Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

кароч, виявилось, що цей сет блеків, який я вчора зробив це ніщо інше як вінтажні черрі блек, яким не менше 31 року :eek: :eek: тобто ті блеки, які випускались на оригінальних молдах до 93-94 років, потім молди (а.к.а форми) були втрачені і retooled блеки, які випускались з 1994 року були вже на якихось відновлених/заново зроблених молдах.

зверніть увагу на логотип:
спойлер
Изображение
ліворуч черрі блек мх2а, логотип сучаним великим шрифтом, а праворуч -- як виявилось, вінтажний блек, з маленьким лого специфічним шрифтом. стеми і хаузінги також мають деякі відмінності, та і сам пластик очікувано відрізняється

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
тепер мені терміново треба ще трохи таких вінтажних блеків, але це ще піди пошукай :(
он скажімо на юнікейсь висить ще парочка сетів:
спойлер
Изображение
нормально, взагалі?
ну добре що не як ОГ ніксі по 20 баксів за 1 світч в епоху найбільшого хайпу кілька років тому
leif
Member

знайшов чувака на ОЛХ (якось вже бачив його оголошення раніше), у якого виставлені на продаж старі клавіатури wyse на черрі блеках, от тільки не зрозуміло яких років вони і які блеки там стоять, фоток нормальних немає. ну, пообіцяв ніби як до кінця тижня до них дістатись і зробити більше фоток. якщо все гуд і там стоять такі блеки як мені цікаво -- заберу і буду потужно харвестити B-)

а якщо у чувака з олх клавіатури новіші за 93 рік, то і фіг з ним, на мехмаркеті таки можна купити вінтажні блеки значно дешевше ніж на юнікейс 1985року. в 150 баксів за сет, виглядає, що можна вкластись у тих, хто цим займається регулярно. а у тих, хто просто має зайвий сет і хоче продати, то й ще дешевше, але все одно самому прикольніше було б

випаяти->відмити->просушити->змастити/зафілмити/спрінгсвапнути->запаяти

ммм, збочення кайф

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
цей во. може все таки створити окрему тему не по вибору клавіатур, а по модінгу та іншому задротству? нехай там не буде активності окрім тих трьох людей, які тут сидять, але принаймні тим хто обирає аулу ф75 буде простіше зорієнтуватись? що думаєте?

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
бо мені здається народ заходить сюди обрати собі якусь APAYADO, бачить мої простирадла про 40-річні черрі блеки, офігіває і думає, що кудись він не туди попав :lol: :laugh:

Відправлено через 13 хвилин 30 секунд:
ще один з отриманих пару днів тому гмк сетів:

Oblivion regular base
спойлер
Изображение
мінімалістичний, хтось скаже, що зовсім простий, але, як на мене -- чудовий :up:

взагалі, усе різномаїття сірого, білого і бежевого в гмк сетах доставляє мені мало не більше ніж уся різнобарвність і яскравість їх "кольорових" сетів :gigi:
Melofon
Member

SleepNeep: 26.08.2025 14:01Йооо, оце ти гурман.
Може тоді гуру підкаже по моїй проблемі..
Маю Keychron Q3 MAX. Купив до них світчі TTC Silent Bluish White, кейкапи Акко.
Маю паразитні спрацьовування при одному натисненні клавіші з друком кількох букв. Нечасто, але дратує.
Советую свитчи Huano Braun silent с желтыми кнопками (20млн. самые надёжные), я ими пользуюсь уже года два и проблем никаких, очень приятные тактильные свитчи.
leif
Member

Melofon: 05.09.2025 17:00Huano Braun silent
Так це ж для миші світчі? До чого вони тут? :D :insane:
leif
Member

а ніхто УЗ-ванну не юзає з тут присутніх? не порадите якусь модель чисто щоб захарвещені з 35-річної клавіатури світчі помити (більше навіть не уявляю для чого вона мені вдома потрібна, ну може якісь прикраси дружини ще можна)?
MSiAventador
Member

Vinzy: 26.08.2025 16:02 Посоветуйте беспроводную клавиатуру. Сейчас использую проводную Cougar Vantar AX USB и полностью ею доволен. Она хоть и мембранка, но очень напоминает ноутбучные и близка к ножницам и макбуку. И главное она безшумная практически. И метал. Так вот нужна типо такая же полноразмерная, но беспроводная. Если кто пользуется или пользовался или знает чтобы были безшумная и тонкая буду рад узнать от вас модели. Цена второстипенна
Можно и урезаные варианты, если есть интересные и похожие
Не зовсім тиха і не зовсім повнорозмірна але для бездротового і ігрового використання - дуже ОК.
artko
Member

leif: 05.09.2025 15:09може все таки створити окрему тему не по вибору клавіатур, а по модінгу та іншому задротству? нехай там не буде активності окрім тих трьох людей, які тут сидять, але принаймні тим хто обирає аулу ф75 буде простіше зорієнтуватись? що думаєте?
та імхо сенсу нема особливо. так тема одна, вспливає периодично і люди бачуть, напишуть... а так загубиться, як на мене.
leif: 05.09.2025 23:18а ніхто УЗ-ванну не юзає з тут присутніх? не порадите якусь модель чисто щоб захарвещені з 35-річної клавіатури світчі помити
в мене є :) але куплена років майже 20 тому. імхо,обрати за потрібним розміром та і усе...
StTechnik
Member

leif
Хочу проконсультироваться. Вопрос не срочный, но тем не менее. Хочу в перспективе сделать кастомную клавиатуру себе. Так что бы если что - менять свичи и капы под настроение и все. Вопрос первый. Посоветуй хорошую основу (barebone) для этого мероприятия. Чего хочется - корпус - алюминий, формат - TKL с F рядом, подключение - BT+2,4+кабель. Приветствуется - компактность, правильный набор шумки, подсветка, отменное качество.
Мне эта тема как бы слабо известна. Из того что более менее можно купить тут - это Keychron Q3 Max Barebone, Vortex Model M (но она пиндец как под ретро стиль).
Что можешь сказать о них? Может есть что по лучше. Бюджет - да любой по сути. Заранее спасибо.
Да, знаю что ступаю на опасную тропу :D

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Сейчас посмотрел - Вортекс мимо - она чисто проводная.
leif
Member

StTechnik: 07.09.2025 18:09Keychron Q3 Max Barebone
так, дивись. якщо ти хочеш одну клавіатуру і в твоєму житті присутній гамінг, то я б рекомендував брати клавіатуру на магнітих світчах. тому що, на мою думку, НЕ-світчі дають принципово більш прикольний експірієнс ніж механічні. якщо ти готовий мати кілька клавіатур і під гамінг окрему -- тоді це інша ситуація. якщо ж гамінг для тебе не в пріорітеті, тоді магнітну клавіатуру, знову ж таки, суто на мій погляд, брати немає сенсу. спочатку треба вирішити з цим, імхо, потім дивитись куди рухатись далі
StTechnik
Member

leif: 08.09.2025 12:36
StTechnik: 07.09.2025 18:09Keychron Q3 Max Barebone
так, дивись. якщо ти хочеш одну клавіатуру і в твоєму житті присутній гамінг, то я б рекомендував брати клавіатуру на магнітих світчах. тому що, на мою думку, НЕ-світчі дають принципово більш прикольний експірієнс ніж механічні. якщо ти готовий мати кілька клавіатур і під гамінг окрему -- тоді це інша ситуація. якщо ж гамінг для тебе не в пріорітеті, тоді магнітну клавіатуру, знову ж таки, суто на мій погляд, брати немає сенсу. спочатку треба вирішити з цим, імхо, потім дивитись куди рухатись далі
Супер! Спасибо за ответ и внимание к проблеме )
Уточню.
1. Нет. Одна клавиатура под все. Это однозначно.
2. Гейминг присутствует, но не киберспортивный. Тем более что я в 99.9% живу на безпроводе, а насколько я понимаю - этот факт нивелирует преимущество HE свичей (если я неправ - поправь пожалуйста).
3. Тем не менее я думал о HE (магнитных) вариантах и сейчас у меня на повестке (если можно так выразится) - три варианта.
1. Взять Q3 Max базу - она на обычных свичах.
2. Взять готовую Q3 Max HE на магнитах и просто поменять ей кейкапы :D
3. Взять Neo80 (уверен что ты знаешь что это) на обычных свичах и иметь головную боль с выбором свичей, капов и т.д. (собственно как и в п.1)

Ну вот пока такие мысли. Если тебе будет удобнее - можем перенести разговор в Личные или вообще в Телегу, как тебе будет удобно. Ибо неопределенность не дает покоя :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
И я так понимаю что про Low Profile варианты можно забыть чисто из соображений выбора вариантов. В этом сегменте их по моим наблюдениям значительно меньше. Или я снова ошибаюсь?
leif
Member

StTechnik: 08.09.2025 12:58 киберспортивный
що ти маєш на увазі під цим?) просто мультиплеєрних заруб в популярні тайтли вже достатньо, щоб виправдати покупку НЕ клавіатури.
StTechnik: 08.09.2025 12:58Тем более что я в 99.9% живу на безпроводе, а насколько я понимаю - этот факт нивелирует преимущество HE свичей
ні, не нівелює повністю. по бездроту латенсі, звісно, буде більше ніж по дроту, хоча окремі НЕ-клавіатури по замірам на РТінгс мають ну дуже непогані показники і по бездроту. втім, на час ігрових сесій можна підключатись по дроту, якщо ти граєш просто годинку-дві кілька разів на тиждень це не мало б стати великим напрягом. але це, офк, справа особиста. якщо відсутнє бажання це робити -- питань нема
StTechnik: 08.09.2025 12:583. Тем не менее я думал о HE (магнитных) вариантах и сейчас у меня на повестке (если можно так выразится) - три варианта.
1. Взять Q3 Max базу - она на обычных свичах.
2. Взять готовую Q3 Max HE на магнитах и просто поменять ей кейкапы
3. Взять Neo80 (уверен что ты знаешь что это) на обычных свичах и иметь головную боль с выбором свичей, капов и т.д. (собственно как и в п.1)
особисто для себе я б взяв нео80 (або QK80mk2 або neo80cu, який має ось ось з'явитись)+світчі + капи окремо, а до неї ще маленьку НЕ клавіатуру для гамінгу. але це суто мій випадок, для тебе може інший варіант бути оптимальним, тим паче що ти хочеш одну клавіатуру. в якості універсального варіанту -- Q3 Max HE (єдиний кейкрон який би в принципі розглядав для покупки) або (і що набагато краще, як на мене) -- Qwertykeys Hex80 HE.

Відправлено через 35 секунд:
StTechnik: 08.09.2025 13:00можем перенести разговор в Личные или вообще в Телегу
давай апати тему :beer:

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
StTechnik: 08.09.2025 13:00И я так понимаю что про Low Profile варианты можно забыть чисто из соображений выбора вариантов.
якщо подобається LP то обрати є з чого зараз, варіанти цікаві. звичайно, це не так багато варіантів як у випадку "звичайних" клавіатур, але вони цілком собі є.

Відправлено через 8 хвилин 50 секунд:
leif: 08.09.2025 13:11Qwertykeys Hex80 HE
оу, перепрошую, вона тільки дротова
StTechnik
Member

leif
Т.е. если подитожить в кратце - бери Q3 HE и дальше с ней уже экспериментируй? :)
Ну это в принципе вариант. Единственное- мне формат их кейкапов не нравится. У супруги сейчас в наличии. Но это уже дело сменное.

А по лоу профиль расширь мой кругозор пожалуйста? Если можно - с названиями что бы я сразу поискал.

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
И еще вопрос. Почему neo80 а не Q3 не магнитную?
leif
Member

StTechnik: 08.09.2025 13:36Т.е. если подитожить в кратце - бери Q3 HE и дальше с ней уже экспериментируй?
якщо розглядати одну універсальну гамінг/робота клавіатуру на магнітних світчах, ще й з бездротом, то Q3 HE цілком собі збалансований варіант. зауваж, що з нею особливо не поекспериментуєш: світчі хотсвап, але замінити їх немає на що, вона не сумісна з іншими магнітними світчами. втім, по оглядах і відгуках ті гатерони, які там стоять, досить потужні.

кейкронівські капи мені особисто теж не подобаються, але, так, це зовсім не проблема
StTechnik: 08.09.2025 13:36А по лоу профиль расширь мой кругозор пожалуйста? Если можно - с названиями что бы я сразу поискал.
мої фаворити це лофрі флоу 2 та нюфі air v3, правда у них немає саме ТКЛ форм-фактору, але 75% недалеко пішов. у лофрі краще світчі, якість корпусу, зроблена вона краще в цілому. але нюфі більш продумана з точки зору ергономіки. собі я б взяв флоу 2, я навіть хотів купити її собі чисто потицяти, але банально забув закинути грошей на кікстартер далі "передоплати" за ціну з великою знижкою :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
StTechnik: 08.09.2025 13:40Почему neo80 а не Q3 не магнитную?
тому що я готовий використовувати не одну клавіатуру, а в якості клавіатури чисто для друку я надаю перевагу світчам на металевому контакті, магнітні -- не настільки доставляють. але це питання preferencе, тут смаки і вподобання можуть мати великі розбіжності, чимало людей переходять на НЕ-only і не шкодують і нічого їх не підбиває мати додаткові клавіатури і міняти їх туди сюди. на жаль (чи на щастя), единий варіант -- пробувати і робити висновки для себе, по інтернету такі речі не зрозумієш, тільки руками тестити і бажано не годину-дві, а повноцінно, поки звикнеш
StTechnik
Member

leif
Тут плюс минус понял идею. А что по звуку? Меня плюс минус очень устраивает звук со странным названием Creame (как то так по моему). И второй вопрос - видел чисто металлические капы. Делает awekeys по моему. Что нибудь по ним можешь сказать? Внешне выглядят прям Агинь.
leif
Member

creamy його називають, але в цілому отримати його просто навіть та пластмасовій бюджетній клавіатурі, та й це доволі умовно все, саме ці розділення на creamy/marbly/thocky/clacky, особисто я не дуже їх котірую, але розумію, що без них нікуди і людям потрібно якось це все називати і орієнтуватись. загалом, в плані звуку, його варіативності і можливості підігнати під себе, клавіатури на класичних МХ cвітчах дають куди більше простору для експериментів і тюнінгу ніж НЕ-клавіатури, та і звучать вони в середньому по лікарні краще, саме тому поява НЕ-світчів і клавіатур поки ніяк не загрожує існуванню світчів на металевому контакті і усього що з ними пов'язано.

з того, що можна розчути на тайпінгах в ютубі (їх я теж не люблю і по них рекомендую орієнтуватись ну дуууже приблизно) кейкрон q3he звучить нормально, навіть непогано, як для НЕ, тому з цього приводу я б не хвилювався.
StTechnik: 08.09.2025 13:58И второй вопрос - видел чисто металлические капы
цікава, але доволі специфічна штука як в плані звуку так і інших якостей (відбитки :horror: ), рекомендую уважно глянути огляди перед потенційною покупкою. особисто мене ніколи не зацікавило настільки, щоб купити спробувати, але це знову ж таки питання вподобань і кому що цікаво. є ще керамічні капи, теж можна придивитись, імхо, вони більш цікаві в теорії, якщо відходити від пластику як матеріалу капів.
StTechnik
Member

leif
Ну вот по моему я ментально уже склоняюсь к q3HE варианту даже в контексте того что они наиболее дорогой из перечисленных. Но зато все понятно со свичами. :D
Огромное спасибо. Пока надо переварить все озвученное, но я еще обращусь. :D
leif
Member

StTechnik: 08.09.2025 15:18 я ментально уже склоняюсь к q3HE варианту
тут два власники є в топіку, можна у них попитати якісь практичні речі, якщо виникнуть питання, адже особисто у мене з нею досвіду не було.
StTechnik
Member

leif: 08.09.2025 15:59
StTechnik: 08.09.2025 15:18 я ментально уже склоняюсь к q3HE варианту
тут два власники є в топіку, можна у них попитати якісь практичні речі, якщо виникнуть питання, адже особисто у мене з нею досвіду не було.
Ну теперь уже три :gigi: Оно ж "хочется" - это хуже чем болит. Заказал белый вариант Q3 HE. Теперь в моей жизни + одно приятное задротство, но это пока так, лайтовое. Но капы туда уже вместе подбирать будем. :-) Пока с месяц помучаюсь на этих.

Відправлено через 17 хвилин 41 секунду:
Кстати посмотрел обзоры на нее - звук прям хороший от нее. Приятный такой.
artko
Member

на ній кейкапи з side print чудово працюють, мені подобається :)
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005008209422271.html
StTechnik
Member

artko: 08.09.2025 17:44
на ній кейкапи з side print чудово працюють, мені подобається :)
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005008209422271.html
Плюс в том, что будет видна подсветка символов. Но минус в том, что для меня это очень непривычно и гравировку на них делать геморно. А не делать не могу, т к за моим компом еще супруга иногда работает когда ей нормальный инет нужен, т к рабочий ноут переполнен всякими сесурити политиками.
Ответить