Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд та тестування ігрового 27″ WQHD-монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQDPG з частотою оновлення 500 Гц
-
StTechnik
Member
Свидетели Святого мерехтиння тут? Щас Свидетели выгорания подтянутся 
-
tablestikus
Member
Ну так ти потужно увірвався з мерехтінням оледів. А не сказав що саме у тебе і на твоїй моделі.Archer: ↑ 19.09.2025 22:24Що мені с того що ви не побачили мерехтіння на вашому моніторі, якщо я його бачу на своєму... Мені не потрібно було два дні щоб це побачити, я це побачив у перший день використання у грі.tablestikus: ↑ 19.09.2025 22:10
Ми два дні в темі моніторів намагалися на моєму оледі побачити мерехтіння, але так і не змогли (
-
Striker
Member
Я на своєму OLED від Gigabyte також помічав мерехтіння, бо я дуже чутливий до таких речей, але щось воно мене не напрягало, в іграх взагалі не бачу.
-
white_noise
Member
Enjthesilence: ↑ 19.09.2025 15:39 що саме підказати? якщо на офф сайті нема софту\оновлень прошивки, значить для твоєї моделі їх нема і вони непотрібні) у мене на асус було 2 прошивки.
справа в тому що на офсайті ( https://www.asus.com/ru/displays-deskto ... ame=MG279Q ) нема жодної прошивки на нього, ні старої ні нової. а народ в інтернетах пише що вони в природі існують, от я і питаю може хтось щось знає де і як
-
maxn
Member
госпадиArcher: ↑ 19.09.2025 22:37 Так я бачив що пропонують розвести етиловий спирт с водою в співвідношенні 30 на 70
https://tabletki.ua/%D0%A1%D0%BF%D0%B8% ... -70/28624/
-
Enjthesilence
Member
тут не підкажу, якщо на оф сайті нема, питай на тих форумах, якщо то звісно вже не некро теми. а в тебе якісь конкретні проблеми з монітором, навіщо тобі прошивка?white_noise: ↑ 20.09.2025 12:04Enjthesilence: ↑ 19.09.2025 15:39 що саме підказати? якщо на офф сайті нема софту\оновлень прошивки, значить для твоєї моделі їх нема і вони непотрібні) у мене на асус було 2 прошивки.
справа в тому що на офсайті ( https://www.asus.com/ru/displays-deskto ... ame=MG279Q ) нема жодної прошивки на нього, ні старої ні нової. а народ в інтернетах пише що вони в природі існують, от я і питаю може хтось щось знає де і як
-
Ektalion
Member
І чим він вигідніше за Alienware AW2725DF ?Enjthesilence: ↑ 19.09.2025 15:33 серед QD-OLED 2к-240гц за свій прайс зараз непоганий MSI MAG 273QP X24
На правах реклами. Не містить спиртуArcher: ↑ 19.09.2025 22:08 Всі нахвалюють ці oled-и, і хоч хтось би написав про їх мерехтіння та захисне покриття... Мав необережність протерти вологою мікрофіброй і тепер маю чудові сині смуги на моніторі. Дуже дорога і не практична річ, що ips при всіх своїх недоліках не такий же і поганий вибір, принаймні не потрібно над ним трястись і здувати пилинки.
- спойлер

-
unique-neon
Member
Друзі, все звичайною водичкою з під крану і двома ганчірками (волога і суха) нормально витирається
-
Enjthesilence
Member
ціною? він майже на 5к дешевшийEktalion: ↑ 20.09.2025 14:18 І чим він вигідніше за Alienware AW2725DF ?
-
Ektalion
Member
Enjthesilence: ↑ 20.09.2025 15:03 ціною? він майже на 5к дешевший
- спойлер

-
Enjthesilence
Member
*273QP бачуEktalion: ↑ 20.09.2025 15:15Enjthesilence: ↑ 20.09.2025 15:03 ціною? він майже на 5к дешевший
- спойлер
ти правий, я попередньо вказав не той монітор) MSI MAG 271QP QD-OLED X24 цей мав на увазі, 2к qd oled, 240 hz - цей за 23600 можливо взяти
-
ASTON
Member
Giga наче матова - щось всі не радять брати матове покриття. Я сам на Giga націлився спочатку. Але тепер із-за цих порад про глянець-мат не знаю.Telcontar: ↑ 19.09.2025 15:42 В цьому місяці повинні вийти перші монітори на Tandem OLED від того ж Asus PG27AQWP-W і XG27AQWMG та Gigabyte MO27Q28G. Гігу в євро-регіоні оцінили у 600 євро. Другий Asus буде на сотку-півтори дорожче, але технологія цікавіша за QD OLED імхо і можливо довговічніша.
-
Ektalion
Member
На 100% матове покриття спотворює кольори.ASTON: ↑ 20.09.2025 18:04 Giga наче матова - щось всі не радять брати матове покриття. Я сам на Giga націлився спочатку. Але тепер із-за цих порад про глянець-мат не знаю.
-
Nutbar
Member
ASTON
В мене матовий і це прям найкраще рішення. Зерно дуже мілке і нема ні кристалічного ефекту чи якихось інших неприємних нюансів. Хоча й ті в кого глянець теж не жаліються
В мене матовий і це прям найкраще рішення. Зерно дуже мілке і нема ні кристалічного ефекту чи якихось інших неприємних нюансів. Хоча й ті в кого глянець теж не жаліються
-
Ektalion
Member
Найкраще рішення напівглянець. Повністю матове покриття знижує контрастність і чіткість.Nutbar: ↑ 20.09.2025 19:34 В мене матовий і це прям найкраще рішення. Зерно дуже мілке і нема ні кристалічного ефекту чи якихось інших неприємних нюансів. Хоча й ті в кого глянець теж не жаліються![]()
-
Telcontar
Member
Так, матова. У Asus буде їх кастомний глянець.ASTON: ↑ 20.09.2025 18:04 Giga наче матова - щось всі не радять брати матове покриття. Я сам на Giga націлився спочатку. Але тепер із-за цих порад про глянець-мат не знаю.
Вибір типу залежить від умов освітлення у приміщенні, якщо позаду немає джерела світла, то краще буде глянець.
-
Kassatka
Member
Пишучи слово "дисплеї" я мав на увазі як монітори, так і телевізори. Мені особисто краще смарт-ТВ в ролі монітора як універсальний пристрій 2 в 1, то з телевізорами там дуже сумна історія. Топові VA/IPS з хорошими характеристиками і корисними фічами припиняють виготовляти на користь OLED практично в усьому діапазоні діагоналей. Що ж стосується моніторів, то я просто не слідкую за сектором пристроїв з нікчемною діагоналлю 27"-32", як і за пристроями ширшими за співвідношення сторін 16:9. Для мене топовий 4K+ монітор повинен мати діагональ не менше 43 дюймів, інакше це просто гроші на вітер. От монітори 16:9 43+ дюймів я уважно відстежував, вчора подивився знову ситуацію на Хотлайні й побачив, що за останні 2 роки не з'явилося жодної нової геймерської моделі традиційного LED, а ті що є на ринку то частина з них зникають з продажу.FirstTDM: ↑ 20.09.2025 10:09Топовые мониторы на IPS - новые модели 2024/2025 годов:Kassatka: ↑ 19.09.2025 23:36Топові VA/IPS дисплеї вже майже не виготовляють, цей ціновий сегмент заполонили OLED.
EIZO CG2700X
ASUS ProArt PA32UCXR
Dell U3224KBA
Dell U4025QW
Samsung Odyssey 3D S27FG900XI
HP 740pm
BenQ PD3225U
ASUS ROG Swift PG32UQXR
Dell UltraSharp U3225QE
Наприклад Samsung Odyssey Ark S55BG970 вигнутий 55" VA 165 Гц залишився лише в 2 магазинах за оверпрайс, у той час як ASUS ROG Swift PG48UQ 48" OLED 138 Гц продається у 71 магазині. У 43 дюймах ніби вибір геймерських VA є, але найновішій моделі 2,5 роки, далі асортимент поки що не оновлювався.
Я не згоден. Для себе особисто не побачив ніякої переваги при переході з 60 Гц на 120 Гц, лише енергії більше жере. І я вибору не маю відмовитись від 120+ Гц на користь 8K@60 Гц.FirstTDM: ↑ 20.09.2025 10:09 Новый стандарт - это 100-120Гц и выше... все согласились и все увидели преимущества... другое дело, что выше 240Гц может и не надо гнать, но маркетинг![]()
-
Gold_Star
Member
Для 2д стратегій вистачить і 30 ГцKassatka: ↑ 21.09.2025 01:23Для себе особисто не побачив ніякої переваги при переході з 60 Гц на 120 Гц
-
Kassatka
Member
Вистачить і 30 FPS, і 15 FPS, а от що стосується герців, то при 30 Гц курсор миші як желейний, що дуже неприємно. І я все-таки полюбляю круту реалістичну 3D-графіку у стратегій, хоча з задоволенням буду грати й з примітивною графікою, якщо геймплей цікавий.Gold_Star: ↑ 21.09.2025 01:39Для 2д стратегій вистачить і 30 ГцKassatka: ↑ 21.09.2025 01:23Для себе особисто не побачив ніякої переваги при переході з 60 Гц на 120 Гц
-
Telcontar
Member
Kassatka
Бо топові VA/IPS не можуть тягатися з OLED і втрачають свою популярність. Їх не купують - отже й виробникам немає сенсу їх виробляти.
Бо топові VA/IPS не можуть тягатися з OLED і втрачають свою популярність. Їх не купують - отже й виробникам немає сенсу їх виробляти.