Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

dead_rat: 08.09.2025 22:05 Може час поміняти ціпок?

Перепрошую за нудотність, але ціпок - це те ж саме, що коштурик - палиця, на яку спираються для хотьби. :shuffle:

Та штука, яка передає енергію в приводі ровера, називається ланцюг. Або ланц, якщо коротко.

В українській мові є слово цеп, але воно застосовується більше для ланцюгів, якими когось або щось можна прикувати, а не тих, які використовуються для передачі енергії. "Він тримав вовка на цепу".
dead_rat
Member

Piter Cantrope
:up:
Krawez
Member

dead_rat: 08.09.2025 23:22 Krawez
Але фірмовий KMC ціпок коштує усього 6$ :(
А можна посилання на нього? Бо коли відновлював велосипед, пройшов багато одеських веломагазинів, там казали що в Україні специфічна цепка і серйозні фірми таке не виготовляють, як і інші запчастини.
dead_rat
Member

Krawez: 09.09.2025 08:41
dead_rat: 08.09.2025 23:22 Krawez
Але фірмовий KMC ціпок коштує усього 6$ :(
А можна посилання на нього? Бо коли відновлював велосипед, пройшов багато одеських веломагазинів, там казали що в Україні специфічна цепка і серйозні фірми таке не виготовляють, як і інші запчастини.
Ланцюг 1х kmc

Про ціпок для Украіни вказано
Размер цепи: 1/2″ х 1/8″.
У kmc наче так само
Größe:
1/2" x 1/8"
Але я не спец по радянським вєлікам, може воно і не сумісне
Krawez
Member

dead_rat
З німецької знаю тільки фразу: Я, я, вундербах. Наскільки знаю, велосипедів Україна є як мінімум три варіанта компоновки. І скоріш за все вони не сумісні між собою.
wigar
Member

Hotspur: 09.09.2025 00:46
wigar: 08.09.2025 22:04Карбоновий ендуро-трейл двухпідвіс з фокс кашима 130 ходу, фірма стоклі (круті лижи роблять), трансмісія срамовстка хх ігл 1*12. Молет, покрихи безкамерні майже нові топові континенталь кріптотал 29 (поставлена не той стороною...) та арготал 27.5.
гарний вел :D :gigi: . ти б роозмір написав :D
Точно))

Розмір L-ка, нажаль не можу відредагувати те повідомлення.
Hotspur
Member

wigar: 09.09.2025 11:12Розмір L-ка, нажаль не можу відредагувати те повідомлення.
L мені мала, а так гарного продажу :D он мурзіку продай :gigi:
3-14
Member

Krawez: 09.09.2025 10:17 І скоріш за все вони не сумісні між собою.
Велосипедні ланцюги (до 11 швидкостей точно, про 12+ не скажу напевно) відрізняються між собою лише шириною. Одношвидкісні ланцюги західні сумісні з совєцькими. Не підійти може лише якщо там вже у тебе зносилися зірочки.
unique-neon
Member

3-14: 11.09.2025 13:26Велосипедні ланцюги (до 11 швидкостей точно, про 12+ не скажу напевно) відрізняються між собою лише шириною
Думаю і 11 і 12 однакові по довжині, принаймні мій тул для вимірювання розтягу підходить всім шиманівським ланцюгам. Та і чейнрінги там взаємозамінні.
Krawez
Member

Всім дякую за поради, викинув дві ланки з цепки, тепер вона натягнута і не спадає. Думав ланки будуть перескакувать, тому і спитав..
waryag
Member

Krawez: 08.09.2025 22:20А смисл? Новий також швидко розтягнеться, проблема не тільки в низькій якості, але й в тому, що індійські трішки довші радянських. Викину пару ланок і подивлюсь на результат, благо на індійських ціпках стоять замки і це легко зробити.
Новий (будь-який) розтягнеться, бо з сильно розтягнутим ланцюгом треба міняти і обидві зношені зірки.

Найпростіша перевірка - накинути новий ланцюг на стару зірку і подивитися, наскільки він буде гуляти.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Krawez: 09.09.2025 10:17З німецької знаю тільки фразу: Я, я, вундербах. Наскільки знаю, велосипедів Україна є як мінімум три варіанта компоновки. І скоріш за все вони не сумісні між собою.
Маячня. Компоновка одна, варіантів "України" - багато, з дуже різною якістю, але по основним компонентам вони сумісні.

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
Krawez: 11.09.2025 22:02Думав ланки будуть перескакувать
Тоді міняти все.
wow_w
Member

Львів-Милятичі коротка велопрогулянка
Барбарис
Member

Придбав собі байк з пініоном на ремені. Їде до нього ще карбовилка, безкамерні ободи та G-ONE OVERLAND 365.Але нормальна задня втулка та заміна гріпшифта на манетки буде дорожча за сам байк(по 300 євро за приблуду, якщо не трапиться акція і 530 за майже неюзаний міський вел 20 року). Чогось мені здавалось, що можна це легше все зробити. Сідло Ергон, гальма 6100 чи титанові педалі рахувати не буду, зніму це все з іншого вела. Але це в рази дешевше, ніж привезти в такій комплектації новий. Загалом вліз в чергову наркоманію :lol:
Що цікаво, навіть з дешманською задньою Concept CEX на важкому велі(16,6) набагато легше їхати вгору на важчих передачах, ніж я їхав на традиційному велі(стівенс із замком та багажником і корнер баром на 27,5 десь 12 кг має). Це несподівано.
Hotspur
Member

Барбарис: 05.10.2025 20:27Придбав собі байк з пініоном на ремені.
оце дорого богато :gigi:
Барбарис
Member

Hotspur, дорого богато буде зробити з нього щось адекватне. Я вже думаю задню втулку з алі брати, а не HOPE PRO5 або Industry Nine, як рекомендує джеміні.
Hotspur
Member

Барбарис: 05.10.2025 20:54 HOPE PRO5 або Industry Nine
:lol: :lol: :lol: це ти шось на багатому
Filabatya
Member

шоб з шахедом на індастрі в лісі не сплутали, ввечері небезпечно катати :rolleyes:
Hotspur
Member

Filabatya: 05.10.2025 21:59 шоб з шахедом на індастрі в лісі не сплутали, ввечері небезпечно катати :rolleyes:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ору в голос
Барбарис
Member

Hotspur, це джеміні - каже фуфло не бери, бери надійну річ. Але я знайшов тайванську копію

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Filabatya, по правді індастрі в місті голосніше транспорту - я шосейну чув, але там, здається, не 690 зубців як в останніх їх втулках.
dead_rat
Member

Filabatya: 05.10.2025 21:59 шоб з шахедом на індастрі в лісі не сплутали, ввечері небезпечно катати :rolleyes:
Це точно, я не витримав втулку від Scribe настільки вона голосна. Довелося купити інше зайве колесо.
Ответить