Проблема з монітором

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Доброго дня. Грав в Сталкер десь 4 години поспіль, підійшла дружина, я відволікся від гри і в цей момент прозвучав голосний пах з монітора. Я повернувся і бачу, що комп повністю потух, і системник, і монітор. Запаху ніякого не почув, але дружина каже, що в момент цього хлопку побачила внизу справа на моніторі щось як помаранчеве чи червоне, бо вона якраз дивилася в цю сторону. Там знаходяться кнопки управління і скоріш за все блок живлення. Перевірив окремо системник - все ок. Потім окремо монітор - також включається і показує зображення при увімкненні мережі. Брат каже, що може перегорів варистор, типу спрацював захист. І зараз типу може працювати, але вже без захисту. Що наступного разу вже може відлетіти сам блок живлення. Поки не включав нормально, бо боюсь, що повториться. У когось була схожа проблема? Думаю завтра везти здавати по гарантії, але монітор то працює, тільки розбірка покаже, що там бахнуло всередині.
Asus 27" ROG Strix 27" XG27ACS
John Doe
Member

Грав в Сталкер десь 4 години поспіль...
Буває й гірше:
У користувача загорілася GeForce RTX 5090 під час гри в Battlefield 6

Тільки діагностувати потрібно:
тільки розбірка покаже, що там бахнуло всередині
Striker
Member

Сервісний центр KROK TTC в м.Київ написав акт, в якому вказано, що проблему не виявлено. Але сам монітор не розбирався, в статусі ремонту на сайті сервісу "ВИДАНИЙ БЕЗ РЕМОНТУ". Написав скаргу в Asus. Сподіваюсь, що це якось допоможе. Якщо ні, то більше в житті не куплю нічого від Asus.
FirstTDM
Member

Striker: 08.09.2025 20:48Сервісний центр KROK TTC в м.Київ написав акт, в якому вказано, що проблему не виявлено. Але сам монітор не розбирався, бо в статусі ремонту на сайті сервісу "ВИДАНИЙ БЕЗ РЕМОНТУ". Написав скаргу в Asus. Сподіваюсь, що це якось допоможе. Якщо ні, то більше в житті не куплю нічого від Asus.
Так проблема не с монитором, не с Asus, а с СЦ "KROK" - я правильно понял? А если отнести в другой СЦ и пусть хоть откроют заднюю крышку монитора и посмотрите вместе. Правда возникает вопрос гарантии...
StTechnik
Member

Striker
Ты так не пугай. Я грешным делом подумал что твой новый олед дал дуба. :D
Долгих лет ему жизни.
Striker
Member

FirstTDM
Чого це проблема не з монітором, не розумію логіки. Щоб знайти проблему, треба спочатку розібрати і подивитись. КROK - офіційний сервіс Asus, який ніфіга не робить. Впродовж 48 годин маю отримати відповідь від підтримки Asus, а там буде видно. Можливо повторно відправлять на діагностику.
FirstTDM
Member

Striker: 08.09.2025 20:56КROK - офіційний сервіс Asus, який ніфіга не робить.
Ну так я же так и пишу: КROK виноват, т.к. они должны хоть открыть заднюю крышку монитора и посмотреть...
Striker
Member

StTechnik: 08.09.2025 20:56что твой новый олед дал дуба
Це було б феєрично.
delfin1979
Member

Треба було ось цей брати https://hard.rozetka.com.ua/ua/samsung- ... w0QAvD_BwE
а не асус. Поки ще не пізно, здавайте його і беріть хороший монітор.
Striker
Member

delfin1979: 08.09.2025 21:52Треба було ось цей брати
Вже купив Gigabyte 27" AORUS FO27Q2 Black / QD-OLED / 240 Гц, мабуть, трохи краще буде.
delfin1979: 08.09.2025 21:52Поки ще не пізно, здавайте його
Я не можу його здати, він 5 місяців був у користуванні. А сервіс каже, що з монітором все ок. Сам монітор чудовий, тільки чомусь бахкає)
Striker
Member

Asus сьогодні відповів на моє звернення.
Вас вітає Служба технічної підтримки ASUS

Доброго дня!
Перевірка монітора проведена ретельно, усі компоненти у нормі, при розбірці монітору : слідів пошкоджень, почорнінь чи плям не виявлено, плати, порти та матриця чисті та справні. Можемо підтвердити, що з монітором все в порядку.
Не знаю, може й дійсно розбирали, або банальна відписка. Буде видно, коли буду забирати з Телемарту, мінімальні сліди розбірки має бути видно. Сподіваюсь, буде без царапин і без жахливих ковирянь, при прийомі настояв, щоб написали, що монітор без царапин і дефектів.
Striker
Member

Щось я не побачив жодного натяку на розборку, коли забирав монік. Зате купа відбитків пальців на екрані. Вдома ще подивлюся детально. Скоріш за все Asus просто написали відписку, щоб відстав. І скоріше за все ніхто нічого не робив окрім як включити. Коротше, Asus тепер в моєму чорному списку.
Ответить