Ринок геймерського «заліза» та периферії за підсумками року зросте на 35%, вважають аналітики JPR

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

є країни які дбають щоб їх діти були розумні. Більше азіат
Ця статистика потім гарно корелюється з кількістю суїцидів та поганим конфіцієнтом народжуваності. Карєризм в абсолюті нікого не робив щасливим. Те, що світова екноміка виграє від того, що якісь азіати практично живуть на роботі не означає, що ті самі працівники теж виграють від такого перекосу у життєвих цінностях

Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
yuriy_dd: 21.09.2025 17:58
FirstTDM: 21.09.2025 17:50 Есть игры с разносторонне развитым интересным игровым миром, с шикарным сюжетом - чем эти игры хуже традиционных видов? Или нет глупых и бесполезных книжек?
проблема фільмів, ігор і тд - вони блокують фантазію, вам дають готове рішення

книжка - якраз розвиває фантазію

ігри крім того - дають дуже багато яскравих вражень, в порівнянні з ними реальний світ сірий, і нічого цікавого

я спостерігав як діти ділились враженнями після літа - і вони казали що їздили в козацький табір, чи в пласт - і як їм там було важко
але явно - хто бавився ціле літо - не має що розказати
Ви далекі від теми. Фільми спонукають до роздумів, якщо це звісно не Марвел, там можна втратити навіть наявну логіку :weep: А ігри наскільки інтерактивне задоволення, що людина шукає методи, як здобути перемогу, якими шляхами і методами швидше дістатися цілі. Книги розивають образну і абстрактну уяву, більше нічим вони не вирізняються.

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
dead_rat: 21.09.2025 18:27
leif: 21.09.2025 14:57 якщо я граю в ігри на ПК вже років 30?
Ми вражені, що ви досі не втратили можливість писати і читати :laugh:
Спробуй там в усяких рпг втратити можливість, хто всі записки перечитає і вивчить усі руни? :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
так, готова візуальна картина

О тоді наш реальний світ тоді не цікавий, але стоп ви ж розповідаєте, що козацькі табори розвивають. Щось ви плутаєтесь в теоріях
yuriy_dd
Member

FirstTDM: 21.09.2025 18:57 Ну согласитесь, что между карточной игрой в 21 и шахматами или Го есть огромная разница, хотя и то, и другое - это игры :)
це різні типи ігор:
- 21 - вчить рахувати ймовірності, контролювати емоції, ризикувати

- шахи - потрібно швидко перебирати і оцінювати варіанти, нападати чи захищатись, бачити як велике поле так і дрібні битви, довго концетруватись
випадковості нема - все під вашим контролем

шахи - це краще ніж компютерні ігри. Я дітям дозволяв грати в шахи без обмежень. Син навіть мав рейтинг Ело 1200+

якщо ви дивились радянський фільм "Гостя з майбутнього" - то там діти грали на перерві в шахи, підтверджую - що так і було. І ще ми грали гру в крапки (де оточувати треба), і хрестики нолики на пять.
Ці ігри - явно не такі візуально вражаючі, не забивають дітям повністю уяву.
Ви хочете сказати що компютерні ігри - розвивають дитину краще, ніж ці?

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
MqM: 21.09.2025 19:13Ви далекі від теми. Фільми спонукають до роздумів
я щось навіть і не знаю фільмів які були кращі ніж книга

до речі - Гарі Потера - досить читали, і вони кращі ніж фільми
dead_rat
Member

yuriy_dd: 21.09.2025 19:18
- шахи - потрібно швидко перебирати і оцінювати варіанти, нападати чи захищатись, бачити як велике поле так і дрібні битви, довго концетруватись
випадковості нема - все під вашим контролем
Імхо, шахи це тупість - скільки я бачив що дітей водять на них - розвивають чистий аутизм: дитина памʼятає 100500 комбінацій, але втрачає взагалі всі навички розмовляти з людьми. Особливо коли є якість сопртивні шахові досягнення.

Шахи це 99% зазубрення комбінацій
yuriy_dd
Member

dead_rat: 21.09.2025 19:24Імхо, шахи це тупість - скільки я бачив що дітей водять на них - розвивають чистий аутизм: дитина памʼятає 100500 комбінацій, але втрачає взагалі всі навички розмовляти з людьми. Особливо коли є якість сопртивні шахові досягнення
всі розумні люди - трохи не такі, і їх сильно менше

а людське суспільство побудоване так - щоб негативно ставитись до тих хто відрізняється

але коли ці діти зустрічаються разом - вони відразу знаходять багато спільного

це саме можна побачити в олімпіадах

і я вам гарантую що жодна ваша компютерна гра не допоможе розвязувати олімпіадні задачі обласного і вище рівня
dead_rat
Member

yuriy_dd: 21.09.2025 19:28
dead_rat: 21.09.2025 19:24Імхо, шахи це тупість - скільки я бачив що дітей водять на них - розвивають чистий аутизм: дитина памʼятає 100500 комбінацій, але втрачає взагалі всі навички розмовляти з людьми. Особливо коли є якість сопртивні шахові досягнення
всі розумні люди - трохи не такі, і їх сильно менше

а людське суспільство побудоване так - щоб негативно ставитись до тих хто відрізняється

але коли ці діти зустрічаються разом - вони відразу знаходять багато спільного

це саме можна побачити в олімпіадах

і я вам гарантую що жодна ваша компютерна гра не допоможе розвязувати олімпіадні задачі обласного і вище рівня
А чого тоді «розумні» рідко досягають успіху по життю?

Вони швидко виростають у середньо-нижню ланку і зазвичай там і лишаються. Бачу це в більшості компаній на Заході.

А от реально успішні ті хто вчився нормально, але при цьому розвив соціальні навички.

Моя робота в тому числі просувати інженерів на підвищення і це жесть що більшість НЕ спроможні спілкуватися і тому я навіть підвищити іх не можу поза середню ланку. А в компанії внізапно треба співпрацювати з людьми
divinity
Member

dead_rat
казати, що шахи розвивають аутизм - це вже перебір) Хто заважає займатися шахами і розмовляти з іншими? Правильно - ніхто. Сам придумав щось, ох і криса німецька. Казати, що шахи - це 99% зазубрення комбінацій може тільки повний ідіот, який ні разу не грав в шахи. Але хоч не позорся на весь форум тут, сидиш в Берліні - сиди там тихо.

yuriy_dd
що таке "розумні"? В Європі розумними вважають тих хто розумніше за них, чи знає якийсь факт, який не знають вони. Як ти думаєш, це додає розуму?

Про олімпіади також - там іде натаскування на вирішення подібних типів задач, так що там більше зубріння ніж розуму, уж повірте тому, хто в цих олімпіадах не раз і не десять мав участь. Це як з екзаменами - ти спочатку в темі, а через рік 90% тої інфи взагалі не потрібно.

І взагалі шкільна програма зроблена так, щоб із людей робити роботів. Наприклад, чому дітей не вчать економіці і як користуватися грошима, хоча це одна із найважливіших навичок? Правильно, тому що треба людина яка постійно в боргах і витрачати всі свої гроші.

Ігри теж саме що і книги, що і кіно, що і будь-яке дозвілля. умовно, фотографія. Там уява теж не розвивається правда? Просто жмеш на кнопку, будь-який ідіот може? :laugh:

І що поганого, щоб втекти від реальності на вечір? Тут в Україні, якщо не втікати, то дах з'їде.

Робити тільки "корисне", займатись в 20 секціях - перший сигнал, що дитині не дають видохнути і витратити час на себе.

Якщо коротко - від'їбітесь від дітей, дайте їм пару годин в день робити, що вони хочуть. Будь-то ігри, футбол, велосипед чи спілкування з дівчатами. І так в школі багато чого винні.
Последний раз редактировалось divinity 21.09.2025 21:01, всего редактировалось 1 раз.
FirstTDM
Member

yuriy_dd: 21.09.2025 19:18Я дітям дозволяв грати в шахи без обмежень. Син навіть мав рейтинг Ело 1200+
Это прекрасно! Но это всего лишь часть жизни.
yuriy_dd: 21.09.2025 19:18Ви хочете сказати що компютерні ігри - розвивають дитину краще, ніж ці?
Да поймите вы наконец-то: нет абсолютной истины и нет никакого однозначно полезного универсального набора книг для некого идеала "Счастья для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!" (С) надеюсь, что читали.

Ну нельзя себя считать достаточно развитым в современной цивилизации без знаний важных/популярных книг, фильмов, сериалов, картин, скульптур, архитектуры, истории... в том числе и компьютерных игр. Никто не говорит о разных примитивных "тыкалках" на смартфоне, но понять какой огромный пласт знаний и культурных традиций породили компьютерные игры - с этим надо ознакомится обязательно.
yuriy_dd: 21.09.2025 19:28і я вам гарантую що жодна ваша компютерна гра не допоможе розвязувати олімпіадні задачі обласного і вище рівня
Очень даже поможет! :)

Как раз именно олимпиадные задачи очень даже поможет. Я знаю, о чем говорю. Стандартные школьные задачи, даже самые сложные, можно решать просто по формулам из учебника. А вот олимпиадные задачи по математике/физике требуют нестандартного подхода - вот тут многие "отличники" и пасуют, а игроки в комп. игры с развитым нестандартным мышлением могут и прорваться сквозь хитрые задачки, которые, кстати, встречаются и в компьютерных играх - ознакомьтесь подробнее с этой инфой. Вот абсолютно точно - в компьютерных играх попадаются головоломки совпадающие с олимпиадными задачками, особенно там, где требуется пространственное воображение в стереометрии или головоломки в стиле передвинуть что-то или расставить числа в таблице...

И еще раз - комп. игры НЕ заменят школьную программу (базис надо знать), а вот помочь натренировать нестандартные подходы - запросто.

Для начала пройдите, например, Portal / Portal 2...можно ознакомится с Shadow of the Tomb Raider... а потом поговорим B-)

И еще, погуглите - удивитесь, для более интерактивного изучения истории в школах/колледжах используют Assassin's Creed Odyssey и серию Age of Empires, а This War of Mine вошла в школьную программу Польши.
dead_rat
Member

divinity: 21.09.2025 20:55 dead_rat
казати, що шахи розвивають аутизм - це вже перебір) Хто заважає займатися шахами і розмовляти з іншими? Правильно - ніхто. Сам придумав щось, ох і криса німецька. Казати, що шахи - це 99% зазубрення комбінацій може тільки повний ідіот, який ні разу не грав в шахи. Але хоч не позорся на весь форум тут, сидиш в Берліні - сиди там тихо.
Шахи це 99% зазубрення комбінацій. У мене достаньо знайомих, хто віддав дітей на шахи - я бачу по ним.
Чи шахи так впливають, чи на шахи віддають «дивних» дітей, сказати важко.

Але зазубрення шахів лише допомагає в шахах, розповіді, що це розвиває мислення - це хворе его батьків. В житті це не потрібно зовсім(спортивні шахи), як хоббі - те саме що будь-яке інше хоббі і навіть стратегії на компі

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
divinity: 21.09.2025 20:55
Якщо коротко - від'їбітесь від дітей,
+100500
divinity
Member

dead_rat
скоріш друге, в шахи йду вже діти, які схильні до роздумів, бути наодинці з собою і т.п. А ті хто люблять спілкування і гру з іншими дітьми підуть у іншу секцію - футбол, волейбол, танці ті ж :)

Але спілкування з іншими - це такий же скілл, як і програмування, скакання на скакалці, плавання чи читання - його можна розвинути у будь-кого. Тобто це не діти такі, це дорослі що звернули уваги на це і продовжують ігнорувати.
Bukakanga
Member

dead_rat: 21.09.2025 21:06
divinity: 21.09.2025 20:55 dead_rat
Шахи це 99% зазубрення комбінацій. У мене достаньо знайомих, хто віддав дітей на шахи - я бачу по ним.
нет, это скорее специфика местной шахматной школы помноженная на развитую дебютную теорию. На текущий момент эндшпили и дебюты чисто математически исследованы очень хорошо, если не досконально. Творчество и нестандартные ходы возможны при таком раскладе лишь в миттельшпиле, где стандартных решений просто никем не придумано в силу чудовищной вариативности игры на этом этапе. Но тут есть незадача - игрок, выучивший десятка два дебютов, громит неподготовленного задолго до миттельшпиля. Поэтому тренера натаскивают детей на зубрежке, что дает заметный спортивный результат, но само по себе довольно скучно. Примерно, как в Элден Ринг по гайдам играть.
OldGoodGames
Member

Ринок геймерського «заліза» та периферії за підсумками року зросте на 35%
з чого б це коли ігор цікавих давно вже немає - проплачені аналітекі?!
Последний раз редактировалось OldGoodGames 21.09.2025 22:03, всего редактировалось 1 раз.
dead_rat
Member

Bukakanga: 21.09.2025 21:40
dead_rat: 21.09.2025 21:06
нет, это скорее специфика местной шахматной школы помноженная на развитую дебютную теорию. На текущий момент эндшпили и дебюты чисто математически исследованы очень хорошо, если не досконально. Творчество и нестандартные ходы возможны при таком раскладе лишь в миттельшпиле, где стандартных решений просто никем не придумано в силу чудовищной вариативности игры на этом этапе. Но тут есть незадача - игрок, выучивший десятка два дебютов, громит неподготовленного задолго до миттельшпиля. Поэтому тренера натаскивают детей на зубрежке, что дает заметный спортивный результат, но само по себе довольно скучно. Примерно, как в Элден Ринг по гайдам играть.
Ну от, ви кажете ніт-ніт, але самі підтверджуєте, що гра на результат це тупа зубрьожка

Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:
OldGoodGames: 21.09.2025 21:59
Ринок геймерського «заліза» та периферії за підсумками року зросте на 35%
з чого б це коли ігор цікавих давно вже немає - проплачені аналітекі?!
Бо вони піднімуть ціни на 35%

Ваш Кеп
Bukakanga
Member

dead_rat: 21.09.2025 22:05 Ну от, ви кажете ніт-ніт, але самі підтверджуєте, що гра на результат це тупа зубрьожка
уточню, это зубрежка дебютов и эндшпилей пополам с творчеством в середине игры. Но тренеры, видимо, фокусируются только на зубрежке.
Telcontar
Member

OldGoodGames: 21.09.2025 21:59 з чого б це коли ігор цікавих давно вже немає - проплачені аналітекі?!
Забули дописати - особисто для вас немає. А для когось є.
Аціо
Member

Lekrs: 21.09.2025 15:49 Нумс, десяткою можна і далі користуватись,, якийсь сумнівний повід апгрейдетись...
Гарна вам порада - тиждень тому повністю розібрав 11про, від ядра з ПЗ до служб та налаштувань взаємодії компонентів, умовно кажучи це Віста була не така вже і погана якщо порівнювати з 11, це просто швах вішати бібліотеки ядра з базовими інструкціями на "хвіст". То така потвора що класики експресіонізму зі своїм абстрактним баченням, порівняно з логікою 11 просто приклад упорядкованого мистецтва,
це просто п'ятка на руці, рука на оку, око на коліні, коліно в роті, рот на спині, спина у **аці.

Уявили такого сферичного коня? Якщо ні попросіть ШІ намалювати оце.
10 Вінда на порядок продуманіше та надійніше, краще у іграх, не кажучи за працю.
Тим кому подобається 11 - мої їм співчуття, це збочення в окремий вид треба виводити, в мене тоді ледь кукуха не втікла погуляти у іншу галактику, таке не можна давати людям.
Особисто я не буду працювати у середовищі 11 не в якому разі, буде 12 будемо дивитись. Хоча мені лячно що там буде у 12, може тоді вже напевно перейду на Лінь чи Яблука та забуду як жахіття того мутанта від МС, хоча снитись воно мені ще довго буде. :gigi:
yuriy_dd
Member

divinity: 21.09.2025 20:55що таке "розумні"?
по закінчені війни в Україну прийдуть інвестори. Я би хотів Корейський / Японський сценарій
для цього потрібні розумні люди, які зможуть піднімати науково-технічну галузь
divinity: 21.09.2025 20:55Про олімпіади також - там іде натаскування на вирішення подібних типів задач, так що там більше зубріння ніж розуму, уж повірте тому, хто в цих олімпіадах не раз і не десять мав участь
я особисто - не просто приймав участь, а також був призером всеукраїнського рівня - колись давно у свій шкільний вік.
Зараз задачі - значно складніші ніж були колись, і важливо дуже швидко придумати ідею.
Але коли я вчився - доступу до знань - не було, хоч червоно-чорне дерево було придумане в 1972 - я не мав можливості про нього дізнатись.
Я міг школяром піти в наукову бібліотеку, постояти чергу, взяти книжку на 1 год, потім здати / знову взяти.
Зараз у вас є доступ до всього, просто бери і користуйся.
Але чим більше дають, тим менше ціниш.
divinity: 21.09.2025 20:55І взагалі шкільна програма зроблена так, щоб із людей робити роботів. Наприклад, чому дітей не вчать економіці і як користуватися грошима, хоча це одна із найважливіших навичок?
нормально вона побудована, ми коли вчились - в нас були складніші задачі. Просто діти стали ліниві, їх розбещують ігри. І батьки які переживають аби дитинка не перетрудилась.
Зараз є стільки можливостей .. В нас не було нічого.
Я теж хотів колись гратись, в мене був прграмований калькулятор МК-52. Я придумав гру карате, джойстиком був перемикач Р-ГРД-Г, написав, погрався.
От якби і зараз діти таку мотивацію мали.
divinity: 21.09.2025 20:55Ігри теж саме що і книги, що і кіно, що і будь-яке дозвілля. умовно, фотографія
Ігри - це дуже сильне видовищна складова.
Фотографія - явно попрацювати треба. Я теж люблю фото. Вбивче питання для мамкіних фотографів - що таке ескпозиція? Мені ще ніхто не дав відповіді.
FirstTDM: 21.09.2025 20:59Да поймите вы наконец-то: нет абсолютной истины и нет никакого однозначно полезного универсального набора книг для некого идеала
будь яка художня книжка - розвиває уяву. Вам не дають готове рішення.
FirstTDM: 21.09.2025 20:59"Счастья для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!" (С) надеюсь, что читали.
читав, і не раз. Хоч конкретно ця фраза не подобається. Більше подобалась філософія яка місцями подавалась в книзі.
Аціо: 22.09.2025 02:3910 Вінда на порядок продуманіше та надійніше
а яка ваша думка про Віндовс 7?
OldGoodGames
Member

Telcontar: 22.09.2025 00:31
OldGoodGames: 21.09.2025 21:59 з чого б це коли ігор цікавих давно вже немає - проплачені аналітекі?!
Забули дописати - особисто для вас немає. А для когось є.
Дякую за увагу, мене інші не цікавлять від слова зовсім :)
Lekrs
Member

Аціо: 22.09.2025 02:39
Lekrs: 21.09.2025 15:49 Нумс, десяткою можна і далі користуватись,, якийсь сумнівний повід апгрейдетись...
Гарна вам порада - тиждень тому повністю розібрав 11про, від ядра з ПЗ до служб та налаштувань взаємодії компонентів, умовно кажучи це Віста була не така вже і погана якщо порівнювати з 11, це просто швах вішати бібліотеки ядра з базовими інструкціями на "хвіст". То така потвора що класики експресіонізму зі своїм абстрактним баченням, порівняно з логікою 11 просто приклад упорядкованого мистецтва,
це просто п'ятка на руці, рука на оку, око на коліні, коліно в роті, рот на спині, спина у **аці.

Уявили такого сферичного коня? Якщо ні попросіть ШІ намалювати оце.
10 Вінда на порядок продуманіше та надійніше, краще у іграх, не кажучи за працю.
Тим кому подобається 11 - мої їм співчуття, це збочення в окремий вид треба виводити, в мене тоді ледь кукуха не втікла погуляти у іншу галактику, таке не можна давати людям.
Особисто я не буду працювати у середовищі 11 не в якому разі, буде 12 будемо дивитись. Хоча мені лячно що там буде у 12, може тоді вже напевно перейду на Лінь чи Яблука та забуду як жахіття того мутанта від МС, хоча снитись воно мені ще довго буде. :gigi:
Воно працює, ігри граються, все ок. Не бачу проблем з 11. Очікую на 12, просто щоб щось новеньке було.
Аціо
Member

yuriy_dd: 22.09.2025 05:43

по закінчені війни в Україну прийдуть інвестори. Я би хотів Корейський / Японський сценарій
для цього потрібні розумні люди, які зможуть піднімати науково-технічну галузь

а яка ваша думка про Віндовс 7?
Розумні люди - тому і розумні, вони не прийдуть за Українців руїну підіймати.
Японія - забезпечила культ, захист, фінансування вчених - отримала результат, в Японії у часи відновлення якщо якийсь очільник натиснув на вченого, очільника або вже ніколи не бачили, або цей очільник два рази застрелився, випив кави та потім вийшов у вікно. З Кореєю було приблизно те саме, вони в багатьох питаннях скопіювали Японців 50х. Враховуючи наш шовіністичний олігархат - у нас таке неможливе, але є і гарна новина - що мертве померти не може.

7ка це архаїзм, ця ОСь вже на час виходу застаріла, хоч і була досить простою як і ХР.
Що стосується праці та ігор 7ка була лояльна для багатьох модифікацій та правок, але саме ядро дуже погано приймало багатовекторність, а головне була досить вразлива, особливо ядро.

Lekrs: 22.09.2025 07:00 Воно працює, ігри граються, все ок. Не бачу проблем з 11. Очікую на 12, просто щоб щось новеньке було.
Ви мені одну оповідь нагадали за пост світ фантастичний, де мешканці 3го рівня обговорювали що автомат білкової маси годує поживно та якісно, тому вони не бачать проблем та не переймаються як воно виробляється...
А через пару глав трохи стає відомо, що роблять ту смачну та корисну їстівну пасту з мешканців 4 та 5 рівнів, і не завжди вже мертвих, і навіть буквально син їв мати, брат сестру, а онучки бабусю...
А все починалось с того що спочатку люди казали - "не бачу проблем як той одяг зроблений, і на яких рабських плантаціях цю бавовну діти збирали" чи "не бачу проблем з новою операційною системою, як і що там працює, головне ігри є і що нам треба працює", сподіваюсь що то збіг.
Lekrs
Member

Аціо
А, все ясно, у нас осіннє загостреня.
Ответить