Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Z440_User
Member

MSiAventador
Це було, є, і буде завжди. Скільки людей стільки й думок. Одні хвалять - інші лають одне й те саме обладнання.
оффтоп:
спойлер
Друга половина 90х: обирав між комплектами Фенікс-005, Естонія-010, Корвети 048/068 = кожен знайомий вихваляв свою думку, часто навіть не маючі самого обладнання, іноді навіть не чувши його.
Перша половина 2000-х: Плювалися/Хвалили Естонію УП-010, хвалили/плювалися на УМ-010, молилися на оригінал Optonica SM-7100 = знайшов, купив, порівняв з Естонією-010 = не дуже той іноземець відрізняється, вініл-коректор так точно гірший за Естонію.
Друга половина 2000-х: знайшов частину мрії, топову Optonica 9100, уп + ум, ото вже відрізнялося від Естонії та Optonica 7100, але серія 9100 не частий гість на продажах, тому про неї срачів на відповідних форумах немає. Треба віддати належне Естонії, її вініл коректор дуже значно ближче до 9100 за схемою ніж до 7100.
Станом на сьогодні залишилися Оптоніки, Естонію продав із-за уйоб...их регуляторів, яким немає сучасної заміни, а вони вже фізично зносилися. Якби не регулятори - залишив би Естонію замість Optonica sm-7100.
І да, це зараз є інтернети-форуми-блогери-оглядачі, а в ті часи це людське спілкування, пошук каталогів, вивчення схем...
Radio Bay
Member

Він із своїми вимірами зовсім баштою поїхав. То він якось поміряв Schiit LISST (замїнювач ламп) та якийсь Tung-Sol. Все, лампам кабзда, тільки в мене є LISST, купив із цікавості. Жиру нема, деталей не вистачає. Просто менше звуків. Ще раз він USB кабелі міряв і так як нічого не наміряв прийшов до висновку, що нема різниці, адже тут зненацька він почав слухати музику. Диво дивне :)
Hotspur
Member

Radio Bay: 02.09.2025 20:33Ще раз він USB кабелі міряв і так як нічого не наміряв прийшов до висновку, що нема різниці
є там різниця :D опір різний

Відправлено через 28 секунд:
Radio Bay: 02.09.2025 20:33Він із своїми вимірами зовсім баштою поїхав.
свята людина. тестить багато чого. це він найшов проблеми в 3 полосці Elac, Ендрю Джонс її потім підтвердив
Radio Bay
Member

Hotspur: 02.09.2025 21:56свята людина. тестить багато чого
Я його поважаю за те, що він що то робить, та тримає комьюніті, але це не значить, що я з ним згоден.
Hotspur: 02.09.2025 21:56є там різниця опір різний
Ти спрощуєш, ефект ока, скін ефект, наведення, джитер та хто знае ще шо. На регулярному рівні типа ВО такі знання не розглядаються, нема загального бачення. Я навіть зрозумів, що із своїми знаннями не взмозі це узагальнити. Мабуть хтось взмозі , але він на форумах не тусується. Я обрав для себе варіант "3 дні на прослушку"
Radio Bay
Member

Взагалі, в мене have the dream почити музику, як інша людина :)
Radio Bay
Member

Огненного музончика, потом покопаю
Відправлено через 4 хвилини 57 секунд:
Баба одна рубит шо ритмсекция )
MSiAventador
Member

Наступник K11 R2R - новий K13 R2R успадкує 192 резистора на чотирьох каналах. :banghead:
Изображение
Radio Bay
Member

MSiAventador: 05.09.2025 09:48успадкує 192 резистора на чотирьох каналах
А скільки потрібно? )
MSiAventador
Member

Radio Bay: 05.09.2025 13:09
MSiAventador: 05.09.2025 09:48успадкує 192 резистора на чотирьох каналах
А скільки потрібно? )
Більше

Відправлено через 16 хвилин 56 секунд:
В ЦАпі TOPPING Centaurus здається 8каналів по 48 - результат гарний але не видатний.
Тож і рахуй.
А ще нативні 32 біт набрати драбиною R2R - то конські гроші. Не знаю жодного R2R 32bit нативно з набраних резисторів.
Radio Bay
Member

Hotspur
Member

ну все що я читав про R2R - воно для дорогих рішень
Scoffer
Member

R-2R це просто застаріле гівно родом з 50х коли ще не винайшли варіантів зробити інакше.
На умовних резюках ряду E96, котрі ще пошукати треба, добре якщо буде реальна 6-бітна точність. Та радіола на КВ краще зіграє ніж R-2R цап.

Відправлено через 14 хвилин 49 секунд:
Навіть в найкращі часи мікрушних рішень коли резистори ще підрізали лазером (зараз не ріжуть, давно втрачена технологія більш просунутих предків), реальна точність вище 12-13 біт була недосяжною.
Radio Bay
Member

Scoffer: 05.09.2025 14:37Та радіола на КВ краще зіграє ніж R-2R цап.
Наприклад, Musician Taurus :lol:
Scoffer
Member

Radio Bay: 05.09.2025 14:41Наприклад, Musician Taurus
Та хоч з золота відлите. Промисловість не випускає резисторів номіналом точніше ніж E192, це максимальний максимум. Не випускає і все тут, просто данність, факт. На них не більше 8 біт точність, скоріше менше. На більш розповсюджених E96 буде 5-6.

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Інтегральні R-2R, тобто ті що в мікрухах і підрізані лазером після виготовлення чипу, ледве досягали 12-13 біт, без підрізки одразу 2-3 біти віднімай. Лазером не ріжуть десь з кінця 90х, дорого.
Radio Bay
Member

Scoffer: 05.09.2025 14:51Промисловість не випускає резисторів номіналом точніше ніж E192, це максимальний максимум. Не випускає і все тут, просто данність, факт. На них не більше 8 біт точність, скоріше менше. На більш розповсюджених E96 буде 5-6.
Молодец, він знає той звук, що в мене проти AudioGd D77 при прямому тести 3 дні був, він почув та порівняв. От телепні :laugh:

Сміховицька :)
Hotspur
Member

Radio Bay: 05.09.2025 16:04Молодец, він знає той звук, що в мене проти AudioGd D77 при прямому тести 3 дні був, він почув та порівняв. От телепні

Сміховицька
на слух люди не завжди адекватно чують різницю
Radio Bay
Member

Hotspur: 05.09.2025 16:06на слух люди не завжди адекватно чують різницю
Мені по_х чужа суб'євтивна думка, в мене своя. Всім, хто слухає, подобається, мені теж.

Це грає ліпше, порівюнав, у вас воно ніяк не грає
[

/spoiler]
Scoffer
Member

Radio Bay: 05.09.2025 16:04Молодец, він знає той звук, що в мене проти AudioGd D77 при прямому тести 3 дні був, він почув та порівняв. От телепні
Це лише одначає що слух як у риби. :rotate:
Не розпізнати спотворення R-2R доволі важко, вони вже на одному порядку зі спотвореннями навушників.

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
Radio Bay: 05.09.2025 16:20Мені по_х чужа суб'євтивна думка, в мене своя.
Це виключно твої проблеми. Тим паче тут тобі пишуть не про суб'єктивщину, а про об'єктивні показники де R-2R - гівно за визначенням. Інструментально доведено.
Radio Bay: 05.09.2025 16:20Всім, хто слухає, подобається, мені теж.
Багатьом і бумбокс подобається. Теж мені показник знайшов.

Відправлено через 9 хвилин 24 секунди:
Мультибіти, до речі, точно таке ж гівно як і R-2R з рівно тих же причин - точність резисторів не просто скінчена, а доволі низька. Ніхто з них і поряд не валяється з сучасною дельтасігмою навіть гівняного класу.
Radio Bay
Member

Scoffer: 05.09.2025 16:23Не розпізнати спотворення R-2R доволі важко, вони вже на одному порядку зі спотвореннями навушників.
Так, в мене ще й спотворення лампою, окремим USB вихідом та Дженелеками, тому в мене грає все, й круто. Ще я спорюю звук кабелями, та звук спотворюэ мережа энергопостачання. Ще кажу, різне, але не цікаво, греє клас :)
Я так можу одне після другого, а ви ні )

Тому я слухаю музику, а щось там вигадуєте, якісь теорії ціна яким нуль

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Scoffer: 05.09.2025 16:33Мультибіти, до речі, точно таке ж гівно як і R-2R з рівно тих же причин - точність резисторів не просто скінчена, а доволі низька
Ага, спочивай з миром , послухай вище :lol:

Відправлено через 12 хвилин 25 секунд:
I це послухай, коли буде на чому
Scoffer
Member

Radio Bay: 05.09.2025 16:54I це послухай, коли буде на чому
Я не люблю коли дівки лізуть в високі ноти, котрі не витягують, і фальшивлять. Хоча звідки тобі це знати на твоїх R-2R і отому всьому вишеперечисленому непотребі, котре з оригіналу робить казна-що :laugh:
Ответить