хто б сумнівавсяyuriy_dd: ↑ 22.09.2025 22:59я вам вже відповів, можете ще раз прочитати, мені додати нічого
Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
leif
Member
-
djbob2000
Junior
О, я тут підготовлений добре, ану, давай, HiDpi напевно? То мимо, не працює це, на 32 вже воно включено за замовчуванням, а мутняк є.yuriy_dd: ↑ 22.09.2025 05:58але ж проблема вирішується.djbob2000: ↑ 21.09.2025 21:00 Буга-га, тобто факт, що Макос підходить тільки 27" 4K або православний 5K і все - це не проблема? От я собі захотів 32" - а болт тобі, отримай в очі мутняк.
Давайте вгадаю, web, js однопоточний, кол стек, всі діла. Тільки агентів виконання (ваших колстеків) можна підключити і 2, і 22. А V8 будучи мегаоптимізованим, теж не пальцем зроблений, і думаю має можливість працювати з планіровщіком процессора. Плюс зараз півсайта рендериться відеокартой. І виходить сайт не такий вже і однопоточний.yuriy_dd: ↑ 22.09.2025 05:58 ви напевне не знаєте чому важливий однопотік, і де він відіграє роль
Понятне діло коли ви func (2+3) запускаєте то там однопоток буде, бо оптимізатор з вас так собі.
-
yuriy_dd
Member
ви вирішили тут понити про проблеми макос з зовнішніми моніторами? а до чого тут АРМ? на х86 - було не так?djbob2000: ↑ 23.09.2025 00:05 О, я тут підготовлений добре, ану, давай, HiDpi напевно? То мимо, не працює це, на 32 вже воно включено за замовчуванням, а мутняк є.
який ви знаєте найкращий бенч для веба? я знаю Speedometer 3.1. Зможете запустити і проаналізувати на скільки ВК завантажена? Перевіримо ваші слова.djbob2000: ↑ 23.09.2025 00:05Давайте вгадаю, web, js однопоточний, кол стек, всі діла. Тільки агентів виконання (ваших колстеків) можна підключити і 2, і 22. А V8 будучи мегаоптимізованим, теж не пальцем зроблений, і думаю має можливість працювати з планіровщіком процессора. Плюс зараз півсайта рендериться відеокартой
тобто через те що я так собі оптимізатор - виробники проців стараються покращити одно-потік?djbob2000: ↑ 23.09.2025 00:05 Понятне діло коли ви func (2+3) запускаєте то там однопоток буде, бо оптимізатор з вас так собі.
на Dimensity 9500 що я недавно згадав - одне потужне ядро C1-Ultra з частотою до 4.21 ГГц?
Інтел - розганяв частоту одно-потоку до 6 Гц?
для чого вони це все роблять?
-
djbob2000
Junior
Знаю кодування у AV1 або рендер кліпу з монтажки, наприклад Premiere. Налаштуваннями можна ставити однопотік кодера. Оптимізація AVX-512 у Intel є, а от у АРМ нема.yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 01:15 який ви знаєте найкращий бенч для веба? я знаю Speedometer 3.1. Зможете запустити і проаналізувати на скільки ВК завантажена? Перевіримо ваші слова.
P.S. От доречі вам ваш свячений грааль Speedometer3.1

Нагадайте, чого гріється транзистор при переключенні?yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 01:15 Інтел - розганяв частоту одно-потоку до 6 Гц? для чого вони це все роблять?
-
artko
Member
тобто частина? ви ж казали що arm все що треба робить?yuriy_dd: ↑ 22.09.2025 22:11 саме так - все тестую щоб працювало під АРМ, частину задач вже робить
а прогресивне людство у вигляді macos?yuriy_dd: ↑ 22.09.2025 22:11лгбт обирає анальний зонд у вигляді Він 11?Gold_Star: ↑ 22.09.2025 19:13 Вибір прогресивних людей
а ви дійсно не бачите різниці між "вважаю, що х86 краща універсальна платформа на ринку" та "арм найкращий, в нього однопоток ВО! в нього енергоефективність ВО! всі на арм!" ?yuriy_dd: ↑ 22.09.2025 22:11 але якщо для вас х86 кращий, то ви не пробували відмовитись від всього АРМ?
в мене навіть роутер вдома х86, а ви щось досі десктоп так і на замінили чогось. як же так?
-
yuriy_dd
Member
скільком % користувачів це треба? я наприклад ніколи таке не робивdjbob2000: ↑ 23.09.2025 10:19Знаю кодування у AV1
для відео - макос найкращаdjbob2000: ↑ 23.09.2025 10:19або рендер кліпу з монтажки, наприклад Premiere
невже фанат х86 не в курсі що Інтел відмовились від AVX-512 ?djbob2000: ↑ 23.09.2025 10:19Оптимізація AVX-512 у Intel є, а от у АРМ нема
як можна відмовитись від такої крутої фішки, з якою стільки років носились?
ви хоч трішки готуйтесь чи думайте перед тим як маячню писати
І у АРМ є щось своє
Але я вважаю що AVX - це зло, воно забариє великий транзисторний бюджет і простоює, і якщо у вас алгоритм векторизується - то пишіть відразу під ВК.
ну М4 сильно більше - 55. А яке споживання у вас було при цьому всієї системи?djbob2000: ↑ 23.09.2025 10:19 P.S. От доречі вам ваш свячений грааль Speedometer3.1
зустрічне питання - він гріється лише при переключені?djbob2000: ↑ 23.09.2025 10:19 Нагадайте, чого гріється транзистор при переключенні?
для 90% користувачів - все працює. Кращого ноута у всьому ніж макбук ейр М4 і дешевшого - немаartko: ↑ 23.09.2025 11:20 тобто частина? ви ж казали що arm все що треба робить?
скоро будуть ноути і для віндовс. Вже є - але з софтом ще трохи проблема, і проц буде кращий.
і макос і близько нема такої плахти коли ви інсталюєте Він 11 - з чим вони хочуть щоб ви погодилисьartko: ↑ 23.09.2025 11:20 а прогресивне людство у вигляді macos?
-
AntonyKandaurov
Member
Ех, скільки читаю - все ніяк не побачу якоїсь ультимативної переваги арм щоб продати все своє на х86 і піти купити собі найкращий епол ейр м4. Все якісь спідометри, сінебенчі, етц.
Коротше кажучи топік зкотився в театр одного актора
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
авеікс інструкциі, пакажи, ткні
Вибачте
Коротше кажучи топік зкотився в театр одного актора
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
авеікс інструкциі, пакажи, ткні
Вибачте
-
artko
Member
е ні. у нас є один фанат арму тут (це про вас) і то в нього не працює - десктоп не замінений, макбука на м4 теж нема. щось тут не теyuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:05 для 90% користувачів - все працює. Кращого ноута у всьому ніж макбук ейр М4 і дешевшого - нема
якби було стільки задоволених користувачів - все ж, мабуть, не тільки ви тут дискутували, так?
моя поточна OS на десктопі зовсім нічого не запитувала і не наполягала, щоб погодився.yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:05 і макос і близько нема такої плахти коли ви інсталюєте Він 11 - з чим вони хочуть щоб ви погодились
-
yuriy_dd
Member
у мене є різні пристрої для різних завдань. Один з них - портативний легкий швидкий ноут, для більшості роботи.artko: ↑ 23.09.2025 14:35е ні. у нас є один фанат арму тут (це про вас) і то в нього не працює - десктоп не замінений
у мене є макбук ейр М4artko: ↑ 23.09.2025 14:35макбука на м4 теж нема. щось тут не те
це у вас або стара віндовс або хакнута. Офіційна Віндовс 11 - питає приблизно таке, що воно робить без запитань - ніхто не знає, але гудить постійно:artko: ↑ 23.09.2025 14:35 моя поточна OS на десктопі зовсім нічого не запитувала і не наполягала, щоб погодився.

-
artko
Member
якщо досі незрозуміло писав - напишу явно - в мене нема windows на десктопі. зовсім. ніякого.yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:49це у вас або стара віндовс або хакнута. Офіційна Віндовс 11 - питає приблизно таке, що воно робить без запитань - ніхто не знає, але гудить постійно:artko: ↑ 23.09.2025 14:35 моя поточна OS на десктопі зовсім нічого не запитувала і не наполягала, щоб погодився.
![]()
-
yuriy_dd
Member
ну тоді у вас лінукс - вітаюartko: ↑ 23.09.2025 14:51 якщо досі незрозуміло писав - напишу явно - в мене нема windows на десктопі. зовсім. ніякого.
але віндовс 11 - це більший анальний зонд, ніж макос
Відправлено через 52 секунди:
а в мене на десктопі є компи в яких ВК нема, зовсім. І монітор не підключений. І там Лінукс.artko: ↑ 23.09.2025 14:51на десктопі
-
leif
Member
як же страшно, господиyuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:49Офіційна Віндовс 11 - питає приблизно таке, що воно робить без запитань - ніхто не знає, але гудить постійно:
чому у вас немає можливості працювати за нормальним стаціонарним робочим місцем, якщо ваша робота в ІТ сфері? що це за умови такі некомфортні, що ви пишете, що більшість роботи на ноуті, а ноут 99%: часу від батареї?yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:49портативний легкий швидкий ноут, для більшості роботи
-
yuriy_dd
Member
в мене є стаціонарне робоче місце, з великим монітором, столом, зручним кріслом, студійні монітори, багато оперативки, ..leif: ↑ 23.09.2025 14:59чому у вас немає можливості працювати за нормальним стаціонарним робочим місцем, якщо ваша робота в ІТ сфері?
але частину часу - я в розїздах, і там є можливість працювати де сядеш. І розеток там нема.leif: ↑ 23.09.2025 14:59що це за умови такі некомфортні, що ви пишете, що більшість роботи на ноуті, а ноут 99%: часу від батареї?
-
leif
Member
тоді виходить, що ви в основному в роз'їздах, бо самі ж пишете, що
непросто це постійно кудись кататись, але від людини залежить.yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:49портативний легкий швидкий ноут, для більшості роботи
і чому досі на цьому стаціонарному робочому місці у вас не стоїть принаймні м4 про, який швидше за 5950х хоч в однопотоці, хоч в мультипотоці в сайнбенчі? я так і не зрозумів. вам що неважлива енергоефективність?yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 15:10багато оперативки
-
yuriy_dd
Member
є думка замінити на мак студіо з М4 Макс - але є певні складності, з якими звичайні люди не зустрінуться - наприклад як підключити U.2 SSDleif: ↑ 23.09.2025 15:14і чому досі на цьому стаціонарному робочому місці у вас не стоїть принаймні м4 про
-
leif
Member
ой, теж мені проблема. заради переходу на АРМ і не такі складнощі можна вирішити, справа техніки.yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 15:17але є певні складності, з якими звичайні люди не зустрінуться - наприклад як підключити U.2 SSD
дуже дивно для мене, що ви досі цього не зробили, навіть підозріло
Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
навіть в ситуації, коли "для більшості роботи" у вас ейр, і ви постійно в роз'їздах. навіть, якщо ви нечасто працюєте за стаціонарним робочим місцем, як можна ігнорувати енергоефективність і одноядерну продуктивність, як?! я просто в шоці з вас, Юрій
-
Gold_Star
Member
Шок, молодший проц виривається далі ніж старший (зі слів самого Юрія)yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:05ну М4 сильно більше - 55
-
Inqizitor2022
Member
Короче тут я внезапно напишу, что М4 - отличный процессор, позволяющий играть в Киберпанк с хорошей картинкой и фреймрейтом на ноуте толщиной в телефон.
Все кто против АРМ - никогда не юзали их вживую, чисто какое-то барахло древнее, а у меня в телефоне Snap 8 Gen 3 стоит шикарный, работает отлично и я скажу, что если бы у меня в ноуте было такое чудо - я был бы доволен, под него винду нужно пересобрать так, чтобы все программы х86 работали и программы для АРМ тоже - и больше ничего не нужно.
х86 - для десктопов, игровых ноутов (и то м4 показал, что игровой ноут на нём - отличный). А для всего остального включая серверы - АРМ уже вполне пригоден.
Все кто против АРМ - никогда не юзали их вживую, чисто какое-то барахло древнее, а у меня в телефоне Snap 8 Gen 3 стоит шикарный, работает отлично и я скажу, что если бы у меня в ноуте было такое чудо - я был бы доволен, под него винду нужно пересобрать так, чтобы все программы х86 работали и программы для АРМ тоже - и больше ничего не нужно.
х86 - для десктопов, игровых ноутов (и то м4 показал, что игровой ноут на нём - отличный). А для всего остального включая серверы - АРМ уже вполне пригоден.
-
Барбарис
Member
Оф. 10 сама оновилась до 11 та нічого не питала, все відключене з 10 так і залишила.yuriy_dd: ↑ 23.09.2025 14:49
це у вас або стара віндовс або хакнута. Офіційна Віндовс 11 - питає приблизно таке, що воно робить без запитань - ніхто не знає, але гудить постійно:
![]()
-
Gold_Star
Member
Пане Юрію, а телеметрія в макосі магічним чином взагалі нічого не навантажує на фоні?
- спойлер