Новости
Последние статьи и обзоры
XFX переводить Radeon RX 9060 XT на пам’ять GDDR6 від Samsung, яка виявилася на 10°C холоднішою за SK Hynix
-
VRoman
Member
У 9070 ХТ при переходе на память Самсунг снижается производительность на 2,6% при равном потреблении. Этот костыль уже пофиксили?

-
VovaII
Member
Припущу що розробники чіпів і памя'ті, навіть не перетинаються?Tetronga: ↑ 07.09.2025 16:28Хоча взагалі дивно. Процесори мобільні у Самсунг навпаки гарячіші за конкурентів були останні роки
-
daesz
Member
Та я також не парився ні з 7800, ні тим більше тепер з 4070с. Просто сказав до того, що температури в оглядах можуть бути із бенчів, а в реальному використанні (якщо це не якийсь СД3/майнинг 24/7) будуть суттєво нижчіEktalion: ↑ 07.09.2025 20:42В БГ3 лише 78, а в метро 86 градусів, але я не парюсь.
-
Afit
Member
Пусть так, но в комментарии ты учёл только прирост частоты, что не отражает суть изменений другого типа памяти.FastBullet: ↑ 07.09.2025 21:19та нам как бы все равно, и прицип не другой, а просто модуляция другая, а принцип то как раз такой же)Afit: ↑ 07.09.2025 17:48
Ну не надо забывать, что GDDR6X не тупо разогнаная GDDR6. Она по другому принципу передаёт информацию. По мимо более высоких частот, она за такт передаёт 4 бита, а не 2, как в младшего собрата
-
lewerlin
Member
Тут скоріш справа в дешман БЖ, які садять напругу під навантаженням.AssayMAS: ↑ 07.09.2025 19:49что в пару градусов разницы у видеокарт даёт смена БП - когда БП нагружен под предел там помех больше в линии питания и видекарта должна чуток (1-2%) больше тепла рассеивать из за них.
Менше напруга - більше ампераж для того ж споживання - більше нагрів.
-
mrigi
Member
так ось вони які, прохладні історії
-
yurius_r
Member
sova20108
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
VRoman
Яким чином із того графіка випливає це твердження. Там як я бачу різні моделі карт на різних чіпах. Ще й рахуєш різницю між крайніми результатами, а не 12 та 13 позицією наприклад
Якщо виявиться, що умови тестування інші, Hynix підніме кіпіш і може подасть до суду.чомусь тяжко віриться що різниця із за пам'яті.або інша термо прокладка або інший прижим СО
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
VRoman
Яким чином із того графіка випливає це твердження. Там як я бачу різні моделі карт на різних чіпах. Ще й рахуєш різницю між крайніми результатами, а не 12 та 13 позицією наприклад
-
Евгений King
Member
Із статті:
"Виробник міг внести невеликі правки в конструкцію охолодження, хоча не вказав цього напряму."
В тій же статті довжина карти на 3см довша
Розмір вентилів 90-100-90мм коли у попередній ревізії 90-90-90мм
Карти не однакові, там тупо у V3 СО на голову краще
Наведені графіки без сталої частоти GPU з фіксацією його напруги повна торба
Чекаємо незалежних тестів і відповіді тої ж Hynix, бо це виглядає як брила в їх огород
"Виробник міг внести невеликі правки в конструкцію охолодження, хоча не вказав цього напряму."
В тій же статті довжина карти на 3см довша
Розмір вентилів 90-100-90мм коли у попередній ревізії 90-90-90мм
Карти не однакові, там тупо у V3 СО на голову краще
Наведені графіки без сталої частоти GPU з фіксацією його напруги повна торба
Чекаємо незалежних тестів і відповіді тої ж Hynix, бо це виглядає як брила в їх огород
-
Enjthesilence
Member
хах, пригадую як моя нова 3080 таф під сотку пам'ять кочегарила прямо з коробки і нічого майже 5 років відпрацювала, після закінчення гарантії вже змінив прокладки тоді впали на 15 градусів
а тут ясла, а не температура
-
unique-neon
Member
Моя 9070хт. Hogwarts, недозавантаження gpu - 90%, 86-88 градусів, незалежно від паверлімітів.daesz: ↑ 07.09.2025 18:18Температура в 88, напевно, вказана в якомусь ОССТ/бублику, а не в звичайному використанні.
-
l-m
Member
Це не милиця, а свідоме рішення. Hynix швидше працює, тому й більше гріється. Пам'ять від Samsung або взагалі не може з такими ж швидкими таймінгами працювати, або Samsung не впевнений що вона витримає гарантійний термін у такому режимі. Hynix же вважає що з його пам'яттю все буде добре, але не врахував що деяким користувачам психологічно боляче дивитись на майже 90 градусівVRoman: ↑ 07.09.2025 21:30 У 9070 ХТ при переходе на память Самсунг снижается производительность на 2,6% при равном потреблении. Этот костыль уже пофиксили?
![]()
-
VRoman
Member
Среднеарифметическое сравнение. Вывод делал не я, а автор той статьи. Я только соглашаюсь с его выводом. Ты сам можешь найти в этой таблице карты с одинаковыми частотами и потреблением, и ты увидишь разницу в 2.5% между разным типом памяти.yurius_r: ↑ 08.09.2025 08:45 VRoman
Отправлено спустя 8 минут 26 секунд:
А мне вот больно смотреть на то как подскакивает потребление моей карты сразу до 50 Вт как только частота памяти поднимается до максимума при нулевой частоте и нагрузке чипа GPU. Есть такие моменты. Получается что просто от высокой частоты памяти съедается 50 Вт впустую... Кстати, у 9070 в режиме ограниченного потребления любой даже самый малейший разгон памяти снижает общую производительность, т.к. отнимается мощность у GPU... Для тех кто как я ограничивает TDP, память Самсунг может оказать в пользу.l-m: ↑ 08.09.2025 14:53Це не милиця, а свідоме рішення. Hynix швидше працює, тому й більше гріється. Пам'ять від Samsung або взагалі не може з такими ж швидкими таймінгами працювати, або Samsung не впевнений що вона витримає гарантійний термін у такому режимі. Hynix же вважає що з його пам'яттю все буде добре, але не врахував що деяким користувачам психологічно боляче дивитись на майже 90 градусівVRoman: ↑ 07.09.2025 21:30 У 9070 ХТ при переходе на память Самсунг снижается производительность на 2,6% при равном потреблении. Этот костыль уже пофиксили?
![]()
![]()
-
Kapycta1_2_3
Junior
Низкая температура обусловлена тем что видеокарта на смуснуге будет на 2-4% медленее чем на хайниксе, это изза того что задержки на хайниксе меньше, поэтому и греется сильнее
Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
У твоей видеокаты 9070 тдп заявлено только чипа и никак не зависит от памяти, по факту если ее тдп заявоено 340ват это потребление только чипа, память все остальное в этом не учавствует и никак не ограничивается, так вот с памятью и всем остальным реальное потребление может достигать 400-420ват, а то что ты пишешь про понижение производительности при разгоне памяти это изза того что в самом чипе л3 стоит встроеная корекция ошибок ЕСС изза чрезмерного повышения частоты памяти ошибок будет настолько много что они будут фильтроватся и часть даных просто исчезать изза этого падает производительностьVRoman: ↑ 08.09.2025 16:45Среднеарифметическое сравнение. Вывод делал не я, а автор той статьи. Я только соглашаюсь с его выводом. Ты сам можешь найти в этой таблице карты с одинаковыми частотами и потреблением, и ты увидишь разницу в 2.5% между разным типом памяти.yurius_r: ↑ 08.09.2025 08:45 VRoman
Отправлено спустя 8 минут 26 секунд:А мне вот больно смотреть на то как подскакивает потребление моей карты сразу до 50 Вт как только частота памяти поднимается до максимума при нулевой частоте и нагрузке чипа GPU. Есть такие моменты. Получается что просто от высокой частоты памяти съедается 50 Вт впустую... Кстати, у 9070 в режиме ограниченного потребления любой даже самый малейший разгон памяти снижает общую производительность, т.к. отнимается мощность у GPU... Для тех кто как я ограничивает TDP, память Самсунг может оказать в пользу.l-m: ↑ 08.09.2025 14:53
Це не милиця, а свідоме рішення. Hynix швидше працює, тому й більше гріється. Пам'ять від Samsung або взагалі не може з такими ж швидкими таймінгами працювати, або Samsung не впевнений що вона витримає гарантійний термін у такому режимі. Hynix же вважає що з його пам'яттю все буде добре, але не врахував що деяким користувачам психологічно боляче дивитись на майже 90 градусів![]()
-
l-m
Member
Це маячня, давним-давно такого немає, та конкретно на 9070 вимірюється як споживання всієї плати, так і окремо кожного ключового компонента - GPU, пам'яті, SOC (це відмінність від NV), що дає точнішу інформацію для роботи алгоритмів динамічного керування частотою.Kapycta1_2_3: ↑ 11.09.2025 14:55У твоей видеокаты 9070 тдп заявлено только чипа и никак не зависит от памяти, по факту если ее тдп заявоено 340ват это потребление только чипа, память все остальное в этом не учавствует и никак не ограничивается
Так що, якщо у конкретної моделі заявлено, 340 Вт, моніторинг показує 340, то і її споживання від ліній 12В та Pci-e в сумі буде 340 Вт з похибкою до кількох відсотків.
-
MC Esdabes
Junior
Те ж саме було коли купив PowerColor Hellhound 9070XT, в оглядах і на форумах всі показували що пам'ять хайнікс, а у мене виявилася самсунгAlonzo: ↑ 07.09.2025 17:40 Осьо днями взяв собі 9070xt і розраховував вже на 88 градусів на пам'яті, але вперто показує 76-77. І тут ця новина, заглядаю в гпу-3 -- чіпи самсунг, а на оглядах хінікс![]()
-
Alonzo
Member
MC Esdabes
Эти строки рождаются в голове моей
Эти строки рождаются в голове моей