Apple представила нове покоління iPhone, включно з надтонким смартфоном iPhone 17 Air

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 10.09.2025 22:10 Завдання школи - навчити вчитись. Не конкретні знання, чи формули.

Ну то до чого була ота згадка про формулу прогресії?
спойлер
yuriy_dd: 10.09.2025 22:10 А наші діти за 11 років - навіть ЗНО самі здати не можуть. Таким не місце у вищій освіті.

Місце. Задача стояла - набрати бали, він/вона набрали. З репетитором чи без, ролі не грає. Мало того, якщо з репетитором, то так навіть краще. Бо за короткий термін досягли тої ж ефективності, що й інші, але за значно довший час.

yuriy_dd: 10.09.2025 22:10 ну али ви то знаєте чому туман зявляється?

Я то знаю. Про вагу 1кг пуху і 1кг заліза ще може питання будуть? :D
dead_rat: 10.09.2025 20:57 Наче ж навпаки, за фізику нема нобелівки?
Та ні, за фізику якраз таки дають.
Bender911
Member

Eduard1980: 10.09.2025 18:53 Prescott
Звісно камера в айфонів крутезна, але чи справді вона так необхідна?
Читав, що частка iOS в Україні 25%, тобто кожен четвертий то є ойфон. Скільки там коштує найдешевший? 400-500$? Здається забагато для бідної країни. Як на мене то значна частка покупців купляє понти.
Дивує, що люди "купування понтів" описують як щось пагане чи дивне. В Україні особливо люблять виглядати заможніше ніж є на справді, і якщо ви їздите на биточку БМВ чи Ауді вас частіше пропустять на дорозі, ніж на новому Опелі. На Айфон чи дорогий Самсунг теж звертають увагу. Тому так було і буде.
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 10.09.2025 22:10НМТ/ЗНО здавали без репетиторів - ви багато знаєте таких дітей?
До 91 року ніхто не здавав НМТ, зато була ціла держава інженерів та спеціалістів широкого профілю. А НМТшники ідуть у скам-контори після того, як їх скоротили на віддаленці в ойті. Ні на що не натякаю, просто думки вслух...
Bender911
Member

bes: 10.09.2025 19:51
Kyro: 10.09.2025 10:56
Ну когда у Гармина будет маркет с тысячами сторонних апликух тогда и вернемся к вопросу.
У гармина есть маркет и там есть сторонние аппликухи
Об'єктивно рівень дизайну застосунків в Garmin дуже сумний. Це на поціновувача. Якщо ви спортсмен і головна для вас саме спортивна функція годинника та кількість днів роботи від батареї, то все нюанси дизайну Garmin можна терпіти. У Єпла годинник це як продовження телефону, приємний та функційний інтерфейс, на листи в пошті реально відповідати не достаючи телефону. Але робота від батареї це біль. Тому кожний обирає своє.

Відправлено через 6 хвилин 17 секунд:
Gold_Star: 10.09.2025 22:33
yuriy_dd: 10.09.2025 22:10НМТ/ЗНО здавали без репетиторів - ви багато знаєте таких дітей?
До 91 року ніхто не здавав НМТ, зато була ціла держава інженерів та спеціалістів широкого профілю. А НМТшники ідуть у скам-контори після того, як їх скоротили на віддаленці в ойті. Ні на що не натякаю, просто думки вслух...
Ага держава інженерів, які працювали як раби за копійки і після 91-го йшли на ринок торгувати джинсами щоб забезпечити родину.
Gold_Star
Member

Bender911: 10.09.2025 22:40Ага держава інженерів, які працювали як раби за копійки і після 91-го йшли на ринок торгувати джинсами щоб забезпечити родину.
У вас в сім'ї працювали за копійки в совку?
yuriy_dd
Member

VladimirV: 10.09.2025 22:20 Ну то до чого була ота згадка про формулу прогресії?
навіщо розумні люди?
Bender911: 10.09.2025 22:26До 91 року ніхто не здавав НМТ
я дуже не поважаю совкову систему навчання - вчився в ній. Особливо екзамени з 1-2 білетом - де ти можеш знати або не знати або списати - але це не показує твої знання.
Тести - значно краще, і щоб їх було так багато питань - що просто не встигнеш списати
Але колись вчились більше - бо не було так багато ігор - які просто заповнюють всю твою увагу
Треба щоб дитина трохи понудьгувала - так як заставляють китайці забороняючи грати.
Я у свій час - ігри писав на програмованому калькуляторі - де в мому карате джойстиком був перемикач Р/ГРД/Г - якщо хто розуміє про що я. Написав - пограв.
Gold_Star: 10.09.2025 22:42 У вас в сім'ї працювали за копійки в совку?
ну в мене батьки інженери були. Але майстер в цеху - заробляв більше. Військові сильно більше заробляли.
Совок запускав супутники, але не було туалетного паперу. І єдине слово яке його характеризує - безнадьога ..
Bender911
Member

Gold_Star: 10.09.2025 22:42
Bender911: 10.09.2025 22:40Ага держава інженерів, які працювали як раби за копійки і після 91-го йшли на ринок торгувати джинсами щоб забезпечити родину.
У вас в сім'ї працювали за копійки в совку?
Особисто знаю таких людей з десяток. Серед родичів були ті хто працювали водіями і заробляли в рази більше грошей ніж родичі інженери. Особисто знаю тих, хто вимушений був кинути професійні посади інженерів, їздити за куртками та джинсами в Турцію або автозапчастинами в росію, щоб торгувати і забезпечувати родини, не дивлячись на червоні дипломи фізтехів. Бачив тих інженерів яких гнобили на шахтах та заводах синки-керівники комуняк чи колишніх комуняк. Заставляли займатись корупцією під загрозою звільнень. Чудові часи інженерів:)
dead_rat
Member

yuriy_dd: 10.09.2025 22:52 Тести - значно краще, і щоб їх було так багато питань - що просто не встигнеш списати
Будь ласка, скажіть, що це жарт.

Бо нічого тупішого за тести уявити неможливо. Що що, а тести точно не показують розуміння предмету
yuriy_dd
Member

dead_rat: 10.09.2025 22:57 Будь ласка, скажіть, що це жарт.
ще раз - тести краще ніж білет
в тестах правда має бути пару задач де треба зробити, а не вибрати
НМТ - приблизно так і є зараз

совковий екзамен - де 1 чи 2 білети - не показують ваших знань абсолютно. Я вчився в цій системі.
А також мав можливість порівняти з навчанням в Англії та США
1234waltz
Member

Eduard1980: 10.09.2025 18:53 Prescott
Звісно камера в айфонів крутезна, але чи справді вона так необхідна?
Читав, що частка iOS в Україні 25%, тобто кожен четвертий то є ойфон. Скільки там коштує найдешевший? 400-500$? Здається забагато для бідної країни. Як на мене то значна частка покупців купляє понти.
Величезний ринок сіряка та бу. SE якись 2023 року не битий не крашений коштує баксів стопісят :D Як то кажуть "зато іпхон".
bes
Member

Bender911: 10.09.2025 22:40
Об'єктивно рівень дизайну застосунків в Garmin дуже сумний. Це на поціновувача. Якщо ви спортсмен і головна для вас саме спортивна функція годинника та кількість днів роботи від батареї, то все нюанси дизайну Garmin можна терпіти. У Єпла годинник це як продовження телефону, приємний та функційний інтерфейс, на листи в пошті реально відповідати не достаючи телефону. Але робота від батареї це біль. Тому кожний обирає своє.
я брал гармин ради оффлайн карт которые работают автономно где нету сети и всяких фич для велосипедистов типа построения маршрутов по картам активности. А зачем вот apple watch я вообще не понимаю - если это просто копирования всех функций на телефоне и плюс еще геморрой с автономностью.
dead_rat
Member

yuriy_dd: 10.09.2025 23:02
dead_rat: 10.09.2025 22:57 Будь ласка, скажіть, що це жарт.
ще раз - тести краще ніж білет
в тестах правда має бути пару задач де треба зробити, а не вибрати
НМТ - приблизно так і є зараз

совковий екзамен - де 1 чи 2 білети - не показують ваших знань абсолютно. Я вчився в цій системі.
А також мав можливість порівняти з навчанням в Англії та США
І чим тести краще?

Вони чи примітивно тупі, чи навпаки вимагають тупо зубрьожки.
Наприклад:
Оберіть число Пі: а) 3.14 б) 7.33 в) -17

Чи який шостий знак після коми у числа Пі: а) 1 б) 2 в) 3

Білет навпаки - ось тобі тема, розкажи і поясни
Gold_Star
Member

dead_rat: 10.09.2025 23:27Вони чи примітивно тупі, чи навпаки вимагають тупо зубрьожки.
Наприклад:
Оберіть число Пі: а) 3.14 б) 7.33 в) -17
Плюсую. Якщо не зовсім довбень, то виходить щось на рівні "всунь фігурку у відповідний отвір"
yuriy_dd
Member

dead_rat: 10.09.2025 23:27 І чим тести краще?
бо вони ганяють по всьому матеріалу, і не дають можливості списати за рахунок к-ті питань

а білет - ти можеш знати один, і тобі повезе, а можеше не знати лише один - і тобі не повезе. І я це все бачив.
Плюс розмова з викладачем - це субєктивно, ще й враховуючи що більшість з них - дуже тупі і мстиві.
Scoffer
Member

yuriy_dd: 10.09.2025 23:02ще раз - тести краще ніж білет
Маячня. По роботі вимушений здавати 100500 сертифікацій тестами. Готуюсь до кожного рівно один вечір після чого успішно здаю. Через два дні нічого з тих тестів не згадаю. Окрім того що це просто тупо, так я можу сказати ще що в тестах відповідність до того що реально згодиться на практиці добре якщо відсотків з 20.
yuriy_dd
Member

dead_rat: 10.09.2025 23:27 Чи який шостий знак після коми у числа Пі: а) 1 б) 2 в) 3
у мене є притензії до питань з історії - її взагалі вчать не правильно
чи наприклад укр мови

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Scoffer: 10.09.2025 23:45Маячня. По роботі вимушений здавати 100500 сертифікацій тестами. Готуюсь до кожного рівно один вечір після чого успішно здаю. Через два дні нічого з тих тестів не згадаю
я знаю рівень сучасних працівників - не знають базових речей, хоча ніби мають сертифікати
люблю питати, погоджуватись з відповідю, питати на її основі наступну, поки не дійти до абсурду. Що людина розуміє. І тоді спитати і де ви помилились :lol:
dead_rat
Member

yuriy_dd: 10.09.2025 23:45
dead_rat: 10.09.2025 23:27 І чим тести краще?
бо вони ганяють по всьому матеріалу, і не дають можливості списати за рахунок к-ті питань

а білет - ти можеш знати один, і тобі повезе, а можеше не знати лише один - і тобі не повезе. І я це все бачив.
Плюс розмова з викладачем - це субєктивно, ще й враховуючи що більшість з них - дуже тупі і мстиві.
Я починаю підозрювати, що проблема не у викладачах.

Нормальний викладач дозволить вам обрати білет самому, якщо не знаєте, то все одно не зможете пояснити. Не буває, щоб на один білет ти знач на 5, а інший на 2. Ви можете прийти до мене на співбесіду і самі обрати тему, хоч java, хоч бази даних, хоч дизайн систем чи з чим ви працювали - я прекрасно зрозумію ваш рівень.
yuriy_dd
Member

dead_rat: 11.09.2025 00:07 Я починаю підозрювати, що проблема не у викладачах.
у мене не було проблем з навчанням, 2 червоних дипломи
dead_rat: 11.09.2025 00:07хоч бази даних
професійне питання - є велика таблиця products (.. brand_id .. price ..) - 1 млрд+ рядків
треба пришвидшити пошукт з фільтром по декількох brand_id і сортуванню по ціні, дати 10 сторінку з 30 рядків на сторінку

як це зробити в загальному випадку?
dead_rat
Member

yuriy_dd: 11.09.2025 00:15
dead_rat: 11.09.2025 00:07 Я починаю підозрювати, що проблема не у викладачах.
у мене не було проблем з навчанням, 2 червоних дипломи
dead_rat: 11.09.2025 00:07хоч бази даних
професійне питання - є велика таблиця products (.. brand_id .. price ..) - 1 млрд+ рядків
треба пришвидшити пошукт з фільтром по декількох brand_id і сортуванню по ціні

як це зробити в загальному випадку?
Індекс, шардінг, можливо materialized view якщо запит чьотко відомий і не міняється, бд іншого типу(хоча тут sql бази рулять).

Скоріше всього шардив би по брендах чи по ринках щоб бренди одного ринку частіше були в одному шарді.
Denvys5
Member

dead_rat
Неправильно. Правильна відповідь - запускати на АРМ інстансах.
Якщо вже на арм - швидше не буде.
Ответить