хочется себя чем-то занять типа игрушки.
-
Avenger80
Member
Вот у меня тариф сейчас 200Мбит/c, решил полгода назад попробовать 500Мбит/c (т.е. просто сменил пакет), но понятно, что 500 стоит дороже 200Мбит/c - так вот за месяц я этой скоростью воспользовался около трёх раз - сын когда качал игру со Стима и я два раза с торрента качал, хотя качал я больше, но на скорость тарифа выходило редко в связи с особенностями раздач... Т.е. я заплатил больше, а воспользовался только три раза преимуществами...
В остальном, что 200, что 500Мбит/c - сёрфинг по сайтам одинаковый, абсолютно. Отсюда вывод - 1Гбит/c хорош только тогда, когда ты чётко знаешь для чего и плюс, если стоит дёшево, к примеру как в Vodafon.
-
Scoffer
Member
Avenger80
У мене основний гігабіт дешевше запасної сотки
У мене основний гігабіт дешевше запасної сотки
-
FirstTDM
Member
Ну да.... если часто гоняешь большие файлы в облако и обратно, качаешь/раздаешь торренты - то 1 Гбит/c просто необходим и для работы, и для отдыхаAvenger80: ↑ 26.09.2025 11:48Отсюда вывод - 1Гбит/c хорош только тогда, когда ты чётко знаешь для чего
Всё относительно по цене - если 1 Гбит/c экономит 2-3 в день для работы/развлечений, то стоит заплатить...Avenger80: ↑ 26.09.2025 11:48если стоит дёшево
-
Alexsandr
Member
На ПК есть провод. Это лучшее решение, особенно если еще внутри сети 2,5гигабит и хранилища. беспроводная сеть даже в соседней комнате может выделываться если условия не очень хорошие.Alligator: ↑ 26.09.2025 11:40 Именно. Но телефон это побочный эффект от ПК, Гигабит реально используется на ПК 1-2 раза в месяц когда появляется одновременно желание и возможность зайти в игру.
-
Alligator
Member
Alexsandr, ПК по кабелю и подключен, телик был по вай-фай но там такой модуль что 40-50 Мбит выдает, поэтому тоже по кабелю.
Беспроводной только телефон с планшетом.
-
Avenger80
Member
Вот какой прикол у человека. Древний роутер 2,4Ггц и комп по wifi совсем рядом. Да, так можно. А если комп был бы в другой комнате, посмотрел бы яTetronga: ↑ 25.09.2025 20:38Несостиковка в тому, що в мене по повітрю і є 100 мбіт/с. Ніяких в два рази менше. Але, якщо це впливає, - роутер прям біла пк.
Tetronga, доволен был бы - нет. А так, это частный случай и совсем неоптимальный, т.к. 2,4Ггц в современном многоквартирном муравейнике теряется и затухает намного быстрее, чем 5Ггц.
-
Ektalion
Member
Нічого не знаю, у мене 6й вайфай роутер від Руіжі. ТВ на легкому через дві стінки від роутера транслює 4К фільми з інтернету без фрізівAlligator: ↑ 26.09.2025 13:54 Alexsandr, ПК по кабелю и подключен, телик был по вай-фай но там такой модуль что 40-50 Мбит выдает, поэтому тоже по кабелю.
п.с. Тп-лінк роутери взагалі після нього перестав сприймати як нормальні.
-
Scoffer
Member
Це я так після рукуса, котрий вивозить наче нічо не трапилось в умовах 20+ сусідів з китайроутерами, шо шпарять як не в себе, перестав вважати всі консьюмерські роутери нормальними. Ну коли ті консьюмерські коштували по 40 баксів то біс з ними, які до них претензії за цю вартість, а як стали по 400 то а за шо?Ektalion: ↑ 26.09.2025 22:26Тп-лінк роутери взагалі після нього перестав сприймати як нормальні.
-
Alexsandr
Member
У меня асус по вайфаю передат 5Ггц скорости достаточно. 4к требует около 50 мегабит +- и это не 30к/с. HDR может уже и больше 12мегабайт брать. там инет нужен наверное 150-200мегабит.Ektalion: ↑ 26.09.2025 22:26 Нічого не знаю, у мене 6й вайфай роутер від Руіжі. ТВ на легкому через дві стінки від роутера транслює 4К фільми з інтернету без фрізів
п.с. Тп-лінк роутери взагалі після нього перестав сприймати як нормальні.
тп линк не спарвлялся?
-
cspp
Member
А можно запретить обзоры роутеров Asus? 
-
VolandInferno
Member
Дивно що в огляді не розказали за саму кіллєр-фічу цього роутера, яка впринципі є sell-point, а саме AFC.
-
Grava
Member
VolandInferno: ↑ 29.09.2025 13:01Дивно що в огляді не розказали за саму кіллєр-фічу цього роутера
Currently, ASUS routers only support AFC function in the United States.
-
VolandInferno
Member
Ну це формально, але умельци з кастомною прошивкою наче як зробили доступним це скрізь на свій страх і ризик.Grava: ↑ 29.09.2025 13:19Currently, ASUS routers only support AFC function in the United States.
https://dongknows.com/automated-frequen ... xplained/
Ну і в будь-якому випадку, про це треба було розказати у статті, як на мене. Бо фіча справді крута.
https://groups.wirelessinnovation.org/wiki/101/afc-faq
Is AFC meant for use in the U.S. and Canada only?
No. Other countries considering AFC include Brazil, Saudi Arabia, Australia, Costa Rica, Colombia and Europe (CEPT Region).
-
Scoffer
Member
Чим крута?VolandInferno: ↑ 29.09.2025 13:26Бо фіча справді крута.
-
VolandInferno
Member
То ж по посиланню, що я надав - все розписано.Scoffer: ↑ 29.09.2025 13:49Чим крута?
В мене цей роутер зараз в шорт-листі на придбання. Якби не трохи всратий дизайн) Якщо куплю, то обовʼязково потестую.Details vary based on hardware model and locale, but the gist is that with AFC, a Wi-Fi broadcaster may increase the broadcasting power up to 36 dBm (from the current 30 dBm limit) or 4 watts (from 1 watt). In practice, the 6GHz band may exceed the original (non-AFC) maximum allowed power by up to 6dBm, as hardware is often certified for lower than the 30dBm threshold. The goal is to increase the range of the 6GHz band by about 25%, making it comparable to the 5GHz band.
-
Tesseract
Member
Судячи по тестам VPN та USB, проц тут насправді доволі слабенький. Пів року назад я купив собі старенький тонкий клієнт HP t630 за 1300 грн, поставив туди другу мережеву і OpenWRT. Він зараз працює у мене в якості роутера і видає 600 Мбіт по WireGuard і 150 Мбіт по OpenVPN. Швидкість USB взагалі впирається в швидкість підключеного диска. Тобто заплативши вдесятеро менше, я отримав вдвічі більшу швидкість в актуальних для мене навантаженнях.cspp: ↑ 24.09.2025 02:54На этих 4 ядрах ещё и поиграть можно в дум
Виходить, що сабж - це просто сучасна точка доступу плюс непоганий свіч в одному флаконі, і усе це приправлено купою ргб. Більшість функцій тут просто для галочки або щоб виставити більший цінник. Кому потрібна справжня швидкість, хай краще купить вживану ентерпрайзну точку доступу і поставить свій старий ноут замість роутера.
-
master
Member
В Україні Wi-Fi 7 неліцензований, тому AFC цілком недоречна. Та й користі без підключення до Cloud database рівно "нуль", а ця БД ведеться поки що тільки для СШАVolandInferno: ↑ 29.09.2025 13:01 Дивно що в огляді не розказали за саму кіллєр-фічу цього роутера, яка впринципі є sell-point, а саме AFC.
-
master
Member
Тут справа не в ціні, а в зручності. Не всі готові колхозити собі "вузол доступу в Інтернет" з гівна і палок, 90% обирають готове рішення, навіть якщо мозок спроможний змайструвати це. Тож рештою 10% (на рівні похибки) можна сміливо знехтувати. Якось так...Tesseract: ↑ 29.09.2025 23:18Судячи по тестам VPN та USB, проц тут насправді доволі слабенький. Пів року назад я купив собі старенький тонкий клієнт HP t630 за 1300 грн, поставив туди другу мережеву і OpenWRT. Він зараз працює у мене в якості роутера і видає 600 Мбіт по WireGuard і 150 Мбіт по OpenVPN. Швидкість USB взагалі впирається в швидкість підключеного диска. Тобто заплативши вдесятеро менше, я отримав вдвічі більшу швидкість в актуальних для мене навантаженнях.cspp: ↑ 24.09.2025 02:54На этих 4 ядрах ещё и поиграть можно в дум
Виходить, що сабж - це просто сучасна точка доступу плюс непоганий свіч в одному флаконі, і усе це приправлено купою ргб. Більшість функцій тут просто для галочки або щоб виставити більший цінник. Кому потрібна справжня швидкість, хай краще купить вживану ентерпрайзну точку доступу і поставить свій старий ноут замість роутера.
Ps "треба більше заробляти" (с)