Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

FirstTDM
Я вообще не вижу прикола по засветам..ты ж не смотришь в черный экран..правильно?Я на одиссее,видел эти засветы,только при выключении монитора :gigi:
Gold_Star
Member

Засвіти на IPS, зняті на камеру, по степені маразму йдуть одразу за фіолетовим чорним на оледах :laugh:
FirstTDM
Member

Vader: 03.09.2025 15:34Я вообще не вижу прикола по засветам..ты ж не смотришь в черный экран..правильно?Я на одиссее,видел эти засветы,только при выключении монитора
Gold_Star: 03.09.2025 15:35Засвіти на IPS, зняті на камеру, по степені маразму йдуть одразу за фіолетовим чорним на оледах
Ага... маразм всё это - выкручивают яркость на максимум, ставят однородный темный фон и в полностью темной комнате снимают фото/видео - конечно будут засветы :)

В реальной жизни с яркостью 35-50% и рабочими инструментами на экране или фильмом/игрой - никаких засветов не видно вообще! :super:

А "фиолетового черного" на своем QD-OLED я так и не увидел, как ни старался - просто хороший глубокий черный :rotate:
Vader
Member

FirstTDM
Та да..Кому то на оледах,мерещится желтый,а не белый..Короче говоря,понакручивают,сами не зная что,и начинають петь всякую дичь..
Striker
Member

Gold_Star: 03.09.2025 15:35Засвіти на IPS, зняті на камеру, по степені маразму йдуть одразу за фіолетовим чорним на оледах
Так, фото і близько не відображає реальної картини. Я сам фотографував і бачив, на фото наче як реально отакенні засвіти, а вживу їх немає взагалі. Це на Стріксі. А от на Тафі засвіти дійсно були в трьох місцях, що їх при перегляді фільмів і в темних сценах в іграх добре помітно, але не дуже критично. Я ще внизу в проблемних місцях запихнув тонкої глянцевої бумаги і натягнув через весь низ через весь монітор нитку, зав'язав ззаду і засвіти тоді зменшилися ще більш ніж наполовину. Ловіть лайфхак. B-)

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Vader: 03.09.2025 15:34ты ж не смотришь в черный экран..
В іграх і фільмах видно.
Vader
Member

Striker: 03.09.2025 16:04
Так, фото і близько не відображає реальної картини. Я сам фотографував і бачив, на фото наче як реально отакенні засвіти, а вживу їх немає взагалі. Це на Стріксі. А от на Тафі засвіти дійсно були в трьох місцях, що їх при перегляді фільмів і в темних сценах в іграх добре помітно, але не дуже критично. Я ще внизу в проблемних місцях запихнув тонкої глянцевої бумаги і натягнув через весь низ через весь монітор нитку, зав'язав ззаду і засвіти тоді зменшилися ще більш ніж наполовину. Ловіть лайфхак. B-)

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Vader: 03.09.2025 15:34ты ж не смотришь в черный экран..
В іграх і фільмах видно.
:lol: Спасибо за лайфхак!Шоб я еще платил свои деньги за страдание такой фигней..Я лучше подсобираю денег,и куплю сразу,что то нормальное,а не абы шо.
Striker
Member

:eek:

Замовив Gigabyte 27" AORUS FO27Q2 Black / QD-OLED / 240 Гц. Приймайте в секту OLED. B-)
StTechnik
Member

Striker: 03.09.2025 18:49 :eek:

Замовив Gigabyte 27" AORUS FO27Q2 Black / QD-OLED / 240 Гц. Приймайте в секту OLED. B-)
Готовься что в первый день будешь сидеть с открытым ртом и спрашивать себя во что я смотрел до всего этого. Там вау эффект хороший. Потом конечно привыкаешь (как ко всему хорошему) - и уже просто не можешь смотреть ни на что другое )
Vader
Member

Striker
Рекомендую сразу научится ухаживать за панелью..это не просто)Там надо уметь вытирать..Можно поцарапать..Покупаешь специальную микрофибру для ухода за экранами..НЕ ДЛЯ ОКОННЫХ СТЕКОЛ!!!и нормальную жидкость..и делаешь так,как я говорю :gigi: Невкоем случае не наносить жидкость на екран,а потом вытирать,будут разводы,которые очень тяжело вывести!Наносишь на тряпку,аккуратно вытер и недавая высохнуть,сразу круговыми движениями вытираешь другой стороной,сухой тряпкой!Будет все четко! ;) Я конечно уверен,что с первого раза у тебя не получится,но все же :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 47 секунд:
StTechnik
Я уже привык..у меня вау еффект прошел,но смотреть на другие мониторы уже не то..вообще не то!Это как с мерса в жигуль сесть.
StTechnik
Member

Vader: 03.09.2025 19:34 Striker
Рекомендую сразу научится ухаживать за панелью..это не просто)Там надо уметь вытирать..Можно поцарапать..Покупаешь специальную микрофибру для ухода за экранами..НЕ ДЛЯ ОКОННЫХ СТЕКОЛ!!!и нормальную жидкость..и делаешь так,как я говорю :gigi: Невкоем случае не наносить жидкость на екран,а потом вытирать,будут разводы,которые очень тяжело вывести!Наносишь на тряпку,аккуратно вытер и недавая высохнуть,сразу круговыми движениями вытираешь другой стороной,сухой тряпкой!Будет все четко! ;) Я конечно уверен,что с первого раза у тебя не получится,но все же :gigi:
Кстати совет дельный. Потому что вытирать их прям пытка. Почти как котел в аду. Единственное - я против жидкостей вообще любых. Более правильнее не закакивать его до такого состояния. Хорошая микрофибра (мягкая) - обязательный атрибут. Причем ее желательно "подарить" монику и нигде больше не юзать. А точечные всякие "чихания" и "сопли" на экране - ну човсем чуть чуть простой чистой воды в ту точку и сразу вытирать по методике описанной выше. :up:
BloodyElf
Member

Розглядаю можливість оновити монітор.
Не можу визначитись з форматом 2К: 27″, 32″ чи 34″ UW.
Можливо, зі своїм досвідом порадите.

Використовую вже 12 років :shuffle: 23" Samsung P2350 (FHD).
Для роботи ОК, але в іграх хочеться більший екран і спробувати 2К.
4К не розглядаю - дорожче і RTX 5070 на високих не витягне норм FPS.

Бюджет: до 20 000 грн.

Використання: 9–14 год/день; робота в браузері, ігри, трохи ютуб.
Фільми/серіали дивлюсь на ТВ.

Граю в сучасні ігри: Cyberpunk 2077, Ghost of Tsushima, RDR2, Witcher 3...
Мультиплеєр: Battlefield, Rocket League.

Спочатку думав про вигнутий 34" UWQHD (3440×1440).
По навантаженню на відеокарту, як я розумію, це десь +15–25% до 2К.
Але більшість таких моніторів на VA, а думки про них різні: хтось каже норм, хтось радить тільки IPS/OLED.

Питання:
1. Чи потягне RTX 5070 сучасні ігри на 3440×1440 (високі налаштування)? Чи краще не вийожуватись і взяти 27"/32" 2560×1440?

2. Якщо брати 16:9 — чи буде перехід з 23" FHD на 27" 2К відчутним? Чи варто подивитись на 32" 2К?

Тобто зараз хочу вирішити: 27" 2К 16:9, 32" 2К 16:9 чи 34" UWQHD 21:9.
Що порадите по моделям в цьому бюджеті для ігор?
Брати буду, скоріше за все, на Розетці. Вона поруч, легше отримувати/повертати і є послуга перевірки на биті пікселі і т.п.
FirstTDM
Member

StTechnik: 03.09.2025 19:33Готовься что в первый день будешь сидеть с открытым ртом и спрашивать себя во что я смотрел до всего этого. Там вау эффект хороший.
Vader: 03.09.2025 19:36Я уже привык..у меня вау еффект прошел,но смотреть на другие мониторы уже не то..вообще не то!Это как с мерса в жигуль сесть.
Ага... так и есть... подтверждаю... ВАУ! Эффект в первые недели ошеломляющий... даже на фото/видео хороших, не говоря уже о играх... :super:

Отправлено спустя 8 минут 37 секунд:
BloodyElf: 03.09.2025 20:36Бюджет: до 20 000 грн. Що порадите по моделям в цьому бюджеті для ігор?
В этом бюджете OLED не получится - про лучшие IPS уже достаточно написано на предыдущих страницах - Dell UltraSharp 27 U2724D

Имхо, стоит увеличить бюджет или подождать и смотреть на что-то типа:

MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - 26К в Розетке
WaRMacTep
Member

BloodyElf
якщо 34 то топ кінця 24 початку 25 в середньобюджетному сегменті Dell Alienware 34 AW3425DWM 18 599 на розетці як приклад VA матриця, але в порівнянні з моделями 5 річної давнини це небо і земля, підсвітка майже рівномірна як для подібних моніторів, а от тих самих недоліків VA які раніше були не виявив .... так в порівнянні з олед різница велика як і ціна того оледа, алеж не в стільки разів , я собі такий купив після переглюду багатьх оглядів перейшовши з 2к ips так от VA цого монітора мену сподобалася ну прям дуже ...але ips старенький DELL U2515h не той клас для порівняння для приклада от самий кращий на мій погляд
огляд
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... -aw3425dwm
Striker
Member

BloodyElf
Я обдивився ютуб і вирішив, що 21:9 не варто брати, бо є деякі незручності, такі як очами більше рухати, мало контенту під цей формат, чорні полоси в ютубі по бокам і т.д. Для роботи і всього іншого зручніше 16:9 великий екран. Але це не мій досвід, якщо що.
По діагоналі: 27" - 2к, 32" - 4к. Комусь і 32" - 2к нормально, але мені здається, що то вже не дуже, пікселі точно буде видно.
Для 5070 більше 2к немає жодного сенсу брати.
Vader: 03.09.2025 19:36и нормальную жидкость..и делаешь так,как я говорю
Нормальна жижа - це синій Містер Мускул для скла. B-) Можна прямо на монітор без фанатизму напшикати і швиденько натерти. За поради дякую. :up:
shnok
Member

Striker
Як ви бачите пікселі на 32 дюйма в 2к? Ви сидите в 30 см від монітора?
Dell UltraSharp 27 U2724D - не розумію чому вище людина його постійно піарить, загалом як я зрозумів від завжди піарить dell... За цю ціну є кращі монітори, не з відгуком матриці 8мс, та з більшою частотою оновлення, а не 120гц
Gold_Star
Member

shnok: 03.09.2025 22:14За цю ціну є кращі монітори, не з відгуком матриці 8мс, та з більшою частотою оновлення, а не 120гц
Ну давайте, показуйте що ви там наклацали в хотлайні :laugh:
Vader
Member

Striker
Мистер мускул говоришь..ну ну..Потом не говори,что тебя не предупреждали.. :-/ Можно угробить покрытие qd oled монитора-запросто..Почитай об этом,прежде чем что то делать. ;)
Я вообще хочу купить вот это..на всю жизнь хватит..Народ шарящий,говорит,что это топ для олед матриц..
https://glosspoint.com.ua/onr-236-ru/?s ... 3Bsef_MmSd
Filabatya
Member

пограв накрив рушником як колись і іконки збоку не забув
Последний раз редактировалось Filabatya 03.09.2025 22:33, всего редактировалось 2 раза.
Gold_Star
Member

Vader
Я надіюсь що він так іронізував, а так можна і без хімії обійтися - вистачає мікрофібрового рушника, а далі усе як описував StTechnik
Ответить