Новости
Последние статьи и обзоры
Технологія AMD FSR Redstone може отримати підтримку графічних чипів інших вендорів
-
erkins007
Member
Предлагаю обсудить Технологія AMD FSR Redstone може отримати підтримку графічних чипів інших вендорів
Это все замечательно, но зачем это другим вендорам? 10 серия на популярности которой АМД раньше пиарило фср через месяц не поддерживается, а RTX карты имеют длсс
Это все замечательно, но зачем это другим вендорам? 10 серия на популярности которой АМД раньше пиарило фср через месяц не поддерживается, а RTX карты имеют длсс
-
Enjthesilence
Member
Інше цікавить, якщо для нормальної роботи фср4 картам потрібні ці блоки, а новому редстоуну ні, це або якась магія, або редстоун буде гіршої якості за фср4, інакше який сенс взагалі в існуванні фср4 тоді?erkins007: ↑ 18.09.2025 12:50 Предлагаю обсудить Технологія AMD FSR Redstone може отримати підтримку графічних чипів інших вендорів
На словах прям топ, побачимо що вийде
-
hohlid19
Member
То, что они имеют ДЛСС не отменяет того, что надо и их поддерживать. Ещё неизвестно что лучше будет: Редстоун или 5 версия мылосс (которое ещё неизвестно будет ли поддерживать старые поколения)erkins007: ↑ 18.09.2025 12:50 Предлагаю обсудить Технологія AMD FSR Redstone може отримати підтримку графічних чипів інших вендорів
-
erkins007
Member
Хорошая шутка) Есть куча сравнений длсс4 и фср4 и там все однозначно.hohlid19: ↑ 18.09.2025 12:55То, что они имеют ДЛСС не отменяет того, что надо и их поддерживать. Ещё неизвестно что лучше будет: Редстоун или 5 версия мылосс
-
Геральт
Active Member
за умови, що вони підтримують стандартні графічні API, на кшталт DirectX або Vulkan
Давно пора те все стандартизувати. FreeSync де-факто став стандартом адаптивної синхронізації. Сподіваюь, те саме буде і з апскейлерами.
Давно пора те все стандартизувати. FreeSync де-факто став стандартом адаптивної синхронізації. Сподіваюь, те саме буде і з апскейлерами.
-
Kanjo
Member
лол fsr 4 не дали 7000серии амд хотя через костыли это можно сделать, а значит и амд могли, но за то фср 5 будет доступен для nvidia)
Вообще не знаю какое преимущество сейчас покупать карты красных?
Вообще не знаю какое преимущество сейчас покупать карты красных?
-
Anytime
Member
Якраз міні огляд попав на очі. В Cyberpunk 7900XTX з ним мав дещо менший ФПС (~7-8%) ніж з підтримуваним FSR 3.1.5, але з набагато меншою кількістю артефактів зображення. Налаштування були 1440 High.Enjthesilence: ↑ 18.09.2025 12:52Інше цікавить, якщо для нормальної роботи фср4 картам потрібні ці блоки, а новому редстоуну ні, це або якась магія, або редстоун буде гіршої якості за фср4, інакше який сенс взагалі в існуванні фср4 тоді?erkins007: ↑ 18.09.2025 12:50 Предлагаю обсудить Технологія AMD FSR Redstone може отримати підтримку графічних чипів інших вендорів
На словах прям топ, побачимо що вийде
-
erkins007
Member
Давно, но АМД 7 лет отрицало тензоры.Геральт: ↑ 18.09.2025 13:06Давно пора те все стандартизувати
Да и щас судя по этой статье будет снова все на шейдерах, а значит будет куда хуже и по качеству и по производительности.
Возможно будет два варианта с работой на тензорах и на шейдерах, тогда ещё норм. Но чисто шейдерный вариант это будет откат назад.
-
Geinz21
Member
Ну, а Intel свой XeSS каким макаром дали запускать на других карточках, который точно также базируется на нейронках? При том, что качество весьма неплохое. К слову, через манипуляции с файлами можно заставить работать и DLSS на красном лагере. Так что, имхо, тут больше искусственных маркетинговых преград чем оно на самом деле есть.erkins007: ↑ 18.09.2025 13:17Давно, но АМД 7 лет отрицало тензоры.Геральт: ↑ 18.09.2025 13:06Давно пора те все стандартизувати
Да и щас судя по этой статье будет снова все на шейдерах, а значит будет куда хуже и по качеству и по производительности.
Возможно будет два варианта с работой на тензорах и на шейдерах, тогда ещё норм. Но чисто шейдерный вариант это будет откат назад.
-
erkins007
Member
НельзяGeinz21: ↑ 18.09.2025 13:23К слову, через манипуляции с файлами можно заставить работать и DLSS на красном лагере
-
Geinz21
Member
https://github.com/artur-graniszewski/DLSS-Enablererkins007: ↑ 18.09.2025 13:31НельзяGeinz21: ↑ 18.09.2025 13:23К слову, через манипуляции с файлами можно заставить работать и DLSS на красном лагере
Ну да, ну да.
-
Enjthesilence
Member
і як тобі длсс4 трансформер через оптіскейлер на рнда2, наприклад? нормально працює? цікавить продуктивність, затримка рендера, сама доцільність цих маніпуляцій) звичайно, що можливо через емулятор все що завгодно запустити, чисто для галочки, та це все ще емуляція зі своїми проблемами і емуляція длсс з нативним длсс, навіть мають різну якість роботи, як і кількість артефактів.
-
Geinz21
Member
Обычный длсс для улучшения картинки в РДР2 пробовал (сейчас RX7900GRE), нормальный полёт был, убогое ТАА, от которого там глаза вытекают, хорошо сгладило. А в генераторы кадров пусть куртка сам играетEnjthesilence: ↑ 18.09.2025 13:53і як тобі длсс4 трансформер через оптіскейлер на рнда2, наприклад? нормально працює? цікавить продуктивність, затримка рендера, сама доцільність цих маніпуляцій) звичайно, що можливо через емулятор все що завгодно запустити, чисто для галочки, та це все ще емуляція зі своїми проблемами і емуляція длсс з нативним длсс, навіть мають різну якість роботи, як і кількість артефактів.
-
hohlid19
Member
И что же там однозначно? И почему мы делаем фср4=редстоун?erkins007: ↑ 18.09.2025 13:04Хорошая шутка) Есть куча сравнений длсс4 и фср4 и там все однозначно.hohlid19: ↑ 18.09.2025 12:55То, что они имеют ДЛСС не отменяет того, что надо и их поддерживать. Ещё неизвестно что лучше будет: Редстоун или 5 версия мылосс
-
erkins007
Member
Вы сами читали то что бросаете? Там XESS используется, от длсс там только подмена чтобы игра думала что это длсс.
-
tornadox
Member
це трохи не то, почитав би уважніше.
Це емулятор підтримки DLSS, щоб умовно ігри в яких вбудований DLSS дозволили включити цю опцію, на низькому рівні це дозволяє грі передавати в зовнішню бібліотеку вектори руху які потрібні для роботи DLSS/FSR/Xess. А далі за допомогою Optiscaler туди підставляється бібліотека FSR(2-3)/Xess який працює на любій ВК і таким чином дозволяє включити апскейлінг FSR/Xess в любій грі яка раніше підтримувала лише DLSS.
Запустити DLSS на картах які фізично цього не можуть наскільки я знаю ще ніхто таке не зміг зробити.
-
Geinz21
Member
Тогда пардон, думал, что это полная подмена DLSS. В моем случае использовал вот этот мод https://www.nexusmods.com/reddeadredemp ... escriptiontornadox: ↑ 18.09.2025 14:24це трохи не то, почитав би уважніше.
Це емулятор підтримки DLSS, щоб умовно ігри в яких вбудований DLSS дозволили включити цю опцію, на низькому рівні це дозволяє грі передавати в зовнішню бібліотеку вектори руху які потрібні для роботи DLSS/FSR/Xess. А далі за допомогою Optiscaler туди підставляється бібліотека FSR(2-3)/Xess який працює на любій ВК і таким чином дозволяє включити апскейлінг FSR/Xess в любій грі яка раніше підтримувала лише DLSS.
Запустити DLSS на картах які фізично цього не можуть наскільки я знаю ще ніхто таке не зміг зробити.
-
kalakawa
Member
tornadox: ↑ 18.09.2025 14:24 це трохи не то, почитав би уважніше.
там и не так и не та - а что-то посередине. как точно оно работает не знаю, нафиг надо, но оно не просто "позволяет включить фср".Geinz21: ↑ 18.09.2025 14:30 Тогда пардон, думал, что это полная подмена DLSS. В моем случае использовал вот этот мод https://www.nexusmods.com/reddeadredemp ... escription
оно че-то берет из данных предназначенных для длсс\хесс, натягивает его на фср и получается на выходе картинка намного лучше чем фср3, но каплю хуже чем длсс\хесс с некоторыми багами(например не работают отражения за полупрозрачными обьектами(в лужах за дымкой как пример))
то есть пользоваться этим стоит тем у кого нету длсс\фср4 даже если в игре уже есть встроенный фср
по крайней мере такие выводы я делал когда смотрел как оно работает
UPD. мы возможно говорим о разнымх MODах, я говорю о том что зовется dlss-to-fsr3 и его аналогах. относится ли обсуждаемый вами к таковым не знаю
Последний раз редактировалось kalakawa 18.09.2025 14:49, всего редактировалось 1 раз.
-
tornadox
Member
Так і є, це підміна DLSS на щось інше, але використання самої технології DLSS на непідтримуваних GPU поки неможливе.Geinz21: ↑ 18.09.2025 14:30 Тогда пардон, думал, что это полная подмена DLSS. В моем случае использовал вот этот мод https://www.nexusmods.com/reddeadredemp ... escription
На лінуксі драйвер RADV на даний момент можлива емуляція DXR яка більше знайома місцевим як RTX. Тобто на RDNA1 чи навіть GCN спокійно можна побавитися в ігри які вимагають DXR, наприклад Indiana Jones чи новий Doom. Якби в нас був відкритий драйвер Нвідія, то можливо вдалося би запустити всі фічі ДЛСС на старіших поколіннях чи анвіть на ВК інших виробників, але як тоді Хуанг буде щороку продавати вам нові ВК?
Стосовно моду, рекомендую https://github.com/optiscaler/OptiScaler - так треба трішки почитати, але він активно розвивається і оновлюється, на діскорді є експериментальна вітка де зараз добавили XESS-G який працює на всіх ВК і ніби як кращий за FSR-G
-
xtbtch
Member
цена и производительность, посмотри тесты 9070Kanjo: ↑ 18.09.2025 13:10 Вообще не знаю какое преимущество сейчас покупать карты красных?