Ціни на жорсткі диски та SSD можуть зрости на 30%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Etra: 16.09.2025 15:13 MqM
Мені 4тб вдалося забити за 3 роки:) і все жаль видаляти, бо наче і треба
Как я Вас понимаю! Такая же "фигня".

Только я купил 8 ТБ WD Red Plus в августе 2022 - результат на сейчас: 700 гб свободного места осталось и активно идёт на заполнение. Сейчас бы найти деньги на 30 ТБ и успокоится, да хотя бы на 20 ТБ, но с финансами не фонтан :shuffle:

P.S. На всякий случай уточню, что на нём храню. Фильмы, фильмы и ещё раз фильмы. BD-Remux'ы (FHD), 4K, Fake 4K (но субъективно качественные), и типа фотки-картинки.
Як цінувач кіно я вас розумію, на жаль такої розкоші на зберігання фільмів не вдається собі забезпечити:) Зберіг хіба якісь цінні документалки :) Навіть не знаю скільки треба місця аби берегти в 4k всі хіти за багато років (
Tiufin
Member

MqM: 16.09.2025 17:50
Etra: 16.09.2025 15:13 MqM

Как я Вас понимаю! Такая же "фигня".

Только я купил 8 ТБ WD Red Plus в августе 2022 - результат на сейчас: 700 гб свободного места осталось и активно идёт на заполнение. Сейчас бы найти деньги на 30 ТБ и успокоится, да хотя бы на 20 ТБ, но с финансами не фонтан :shuffle:

P.S. На всякий случай уточню, что на нём храню. Фильмы, фильмы и ещё раз фильмы. BD-Remux'ы (FHD), 4K, Fake 4K (но субъективно качественные), и типа фотки-картинки.
Як цінувач кіно я вас розумію, на жаль такої рокоші га берігання фільмів не вдається дозволити собі:) Зберіг хіба якісь цінні документалки :) Навіть не знаю скільки треба місця аби берегти в 4k всі хіти за багато років (
А ви ті фільми потім передивляєтесь? Бо у мене щось не виходить. Кілька разів закачував собі купу фільмів, та кожного разу навіть не всі їх по разу подивився, не кажучи вже про те, щоб передивлятись. От цікаво стало - як з цим у інших людей :)
MqM
Member

Tiufin: 16.09.2025 17:55
MqM: 16.09.2025 17:50
Як цінувач кіно я вас розумію, на жаль такої рокоші га берігання фільмів не вдається дозволити собі:) Зберіг хіба якісь цінні документалки :) Навіть не знаю скільки треба місця аби берегти в 4k всі хіти за багато років (
А ви ті фільми потім передивляєтесь? Бо у мене щось не виходить. Кілька разів закачував собі купу фільмів, та кожного разу навіть не всі їх по разу подивився, не кажучи вже про те, щоб передивлятись. От цікаво стало - як з цим у інших людей :)
Я завантажую і одразу дивлюся:) Звісно після недавнього перегляду бажання перегоянути не зявляється окрвм випадків, як з Тенет! Прийшлося навіть три раши глянути аби всі нюанси вловити. А так через багато років можна щось переглянути, що призабулося.
А загалом люблю фантастику і наукову фантастику - завжди перший жанр в списку серед інших
Reinmar
Member

Ostin: 16.09.2025 14:14 нахіба взагалі домашній пк? ;) Максимум, якийсь б\в ноут для виходу в мережу, але загалом і планшетом обійтись можна :rotate:
Ну це якщо домашня техніка не для роботи. Бо я особисто стараюсь розмежовувати: ось це робочий ноут, а на цьому я фільм закачую)
Ну якщо вам ок - то хоч зі смартфону виходьте в інет і дивіться фільми також на 6 дюймах. А багатьом це приємніше робити на великих екранах. Про ігри взагалі окрема тема. Маю ноут саме для роботи,але наскільки приємніше дивитися той самий ютубчик на 27" чим на 15,6"
ender
Member

MqM: 16.09.2025 12:34А може вони збільшать виробництво на 30%?
так ведь они в прошлом году заявляли о сокращении инвестиций в расширение производства, у них тогда был избыток и цены слишком снизились.
Сейчас последствия - рост цен, именно то чего они добивались.
Теперь будут снова пытаться нарастить производство чтобы снять вершки быстрее конкурентов. И так по кругу, цикл 3-5 лет.
Tiufin
Member

ender: 16.09.2025 18:20
MqM: 16.09.2025 12:34А може вони збільшать виробництво на 30%?
так ведь они в прошлом году заявляли о сокращении инвестиций в расширение производства, у них тогда был избыток и цены слишком снизились.
Сейчас последствия - рост цен, именно то чего они добивались.
Теперь будут снова пытаться нарастить производство чтобы снять вершки быстрее конкурентов. И так по кругу, цикл 3-5 лет.
На попередній сторінці хтось кидав 3 посилання на новини за 24-25 роки і там в одному з посилань писалось, що якицсь із виробників вклав 7 млрд. доларів у будівництво нової фабрики, яка запрацює у 26 році. То ж, певне розширення виробництва йде.
Afit
Member

Afit: 16.09.2025 15:25 Кто в теме, подскажите - Накопичувач HDD SATA 4.0TB WD Red Plus нормальный вариант, в плане надёжности и низкого шума? Производительность если что на последнем месте. Приглядываюсь на такой, или на 6 терабайтную версию, но отзывы на разетке смущают
Ну так кому то есть что посоветовать или аргументировать? Всё таки тут есть полюбому люди, которые шарят в HDD
Keyser Soze
Member

Из новости пока непонятно, подорожают только тайваньско-корейские накопители или китайские тоже? :gigi:
DrEvil.jpg
VirusikZloy
Member

Диски не самая большая проблема в Украине :weep: тут в хату может прилететь шахед ночью или тцк забрать в окоп.
OldGoodGames
Member

Як причину вказано високий попит на всі пристрої цієї категорії.
Жадібні бидло-бариги усюди однакові, а ціни і так не булили дешевими
Alligator
Member

waryag: 16.09.2025 15:12
EvgenyDET: 16.09.2025 13:392008 год HDD Samsung 1TB — $100
2025 год SSD Samsung 1TB — $100
невесело
Учитывая переход хдд-ссд и инфляцию - не так уж плохо.
Є ще нюанс, HDD 1TB у 2007 купив, у 2017 перестав системою інфікувати, мб якщо замінити з донора плату то й ще дані дістати вийде і далі працювати буде, а ось SSD/nVME якось швидко дохнуть, настільки швидко що навіть по гарантії в магазині без тестів міняють на запакований. :rotate:
cspp
Member

Жорсткі ціни на жорсткі диски. 4тб от Вестерн диджитал нормально, просто как известно есть определенная лотерея. Условия эксплуатации и т.д. у меня стоит 4 блина по 4 тб hgst в открытом корпусе, шум приемлемый, один только бушный подскрипывает
ender
Member

Tiufin: 16.09.2025 18:28якицсь із виробників вклав 7 млрд. доларів у будівництво нової фабрики, яка запрацює у 26 році. То ж, певне розширення виробництва йде.
это было рядом с новостями о сокращении инвестиций на расширение производства.
Я не говорю что вообще никаких инвестиций нет, но повышенный спрос создаётся искусственно - это было запланировано.
compuhter
Junior

Ребята, всё просто. Весь этот цирк нужен, чтобы загнать нас в облака и подписки. Цены растут, бедный юзверь чешет репу и решает что в облако пойти дешевле. Вот и весь фокус. И с видяхами хотят затолкать на облачный гейминг.
MqM
Member

VirusikZloy: 16.09.2025 20:40 Диски не самая большая проблема в Украине :weep: тут в хату может прилететь шахед ночью или тцк забрать в окоп.
Якщо продовжувати цю дискусію можна піддати сенс існування всього цього ресурсу) Проте давайте без цих роздумів :D

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
compuhter: 17.09.2025 00:01 Ребята, всё просто. Весь этот цирк нужен, чтобы загнать нас в облака и подписки. Цены растут, бедный юзверь чешет репу и решает что в облако пойти дешевле. Вот и весь фокус. И с видяхами хотят затолкать на облачный гейминг.
В конспірологів на все є відповідь :D
daesz
Member

MqM: 17.09.2025 03:09В конспірологів на все є відповідь
А якщо припустити що жупан співпрацює із еплом для того щоб перевести всіх на підписки - нвідія буде поставляти ВК для хмарних сервісів, а епл інтеграшки для виведення зображення самих хмарних сервісів на своїх рукогрілках :eek:
спойлер
Изображение
Z440_User
Member

WDC WD5000AAKS-7 500ГБ: пробіг 10+років (параметр Power On Hours Count в s.m.a.r.t), зелений s.m.a.r.t.
WDC WD5000AAKS-0 500ГБ: пробіг 12+ років, зелений s.m.a.r.t.
WDC WD5000AAKS-0 500ГБ: пробіг 13 років, зелений s.m.a.r.t.
WDC WD20EURS-73T 2ТБ: пробіг 4 роки в сервері відеоспостереження до появи помилок, потім валявся в ящику, після чистки контактів плати електроніки, обнулення та smart long selftest = повністю зелений s.m.a.r.t. і вже 3 роки роботи в домашній файлопомийці без жодної помилки.
WDC WD30EFAX-68J 3ТБ: пробіг 5 років, зелений s.m.a.r.t.
ST2000DL003-9VT1 2ТБ: пробіг 4 роки, окислення контактів плати електроніки, встиг набратися reallocated sectors до червоного рівня поки я зреагував на помилки, після чистки плати працює, але s.m.a.r.t. статус bad при всіх зелених параметрах та червоному reallocated sectors :weep:

Теж дивлюся на 4ТБ WD Red. Якось NVME / SSD на файлопомийку брати стрьомно, з HDD хоча б щось витягти можна якщо що...
avebael
Member

По перше є така штука як бекапи для цінних файлів.

По друге - не у всіх цінні файли це txt з паролями і ххх з бувшою на флешці. Якщо комп'ютер мультимедіа комбайн, а ще й не дай Бог, є домашній кінотеатр, то перекачувать оті всі ремукси улюблених фільмів те ще задоволення. Те ж стосується ігор і музики.

По третє, мало хто задумується який хиткий зараз світ, а от нам з кацапами в одну мить перекрили конект по днс, і всьо, половину торентів лише через калічний впн. На hdclubs у мене доступу нема. А якщо завтра буде якась замєс з Китаєм? Якщо інтернет обмежать і регламентують по всьому світу? Закриють вашу hdrezka і що тоді? Так, піратство буде завжди, але незавжди воно зручне, згадайте Петровку 90х і кожен диск це кіт в мішку по якості. А з покаліченим інтернетом, ми туди повернемось, бо нічого іншого зумери не придумали.

По четверте любителям стіму, спотіфаю і нетфліксу я скажу, що на вінт я гроші знайду, а на "легальний" контент їх треба значно більше. Якась дивна економія виходить.

По п'яте ми банально не знаємо в якій економічній ситуації світ опиниться в найближче десятиріччя, але наврядчи в кращій. Податок на трафік, безробіття, воскресіння ua-ix? Та блін вибирай що завгодно не промахнешся.
Tiufin
Member

avebael: 17.09.2025 10:53 По перше є така штука як бекапи для цінних файлів.

По друге - не у всіх цінні файли це txt з паролями і ххх з бувшою на флешці. Якщо комп'ютер мультимедіа комбайн, а ще й не дай Бог, є домашній кінотеатр, то перекачувать оті всі ремукси улюблених фільмів те ще задоволення. Те ж стосується ігор і музики.

По третє, мало хто задумується який хиткий зараз світ, а от нам з кацапами в одну мить перекрили конект по днс, і всьо, половину торентів лише через калічний впн. На hdclubs у мене доступу нема. А якщо завтра буде якась замєс з Китаєм? Якщо інтернет обмежать і регламентують по всьому світу? Закриють вашу hdrezka і що тоді? Так, піратство буде завжди, але незавжди воно зручне, згадайте Петровку 90х і кожен диск це кіт в мішку по якості. А з покаліченим інтернетом, ми туди повернемось, бо нічого іншого зумери не придумали.

По четверте любителям стіму, спотіфаю і нетфліксу я скажу, що на вінт я гроші знайду, а на "легальний" контент їх треба значно більше. Якась дивна економія виходить.

По п'яте ми банально не знаємо в якій економічній ситуації світ опиниться в найближче десятиріччя, але наврядчи в кращій. Податок на трафік, безробіття, воскресіння ua-ix? Та блін вибирай що завгодно не промахнешся.
Оце в вас фобії :D
Та яке мислення стратегічне - на десятиліття вперед :D То ви контентом на 10 років хочете запастись? Чи вже запаслись? :D
Ostin
Member

Іноді мені теж хочеться взяти, скачати все-все з отих ваших інтернетів і забекапити. Теребайт десь так під 500 :D
Але якщо включити голову і мислити раціонально, то не тільки подумайте про ситуацію, коли інтернету немає (або він обмежений), а трішки спробуйте змоделювати життя в такому світі. Моє моделювання мені підказує, що в такому варіанті найменше, що мене буде турбувати - це відсутність якогось фільму чи гри в архівах старого хдд-шника. Імовірність, що я такий "так, світ зламався, я сідаю і дивлюсь собі фільми нон-стоп десь півроку-рік" - вона взагалі десь на рівні 0 з округленням. І ми ж все це вже частково пройшли, коли в 22 році орки посунули. Я перед тим теж трішки старався запастись як реальними речами, так і цифровими. На випадок "а як війна?". А по факту виявилось, що як війна - ти або в окоп, або з штанів лізеш, щоб бронювання отримати. Ні про який варіант типу "посиджу, почекаю, фільми подивлюсь" мова не йде. Я от кілька фільмів з тих запасів таки глянув а потім просто грохнув, щоб терабайти не займати всякою фігнею. Бо не до контенту в буремні часи.
Такі справи :rotate:
P.S. Невеличкий архів з улюбленим будь-чим (хай кіно, чи гра, чи сімейний архів) - це нормально, нічого проти не маю. Але ж улюблене на те воно і улюблене, що його мало. А робити з власного компа аналог резки чи стіма - справа дуже сумнівна з багатьох причин.
Последний раз редактировалось Ostin 17.09.2025 12:05, всего редактировалось 1 раз.
Ответить