Sapphire випускає системну плату Nitro+ B850A WiFi 7 для процесорів AMD AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

ставлять лайняки в нижчу лінійку щоб хоч якось виправдати націнку в 100 баксів перед вищою лінійкою, там де для вас 5 баксів на комплектусі виробник 50 рубане. в цих міні свистках 10-20 баксів шалена конкуренція і епл там далеко не фаворит!
ChuprinaIevgen
Member

Дивлюсь на їх всі плати і, як щодо більш банальної конспірології: Sapphire ніколи не використовували в своїх платах ALC1200, тому ніколи не розробляли обв'язку плати, сигнальну складову, апаратну підтримку? :shuffle:
Адже сильна сторона китайців: вони можуть розібрати будь-що і зробити в 3 рази дешевше, але європейські і американські виробники перестали розробляти плати з початку 2000-х, інтегрований звук десь там і залишився для більшості виробників за виключенням іноді Asus та ще хтось робить, але воно коштує в 3 рази дорожче (от вам і вартість розробки).
MoNiTeam
Junior

Georgin: 11.09.2025 12:26 Назва "Sapphire Nitro" викликає виключно позитивні емоції у будь якого юзера, який використовує відеокарти від AMD :)
От де вони були 4 місяці тому? А?..
Alexx-wisa
Member

Аціо: 11.09.2025 19:12
Alexx-wisa: 11.09.2025 18:29

А що це за магія така. Як тільки звукові комопненти потрапляють на материнську плату так вони одразу дешевшають в 30 разів? Одразу видно наскільки "глибоко" ви в темі звуку.
Я спробую вам пояснити дещо - це навіть якщо я би помилявся, то це доводило - що я далекий від ціноутворення, але як ви визначили чи щось там в темі звуку, якщо навіть я помилився в вартості?
Так от коли ти робиш десятками-сотнями мільйонів звукових пристроїв, ти можеш собі дозволити мати невелику націнку, як і наприклад Вендори мають іншу вартість компонентів, але якщо ти виробник окремих не розповсюджених систем, як гадаємо скільки вийде вам виробництво, ПЗ, обслуговування, супровід? Прокиньтесь це цілком нормальне явище різниця вартості у кілька разів, тим паче ви навіть у мозкову діяльність не спромоглись адже коли я вказав за різницю вартості 10 баксів - так дізнайтесь яка різниця вартості між 897 та 1220 чи 4080, 4082. А потім пишіть - знавець у темі не звуку, не ціноутворення не логіки.
Щоб працював будь який з цих ЦАПів які ви перерахували - необхідна відповідна "обв'язка" яка буде виводити вам той обіцяний звук. Просто поставити найкращий ЦАП під фігову "обв'язку" вам гарний звук не дасть ніколи. Тому коли користувачу пишуть про якийсь встановлений ЦАП на МП то там ще має бути вся інша начинка відповідного рівня яка коштує своїх грошей - кращий ЦАП - кращі (читай дорожчі) компоненти. Але всеодно вам всю топологію дорослих аудіо пристроїв на МП ніхто робити не буде.
П.С. І ви писали різницю не в кілька разів а фактично в 30.
avuremybe
Member

Alexx-wisa: 11.09.2025 13:15
yariksom: 11.09.2025 13:02
Боюся образити почуття поціновуачів, але Realtek ALC897 це дешевий дешман і плата за двісті баксів з таким це дорого, підозрюю, що там ще купа недоліків просто він з фотографії в очі кинувся, а тоді вже прочитав.
Може перебільшую, але це дно. :shuffle:
Ну не скажіть. Після того як я собі купив зовнішній ЦАП+підсилювач мене в принципі перестала цікавити внутрішня кухня звуку на МП так як вона там всеодно не зможе бути нормальною через велику кількість причин. Тому економія на звуковому тракті мене цілком влаштувала б.
То ти пропонуєш переплатити за гірший варіант із доступних, коли по цій ціні є кращі, бо є зовнішній цап?
Alexx-wisa
Member

avuremybe: 12.09.2025 08:45
Alexx-wisa: 11.09.2025 13:15

Ну не скажіть. Після того як я собі купив зовнішній ЦАП+підсилювач мене в принципі перестала цікавити внутрішня кухня звуку на МП так як вона там всеодно не зможе бути нормальною через велику кількість причин. Тому економія на звуковому тракті мене цілком влаштувала б.
То ти пропонуєш переплатити за гірший варіант із доступних, коли по цій ціні є кращі, бо є зовнішній цап?
Ми на ти не переходили. Якщо для вас основним параметром на МП є аудіо, то обирайте по ньому. Я написав про інше.
avuremybe
Member

Alexx-wisa: 12.09.2025 09:29
avuremybe: 12.09.2025 08:45
Ми на ти не переходили. Якщо для вас основним параметром на МП є аудіо, то обирайте по ньому. Я написав про інше.
Про що про інше?
У відповідь на повідомлення де сказано що за плати з такою начинкою $200 занадто дорого ти пишеш "ну не скажіть".
Alexx-wisa
Member

avuremybe: 12.09.2025 09:44
Alexx-wisa: 12.09.2025 09:29

Про що про інше?
У відповідь на повідомлення де сказано що за плати з такою начинкою $200 занадто дорого ти пишеш "ну не скажіть".
Якщо з першого разу не змогли прочитати - спробуйте ще раз. Коли це власна необізнаність стала проблемою інших? Я все написав. Якщо не можете осягнути написаного попросіть знайомих вам допомогти!
talex
Member

бу ресивер с цифровыми входами за 100-200 баксов решит проблему
Аціо
Member

Alexx-wisa: 12.09.2025 08:06
Аціо: 11.09.2025 19:12

Я спробую вам пояснити дещо - це навіть якщо я би помилявся, то це доводило - що я далекий від ціноутворення, але як ви визначили чи щось там в темі звуку, якщо навіть я помилився в вартості?
Так от коли ти робиш десятками-сотнями мільйонів звукових пристроїв, ти можеш собі дозволити мати невелику націнку, як і наприклад Вендори мають іншу вартість компонентів, але якщо ти виробник окремих не розповсюджених систем, як гадаємо скільки вийде вам виробництво, ПЗ, обслуговування, супровід? Прокиньтесь це цілком нормальне явище різниця вартості у кілька разів, тим паче ви навіть у мозкову діяльність не спромоглись адже коли я вказав за різницю вартості 10 баксів - так дізнайтесь яка різниця вартості між 897 та 1220 чи 4080, 4082. А потім пишіть - знавець у темі не звуку, не ціноутворення не логіки.
Щоб працював будь який з цих ЦАПів які ви перерахували - необхідна відповідна "обв'язка" яка буде виводити вам той обіцяний звук. Просто поставити найкращий ЦАП під фігову "обв'язку" вам гарний звук не дасть ніколи. Тому коли користувачу пишуть про якийсь встановлений ЦАП на МП то там ще має бути вся інша начинка відповідного рівня яка коштує своїх грошей - кращий ЦАП - кращі (читай дорожчі) компоненти. Але всеодно вам всю топологію дорослих аудіо пристроїв на МП ніхто робити не буде.
П.С. І ви писали різницю не в кілька разів а фактично в 30.
Як ви навчились так читати? Пояснюю вам - різниця 10 баксів, це різниця вартості для виробника між 897 та 1220.
Тобто розпаяна група компонентів на системній платі з 897 коштуватиме виробнику від 9 до 15 баксів - в залежності від кількості системних плат в серії, 1220 коштуватиме від 18 до 27 баксів з усіма супутніми змінами на системній платі, от і рахуйте.
А ви якось дивно рахуєте, адже 10 баксів це різниця між вартістю 897 та 1220 з урахуванням різниці усіх компонентів до них, бо якщо б чисто мікросхеми 897 та 1220 дивитись вони в роздріб йдуть по 10 баксів проти 7 баксів за молодшу - тобто якби я не знав за супутнє я б вказав різницю у 2-3 бакси, а не їх вартість - то як ви різницю у 30 разів нарахували? Давайте потужний математик підрахуйте, чи будемо ще вчителя фізкультури кликати, він може вам нагадає, що виробники взагалі беруть партії у мільйонах та десятках мільйонів одиниць, отож їм весь цей роздріб за контрактами коштує в 4-5 разів дешевше роздрібних цін, кличте ще і трудовика от тоді точно усі змінні врахуємо. :jump:

maxim099: 11.09.2025 19:46
Аціо: 11.09.2025 17:10 P.S. Традиційно Оверам очікую 30+ мінусів, тут заведено за слушні зауваження хейтити, бо вони ламають скляні палаци рожевих поні.
Поки що не щастить :)
Почекайте, тут заведено через деякий час вивантажувати мінуси, я навіть був свідком коли мені о 3 ночі де було у повідомлення 3 плюси, реально за 2-3 секунди стало мінус 25, при тому у темі знаходилось буквально пару людей, але 28 мінусів за секунду відвантажили. Зручний метод прибирати незручних дописувачів з сайту я так зрозумів, або хтось створив бота та грається.
Kyro
Member

На кодек вообще пофиг, звук или на беспроводные наушники или на монитор на крайний случай а там с видяхи звук.
Судя по первым ценам предложение не плохое. Базовые платы 7 фаз по 60, у Асрока например 8 по 50. mATX Nitro+ 12 фаз, дешевеле ни у кого нет.
Ответить