Apple представила нове покоління iPhone, включно з надтонким смартфоном iPhone 17 Air

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 11.09.2025 19:26
а ви вже на якому етапі росту? вже дійшли до денормалізації та відмови від foreign keys?
чи ще на 3-ій нормальній формі?
Я на етапі коли ці розмови не цікаві від слова зовсім, в мене кілька сот людей в департменті і мені НЕ треба щоб вони чудили. Бо в компанії рахунок на мікросервіси і бд йде на тисячі. І звичайно що між окремими бд нема foreign keys.

І бюджет на AWS якщо я не помиляюся 20 мільйонів $, слава богу не я займаюся цими розходами
yuriy_dd
Member

dead_rat: 11.09.2025 17:54От контора де я грібу
а ви слідкуєта за завантаженням дисків? і якщо йдуть пікові значення - знаєте що це спричинило?
dead_rat
Member

yuriy_dd: 11.09.2025 19:38
dead_rat: 11.09.2025 17:54От контора де я грібу
а ви слідкуєта за завантаженням дисків? і якщо йдуть пікові значення - знаєте що це спричинило?
Я персонально? Звичайно ні.
Scoffer
Member

Denvys5: 11.09.2025 18:24Це якраз порядок цифр коли контора таки може написати щось своє.
Можна, але не факт що буде вихлоп. AWS останні років 10 активно вкладається в постгре, а воно як було гівно в порівнянні з мс сіквелом чи ораклом, так і залишилось. Відставання по функціоналу років в 20. По трудогодинам в експлуатації щонайменше на порядок гірше. Бо фінанси це звичайно добре, але якщо внутрянку RDMS от і до розуміє два з половиною діда на планеті і вони працюють не у вас, то "ой, всьо".
Ray2000gt
Advanced Member

dead_rat: 10.09.2025 10:40 Еппл вотч - 24 години від зарядки
Гармін вотч - 14 діб
От як так?
А кварцевий Касіо 3 роки від батарейки. Ну як же так?
dead_rat
Member

Ray2000gt: 11.09.2025 21:03
dead_rat: 10.09.2025 10:40 Еппл вотч - 24 години від зарядки
Гармін вотч - 14 діб
От як так?
А кварцевий Касіо 3 роки від батарейки. Ну як же так?
Втрачені технології попередніх цивілізацій
Denvys5
Member

Scoffer: 11.09.2025 20:32AWS останні років 10 активно вкладається в постгре, а воно як було гівно в порівнянні з мс сіквелом чи ораклом, так і залишилось.
Активно навкладався аж на 11 душ які там пахали в різні періоди часу. Сумніваюсь що там було єдине і довгострокове бачення як зробити з постгресу новий оракл, адже у кор команді з них був тільки один. Це об'єктивно недостатні ресурси для такої конкуренції, навіть якщо брати постгрес команду загалом

А є ж інший приклад, як фейсбук зробив OCP чи як нетфлікс впроваджував сучасний Spring Cloud

На мій погляд, існує якийсь певний перехід, коли "в нас кулібін зробив" вже недопустимо, але "а давайте вигадаємо самі" вже не табу
Scoffer
Member

Denvys5: 11.09.2025 21:41А є ж інший приклад
Я конкретно про RDMS, а не ітшні стартапи взагалі. На мою думку бдшечка це мало не найскладніший програмний продукт який тільки існує. А в деяких випадках ще й програмно-апаратний. Щоб розпочати "а давайте зробимо свою", треба окрім грошей і мотивації ще десь відкопати людя, котрий її осилить, а його не знайдеш за об'явою.
dead_rat
Member

Scoffer
Є ж Юра_дд ;)
yuriy_dd
Member

Scoffer: 11.09.2025 20:32AWS останні років 10 активно вкладається в постгре, а воно як було гівно в порівнянні з мс сіквелом чи ораклом, так і залишилось
якесь у вас погане ставлення до постгре. Подібно як і до М4 у місцевих
І чим таким суттєво постгре програє обом?
dead_rat: 11.09.2025 19:32І бюджет на AWS
от що мені не подобається у віртуалках (окрім звичайно тормозів). це те що у вас система може не ворушитись - хоча ви навіть нічого не запустили, бо інша віртуалка(-и) зайнала все IO
dead_rat: 11.09.2025 19:44 Я персонально? Звичайно ні.
ну але ж є політика моніторити зайнятість IO? бо це основне джерело періодичних тормозів
Ответить