AMD демонструє в Китаї десятки компактних робочих станцій на базі Ryzen AI Max+ 395

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

IronWithin: 13.09.2025 17:00Чого ви взяли що буде саме під кінець року чи початок наступного?
Бо поточний ріст важко чимось обгрунтувати окрім стадії ейфорії. Все дуже переоцінено. А далі неминуча корекція. Довга чи ні, це інше питання.
IronWithin: 13.09.2025 17:00чому 20-50%, чому ви вважаєте що якщо буде коррекція то відразу можна віднести все до "ШІ" сегменту
Бо іншого не буде. Вартість компаній слабко корелює з економичними показниками. Але якщо вартість на біржах сильно впаде та на довгий срок через макро-економічні евенти типу рецессії, а це можливо, то бульбашні компанії почнуть втрачати фінансування. І от тоді їм гайки. Це і буде чистка.
KYDRAM
Member

AssayMAS
Справа не в "Тяне" чи ні, справа в тому, скільки можуть напаяти на підложці з процом! Погугліть, як саме реалізована пам'ять на цих райзенах ;)
IronWithin
Member

Tiufin: 13.09.2025 17:49
IronWithin: 13.09.2025 15:32

А коли це ми перейшли до датацентрів? це вже ближче до наслідків!
Я ж про те що "ШІ" НЕ генерує стільки додаткових доходів що покривають такі вливання в нього і перебудову навіть процессорного ринку, а отже буде коригування, питання тільки коли!
Топ компанії додали своїй "вартості" сотні відсотків за останні роки, з 50-400 млрд компаній повилізали в трильйони, питання такі, а що змінилося? А чому тільки ІТ-гіганти так зробили? Чому деякі можуть свою іграшку тобі безкоштовно віддавати, а майки чи самсунг готові вже тільки за підписку? Де тут епл яка "забила" на той "ШІ", і нічого не змінилося?
Одні питання, нуль відповідей, тож чекаємо!
Якщо троих погуглити, то можно з'ясувати, що Амазон стала прибутковою тільки через 9 років, тесла- через 17, uber - через 15 (гадаю, прикладів ще досить багато можна знайти). І що в середньому для стартапів період виходу на прибутковість складає 2-5 років. Тобто, навіть для середньостатистичної галузі 5 років - це цілком норм. Що вже казати про таку технологічну та перспективну, як ШІ.
ШІ бум почався десь 3 роки тому, тобто, навіть 5-річний період ще не подолали.
То ж аргумент "вже 3 роки немає прибутку = бульбашка" - він досить суперечливий.
Ну так ми з вами розходимося в відношенні до "ШІ", ви вважаєте що "Що вже казати про таку технологічну та перспективну, як ШІ", а я вважаю що це іграшка і не більше, час розсудить, але я поки не бачу компаній які підняли прибутки чи зробили якісний стрибок в продуктивністі праці, зате бачу купу компаній які вклалися і чекають "з моря погоди", як та ж тесла яка накупила битків, а тепер рахує збитки від цього дійства. Ризик != профіт!
AssayMAS
Member

KYDRAM: 13.09.2025 18:53скільки можуть напаяти на підложці з процом!
так паять будут что есть в ассортименте - а в ассортименте 128ГБ МАКСИМУМ - 2(сдвоенных) канала по 64ГБ. Есть 128ГБ на канал но цена пока что в 10+ раз выше 64ГБ... так что выбор вендора очевиден. Через год, другой новая более ёмкая память выйдет тогда и её напаяют и будет AI MAХ SUPER.
KYDRAM: 13.09.2025 18:53Погугліть, як саме реалізована пам'ять на цих райзенах
контроллер памяти в проце
а микросхемы памяти в виде: плашки ноутбучной, или обычной, или напайки прям на текстолит - то вкусовщина от вендора. и как бы анонсировано много таких МИНИ ПК и возможно у них всё будет по разному... .

https://cdn.videocardz.com/1/2024/11/ST ... 50x596.jpg
Eduard1980
Member

mrigi: 13.09.2025 15:52 А я би с задоволенням мав би підписку на чатгпт за 200 баксів на місяць якщоб за мене її хтось оплачував.
:super:
Це неперевершити :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
IronWithin: 13.09.2025 19:06 а я вважаю що це іграшка і не більше
Як на мене то це як калькулятор, тільки більш масштабне, ну і використання буде більш менш схоже.
maksim2020
Member

mrigi: 13.09.2025 15:20
IronWithin: 13.09.2025 15:13Зате в свій час краху доткомів дочекалися, чи це "другоє" ?
Доткоми це зараз ринок цінних бумаг. Який рано чи піздно обвалиться. Причому тут рабоча технологія і вкладання грошей у датацентри. Датацентри перестануть бути потрібні? Серьозно?
Такі датацентри, де генеруються балериникапучіни і для яких потрібна атомна електростанція - перестануть. Тому так - рано чи пізно (вашими ж словами) ця бульбашка лусне, і лусне дуже гучно.
dead_rat
Member

mrigi: 13.09.2025 15:52 А я би с задоволенням мав би підписку на чатгпт за 200 баксів на місяць якщоб за мене її хтось оплачував. Кожному своє.
Проблема, що в АІ вже влито 2 трильйони, саме інвестицій.

Порахуйте скільки людей по двісті басків має підписатися, щоб воно почало відбиватися.
DDt
Member

dead_rat: 14.09.2025 10:13
mrigi: 13.09.2025 15:52 А я би с задоволенням мав би підписку на чатгпт за 200 баксів на місяць якщоб за мене її хтось оплачував. Кожному своє.

Порахуйте скільки людей по двісті басків має підписатися, щоб воно почало відбиватися.
думаю оно не рассчитано что будет отбиваться за счёт простых смертных с улицы, имхо львиная доля должна прийти за счёт корп подписок, сам совсем другой уровень цен
Scoffer
Member

DDt: 14.09.2025 10:46думаю оно не рассчитано что будет отбиваться
і крапка :D
dead_rat
Member

DDt: 14.09.2025 10:46
dead_rat: 14.09.2025 10:13

думаю оно не рассчитано что будет отбиваться за счёт простых смертных с улицы, имхо львиная доля должна прийти за счёт корп подписок, сам совсем другой уровень цен
А що це має дати корпорації? Поки що головна обіцянка, це звільнення працівників, бо доходи якось не виросли.

Але тут проблемка, округлемо зп вверх до 100к$ на рік. То трильйон долларів це еквівалент звільнення 10 мільйонів працівників. Стільки взагалі є?
Scoffer
Member

АІ-істерія це просто грандіозний лохотрон по вибиванню грошів з держбюджетів і тупих корпоратів. Окупатись? А нащо? Трильйони забрали, попилили, накупили островів в карибському морі і чілити. Воно не може окупитись вже на рівні концепції, а не те що практично.
IronWithin
Member

Хто бажає ось про бабки https://3dnews.ru/1129212/investori-vlo ... -2029-goda

Інтервʼю де він сам каже що АІ це «перегрітий ринок» знайдіть самі.

P.S інвесторам обіцяє прибуток в 100$ млрд, цікаво він хоч знає що це за сумми?))
coffeeman
Member

DDt: 14.09.2025 10:46 думаю оно не рассчитано что будет отбиваться за счёт простых смертных с улицы, имхо львиная доля должна прийти за счёт корп подписок, сам совсем другой уровень цен
В як далі це має працювати? Наступний крок - витрати на підписку будуть перекладені на кінцевих споживачів послуг компаній, що використовують AI.

Якщо якісь компанії підуть по шляху впровадження AI + звільнення працівників, то тоді такі компанії стануть залежними від постачальника AI послуг.

Зараз задача OpenAI - стати інфраструктурою для таких компаній і бажано із вендор-локом.

Поки що можлива економія на зарплатному фонді + додається залежність від постачальника.

Всі в очікуванні контрольованої машини - замінника людини.
Scoffer
Member

coffeeman: 15.09.2025 09:49Всі в очікуванні контрольованої машини - замінника людини.
Припустимо такий винайдуть. А послуги компаній тоді теж машина куплятиме? І, що головне, зарплату щоб було за що ці послуги брати доведеться машині платити? А в чому тоді профіт?))) Навряд чи машина буде просити ЗП менше за шкіряного мішка :rotate:

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
І біс з тими компаніями, не їхня справа думати далі ніж до обіду, але уряди нащо це підтримують? От щоби що? Як взагалі має працювати економіка якщо нагенерені товари і послуги нікому і ні за що споживати? Ласкаво просимо в кризу перевиробництва v2.0?
coffeeman
Member

Розрахунок компаній як завжди - створення монополій. Уряди мислять логікою перевиборів. Наперед ніхто не думає - звідси й нерішучість, відсутність чіткої позиції, бачення майбутнього.

Попереду граблі, "сусіди" з кращим горизонтом планування та більш агресивні. За інфантилізм доведеться платити.
AssayMAS
Member

coffeeman: 15.09.2025 09:49впровадження AI + звільнення працівників
ну Украине это не светит ибо с уменьшением количества сотрудников увеличивается требования к оставшимся соискателям. А высококвалифицированных НО ДЕШЕВЫХ работников на рынке труда для всех не хватит. Так что будут внедрять AI до полного исчерпания "чужих" бюджетов. Результат как правило от внедрения AI +-пару процентов в мире и прибыли на текущий момент от ИИ не светят. Ждёмс революций ИИстроения, пoрнoрoлики в 5-20минут или нейромазню ценой 5-10Квт не предлагать.
Ответить