Це перше в історії консолей покоління, коли консолі впродовж всього життєвого циклу лише дорожчають?
Новости
Последние статьи и обзоры
Microsoft знову підвищує ціни на консолі Xbox Series X/S, але поки що тільки в США
-
Tetronga
Member
Пропоную обговорити Microsoft знову підвищує ціни на консолі Xbox Series X/S, але поки що тільки в США
Це перше в історії консолей покоління, коли консолі впродовж всього життєвого циклу лише дорожчають?
Чи прецедент був раніше? Бо щось мені підказує, що такого точно не було. В скільки ж тоді будуть коштувати консолі наступного покоління? 
-
Lekrs
Member
У них трамп стався, не дивно.
-
yurius_r
Member
Мабуть завеликий попит, не сподівалися на таке стрімке збільшення частки ринку 
-
Geinz21
Member
У МС покупка АктіБліз трапилась, яку треба якось відбитиLekrs: ↑ 20.09.2025 13:07 У них трамп стався, не дивно.
-
Enjthesilence
Member
не знаю скільки років їм ще треба відбивати те придбання, але особисто я взяв підписку геймпас як раз після того як ігри актібліз, бетезди з'явились у геймпасі, цікаво скільки ще мільйонів гравців зробили аналогічно, то ж стратегія майків зрозумілаGeinz21: ↑ 20.09.2025 13:38У МС покупка АктіБліз трапилась, яку треба якось відбитиLekrs: ↑ 20.09.2025 13:07 У них трамп стався, не дивно.![]()
-
Geinz21
Member
Та мабудь дофіга, там і судових витрат було немало. Соні судилися плюс федеральна торгова комісія хотіла палки в колеса вставити. А з приводу дохідності, то як аналітики писали, для недорогих інді воно мастхев, а от уже з більш дорогими проектами треба набагато більші показники по підписникам.Enjthesilence: ↑ 20.09.2025 13:45не знаю скільки років їм ще треба відбивати те придбання, але особисто я взяв підписку геймпас як раз після того як ігри актібліз, бетезди з'явились у геймпасі, цікаво скільки ще мільйонів гравців зробили аналогічно, то ж стратегія майків зрозуміла
-
ДядяСаша
Member
Треба включить Xbox у фінансову аналітику. Показних Xboxування становить 8%! 
-
Kullerok
Member
Ну совсех дыр же кричали лучше купить консоль чем ПК или видеокарту. Вот они услышали и решили что миллион мух правыTetronga: ↑ 20.09.2025 12:22 Пропоную обговорити Microsoft знову підвищує ціни на консолі Xbox Series X/S, але поки що тільки в США
Це перше в історії консолей покоління, коли консолі впродовж всього життєвого циклу лише дорожчають?Чи прецедент був раніше? Бо щось мені підказує, що такого точно не було. В скільки ж тоді будуть коштувати консолі наступного покоління?
![]()
-
Lekrs
Member
Kullerok
Під час майнинг буму, дійсно краще було консоль купити, на щастя та погань себе віджила.
Під час майнинг буму, дійсно краще було консоль купити, на щастя та погань себе віджила.
-
Kassatka
Member
Чим консолі дорожчі, тим це краще для нас - пекабояр, а також для любителів стратегій та RTS зокрема.
-
MrThree
Member
І чим же це краще? Зараз одна відеокарта середнього сегменту коштує дорожче ps5 чи xbox series x(Kassatka: ↑ 20.09.2025 21:32 Чим консолі дорожчі, тим це краще для нас - пекабояр, а також для любителів стратегій та RTS зокрема.
-
Kullerok
Member
Так то оно так. Но цены на видяшки почти на том же уровне и остались, увы. Так что получаем по итогу, на карты цена немного упала на консоли выросла.Lekrs: ↑ 20.09.2025 20:29 Kullerok
Під час майнинг буму, дійсно краще було консоль купити, на щастя та погань себе віджила.![]()
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Ну купил карту и играешь себе во что хочешь ну если ты не гордый и пользуешься торрентомMrThree: ↑ 20.09.2025 23:25І чим же це краще? Зараз одна відеокарта середнього сегменту коштує дорожче ps5 чи xbox series x(Kassatka: ↑ 20.09.2025 21:32 Чим консолі дорожчі, тим це краще для нас - пекабояр, а також для любителів стратегій та RTS зокрема.
-
Kassatka
Member
Та якщо грошей зовсім обмаль, то краще i5-2400 + 16 Гб DDR3 + RX 580 на OLX купити, куди більше можливостей, ніж кастрована консоль. А якщо ще й розкошелитися на RX 580 у 8 Гб варіанті, то можна теж спокійно до 4K-телевізора підключатися й насолоджуватися 4K-геймінгом, на низько-середніх налаштуваннях. А так є залишки RTX 3060 12 Гб, б/в RX 6800 (XT) та чудова нова RTX 5060 Ti 16 Гб, у якої GDDR7 компенсував вузьку 128 біт шину. На моїй RX 6800 у 4K всі ігри, які не пробував (звісно лише нормальних жанрів, а не WASD-екшени/шутери) просто літають (30-70 FPS), продуктивності повністю вистачає (якщо без рейтресингу), нова RTX 5060 Ti 16 Гб має приблизно таку саму продуктивність у тестах.MrThree: ↑ 20.09.2025 23:25І чим же це краще? Зараз одна відеокарта середнього сегменту коштує дорожче ps5 чи xbox series x(Kassatka: ↑ 20.09.2025 21:32 Чим консолі дорожчі, тим це краще для нас - пекабояр, а також для любителів стратегій та RTS зокрема.
Кожен поважаючий себе комп'ютерник вже за замовчуванням має володіти хоча б середнього класу комп'ютером, бо це його головний інструмент в житті для найрізноманітніших сценаріїв використання. А що йому дасть корисного володіти ще й консоллю на додачу до компа? Ексклюзиви бувають лише лайно-жанрів, стратегії навпаки найчастіше на консолях взагалі не випускаються. До телевізора з легкістю можна підключатися, геймпад теж купити й підключити. Якщо кортить ігрової підписки, то замість PS Store є XBOX Pass (плюс ще легкий доступ до піратства, та купа легальної шари через регулярні роздачі Епіків). Я от знаю, що ps5 чи xbox series x( мені абсолютно непотрібні, якщо б хтось мені подарував чи я десь виграв, то відразу продав би нафіг.
Зате якщо консолі не будуть дуже дешевими, то їх трохи менше купуватимуть, а трохи більше купуватимуть ігрові ПК/ігрові відеокарти. Відповідно при розробці й при продажі ігор більше уваги звертатимуть на ПК-аудиторію. Більше уваги приділятимуть тим жанрам ігор, що добре розраховані на клавомишу й погано на геймпад, зокрема мій улюблений жанр RTS, який зовсім захирів. При більшому попиті на відеокарти, а не консолі, доганяючі кампанії AMD та Intel більше уваги б приділяли підрозділу розробки відеокарт, а не так забили на них, як зараз.
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
На жаль, згоден.Kullerok: ↑ 20.09.2025 23:55И я побаиваюсь что чем дороже будет консоль тем дороже будут и карты. Я более чем уверен что так и будет.
-
Tetronga
Member
Щось ти дуже загнув. Сандіки вже давно нічого не тягнуть. Їх час вийшов, коли вийшов Кіберпанк, де Xeon 1230 (i7 3770) не міг видати більше 40 кадрів ніякKassatka: ↑ 21.09.2025 00:16Та якщо грошей зовсім обмаль, то краще i5-2400 + 16 Гб DDR3 + RX 580 на OLX купити, куди більше можливостей, ніж кастрована консоль. А якщо ще й розкошелитися на RX 580 у 8 Гб варіанті, то можна теж спокійно до 4K-телевізора підключатися й насолоджуватися 4K-геймінгом, на низько-середніх налаштуваннях. А так є залишки RTX 3060 12 Гб, б/в RX 6800 (XT) та чудова нова RTX 5060 Ti 16 Гб, у якої GDDR7 компенсував вузьку 128 біт шину. На моїй RX 6800 у 4K всі ігри, які не пробував (звісно лише нормальних жанрів, а не WASD-екшени/шутери) просто літають (30-70 FPS), продуктивності повністю вистачає (якщо без рейтресингу), нова RTX 5060 Ti 16 Гб має приблизно таку саму продуктивність у тестах.MrThree: ↑ 20.09.2025 23:25
І чим же це краще? Зараз одна відеокарта середнього сегменту коштує дорожче ps5 чи xbox series x(
Кожен поважаючий себе комп'ютерник вже за замовчуванням має володіти хоча б середнього класу комп'ютером, бо це його головний інструмент в житті для найрізноманітніших сценаріїв використання. А що йому дасть корисного володіти ще й консоллю на додачу до компа? Ексклюзиви бувають лише лайно-жанрів, стратегії навпаки найчастіше на консолях взагалі не випускаються. До телевізора з легкістю можна підключатися, геймпад теж купити й підключити. Якщо кортить ігрової підписки, то замість PS Store є XBOX Pass (плюс ще легкий доступ до піратства, та купа легальної шари через регулярні роздачі Епіків). Я от знаю, що ps5 чи xbox series x( мені абсолютно непотрібні, якщо б хтось мені подарував чи я десь виграв, то відразу продав би нафіг.
Зате якщо консолі не будуть дуже дешевими, то їх трохи менше купуватимуть, а трохи більше купуватимуть ігрові ПК/ігрові відеокарти. Відповідно при розробці й при продажі ігор більше уваги звертатимуть на ПК-аудиторію. Більше уваги приділятимуть тим жанрам ігор, що добре розраховані на клавомишу й погано на геймпад, зокрема мій улюблений жанр RTS, який зовсім захирів. При більшому попиті на відеокарти, а не консолі, доганяючі кампанії AMD та Intel більше уваги б приділяли підрозділу розробки відеокарт, а не так забили на них, як зараз.
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:На жаль, згоден.Kullerok: ↑ 20.09.2025 23:55И я побаиваюсь что чем дороже будет консоль тем дороже будут и карты. Я более чем уверен что так и будет.Просто ситуація стартового входження в ПК-геймінг та консольний геймінг несприятлива для ПК через нижчу вартість консолі, було б набагато краще, щоб такого демпінгу не було без паралельного підвищення цін на сам ПК. Але виробники консолей спеціально заманюють у свою інфраструктуру, щоб потім вже здерти три шкури.
-
N0il
Member
Це підготовка до релізу GTA VI
-
SKYJAKER
Member
Якщо так, то більшість консольщиків вуде грати в неї як і пкшники на ютубі, а якщо врахувати невідому ціну, і мені щось підказує вона не буде меньша за нещодавний "Найоптимізований" лутершутер АААА класу борда 4. Я взагалі не пам'ятаю таких цін на ігри.N0il: ↑ 21.09.2025 09:53 Це підготовка до релізу GTA VI
-
Huanantop
Member
Это просто отвал, коробка с устаревшим железом даже на момент выхода в 2020 умудряется ещё и дорожать, и это с учетом того что без скейлеров в 2к в современных игрушках она и 60 кадров не выжимает. Ну типа кому оно нужно за такой прайс?кто хотел уже купил, а кто не хотел будет уже ждать более проеачанную версию/возьмет пс5про
-
tablestikus
Member
а когось змушують купляти?Huanantop: ↑ 21.09.2025 12:26 Это просто отвал, коробка с устаревшим железом даже на момент выхода в 2020 умудряется ещё и дорожать, и это с учетом того что без скейлеров в 2к в современных игрушках она и 60 кадров не выжимает. Ну типа кому оно нужно за такой прайс?кто хотел уже купил, а кто не хотел будет уже ждать более проеачанную версию/возьмет пс5про
-
DuckRider
Member
Ну так-то инфляция доллара при рыжем нормально там подскочила
-
waryag
Member
Стратегія незрозуміла: вони рахують прибутки геймпасу окремо від власних студій. У результаті в них геймпас росте і показує прибуток, а студії терплять збитки, скорочують персонал і закриваються.Enjthesilence: ↑ 20.09.2025 13:45не знаю скільки років їм ще треба відбивати те придбання, але особисто я взяв підписку геймпас як раз після того як ігри актібліз, бетезди з'явились у геймпасі, цікаво скільки ще мільйонів гравців зробили аналогічно, то ж стратегія майків зрозуміла
Що буде з ГП, коли студій стане недостньо для підтримання його роботи?