iPhone 17 vs 16: порівняння двох поколінь Apple

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Bender911: 16.09.2025 16:20
dead_rat: 15.09.2025 08:16 9 років користуюся Макбук + Айпад + Айфон. Магії екосистеми не побачив, але всі про неї розповідають.
Можна і в зал ходити і результату не отримати.

Не знаю про магію, але зручність на високому рівні.

Можливо ви музику в навушниках не слухаєте з різних пристроїв, або не навчаєтесь да допомогою ноута іPad з пенсілом, що дозволяє робити нотатки і малювати в застосунках на Макбук і це все транслювати в зустрічі чи уроці.

Про зал і годинник я десь раніше розповідав, що є можливість не відкриваючи телефон відмічати виконання вправ, бачити таймер з щоденнику занять.

З того ж годинника шукати місце де залишив телефон чи AirTag, який відслідковується не тільки вашим телефоном а й іншими. Що дозволяє завжди мати гарну геолокацію загублених речей, чи авто\велосипеду на великій стоянці. Ще купу всього іншого, було б бажання.
Дякую за розгорнуту відповідь. Як не дивно, нічим з цього не користувався.

Навушники в мене провідні, це автоматично вирішує питання :D
Пенсіл якось не зайшов, маявся-маявся, повернувся на паперовий щоденник.

Фіча шукати девайси хороша, з телефона іноді юзаю
ruslan23
Member

Enjthesilence: 14.09.2025 15:48
ruslan23: 14.09.2025 12:18 надіюсь нарешті з часів 13 про макс - буде буст основної камери, бо різницю з 13 і 16 на основну треба шукати з мікроскопом... тільки зум додавався.
і як на мене то якось трохи тупо виходить повернення з нержавійки до звичайної алюміньки, не те пальто.
якби ще фоткати щось крім лічильників води і світла :D
так якраз для лічильнів і треба камера покраще))

Отправлено спустя 4 минуты 53 секунды:
Astar: 15.09.2025 07:47
ruslan23: 14.09.2025 12:18 надіюсь нарешті з часів 13 про макс - буде буст основної камери, бо різницю з 13 і 16 на основну треба шукати з мікроскопом... тільки зум додавався.
і як на мене то якось трохи тупо виходить повернення з нержавійки до звичайної алюміньки, не те пальто.
пересів з 13промакс на 16 про макс, буст в камері замітив :)
купили дружині 16 про макс - різниця тільки в нічних фото (просто трохи світліше, якість таж сама +\-) і в зум фото а це рівно 0.001% від фото які я зазвичай роблю і які мене цікавлять. При нормальному освітленні я цілеспрямовано в одному місці робив однакові фото на основну камеру і різниця якщо і є то на ПК в кропі і на рівні погрішності. Саме тому я поки і не оновлювався (хоча маю таку можливість).
Astar
Junior

ruslan23: 17.09.2025 19:58
Enjthesilence: 14.09.2025 15:48

якби ще фоткати щось крім лічильників води і світла :D
так якраз для лічильнів і треба камера покраще))

Отправлено спустя 4 минуты 53 секунды:
Astar: 15.09.2025 07:47

пересів з 13промакс на 16 про макс, буст в камері замітив :)
купили дружині 16 про макс - різниця тільки в нічних фото (просто трохи світліше, якість таж сама +\-) і в зум фото а це рівно 0.001% від фото які я зазвичай роблю і які мене цікавлять. При нормальному освітленні я цілеспрямовано в одному місці робив однакові фото на основну камеру і різниця якщо і є то на ПК в кропі і на рівні погрішності. Саме тому я поки і не оновлювався (хоча маю таку можливість).
В мене був 13 про макс, в дружини 14 про макс, там різниця хоч і була але мізер.
А ось якщо порівнювати 16 про макс і 13 про макс, то вже дуже сильно. Навіть те що показники лічильника знімає в 2-3 рази швидше чим 13 про макс, а щей з першого разу не пливе від тряске і те що тебе тягне на повідку собака.
VovaII
Member

О! А підкажіть чи можна(або як саме) знімати щось маленьке? Типу наче мікроскоп?
Klon
CG graphikos fan

VovaII
в цілому можливо, але не як мікроскоп , а більше як "лупа" , оптика там для такого фіговата в деталізації. (16 про 5х)
Пару разів побалувався (брав у дружини) і потім плюнув - і дивлюся через камеру свого дешманского кітайця (редмі 14 4г, руками 5х).

Основна проблема цього що в ріалтаймі воно шумить\видає "превью" - а як сфоткаєш то вже норм, але мені як раз і потрібно іноді якісній "реалтайм". Краще купити китайський микроскоп\на олх реальний.
ruslan23: 17.09.2025 19:58купили дружині 16 про макс - різниця тільки в нічних фото (просто трохи світліше, якість таж сама +\-)
аналогічно, у дружини даже був 11 , з зміною на 16 про тільки "лоулайт" став краще :up:
VovaII
Member

Klon: 18.09.2025 10:57в цілому можливо, але не як мікроскоп , а більше як "лупа" , оптика там для такого фіговата в деталізації. (16 про 5х)
Не питання як воно називається, а питання чи воно є? Зрозуміло що не мікроскоп, але наприклад сфотографувати макову зернину, чи жука "Сонечко" зблизька, чи плату з дрібними написами в глибині системника?
ruslan23
Member

Klon: 18.09.2025 10:57
ruslan23: 17.09.2025 19:58купили дружині 16 про макс - різниця тільки в нічних фото (просто трохи світліше, якість таж сама +\-)
аналогічно, у дружини даже був 11 , з зміною на 16 про тільки "лоулайт" став краще :up:
ну.. тут вже не погоджусь, між 11 про і 13 про вже дуже велика різниця яка відчувається катастрофічно починаючи з дисплею, після якого брати в руки щось нище 13 вже не можливо, по камерам теж різниця набагато більша, саме такого "скачка" я і очікував від переходу з 13 на 17 як після 11 на 13.

Отправлено спустя 7 минут 5 секунд:
Astar: 18.09.2025 07:49 А ось якщо порівнювати 16 про макс і 13 про макс, то вже дуже сильно.
не знаю, де там 2-3)), якщо велике відео відправляти то звісно що обробка швидша буде при експорті бо проц швидший, алеж мова не проце була. У когожного свій "глазомер", я походив пару днів і мене для моїх цілей нічого не зацепило, вирішив тоді чекати 17.
big_bang
Member

я дружину проапдейтив з 11 на 15 plus так от тут різниця відчутна)
VovaII
Member

big_bang: 26.09.2025 11:34я дружину проапдейтив з 11 на 15 plus так от тут різниця відчутна)
Ого. Я максимум 5 розмір бачив.

А про лідар в 17 що чути?
big_bang
Member

VovaII: 26.09.2025 11:57 Ого. Я максимум 5 розмір бачив.

А про лідар в 17 що чути?
збочинці :dontknow:

не знаю, в мене 12pm
tablestikus
Member

big_bang: 26.09.2025 11:34 я дружину проапдейтив з 11 на 15 plus так от тут різниця відчутна)
Я в цьому році поміняв 12 на 16 і теж відчув різницю.
Klon
CG graphikos fan

tablestikus: 27.09.2025 10:19Я в цьому році поміняв 12 на 16 і теж відчув різницю.
big_bang: 26.09.2025 11:34я дружину проапдейтив з 11 на 15 plus так от тут різниця відчутна)
ruslan23: 26.09.2025 11:10між 11 про і 13 про вже дуже велика різниця
ну я про фото при гарному освітленні = походив в квартирі\вулиці пофоткав - не побачив "вау" крутості і різниці (без супер збільшення).
можливо тому , що в мене є сонька беззеркалка, хоч і кроп , і в рекламах нових айфонів показують промо фото якості якісного фотоаппарата.

про залізо, 5х, Лог не пишу, бо це і так ясно - топовий апарат сучасності.

п.с. - про лідар забув , треба зробити 3д модельку з цією штукою :up:
tablestikus
Member

Klon
Ну в мене з'явилось макро, і загальна якість стала краще, мені загалом ок. Оновлюючи телефон раз в 4-5 років ти в любому випадку відчуваєш прогресс в усьому.

Так то в мене є зеркалка Nikon і звісно жоден телефон не сфоткає як він) Але якщо дивитися фото на телефоні з телефона то залом все ок, головне на великому моніторі не відкривати) Бо тоді все стає ясно.
ruslan23
Member

big_bang: 26.09.2025 11:34 я дружину проапдейтив з 11 на 15 plus так от тут різниця відчутна)
це зовсім інша ситуація щоб ставити її в один ряд з тим, про що я писав і пишу.

Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:
tablestikus: 27.09.2025 10:19
Я в цьому році поміняв 12 на 16 і теж відчув різницю.
навіть перейшовши з 12 на 13 буде супер-вау еффект, а що казати одразу на 16)))

Отправлено спустя 6 минут 34 секунды:
Оновлюючи телефон раз в 4-5 років ти в любому випадку відчуваєш прогресс в усьому.
так це і так очевидно. Я писав про інше, про основну камеру.. яка дуже повільно прогресує, прогресують тільки додаткові, навіть самсунг вже знімає краще, позорище)))
Ответить