Як цінувач кіно я вас розумію, на жаль такої розкоші на зберігання фільмів не вдається собі забезпечити:) Зберіг хіба якісь цінні документалкиEtra: ↑ 16.09.2025 15:13 MqMКак я Вас понимаю! Такая же "фигня".Мені 4тб вдалося забити за 3 роки:) і все жаль видаляти, бо наче і треба
Только я купил 8 ТБ WD Red Plus в августе 2022 - результат на сейчас: 700 гб свободного места осталось и активно идёт на заполнение. Сейчас бы найти деньги на 30 ТБ и успокоится, да хотя бы на 20 ТБ, но с финансами не фонтан![]()
P.S. На всякий случай уточню, что на нём храню. Фильмы, фильмы и ещё раз фильмы. BD-Remux'ы (FHD), 4K, Fake 4K (но субъективно качественные), и типа фотки-картинки.
Новости
Последние статьи и обзоры
Ціни на жорсткі диски та SSD можуть зрости на 30%
-
MqM
Member
-
Tiufin
Member
А ви ті фільми потім передивляєтесь? Бо у мене щось не виходить. Кілька разів закачував собі купу фільмів, та кожного разу навіть не всі їх по разу подивився, не кажучи вже про те, щоб передивлятись. От цікаво стало - як з цим у інших людейMqM: ↑ 16.09.2025 17:50Як цінувач кіно я вас розумію, на жаль такої рокоші га берігання фільмів не вдається дозволити собі:) Зберіг хіба якісь цінні документалкиEtra: ↑ 16.09.2025 15:13 MqM
Как я Вас понимаю! Такая же "фигня".
Только я купил 8 ТБ WD Red Plus в августе 2022 - результат на сейчас: 700 гб свободного места осталось и активно идёт на заполнение. Сейчас бы найти деньги на 30 ТБ и успокоится, да хотя бы на 20 ТБ, но с финансами не фонтан![]()
P.S. На всякий случай уточню, что на нём храню. Фильмы, фильмы и ещё раз фильмы. BD-Remux'ы (FHD), 4K, Fake 4K (но субъективно качественные), и типа фотки-картинки.Навіть не знаю скільки треба місця аби берегти в 4k всі хіти за багато років (
-
MqM
Member
Я завантажую і одразу дивлюся:) Звісно після недавнього перегляду бажання перегоянути не зявляється окрвм випадків, як з Тенет! Прийшлося навіть три раши глянути аби всі нюанси вловити. А так через багато років можна щось переглянути, що призабулося.Tiufin: ↑ 16.09.2025 17:55А ви ті фільми потім передивляєтесь? Бо у мене щось не виходить. Кілька разів закачував собі купу фільмів, та кожного разу навіть не всі їх по разу подивився, не кажучи вже про те, щоб передивлятись. От цікаво стало - як з цим у інших людейMqM: ↑ 16.09.2025 17:50
Як цінувач кіно я вас розумію, на жаль такої рокоші га берігання фільмів не вдається дозволити собі:) Зберіг хіба якісь цінні документалкиНавіть не знаю скільки треба місця аби берегти в 4k всі хіти за багато років (
![]()
А загалом люблю фантастику і наукову фантастику - завжди перший жанр в списку серед інших
-
Reinmar
Member
Ну якщо вам ок - то хоч зі смартфону виходьте в інет і дивіться фільми також на 6 дюймах. А багатьом це приємніше робити на великих екранах. Про ігри взагалі окрема тема. Маю ноут саме для роботи,але наскільки приємніше дивитися той самий ютубчик на 27" чим на 15,6"Ostin: ↑ 16.09.2025 14:14 нахіба взагалі домашній пк?Максимум, якийсь б\в ноут для виходу в мережу, але загалом і планшетом обійтись можна
Ну це якщо домашня техніка не для роботи. Бо я особисто стараюсь розмежовувати: ось це робочий ноут, а на цьому я фільм закачую)
-
ender
Member
так ведь они в прошлом году заявляли о сокращении инвестиций в расширение производства, у них тогда был избыток и цены слишком снизились.MqM: ↑ 16.09.2025 12:34А може вони збільшать виробництво на 30%?
Сейчас последствия - рост цен, именно то чего они добивались.
Теперь будут снова пытаться нарастить производство чтобы снять вершки быстрее конкурентов. И так по кругу, цикл 3-5 лет.
-
Tiufin
Member
На попередній сторінці хтось кидав 3 посилання на новини за 24-25 роки і там в одному з посилань писалось, що якицсь із виробників вклав 7 млрд. доларів у будівництво нової фабрики, яка запрацює у 26 році. То ж, певне розширення виробництва йде.ender: ↑ 16.09.2025 18:20так ведь они в прошлом году заявляли о сокращении инвестиций в расширение производства, у них тогда был избыток и цены слишком снизились.MqM: ↑ 16.09.2025 12:34А може вони збільшать виробництво на 30%?
Сейчас последствия - рост цен, именно то чего они добивались.
Теперь будут снова пытаться нарастить производство чтобы снять вершки быстрее конкурентов. И так по кругу, цикл 3-5 лет.
-
Afit
Member
Ну так кому то есть что посоветовать или аргументировать? Всё таки тут есть полюбому люди, которые шарят в HDDAfit: ↑ 16.09.2025 15:25 Кто в теме, подскажите - Накопичувач HDD SATA 4.0TB WD Red Plus нормальный вариант, в плане надёжности и низкого шума? Производительность если что на последнем месте. Приглядываюсь на такой, или на 6 терабайтную версию, но отзывы на разетке смущают
-
Keyser Soze
Member
Из новости пока непонятно, подорожают только тайваньско-корейские накопители или китайские тоже?
-
VirusikZloy
Member
Диски не самая большая проблема в Украине
тут в хату может прилететь шахед ночью или тцк забрать в окоп.
-
OldGoodGames
Member
Жадібні бидло-бариги усюди однакові, а ціни і так не булили дешевимиЯк причину вказано високий попит на всі пристрої цієї категорії.
-
Alligator
Member
Є ще нюанс, HDD 1TB у 2007 купив, у 2017 перестав системою інфікувати, мб якщо замінити з донора плату то й ще дані дістати вийде і далі працювати буде, а ось SSD/nVME якось швидко дохнуть, настільки швидко що навіть по гарантії в магазині без тестів міняють на запакований.waryag: ↑ 16.09.2025 15:12Учитывая переход хдд-ссд и инфляцию - не так уж плохо.EvgenyDET: ↑ 16.09.2025 13:392008 год HDD Samsung 1TB — $100
2025 год SSD Samsung 1TB — $100
невесело
-
cspp
Member
Жорсткі ціни на жорсткі диски. 4тб от Вестерн диджитал нормально, просто как известно есть определенная лотерея. Условия эксплуатации и т.д. у меня стоит 4 блина по 4 тб hgst в открытом корпусе, шум приемлемый, один только бушный подскрипывает
-
ender
Member
это было рядом с новостями о сокращении инвестиций на расширение производства.Tiufin: ↑ 16.09.2025 18:28якицсь із виробників вклав 7 млрд. доларів у будівництво нової фабрики, яка запрацює у 26 році. То ж, певне розширення виробництва йде.
Я не говорю что вообще никаких инвестиций нет, но повышенный спрос создаётся искусственно - это было запланировано.
-
compuhter
Junior
Ребята, всё просто. Весь этот цирк нужен, чтобы загнать нас в облака и подписки. Цены растут, бедный юзверь чешет репу и решает что в облако пойти дешевле. Вот и весь фокус. И с видяхами хотят затолкать на облачный гейминг.
-
MqM
Member
Якщо продовжувати цю дискусію можна піддати сенс існування всього цього ресурсу) Проте давайте без цих роздумівVirusikZloy: ↑ 16.09.2025 20:40 Диски не самая большая проблема в Украинетут в хату может прилететь шахед ночью или тцк забрать в окоп.
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
В конспірологів на все є відповідьcompuhter: ↑ 17.09.2025 00:01 Ребята, всё просто. Весь этот цирк нужен, чтобы загнать нас в облака и подписки. Цены растут, бедный юзверь чешет репу и решает что в облако пойти дешевле. Вот и весь фокус. И с видяхами хотят затолкать на облачный гейминг.
-
daesz
Member
А якщо припустити що жупан співпрацює із еплом для того щоб перевести всіх на підписки - нвідія буде поставляти ВК для хмарних сервісів, а епл інтеграшки для виведення зображення самих хмарних сервісів на своїх рукогрілкахMqM: ↑ 17.09.2025 03:09В конспірологів на все є відповідь
- спойлер

-
Z440_User
Member
WDC WD5000AAKS-7 500ГБ: пробіг 10+років (параметр Power On Hours Count в s.m.a.r.t), зелений s.m.a.r.t.
WDC WD5000AAKS-0 500ГБ: пробіг 12+ років, зелений s.m.a.r.t.
WDC WD5000AAKS-0 500ГБ: пробіг 13 років, зелений s.m.a.r.t.
WDC WD20EURS-73T 2ТБ: пробіг 4 роки в сервері відеоспостереження до появи помилок, потім валявся в ящику, після чистки контактів плати електроніки, обнулення та smart long selftest = повністю зелений s.m.a.r.t. і вже 3 роки роботи в домашній файлопомийці без жодної помилки.
WDC WD30EFAX-68J 3ТБ: пробіг 5 років, зелений s.m.a.r.t.
ST2000DL003-9VT1 2ТБ: пробіг 4 роки, окислення контактів плати електроніки, встиг набратися reallocated sectors до червоного рівня поки я зреагував на помилки, після чистки плати працює, але s.m.a.r.t. статус bad при всіх зелених параметрах та червоному reallocated sectors
Теж дивлюся на 4ТБ WD Red. Якось NVME / SSD на файлопомийку брати стрьомно, з HDD хоча б щось витягти можна якщо що...
WDC WD5000AAKS-0 500ГБ: пробіг 12+ років, зелений s.m.a.r.t.
WDC WD5000AAKS-0 500ГБ: пробіг 13 років, зелений s.m.a.r.t.
WDC WD20EURS-73T 2ТБ: пробіг 4 роки в сервері відеоспостереження до появи помилок, потім валявся в ящику, після чистки контактів плати електроніки, обнулення та smart long selftest = повністю зелений s.m.a.r.t. і вже 3 роки роботи в домашній файлопомийці без жодної помилки.
WDC WD30EFAX-68J 3ТБ: пробіг 5 років, зелений s.m.a.r.t.
ST2000DL003-9VT1 2ТБ: пробіг 4 роки, окислення контактів плати електроніки, встиг набратися reallocated sectors до червоного рівня поки я зреагував на помилки, після чистки плати працює, але s.m.a.r.t. статус bad при всіх зелених параметрах та червоному reallocated sectors
Теж дивлюся на 4ТБ WD Red. Якось NVME / SSD на файлопомийку брати стрьомно, з HDD хоча б щось витягти можна якщо що...
-
avebael
Member
По перше є така штука як бекапи для цінних файлів.
По друге - не у всіх цінні файли це txt з паролями і ххх з бувшою на флешці. Якщо комп'ютер мультимедіа комбайн, а ще й не дай Бог, є домашній кінотеатр, то перекачувать оті всі ремукси улюблених фільмів те ще задоволення. Те ж стосується ігор і музики.
По третє, мало хто задумується який хиткий зараз світ, а от нам з кацапами в одну мить перекрили конект по днс, і всьо, половину торентів лише через калічний впн. На hdclubs у мене доступу нема. А якщо завтра буде якась замєс з Китаєм? Якщо інтернет обмежать і регламентують по всьому світу? Закриють вашу hdrezka і що тоді? Так, піратство буде завжди, але незавжди воно зручне, згадайте Петровку 90х і кожен диск це кіт в мішку по якості. А з покаліченим інтернетом, ми туди повернемось, бо нічого іншого зумери не придумали.
По четверте любителям стіму, спотіфаю і нетфліксу я скажу, що на вінт я гроші знайду, а на "легальний" контент їх треба значно більше. Якась дивна економія виходить.
По п'яте ми банально не знаємо в якій економічній ситуації світ опиниться в найближче десятиріччя, але наврядчи в кращій. Податок на трафік, безробіття, воскресіння ua-ix? Та блін вибирай що завгодно не промахнешся.
По друге - не у всіх цінні файли це txt з паролями і ххх з бувшою на флешці. Якщо комп'ютер мультимедіа комбайн, а ще й не дай Бог, є домашній кінотеатр, то перекачувать оті всі ремукси улюблених фільмів те ще задоволення. Те ж стосується ігор і музики.
По третє, мало хто задумується який хиткий зараз світ, а от нам з кацапами в одну мить перекрили конект по днс, і всьо, половину торентів лише через калічний впн. На hdclubs у мене доступу нема. А якщо завтра буде якась замєс з Китаєм? Якщо інтернет обмежать і регламентують по всьому світу? Закриють вашу hdrezka і що тоді? Так, піратство буде завжди, але незавжди воно зручне, згадайте Петровку 90х і кожен диск це кіт в мішку по якості. А з покаліченим інтернетом, ми туди повернемось, бо нічого іншого зумери не придумали.
По четверте любителям стіму, спотіфаю і нетфліксу я скажу, що на вінт я гроші знайду, а на "легальний" контент їх треба значно більше. Якась дивна економія виходить.
По п'яте ми банально не знаємо в якій економічній ситуації світ опиниться в найближче десятиріччя, але наврядчи в кращій. Податок на трафік, безробіття, воскресіння ua-ix? Та блін вибирай що завгодно не промахнешся.
-
Tiufin
Member
Оце в вас фобіїavebael: ↑ 17.09.2025 10:53 По перше є така штука як бекапи для цінних файлів.
Та яке мислення стратегічне - на десятиліття вперед
-
Ostin
Member
Іноді мені теж хочеться взяти, скачати все-все з отих ваших інтернетів і забекапити. Теребайт десь так під 500
Але якщо включити голову і мислити раціонально, то не тільки подумайте про ситуацію, коли інтернету немає (або він обмежений), а трішки спробуйте змоделювати життя в такому світі. Моє моделювання мені підказує, що в такому варіанті найменше, що мене буде турбувати - це відсутність якогось фільму чи гри в архівах старого хдд-шника. Імовірність, що я такий "так, світ зламався, я сідаю і дивлюсь собі фільми нон-стоп десь півроку-рік" - вона взагалі десь на рівні 0 з округленням. І ми ж все це вже частково пройшли, коли в 22 році орки посунули. Я перед тим теж трішки старався запастись як реальними речами, так і цифровими. На випадок "а як війна?". А по факту виявилось, що як війна - ти або в окоп, або з штанів лізеш, щоб бронювання отримати. Ні про який варіант типу "посиджу, почекаю, фільми подивлюсь" мова не йде. Я от кілька фільмів з тих запасів таки глянув а потім просто грохнув, щоб терабайти не займати всякою фігнею. Бо не до контенту в буремні часи.
Такі справи
P.S. Невеличкий архів з улюбленим будь-чим (хай кіно, чи гра, чи сімейний архів) - це нормально, нічого проти не маю. Але ж улюблене на те воно і улюблене, що його мало. А робити з власного компа аналог резки чи стіма - справа дуже сумнівна з багатьох причин.
Але якщо включити голову і мислити раціонально, то не тільки подумайте про ситуацію, коли інтернету немає (або він обмежений), а трішки спробуйте змоделювати життя в такому світі. Моє моделювання мені підказує, що в такому варіанті найменше, що мене буде турбувати - це відсутність якогось фільму чи гри в архівах старого хдд-шника. Імовірність, що я такий "так, світ зламався, я сідаю і дивлюсь собі фільми нон-стоп десь півроку-рік" - вона взагалі десь на рівні 0 з округленням. І ми ж все це вже частково пройшли, коли в 22 році орки посунули. Я перед тим теж трішки старався запастись як реальними речами, так і цифровими. На випадок "а як війна?". А по факту виявилось, що як війна - ти або в окоп, або з штанів лізеш, щоб бронювання отримати. Ні про який варіант типу "посиджу, почекаю, фільми подивлюсь" мова не йде. Я от кілька фільмів з тих запасів таки глянув а потім просто грохнув, щоб терабайти не займати всякою фігнею. Бо не до контенту в буремні часи.
Такі справи
P.S. Невеличкий архів з улюбленим будь-чим (хай кіно, чи гра, чи сімейний архів) - це нормально, нічого проти не маю. Але ж улюблене на те воно і улюблене, що його мало. А робити з власного компа аналог резки чи стіма - справа дуже сумнівна з багатьох причин.
Последний раз редактировалось Ostin 17.09.2025 12:05, всего редактировалось 1 раз.