GPD оголосила ціни на ігрову систему Win 5: від $1400 за версію на базі AMD Ryzen AI Max 385

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ostin: 16.09.2025 14:16
Ortyomko: 16.09.2025 14:02портатив, тобто має сенс у дорозі, в метро, в потязі, в універі (напевно), у відрядженні
То для цього винайшли втричі дешевші ігрові портативні консолі, в тому числі зі стімом.
Так само можна сказати "нащо купувати 5080, якщо є набагато дешевша 5060".
Ті ж, втричі дешевші, очевидно слабші за різен 385
Ostin
Member

Ortyomko
Там ключове портатив, про що я і написав. А в оглядовому девайсі щось дивне з цього приводу...
tornadox
Member

як завжди бомжі самі досвідченіші маркетологи з форума кажуть що таке нікому не потрібне, але чомусь воно виходить, а значить в компанії яка це випустила вважають що є ніша чи ринок який готовий таке купляти.

Як на мене ідея зі знімним акумулятором має право на життя, адже в середнього акумулятор живе 3 роки в ідеальних умовах, а в портативках може почати деградувати вже і через рік через агресивне використання.
Наскільки я знаю заміна акумулятора в існуючих популярних портативках діло затратне, а якщо вчасно не замінити можна "влетіти" на дорогий ремонт. Ціна звісно тут не може бути низькою. Залізо дороге, а знімна батарея це додаткова складність і матеріали.
Изображение
1234waltz
Member

tornadox: 16.09.2025 14:52 як завжди бомжі самі досвідченіші маркетологи з форума кажуть що таке нікому не потрібне, але чомусь воно виходить, а значить в компанії яка це випустила вважають що є ніша чи ринок який готовий таке купляти.

Як на мене ідея зі знімним акумулятором має право на життя, адже в середнього акумулятор живе 3 роки в ідеальних умовах, а в портативках може почати деградувати вже і через рік через агресивне використання.
Наскільки я знаю заміна акумулятора в існуючих популярних портативках діло затратне, а якщо вчасно не замінити можна "влетіти" на дорогий ремонт. Ціна звісно тут не може бути низькою. Залізо дороге, а знімна батарея це додаткова складність і матеріали.
І під ці псевдо-адекватні роздуми в фіналі підкріплюються фото "хендледа", який товстіше за мій ноут з дискретною відеокартою в складеному вигляді :lol:
Lekrs
Member

В ідеалі портативка повинна коштувати баксів 500-600. За 1400 можна норм системник зібрати.
_Andrik_
Member

dmytro: 16.09.2025 14:29
Ortyomko: 16.09.2025 14:02 оці всі поради з GeForce NOW, це ж все прив'язується до гарного інтернету, який здебільшого тільки удома. А удома купу варіантів стаціонарних рішень, які завжди будуть кращі.
Це ж все-таки портатив, тобто має сенс у дорозі, в метро, в потязі, в універі (напевно), у відрядженні, тобто там, де інтернет може бути нестабільний.
Так, гарний інтернет запорука стабільної гри в хмарні ігри. Але той же GeForce NOW плюс-мінус гідно працює через старлінк (перевірено).
А якщо ми говоримо про відрядження, то і в тій же Польщі, мобільний 5G творить дива навіть на Київстарі чи Лайфі і швидкості інтернету там більш ніж пристойні.

Тому тут треба виважено вибирати враховуючи, де і як ви будете той пристрій використовувати.
Не життездатне воно на мобільному інеті хоч 5г ,хоч 85г , хіба під вежею будеш сидіти . За 9 років життя за кордоном, перепробував ці всі хмарні приблуди ( GeForce now , psnow) і щиро можу сказати що це все повна лажа :puke:
Для того взяв Steam deck і не ї :censoured: у мізки щоб гратися на відстані.
Ortyomko
Member

Lekrs: 16.09.2025 16:59 В ідеалі портативка повинна коштувати баксів 500-600. За 1400 можна норм системник зібрати.
норм системник візьмеш з собою в дорогу і пограєш з нього у літаку/потязі?
tornadox
Member

1234waltz: 16.09.2025 16:55 І під ці псевдо-адекватні роздуми в фіналі підкріплюються фото "хендледа", який товстіше за мій ноут з дискретною відеокартою в складеному вигляді :lol:
Дай вгадаю - досвіду з х86 портативками в тебе взагалі не було? Бо порівняння з ігровими недобуками показує повну відсутність розуміння теми.
Твій ноут з дискреткою потребує зарядку мінімум на 150 ват (а реальні ігрові - це 240-350 ват цегли), яку ти ніде не потаскаєш. Від батареї твоя дискретка перетворюється на інтегровану з FPS як у слайд-шоу. Більшість портативок заряджаються від будь-якого 65-ватного повербанка, навіть ця з AI Max 395+ (який може їсти до 111W, але це налаштовується).
Твій "тонкий" ноут без зарядки - це декоративна іграшка, а портативка реально мобільна. Плюс в тебе немає вбудованих стіків, гіроскопа, тачпадів як геймпадів. Спробуй пограти в Dark Souls на дивані зі своїм ноутом - швидко зрозумієш різницю між "тонким" і функціональним.
А знімний акумулятор - це взагалі тема окрема. Коли в твого ноута здохне батарея через 2 роки, будеш платити, бо зараз вони часто вклеєні, та і недешеві. Тут просто відчепив старий, причепив новий.
Але навіщо я це пояснюю людині, яка судить про портативний геймінг по товщині корпуса?
Lekrs
Member

Ortyomko: 16.09.2025 17:05
Lekrs: 16.09.2025 16:59 В ідеалі портативка повинна коштувати баксів 500-600. За 1400 можна норм системник зібрати.
В дорогу досить смартфона, щоб час вбити.
tornadox
Member

Lekrs: 16.09.2025 16:59В ідеалі портативка повинна коштувати баксів 500-600. За 1400 можна норм системник зібрати.
Можна пішки ходити. До чого це порівняння. Потужні МініПК завжди були в ціні, тому що це ніша. Портативний х86 геймінг це також ніша. Зате у вас вся ПК бібліотека з дешевими іграми, безкоштовними роздачами і торентами.
Ortyomko
Member

Lekrs: 16.09.2025 17:21
Ortyomko: 16.09.2025 17:05

В дорогу досить смартфона, щоб час вбити.
Комусь досить смартфона, а комусь не досить. Їхав я в інтерсіті 7 годин. Подивився серіал, подивився пару відосів. Ну і всьо. У телефоні для мене цікавих ігор тупо немає. Чомусь здається, що я не один такий.
tornadox
Member

Lekrs: 16.09.2025 17:21В дорогу досить смартфона, щоб час вбити.
з таким успіхом можна в кишеньковий більярд побавитися й книжку почитати чи музику послухати. Мені, наприклад, мобільні ігри зовсім не цікаві. Навіть якщо є цікаві ПК порти - керування незручне і шрифти малі.
Hotspur
Member

вони це не купляють :D
1234waltz
Member

tornadox: 16.09.2025 17:16 А знімний акумулятор - це взагалі тема окрема. Коли в твого ноута здохне батарея через 2 роки, будеш платити, бо зараз вони часто вклеєні, та і недешеві. Тут просто відчепив старий, причепив новий.
Але навіщо я це пояснюю людині, яка судить про портативний геймінг по товщині корпуса?
Замінити батарею, навіть якщо це макбук - не проблема.
Для мене портативний геймінг, це підключити на тонкий та легкий 10 дюймовий гелексі геймпад та грати від батареї в емулі консолей години 4 або в dead cells якись :) Товщина гелексі таба практично однакова (різниця в 2 мм здається) з телефоном. Зручно, легко, автономно.
kalakawa
Member

Пойду скажу спасибо своему Дэку за 13.5к грн за то что он есть
tornadox
Member

1234waltz: 16.09.2025 19:01Замінити батарею, навіть якщо це макбук - не проблема.
Не проблема якщо ти вже це робив раніше і має необхідні навички і інструменти. Якщо батарея на болтах це супер, але в сучасних ноутах все на клею переважно. Я сам міняв батареї в ноутах разів 5 і переважно проблема була в якості новій батареї.
1234waltz: 16.09.2025 19:01Для мене портативний геймінг, це підключити на тонкий та легкий 10 дюймовий гелексі геймпад та грати від батареї в емулі консолей години 4 або в dead cells якись :) Товщина гелексі таба практично однакова (різниця в 2 мм здається) з телефоном. Зручно, легко, автономно.
Вище емуляції ps2 потрібен сучасний Снепдрегон.
Хороший планшет на снепдрегоні буде коштувати як стімдек.
То вже краще взяти стімдек який потягне емуляцію свіча, ps3, Xbox360 та навіть Ps4. Хіба ні?

В мене є телескопічний геймпад, але він для Geforce Now, але для емуляції старих платформ я вирішив таки відкласти бюджет і таки купив окремий пристрій і дуже задоволений. Все таки коли ти надав кнопку і через пару секунд вже в грі завантажений зі сейва, це трішки не те саме що грати з геймпадом. Форм фактор GBA та GBC це дуже зручно. Плюс не треба переживати що телефон сяде.
1234waltz
Member

tornadox: 16.09.2025 20:57 Вище емуляції ps2 потрібен сучасний Снепдрегон.
Хороший планшет на снепдрегоні буде коштувати як стімдек.
То вже краще взяти стімдек який потягне емуляцію свіча, ps3, Xbox360 та навіть Ps4. Хіба ні?
Тут вже більше вкусовщини. Стімдек з повноцінним лінуксом і кращою бібліотекою. Як суто ігровий пристрій - досі ідеально сбалансований по ціні та можливостям. Планшет - більше універсальна штука з можливістю подивитись фільми чи ютьюб або помалювати, але програючий в плані ігрових можливостей.
tornadox
Member

1234waltz
В мене 11", на ~100г легший за стімдек. В ліжку не подивишся - завеликий, сидячи теж не ок, навантаження на руки або шию. З телескопічним джойстіком геть не зручно. Лептоп, дек, тв чи монітор в рази комфортніше. В ліжку - смартфон, телескопічний там сам в раз.
Alligator
Member

Хтось ржав з яблука, що зарядки не кладуть, тут пішли далі, хочешь зовнішній аккум - плати 84 доларів.
cspp
Member

Надеюсь там игры покупать не придется ) шутка и не шутка.....они должны пару тайтлов на шару дать, чтобы это покупали
Ответить