У продажу помічені AMD Ryzen 5 9500F та Ryzen 7 9700F з деактивованою графікою

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

alexeygalas: 01.09.2025 18:43Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
Там де проблеми в ядрах - відключають ядра.
Не може у тебе працювати ядро, яке не працює.
alexeygalas
Member

Sanьka: 02.09.2025 07:27В мене взагалі відчуття, що це хтось зі старих забанених троллів.
В даному випадку ти себе поводиш як троль. І на інших таку ж бірку чіпляєш

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
avuremybe
Читайте пліз весь тред до низу
За ядра і правда з голови вилетіло. Тому так, це відноситься більше до чіпів з монолітною компоновкою. Це очевидно
Аціо
Member

avuremybe: 02.09.2025 07:50
alexeygalas: 01.09.2025 18:43Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
Там де проблеми в ядрах - відключають ядра.
Та там взагалі графіка не з процесорними ядрами, не зважайте.
Вони завжди краще знають як у АМД! Бо в них завжди був Інтел! :lol:

P.S. Я ж кажу тут дуже багато людей які в одному реченні прямо пишуть -
"Я ніколи не користувався тим чи іншим, тому точно знаю як воно працює!"
А мене от чомусь це бентежить, напевно то я неправильний.

alexeygalas: 02.09.2025 07:54
Sanьka: 02.09.2025 07:27В мене взагалі відчуття, що це хтось зі старих забанених троллів.
В даному випадку ти себе поводиш як троль. І на інших таку ж бірку чіпляєш
Не погано бути Тролем! - Кепсько бути поганим тролем.
Sanьka
Member

alexeygalas: 02.09.2025 07:41Це весь твій розумовий ліміт?
Ну ок, давай серйозно.
Свій ліміт ти показуєш в кожній темі де пишеш, і всі пости мають +/- один посил.
Одна справа якби тільки я один це побачив, але ж ні....
Ну і в деяких темах виступаєш відвертим посміховиськом (бо на "нетакусю/бірця з системою" ти не катиш) з відповідною червоною реакцією камрадів, бо на неадеквашок по іншому не реагує суспільство. Звісно до таких зубрів(богів неадекватна) як Месія, Хейдфілд і Ко тобі ще далеко, але все попереду ;)
AssayMAS
Member

Afit: 02.09.2025 00:53 У них в голове шестиядерники - это обязательно о т б р а к о в к а
на 7400F и 8400F погляди - сразу видно "топ из топов" для нищебродов - что никак не соберут себе на 7500F 8700F... на пару тыщ дороже новые (хотя уже полно б.у.) а под толстой крышкой припой и как писал чел выше лучше\дольше гонятся.
alexeygalas
Member

Sanьka
Давай серйозно )) що в адекватному обгрунтуванні мого вибору тобі здається неадекватним? На відміну від бездумного придбання одного вендора, сліпо будучи переконаним в ньому як в інструменті на всі випадки.
На боротьбу із системою навіть натяку і немає. Але слідувати правилам порталу "облизуй amd - збирай плюсики, обсирай amd - збирай мінусики" теж не збираюсь. :D

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Sanьka: 02.09.2025 08:45і всі пости мають +/- один посил
Який ще посил )) я тільки поправляю тих, хто не володіє інфою (або ж черпає її з написах на парканах), але намагається відмовити інших купити хороший девайс для своїх задач. Те що і так очевидно я не намагаюсь заперечувати.
спойлер
Ти ж в свою чергу, вириваєш з контексту те, що вигідно і незграбно намагаєшся висміювати в стилі 3-класника. І зазиваєш інших таких же з паралельних класів приєднатись, чого не роблю я. Бо це низько і навіть гидко. То хто з нас троль?
Sanьka
Member

alexeygalas: 02.09.2025 09:01Який ще посил )) я тільки поправляю тих, хто не володіє інфою
Але якраз інфою не володієш ти :facepalm:
Розповідаєш якісь казки, потім спростовуєш.
Я вважаю, що перед тим як когось виправляти, то сам повинен пвідтягнути мат частину.
alexeygalas: 02.09.2025 09:01Але слідувати правилам порталу
З точки зору нефоната можливо, а так тут люблять те, що краще. С вій час діставалось АМД по повній.
alexeygalas
Member

Sanьka: 02.09.2025 09:19Але якраз інфою не володієш ти
Я свою помилку визнав. Я був стомлений після роботи, пригадався випадок і кофіками, я написав, забувши про чіплетну компоновку. Свій протуп визнав, але ти далі чіпляєшся за цей месседж як за рятівну соломинку і продовжуєш навертати на вентилятор.
Щодо ультри - ну погодься, їх обсирають більше всього ті, хто їх в очі не бачили а подивились тести в іграх. І проеціюють ці результати на всю якість продукту, роблять висновки виключно з цієї сторони медалі, відкидаючи вигідний для своїх задач продукт. На адеквартні аргументи відповідають заїждженими тезисами про fps а заліссі та кількості процесорів на сокет, що просто притягнуто за вуха в даному контексті. Я таке коментую, бо немає чого розганяти дезу з явно упередженим ставленням. Так консультанти в фокстроті роблять, коли залишки необхідно розпродати.

І фанатом абсолютно не являюсь. А обираю те, що вигідніше зараз для конерктних задач, ділюсь виключно власним досвідом і не агітую. Для чого мені fps в кіберпанку враховувати в підборі комплектуючих для пк, на якому грати взагалі ніхто не буде.

Покаже наступне покоління AMD себе краще в проф софті - буде AMD. Мені без різниці. В минулому поколінні мене AMD вразив - тому я і взяв 5900X. В цьому поколінні - не вразив. Вразив інтел. В чому твоя проблема.
Не варто на рівному місці агресити. Це не весело
Последний раз редактировалось alexeygalas 02.09.2025 09:40, всего редактировалось 2 раза.
Sanьka
Member

alexeygalas: 02.09.2025 09:35Я свою помилку визнав.,
Мене це влаштовує. ;)
erkins007
Member

alexeygalas: 02.09.2025 07:14А от у вас фанатські замашки спостерігаються дуже виражено.
Я до 22 года на интеле сидел 20 лет, если вдруг они выпустят чёт годное перейду назад особо не раздумывая. Я фаната технологий и производительности, а не синих или красных.
alexeygalas: 02.09.2025 07:14Зате КП там же сидить і має прямий вплив на стабільність роботи системи.
Чушь, КП в любых рязанях будет держать 1:1 на 6000 хоть на 9800х3д, хоть на 7500ф.
Да и вы говорили не про КП изначально, с про разгонный потенциал, буст и частоты.

Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
AssayMAS: 02.09.2025 08:52
Afit: 02.09.2025 00:53 У них в голове шестиядерники - это обязательно о т б р а к о в к а
на 7400F и 8400F погляди - сразу видно "топ из топов" для нищебродов - что никак не соберут себе на 7500F 8700F... на пару тыщ дороже новые (хотя уже полно б.у.) а под толстой крышкой припой и как писал чел выше лучше\дольше гонятся.
Так и у Интела многие процы ниже i9 это отбраковка и у нвидиа так же с картами. Это реальность
Volodya811
Member

alexeygalas: 01.09.2025 21:06
Nekros: 01.09.2025 20:55То 9800Х3D не має стабільності і крашится. Тільки на JDEC частотах стабільно, так було?
Так. І я від цього не відмовляюсь. І це були 2х32 якщо шо. Ігри працюють, а ACR в якийсь не зручний момент дає збій. Може 2 дні працювати нормально, а потім на якомусь файлі вивалитись з помилкою по рам.
В хромі по сайтах лазити чудовий, я ж не сперечаюсь

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Afit: 01.09.2025 20:40Эмм... Тебя этот факт не смущает?
Ні бо 9ки як правило йдуть з найкращих пластин. А я говорив за мід. Логічно?
Чи може ви десь бачили 9950F чи 7950F?
Підтримую, тим більше, що у АМД вбудована відеокарта у звичайних процесорах лише умовна і мало займає місця на чипі. І якось аж дивно, що стільки "браку", що масово випускати чипи F. Логічно, що в цілому кристал не тягнув визначених показників, тому його опустили на дно і вимкнули графіку. Хоча, можуть бути і процесори дійсно з бракованим відеоядром, яким прийшлося відключати його.

Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
alexeygalas: 02.09.2025 09:35
Sanьka: 02.09.2025 09:19Але якраз інфою не володієш ти
Я свою помилку визнав. Я був стомлений після роботи, пригадався випадок і кофіками, я написав, забувши про чіплетну компоновку. Свій протуп визнав, але ти далі чіпляєшся за цей месседж як за рятівну соломинку і продовжуєш навертати на вентилятор.
Немає ніякої помилки. Напрям Ваших думок вірний. А що там з чиплетами АМД накрутила - це діло другорядне.
waryag
Member

avuremybe: 02.09.2025 07:50Там де проблеми в ядрах - відключають ядра.
Можуть відключати і цілком робочі ядра і блоки, якщо цього вимагає логіка лінійки продуктів чи наповнення ринку.
erkins007
Member

Volodya811: 02.09.2025 10:17Логічно, що в цілому кристал не тягнув визначених показників, тому його опустили на дно і вимкнули графіку
Ещё один. У АМД Кристал с графикой и Кристал с ядрами это совершенно два отдельных кристалла на разных техпроцессах даже
alexeygalas
Member

erkins007: 02.09.2025 11:00У АМД Кристал с графикой и Кристал с ядрами это совершенно два отдельных кристалла на разных техпроцессах даже
І навіть попри це - який сенс до IO плитки, яка до прикладу не здатна тримати заявлену частоту Infinity Fabric на адекватній напрузі, ставити найвідбірніші ядра.
Імовірнше їх наліплять на одну підложку із якіснішим IO чіпом і продадуть як X дорожче.
Чи ви наївно вважаєте, що компанія дбає про те, щоб дати вам найкраще за найнижчий прайс, тільки щоб ви були задоволені. Це не так. Компаніям потрібно подорожче впарити. і по можливості навіть неякісне.
avuremybe
Member

waryag: 02.09.2025 10:20
avuremybe: 02.09.2025 07:50Там де проблеми в ядрах - відключають ядра.
Можуть відключати і цілком робочі ядра і блоки, якщо цього вимагає логіка лінійки продуктів чи наповнення ринку.
Можуть. Але це теж ніяк не говорить про те, що ядра якісь проблемні.
Volodya811
Member

erkins007: 02.09.2025 11:00
Volodya811: 02.09.2025 10:17Логічно, що в цілому кристал не тягнув визначених показників, тому його опустили на дно і вимкнули графіку
Ещё один. У АМД Кристал с графикой и Кристал с ядрами это совершенно два отдельных кристалла на разных техпроцессах даже
Яка з цього глобально різниця? Ця графіка коштує "нічого" для АМД, адже вона "їсть" дуже мало транзисторного бюджету. Я не здивуюся, якщо вона реально стоїть на чипі замість "заглушки", щоб не ускладнювати виробничий процес. Вийшов кристал з ядрами - низької якості? Вимкнули пару ядер, графіку, назвали У Ryzen 5 9500F і спулили за відносно дешево.

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
У свій час Інтел взагалі не парилася. Усі процесори випускалися, як і7, а далі все клепали шляхом відключення навіть половини ядер, гіпертрейдінгу і графіки (якщо був брак відеоядра).
erkins007
Member

alexeygalas: 02.09.2025 11:29
erkins007: 02.09.2025 11:00У АМД Кристал с графикой и Кристал с ядрами это совершенно два отдельных кристалла на разных техпроцессах даже
І навіть попри це - який сенс до IO плитки, яка до прикладу не здатна тримати заявлену частоту Infinity Fabric на адекватній напрузі, ставити найвідбірніші ядра.
Імовірнше їх наліплять на одну підложку із якіснішим IO чіпом і продадуть як X дорожче.
Чи ви наївно вважаєте, що компанія дбає про те, щоб дати вам найкраще за найнижчий прайс, тільки щоб ви були задоволені. Це не так. Компаніям потрібно подорожче впарити. і по можливості навіть неякісне.
Ещё раз, так чтобы дошло. У рязаней Кристал IO где находятся контроллер, графика и прочее одинаков для всей линейки десктопов. Он един и для 7400 и для 9950х3д.
И там и там выше 6000 с 1:1 не прыгнуть(да формально можно взять 6400, но опять таки и там и там и это больше от матери зависит).
Никто не занимается бинингом КП и не ставит к 9800 хороший, а к 7500ф плохой. Он идентичный.
Только в 10 серии он будет новый, но и там он будет одинаковый и для 10500ф и для 10800х3д.
alexeygalas
Member

erkins007: 02.09.2025 11:41Ещё раз, так чтобы дошло. У рязаней Кристал IO где находятся контроллер, графика и прочее одинаков для всей линейки десктопов.
І це автоматично доводить, що всі вирощені для soc кристали еталонні?
erkins007: 02.09.2025 11:41Никто не занимается бинингом КП и не ставит к 9800 хороший, а к 7500ф плохой. Он идентичный.
Звідкись є інфа чи просто здогадки? Якщо є - поділіться і я прийму це на віру. Без хейту
erkins007: 02.09.2025 11:41Только в 10 серии он будет новый
Додати 8 ліній для додаткових 8 ядер - це не означає новий )
waryag
Member

alexeygalas: 02.09.2025 11:29І навіть попри це - який сенс до IO плитки, яка до прикладу не здатна тримати заявлену частоту Infinity Fabric на адекватній напрузі, ставити найвідбірніші ядра.
:facepalm:
Ніякого. Але цього і непотрібно. Переважна більшість ядер має нормальну якість. Відсіяли брак, поставили настройки згідно лінійок, а далі вже хто виграє у кремнієву лотерею.
Volodya811
Member

erkins007: 02.09.2025 11:41
Ещё раз, так чтобы дошло. У рязаней Кристал IO где находятся контроллер, графика и прочее одинаков для всей линейки десктопов. Он един и для 7400 и для 9950х3д.
И там и там выше 6000 с 1:1 не прыгнуть(да формально можно взять 6400, но опять таки и там и там и это больше от матери зависит).
Никто не занимается бинингом КП и не ставит к 9800 хороший, а к 7500ф плохой. Он идентичный.
Только в 10 серии он будет новый, но и там он будет одинаковый и для 10500ф и для 10800х3д.
А хто Вам сказав, що не займаються бінінгом, якщо треба перевірити працездатність кожного блоку кристалу ІО? І під час перевірки автоматично визначається і рівень споживання струму того ж контролера пам'яті. Бінінг і так проводиться (робоче - не робоче відеоядро). В чому проблема якісні кристали сортувати для топових процесорів, а нижчої якості на різні F моделі? Невже АМД зацікавлена в тому, щоб топові кристали зливати на різні копійчані F процесори, а людям, хто платить великі гроші "підсосувати" не дуже якісний кристал? АМД сама собі стріляти в ногу не буде.
У Інтела взагалі проблем не було сортувати один і той же самий кристал за рівнем споживання струму і на виході ми отримували аж цілу гору процесорів: від 11700F до 11900К. І так, лише 11900К(КF) офіційно тримали пам'ять ДДР4 3200 в режимі гір1. Наприклад, мій 11900 без підвишення напруги на іо2 на 0,05 В в режимі гір1 стабільно 3200 не тримає.
Ответить