Предлагаю обсудить Der8auer порівняв ефективність «металевої» термопасти Gigabyte з повноцінним рідким металом
Йому треба було порівняти цю псевдо-пасту також зі звичайною. Сказати, що різниці майже немає можу і я сам.
У мене карточка не Aorus Master, а Gaming OC. (По ідеї без рідкого металу) Кулер майже ідентичний, навіть дрисня на компонентах така ж сама. Але температура залюбки піднімаєтся до 84-87 градусів.
Новости
Последние статьи и обзоры
Der8auer порівняв ефективність «металевої» термопасти Gigabyte з повноцінним рідким металом
-
FarCry
Member
-
xIIImaL
Member
FarCry: ↑ 22.09.2025 10:42 У мене карточка не Aorus Master, а Gaming OC. (По ідеї без рідкого металу) Кулер майже ідентичний, навіть дрисня на компонентах така ж сама. Але температура залюбки піднімаєтся до 84-87 градусів.
87 градусов это в стресстестах или как ? Я на своей Ventus OC выше 75 не видел в стоке . А после даунвольта так вобще выше 65 пока не было . Но я на 100% не уверен что там - ЖМ или термопаста . Обзоров толком досехпор нигде нет .
-
Enjthesilence
Member
87?FarCry: ↑ 22.09.2025 10:42 Предлагаю обсудить Der8auer порівняв ефективність «металевої» термопасти Gigabyte з повноцінним рідким металом
Йому треба було порівняти цю псевдо-пасту також зі звичайною. Сказати, що різниці майже немає можу і я сам.
У мене карточка не Aorus Master, а Gaming OC. (По ідеї без рідкого металу) Кулер майже ідентичний, навіть дрисня на компонентах така ж сама. Але температура залюбки піднімаєтся до 84-87 градусів.
-
Sashkotem
Member
FarCry
Ці тести до одного місця, адже мова йде про те як буде себе вести термоінтерфейс два три роки, яка мені різниця у кілька градусів якщо він витече через рік.
Ці тести до одного місця, адже мова йде про те як буде себе вести термоінтерфейс два три роки, яка мені різниця у кілька градусів якщо він витече через рік.
-
FarCry
Member
xIIImaL
Enjthesilence
Це я забув доповнити, що перевів BIOS відюшки на "Quiet Mode". Бо в звичайному було 76-79 градусів при 2100-2200 об/х. Це овердофіга, було неприємно так грати. А на тихому виходить 84-87 градусів при 1650 об/х. І ні, навіть не в стресс тестах. Horizon Forbidden West / Ratchet & Clank Rift Apart / Alan Wake 2.
Enjthesilence
Це я забув доповнити, що перевів BIOS відюшки на "Quiet Mode". Бо в звичайному було 76-79 градусів при 2100-2200 об/х. Це овердофіга, було неприємно так грати. А на тихому виходить 84-87 градусів при 1650 об/х. І ні, навіть не в стресс тестах. Horizon Forbidden West / Ratchet & Clank Rift Apart / Alan Wake 2.
-
VladimirV
Member
Der8auer працює на Thermal Grizzly, тому звичайно це його цікавить, особливо якщо він може показати перевагу власних інтерфейсів.
-
erkins007
Member
Пока нормальные производители даже в карты уровня 5070ти (не говоря уже про 5090) термоинтерфейсы с фазовым переходом добавляют, который и эффективнее и долговечнее у гигабайта попытка сэкономить на гибриде термопасты с металлом.
Вот поэтому я и покупал карту на воде - температуры даже в разгоне с полным потреблением в 600 ват не больше 63-65 градусов, в большинстве же игр и до 55 редко добивает при минимальном уровне шума.FarCry: ↑ 22.09.2025 10:42Але температура залюбки піднімаєтся до 84-87 градусів.
-
kairo
Member
Він у відео розповідає, що вони порівнювали. Краще ніж звичайна термопаста, але гірше за РМ. При цьому маємо усі недоліки РМ. Тому для ручного нанесення немає сенсу. Гіга такий варіант обрала, бо його легше реалізувати в масовому виробництві.FarCry: ↑ 22.09.2025 10:42Йому треба було порівняти цю псевдо-пасту також зі звичайною. Сказати, що різниці майже немає можу і я сам.
Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
FarCry: ↑ 22.09.2025 10:42Але температура залюбки піднімаєтся до 84-87 градусів.
-
Voozy
Member
Разве кто-то называл этот материал жидким металом? Это thermal putty. Сфабрикованная драма?
-
VladimirV
Member
Це рідка термопрокладка буквально з англійського. Це те, що намазане на нових Гігах по всім елементам, крім чіпу.Voozy: ↑ 22.09.2025 14:21thermal putty
Ну а на чіп мастять або термопасту, або термопасту з фазовим переходом (яка розріджується тільки під температурою, а на кімнатних температурах навіть більше схожа на прокладку), ну або рідкий метал. По відео видно, що на чіпі інший матеріал, власне у автора відео є всі засоби щоб провірити що то таке (на обладнанні лабораторій Термал Грізлі), ну він це і зробив.
Рідка термопрокладка добра тим, що не потрібно сильно заморачуватись товщиною слоя, вони дуже сильно вжимається і тим самим зберігає максимально гарний прижим СО до чіпа. Бо якщо були б термопрокладки, трохи не так у них працює пружність, і контакт чіпа може бути не таким добрим, якщо товщини прокладок на інших елементах будуть з де-яким відхиленням. Ну а мінуси всі вже чули - тече або ще щось, теплопровідність можливо гірше, - це все залежить від конктрених вже "виробів".
-
talex
Member
Все уже было в Симпс... 25 лет назад, Titan TTG-S104/103, КПТ-19..
-
Dragobes
Member
Так, його маркетинг на мені спрацював)VladimirV: ↑ 22.09.2025 12:49 Der8auer працює на Thermal Grizzly, тому звичайно це його цікавить, особливо якщо він може показати перевагу власних інтерфейсів.
Викинув на смітник комплектну MX-6 і купив Duronaut
-
zaqik
Member
der8auer провів детальне дослідження. Він розібрав відеокарту Aorus GeForce RTX 5090 Master.
ТАНЕУЖЭЛИ??!!!1 Дальше по тексту, конечно, понятно, в чём заключается детальное изучение, но эти два предложения подряд выглядят забавно.
-
STALKER_71
Junior
Dell під назвою element 31 використовує подібну гібридну пасту в ноутах alienware. Її переваги в тому що вона дійсно близька по ефективності до класичного рідкого металу, вона не вступає в реакцію з міддю і вона якраз таки не витікає з місця нанесення, що дає змогу не використовувати бар'єри для утримання. Тому і гігабайт не використовує бар'єр навколо чіпа. Тому хоч я і не люблю карти від гігабайта за купу вроджених болячок. А я займаюсь ремонтом карт з дванадцятого року. Але тут відмічу гігабайту в плюс.
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
До речі element 31 давно є у продажі на таобао. Тому якщо комусь закортить змінити, то можете купити шприц без проблем. Ціна більш ніж адекватна.
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
До речі element 31 давно є у продажі на таобао. Тому якщо комусь закортить змінити, то можете купити шприц без проблем. Ціна більш ніж адекватна.