Новости
Последние статьи и обзоры
iPhone 17 vs 16: порівняння двох поколінь Apple
-
walkman3000
Member
Avenger80
вроде простая и понятная задача, все то же, только на андроиде. телефон+вкладыши+часы
вроде простая и понятная задача, все то же, только на андроиде. телефон+вкладыши+часы
-
waryag
Member
Так і з іншими лічильниками необхідності фоткати немає (хіба контролер попросить), просто так зручніше, ніж писати на листочок )
-
Ozumat
Junior
Экосистема эпл на ios на 3 головы выше андроедов. Если цель собрать сетап аналога лучше не наити в плане идеальной работы девайсов.walkman3000: ↑ 14.09.2025 22:36что из андроида взять за 40-45т? смотрю на базовый 17 айфон, хочу обвязать его подсами4 с anc и ультравотчами. что кроме самсунга и хуавея может предложить андроид? уже были гармины фениксы и суунты, не мое, так что истории про батарею мне безразличныAvenger80: ↑ 14.09.2025 22:07Но Андроиды то есть всех мастей, а Айфон сама по себе дорогая марка.
Говорю как человек который перешел с 15 про макс +эир под про2+ ультры на с24 ультра+ ультры + бадсы. У эпл все работает лучше. Гармины это отдельный вид искусства для гиков, мне не зашло вообще, берут только автономностью, но я смирился с зарядкой каждый день
-
Astar
Junior
пересів з 13промакс на 16 про макс, буст в камері замітивruslan23: ↑ 14.09.2025 12:18 надіюсь нарешті з часів 13 про макс - буде буст основної камери, бо різницю з 13 і 16 на основну треба шукати з мікроскопом... тільки зум додавався.
і як на мене то якось трохи тупо виходить повернення з нержавійки до звичайної алюміньки, не те пальто.
-
dead_rat
Member
Ozumat
От поясни мені що там такого магічного в тій екосистемі?
9 років користуюся Макбук + Айпад + Айфон. Магії екосистеми не побачив, але всі про неї розповідають.
9 років користуюся Макбук + Айпад + Айфон. Магії екосистеми не побачив, але всі про неї розповідають.
-
FastBullet
Member
Это не для средних умовdead_rat: ↑ 15.09.2025 08:16 Ozumat
Отправлено спустя 54 секунды:
Apple A19 Pro's single-core benchmarks beat the Snapdragon 8 Elite and Ryzen 9 9950X...Как-то так))
-
Gold_Star
Member
Айпад можна використовувати як другий бездротовий екран до макбука, чи це не для високих умів?FastBullet: ↑ 15.09.2025 21:14Это не для средних умов
-
dead_rat
Member
Внізапна - такGold_Star: ↑ 15.09.2025 21:41Айпад можна використовувати як другий бездротовий екран до макбука, чи це не для високих умів?FastBullet: ↑ 15.09.2025 21:14Это не для средних умов
Не уявляю нащо, але можна
Yes, you can use your iPad as a second screen for your MacBook using Apple's built-in Sidecar feature, allowing you to extend or mirror your Mac's display wirelessly or with a USB cable
-
Gold_Star
Member
Це тільки в Apple могли дать тій функції назву коляски в мотоциклі. Напевне і це не для середнього ума...dead_rat: ↑ 15.09.2025 21:44Sidecar
-
tablestikus
Member
Це називається просто зручно і все.dead_rat: ↑ 15.09.2025 08:16 Ozumat
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Колись давно я читав що вони це хотіли просувати як аналог вакомівських графічних планшетів.dead_rat: ↑ 15.09.2025 21:44Внізапна - такGold_Star: ↑ 15.09.2025 21:41
Айпад можна використовувати як другий бездротовий екран до макбука, чи це не для високих умів?![]()
Не уявляю нащо, але можнаYes, you can use your iPad as a second screen for your MacBook using Apple's built-in Sidecar feature, allowing you to extend or mirror your Mac's display wirelessly or with a USB cable
-
MoNiTeam
Junior
Знав одну людину, що купила собі якийсь айпед про для малювання, каже що виходить дешевше ніж ваком+комп, ну і те що ти не прив'язаний до одного місця.tablestikus: ↑ 16.09.2025 09:56 Колись давно я читав що вони це хотіли просувати як аналог вакомівських графічних планшетів.
чесно, я не знаю чи є автономні планшети у ваком, бо 10 років тому коли брав собі погратись, то всі були з прив' язкою для пк
-
talex
Member
https://wacom.in.ua/wacom_product/wacom ... -dtha116c/MoNiTeam: ↑ 16.09.2025 10:02 чесно, я не знаю чи є автономні планшети у ваком, бо 10 років тому коли брав собі погратись, то всі були з прив' язкою для пк
-
Klon
CG graphikos fan
MoNiTeam: ↑ 16.09.2025 10:02Знав одну людину, що купила собі якийсь айпед про для малювання, каже що виходить дешевше ніж ваком+комп, ну і те що ти не прив'язаний до одного місця.
чесно, я не знаю чи є автономні планшети у ваком, бо 10 років тому коли брав собі погратись, то всі були з прив' язкою для пк
Э і іПад з пером і Ваком Цинтік 16 = порівнювати їх некоректно, тк основна проблема це зручність, навіть якщо підключити к іПаду клаву = важко працювати, тк там все заточено під "тач" функції.
Автономність це да - звісно іПад краще , бо це звичайний планшет , а Ваком це монітор , але у Вакомов є ще "гроби" планшети на вінді , но це чисто понтові аппарати за мільени гривень.
Іпад ідеально підходить під бістри скетчі\концепти, ну або щось "неторопліве" з простим рендером = татухі, рендер під лайн і тд. Але якщо йде щось серьезнійше = то вилізає і невдала єргономіка девайса і незручності программ\планшетОС.
І на Вакоме (условном екраннике) работу можно зробити за 1 час, а на иПаде під дня довбатися...
Так що як не піаріли б иПад як девайс для проф малюнку = він їм не є, хоча для дітей\студентів\преподов в онлайн стрім заняттях = це дійсно хороший девайс з крутой оптимізацієй.
п.с. - у новому поколінні Ваком Цінтіках нарешті відказались від "тюльпана" проводів (живлення+ЮЗБ А+ХДМИ) і зробили один ЮЗБ С
-
tablestikus
Member
Довго вони до цього йшли.Klon: ↑ 16.09.2025 10:35 п.с. - у новому поколінні Ваком Цінтіках нарешті відказались від "тюльпана" проводів (живлення+ЮЗБ А+ХДМИ) і зробили один ЮЗБ С[/off]
-
Nikolayovich
Member
Гугл і нічого нового.
-
MqM
Member
Це важко зрозуміти не пересівши на інші:)dead_rat: ↑ 15.09.2025 08:16 Ozumat
Я після лагів на Андроїді більше до того не хочу повертатися, коли камера 3 секунжи відкривається, софт 1-2 секи запускається згортається:) Класні обнови після яких процесор працює менш ефективно
-
Klon
CG graphikos fan
MqM
поставте нові оновлення на стари\слабкі девайси Єпл = там теж все лагає і відкриваеться довго, бо оптимізація оптимізацією, але якщо там 2гіга озу і слабкий проц, то нічого не поможе. (подивиться як працюють старі девайси з новою 26ос)
і порівнювайте з Андройдамі такой ж самой ціновой категорії, бо одне сравнювати Айфон 16 про за 60к і якийсь Хаомі за 10к (в якому демпенгують бо ціна відбивається рекламою в оболочке).
а екосістема - да, в еплі вона дійсно прикольна і швидка
поставте нові оновлення на стари\слабкі девайси Єпл = там теж все лагає і відкриваеться довго, бо оптимізація оптимізацією, але якщо там 2гіга озу і слабкий проц, то нічого не поможе. (подивиться як працюють старі девайси з новою 26ос)
і порівнювайте з Андройдамі такой ж самой ціновой категорії, бо одне сравнювати Айфон 16 про за 60к і якийсь Хаомі за 10к (в якому демпенгують бо ціна відбивається рекламою в оболочке).
а екосістема - да, в еплі вона дійсно прикольна і швидка
-
VovaII
Member
— А це на чому? Бо я про iOS казав. — Там безкоштовної програми для сканування(фотографування) документів А4, не знайшов.waryag: ↑ 13.09.2025 11:37для цього є прога камсканнер і подібні.
Відправлено через 10 хвилин 52 секунди:
А можна Айпад використовувати як екран Айфона? — Просто щоб крупніші іконки і все інше(Вайбер, Інстаграм і т.п.), для літньої людини? І чи повинна співпадати версія ОС?dead_rat: ↑ 15.09.2025 08:169 років користуюся Макбук + Айпад + Айфон.
Дякую.
Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
— Десь читав враження, що магія настає, коли створюєш повний набір девайсів. Тобто додаєш ще "міні-ПК"(як сервер для домашнього іКлауд, домашня пошта, сховище домашнього фото+відео, і ще там щось), телевізійну приставку(чи вже телевізор), і ще там щось... І воно все з'єднується, не задаючи зайвих запитань. І працює.dead_rat: ↑ 15.09.2025 08:169 років користуюся Макбук + Айпад + Айфон. Магії екосистеми не побачив, але всі про неї розповідають.
-
Bender911
Member
Мабуть пагано шукали, що дивно в часи ШІ. Його відповідь:VovaII: ↑ 16.09.2025 15:30— А це на чому? Бо я про iOS казав. — Там безкоштовної програми для сканування(фотографування) документів А4, не знайшов.waryag: ↑ 13.09.2025 11:37для цього є прога камсканнер і подібні.
- спойлер
-
Ось перелік найпопулярніших безкоштовних програм для сканування (фотографування) документів А4 на iOS, які дозволяють якісно оцифровувати документи використовуючи камеру iPhone:
Вбудовані та популярні програми
Нотатки (Notes) — власна програма Apple, вже встановлена на будь-якому iPhone, дозволяє сканувати документи, зберігати їх як PDF, додавати підписи, обробляти сторінки без додаткових скачувань.
Adobe Scan — якісний сканер з автоматичним розпізнаванням тексту (OCR), підтримує обробку PDF, зберігання у хмарі, безкоштовний для основних функцій.
Microsoft Office Lens — швидко сканує документи, перевтілює їх у PDF, Word, PowerPoint, підтримує зберігання у хмарних сервісах.
CamScanner — популярний додаток, дозволяє сканувати та об'єднувати файли, хоча у безкоштовній версії може додавати водяний знак.
Genius Scan — простий сканер без реклами, створює PDF та має базові інструменти редагування.
PDFgear Scan — повністю безкоштовний та без реклами сканер з AI-функціями та можливістю підпису/розпізнавання тексту (OCR).
SwiftScan — оптимізує зображення, автоматично визначає межі, швидкий пошук та розпізнавання тексту; є безкоштовна версія.
Scanner Pro — потужна програма для сканування PDF з інтеграцією хмарних сервісів, багатьма корисними функціями для безкоштовного користування.
iScanner — багатофункціональний додаток для сканування, швидко обробляє документи та зображення, присутня реклама в безкоштовній версії.
Scannable (Evernote) — зручний безкоштовний сканер з простим інтерфейсом, інтеграція з Evernote для зберігання документів і зручної обробки.
Відправлено через 14 хвилин 54 секунди:
Можна і в зал ходити і результату не отримати.dead_rat: ↑ 15.09.2025 08:16 9 років користуюся Макбук + Айпад + Айфон. Магії екосистеми не побачив, але всі про неї розповідають.
Не знаю про магію, але зручність на високому рівні.
Можливо ви музику в навушниках не слухаєте з різних пристроїв, або не навчаєтесь да допомогою ноута іPad з пенсілом, що дозволяє робити нотатки і малювати в застосунках на Макбук і це все транслювати в зустрічі чи уроці.
Про зал і годинник я десь раніше розповідав, що є можливість не відкриваючи телефон відмічати виконання вправ, бачити таймер з щоденнику занять.
З того ж годинника шукати місце де залишив телефон чи AirTag, який відслідковується не тільки вашим телефоном а й іншими. Що дозволяє завжди мати гарну геолокацію загублених речей, чи авто\велосипеду на великій стоянці. Ще купу всього іншого, було б бажання.
-
VovaII
Member
Дякую! Шукав давненько. З тих пір неперешукував, спирався на "спогади"...Bender911: ↑ 16.09.2025 16:20Мабуть пагано шукали, що дивно в часи ШІ. Його відповідь:
спойлер
Microsoft Office Lens користувався колись разів 5 для сканів документів.