Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Ostin
Member

Хлопці, я вірно читаю, що згідно нових правил, я зможу здійснити всього 3 (три) ситуативні продажі на рік? Або йти в бізнес-продажі, з спецрахунками і все таке.
Наприклад, в мене зараз за поточний рік є успішні дві олх-доставки на продаж. Тобто мені до кінця року варто вкластись в один зафіксований продаж, щоб за підсумками року я не вийшов за ліміт?
NFS-Racer
Member

Ostin
де ви читаєте ці "нові правила"?
Fuuuuuuury
Junior

Ostin: 25.09.2025 11:34 Хлопці, я вірно читаю, що згідно нових правил, я зможу здійснити всього 3 (три) ситуативні продажі на рік? Або йти в бізнес-продажі, з спецрахунками і все таке.
Наприклад, в мене зараз за поточний рік є успішні дві олх-доставки на продаж. Тобто мені до кінця року варто вкластись в один зафіксований продаж, щоб за підсумками року я не вийшов за ліміт?
Це ідея з проєкту закону №14025, який Кабмін схвалив 28 серпня 2025 року, але він ще не набрав чинності (проєкт зареєстрований у Раді, але не прийнятий)
* до речі, якщо, що то будуть найжорсткіші ліміти в Європі (від 3х) ( в Італії від 10, але більше 500 євро на рік) (у інших - від 30, але з своїми порогами прибутку)

А так, ЯКЩО то:
До 3 продажів: Ви сплачуєте 10% податку (5% ПДФО + 5% військовий збір), який утримує платформа (OLX як податковий агент). Спецрахунок не потрібен.
З 4-го продажу і далі (у вашому випадку з 4-го по 10-й): Якщо загальна сума все ще ≤2000 євро, але кількість продажів перевищує 3, за проєктом закону ви повинні відкрити спеціальний рахунок у банку для бізнес-діяльності та надати згоду на розкриття банківської таємниці. Без цього податок зростає до 23% (18% ПДФО + 5% ВЗ) за кожен продаж, починаючи з 4-го.

Тобто, навіть якщо сума ваших продажів не перевищує 2000 євро, після 3-го продажу вам доведеться:

Або відкрити спецрахунок і сплачувати 10% податку з 4-го по 10-й продаж.
Або не відкривати спецрахунок, але тоді OLX утримуватиме 23% податку з кожного продажу, починаючи з 4-го.
Альтернатива — зареєструвати ФОП (наприклад, 1-шу групу, 5% єдиний податок), що може бути вигідніше, якщо продажі регулярні.
leonid4d
Junior

Просто всратая olx-доставка тогда наконец отомрет и будут по предоплате в основном покупать
Zero0
Member

Шо це за правила незрозумілі в олх ? Одних переводять в бізнес за декілька продажів. На днях дивлюся багато людей у яких не маленький асортимент і купа продажів за неділю тих самих товарів і стоїть статус приватного продавця. Навіть сфоткані товари в великої кількості. :laugh:
Barmaloid
Member

leonid4d: 25.09.2025 17:45 Просто всратая olx-доставка тогда наконец отомрет и будут по предоплате в основном покупать
Ні за яких обставин, я не купуватиму по передоплаті, виключно - накладений платіж ;)
daesz
Member

Ostin: 25.09.2025 11:34 Хлопці, я вірно читаю, що згідно нових правил, я зможу здійснити всього 3 (три) ситуативні продажі на рік? Або йти в бізнес-продажі, з спецрахунками і все таке.
Так, повидаляв всяку "двібідєнь" яка валялась на ОЛХ ціною в 100-200-300грн, бо який зміст лол.
f24gun69
Member

❗️Нові правила оподаткування на OLX: Рада пом’якшила вимоги для тих, хто продає речі час від часу, — зареєстровано Законопроєкт.

▪️ Продажі до 36 тис. грн на рік — БЕЗ податків;
▪️До 3 угод на рік (до 2000 євро) — можна без окремого спецрахунку;
▪️ Реєструвати ФОП тепер теж не обов’язково.

Податки за продавців сплачуватимуть самі онлайн-платформи. Якщо ж дохід перевищить ліміт — податок утримають автоматично.

Чоловік продавав кепку за 350 гривень на OLX і отримав штраф на 15 тис грн, — ЗМІ.

Замість покупця до нього на зустріч прийшли працівники податкової, склали протокол і пояснили, що у хлопця понад 70 активних оголошень, тому його діяльність визнали комерційною.

У суді справу закрили, бо не було доказів: відео та збережених купюр. Хлопець пояснив, що це особисті речі.

Тільки систематичний продаж і однорідний асортимент товарів мають ознаки підприємницької діяльності.

( з мережи)
Skoda
Junior

Я теж добре від хламу -що вісив і не продавався почистив акк. На смітник винес.

3 продажі через олх- доставку або наложка Новою поштою - це безпечна тема. Хочеться більше - передоплата або з рук в руки.

Інше - все небезпечно, бо все пишеться в такі бази по кожному, хто має податковий ідентифікаційний код. Ніхто не знає як і коли воно вистрельне.
daesz
Member

f24gun69: 27.09.2025 20:28До 3 угод на рік (до 2000 євро) — можна без окремого спецрахунку;
І в чому власне пом'якшення? :facepalm:
Продав шнурки до кросівок, перехідник для вентиляторів та пачку скрепок на 300 грн і став дофіга бізнесменом :lol:
Fuuuuuuury
Junior

daesz: 27.09.2025 22:32
f24gun69: 27.09.2025 20:28До 3 угод на рік (до 2000 євро) — можна без окремого спецрахунку;
І в чому власне пом'якшення? :facepalm:
Продав шнурки до кросівок, перехідник для вентиляторів та пачку скрепок на 300 грн і став дофіга бізнесменом :lol:
Ні до чого, у новині написано, що це якась нова редакція і це думка фахівця з податкового права. Пом'якшення не було, як і невідомо, що за саме за нова редакція. Я писав вгорі про цей законопроект.
nummus777
Junior

Skoda: 27.09.2025 21:31 3 продажі через олх- доставку або наложка Новою поштою - це безпечна тема. Хочеться більше - передоплата або з рук в руки.
Якби вище вже писали:
f24gun69: 27.09.2025 20:28 __________

Чоловік продавав кепку за 350 гривень на OLX і отримав штраф на 15 тис грн, — ЗМІ.

Замість покупця до нього на зустріч прийшли працівники податкової, склали протокол і пояснили, що у хлопця понад 70 активних оголошень, тому його діяльність визнали комерційною.

У суді справу закрили, бо не було доказів: відео та збережених купюр. Хлопець пояснив, що це особисті речі.

Тільки систематичний продаж і однорідний асортимент товарів мають ознаки підприємницької діяльності.

( з мережи)
Тому з рук в руки не такий вже і безпечний варіант.

Тому напевне єдиний нормальний варіант це предоплата. Але продавати по предоплаті на OLX дуже важко, майже нереально(ну дуже недовірлива на цьому ресурсі публіка). Тому залишаться альтернативи, такі як shafa.ua, skylots.org, newauction.org Якщо на шафі по предоплаті продавати важко, але в цілому легше ніж на OLX, то на skylots.org і newauction.org - це основний вид оплати. Але OLX має істотну перевагу над вище згаданими майданчиками - це істотно більша аудиторія і відповідно більше потенційних покупців.

Відправлено через 26 хвилин 14 секунд:
Трошки не по темі:

Чи передаються дані до податкової на shafa.ua при продажі через безпечну оплату?
Megaclite
Member

f24gun69: 27.09.2025 20:28 Чоловік продавав кепку за 350 гривень на OLX і отримав штраф на 15 тис грн, — ЗМІ.
В нього там цілий склад як в магазині, пуховики по 10к грн
ніби він одну кепку продавав
https://www.tiktok.com/@di.ko525/video/ ... 3139395852
Skoda
Junior

nummus777
Та наврядчи хтось знає щодо Шафи і її платіжного сервісу. Хіба що самі податківці або співробітники Шафи скажуть, чи є фіскальний чек РРО при безпечній угоді.
nummus777
Junior

Ввели нову послугу OLX доставка Укрпошта - оплата у відділенні.
Tim
Member

olx увеличили комиссию? со 150грн берут комиссию 40грн уже. Одурели совсем...
Выяснил,это при получении комиссия дополнительная выходит))
daesz
Member

nummus777: 02.10.2025 13:32Ввели нову послугу OLX доставка Укрпошта - оплата у відділенні.
Цьому вже рік, а той більше.
Fuuuuuuury
Junior

daesz: 03.10.2025 00:03
nummus777: 02.10.2025 13:32Ввели нову послугу OLX доставка Укрпошта - оплата у відділенні.
Та ні, 16 вересня 25р тільки почали бета-тест на ОЛХ для 1% користувачів, Укрпошта вчора опублікувала новину, що це доступно всім.
leonid4d
Junior

daesz: 03.10.2025 00:03
Не надо с новой почтой путать
daesz
Member

Fuuuuuuury
leonid4d
ваша правда, попутав з НП.
Ответить