Intel Core i9-14900KF оновив світовий рекорд частоти процесора — 9,13 ГГц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yuriy_dd
Тобто один-єдиний сайт, в якому намальовані бенчмарки швидкодії цілого Фотошопу, тепер являється надійним ресурсом на захист усієї мультимільярдної корпорації? Фанати яблука зовсім розум втратили...

Так-то мені арми теж подобаються, але більш холодні та універсальні по швидкодії типу Snapdragon Elite, які навіть в емуляції краще ігри вивозять, на відміну від кип'ятильників від Apple...
7mindfields
Member

yuriy_dd: 29.08.2025 22:31 і в мене є Ryzen 5 4500U - у порівнянні з М4 - це гудячий тормоз
:facepalm:
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 30.08.2025 11:08Тобто один-єдиний сайт, в якому намальовані бенчмарки швидкодії цілого Фотошопу
ви напевне далі перших слів не читаєте, повторю для вас: Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve, ..
Gold_Star: 30.08.2025 11:08Фанати яблука зовсім розум втратили...
про фанатів х86 - нічого не хочете сказати?
Gold_Star: 30.08.2025 11:08які навіть в емуляції краще ігри вивозять, на відміну від кип'ятильників від Apple...
якщо ви про айфони - то я нічого про них не знаю ..
AntonyKandaurov
Member

Не заважайте рупору АРМ набивати ціну своїм постам і трафік на сайт пуджет сістемс
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 30.08.2025 14:31ви напевне далі перших слів не читаєте, повторю для вас: Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve, ..
Я серед набору цих слів не побачив швидкодію блоків хоча би в OpenCL, вже не говорю про простенькі локальні LLM. Якщо колись знайдете таку інформацію, або самі заміряєте на вашому девайсі з М4 - дасте знати
yuriy_dd: 30.08.2025 14:31про фанатів х86 - нічого не хочете сказати?
Просто красавчики, моя шана та повага
yuriy_dd: 30.08.2025 14:31якщо ви про айфони - то я нічого про них не знаю ..
Тоді спитайте у Siri
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 30.08.2025 19:36ви напевне далі перших слів не читаєте, повторю для вас: Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve, ..
Я серед набору цих слів не побачив швидкодію блоків хоча би в OpenCL
у відео показано цей момент - коли 5090 заявлено перевагу у швидкодії на порядки, але в реальних додатках - виступає гірше
вся проблема в оптимізації
Gold_Star: 30.08.2025 19:36вже не говорю про простенькі локальні LLM
тестів є багато в мережі - популярний канал: https://www.youtube.com/@AZisk

спробуєте оцінити ціну конкурента мак студіо М3 Ультра на 512 Гб ?
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 31.08.2025 00:28вся проблема в оптимізації
Так отож. Ваш ютуб-блогер сказав, що уся "продуктивність" маків полягає в використанні загальної для CPU i GPU пам'яті, в той час як на звичайному ПК переважна більшість даних спочатку грузиться в RAM, звідти вже на VRAM. Але це впливає тільки на час завантаження великої кількості промтів мовної моделі, тому тут сюрпризів чи "магії яблучного арму" немає.
yuriy_dd: 31.08.2025 00:28оцінити ціну конкурента мак студіо М3 Ультра на 512 Гб ?
Я оцінив майже вдвічі нижчу генерацію токенів на цьому маку в порівнянні з 5080, що цілком очікувано.
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 31.08.2025 14:02Так отож. Ваш ютуб-блогер сказав, що уся "продуктивність" маків полягає в використанні загальної для CPU i GPU пам'яті
Gold_Star: 31.08.2025 14:02 оцінити ціну конкурента мак студіо М3 Ультра на 512 Гб ?
Я оцінив майже вдвічі нижчу генерацію токенів на цьому маку в порівнянні з 5080, що цілком очікувано.
напевне модель маленька, що влізла в 5080. Такі маленькі краще порівнювати з М4 Макс

Ви візьміть модель десь на 500 Гб, оцініть скільки буде вартувати, яку покаже швидкість, і скільки буде споживати
я впевнений що на таке питання - ви відповіді не дасте - бо це повна ганьба що х86 що Нвідіа
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 01.09.2025 00:54я впевнений що на таке питання - ви відповіді не дасте
Я не дам, бо усе сказав ваш блогер, показуючи результат на практиці:
yuriy_dd: 01.09.2025 00:54це повна ганьба що х86 що Нвідіа
Тим, що гпу в оверпрайснутому М3 Ультра не сильніше за 5060 по обчисленням? Про ігри і говорити нема чого - з більшою ціною їх так і не з'явилося.
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 01.09.2025 01:12 я впевнений що на таке питання - ви відповіді не дасте
Я не дам
так я і не сумнівався, знать у вас мізер, лише понти
Gold_Star: 01.09.2025 01:12Тим, що гпу в оверпрайснутому М3 Ультра не сильніше за 5060 по обчисленням?
її завдання не змагатись з 5060 (тому що навіть М4 Макс успішно громить 5090 в робочих задачах)
її завдання - дійсно великі LLM

а якщо ви ще школяр в душі і вам важливі ігри - то є багато ігрових приставок
Gold_Star
Member

yuriy_dd
Так і знав, що ви навіть не дивитесь матеріал, який самі ж скидуєте. Не намагайтесь в істериці захищати те, чого у вас і так немає - і не будете виглядати посміховиськом.
yuriy_dd: 01.09.2025 01:18якщо ви ще школяр в душі і вам важливі ігри
Не любите ігри, бо вас в шахи розгромить навіть школяр?
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 01.09.2025 01:53Так і знав, що ви навіть не дивитесь матеріал, який самі ж скидуєте
звичайно що я не дивлюсь ..
але ж ви дивились те що дали, і бачили що на моделі 32B М3 - показує швидкість 24т/с, в той час як ваша божествена 5080 показує 2.95т/с

ваш рівень знань - не дає вам можливості порівняти ці числа. А мою фразу про модель розміром під 500 Гб - ви взагалі не зрозуміли :lamer:
Gold_Star: 01.09.2025 01:53Не намагайтесь в істериці захищати те, чого у вас і так немає - і не будете виглядати посміховиськом
та де мені у порівнянні з вами :lol: :lol:
Gold_Star: 01.09.2025 01:53 Не любите ігри, бо вас в шахи розгромить навіть школяр?
вам до шахів ще дуже далеко :banghead:
хоч правила знаєте? :lamer:
Gold_Star
Member

yuriy_dd
Щось смайликів забагато стало. І це ви зібралися з кимось в шахи грати? :)
yuriy_dd: 01.09.2025 02:18А мою фразу про модель розміром під 500 Гб - ви взагалі не зрозуміли
Ваш блогер теж вас не розуміє, тому заднім числом випустив готове рішення на заміну М3 Ультри:

В очікуванні дитячої істерики про 96 гб проти 512 :popcorn:
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 01.09.2025 02:56 В очікуванні дитячої істерики про 96 гб проти 512 :popcorn:
та яка там дитяча, це діагноз
взнати ціну на rtx pro 6000 - ви не змогли
порахувати скільки їх треба щоб досягнути 500 Гб - теж важко

а задача що ці N карт ще треба десь одночасно підєднати - це за межами ваших можливостей в принципі :lamer:
як і порахувати споживання

і заперечити хоч щось по суті - ви не можете

пс: підказую - М3 Ультра - буде дешевше ніж одна така карточка
ще є MLX моделі
Gold_Star
Member

yuriy_dd
Тепер попробую підсумувати в принципі усе, що ми тут від вас почули та скупкувати певний висновок:

- Арм на яблуках це круто, бо потужніші за будь-який існуючий х86 процесор, але доплати за додатковий блок ГПУ ядер щоб відчути цю швидкість
- ГПУ ядра на яблуках круті, бо громлять 5090 але тільки в фотошопі, а про обчислення ось подивись авторитетного чувака з ютуба
- Цей чувак несе дичину, бо в нього 16 гб відяха розгромила 96 гб мак в малих LLM, і взагалі 512 гб мак всіх порве, але за пам'ять будь-ласка доплати
- Ось тут я трошки забігаю наперід і на аргумент про те що Ллама з 405млрд параметрами на М3 Ультра з 512 гб видасть десь трошки більше 1.5 токена на секунду ви мене обзиваєте школярем ;)

Який з цього буде висновок? Самсунг - красавчики, бо змогли свої чіпи пам'яті продати усім конкуруючим компаніям та допомогли макам рулити хоча би в фотошопі. А ігор на маках як не було ще за часів Power PC, так їх і зараз не завезли. Ну якось так :dontknow:
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 01.09.2025 12:16Арм на яблуках це круто, бо потужніші за будь-який існуючий х86 процесор
в оптимізованих задачах - так і є
Gold_Star: 01.09.2025 12:16але доплати за додатковий блок ГПУ ядер щоб відчути цю швидкість
типу купити пачку 5090 / rtx pro 6000 - безкоштовно?
Gold_Star: 01.09.2025 12:16ГПУ ядра на яблуках круті, бо громлять 5090 але тільки в фотошопі
повторю - Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve, ..
пс: таки сучасний школяр, далі перших слів не бачите
Gold_Star: 01.09.2025 12:16Цей чувак несе дичину, бо в нього 16 гб відяха розгромила 96 гб мак в малих LLM
це ви несете дичину
а я як і той чувак - не заперечуємо що на малих Нвідіа буде швидша
Gold_Star: 01.09.2025 12:16і взагалі 512 гб мак всіх порве, але за пам'ять будь-ласка доплати
назад вертаємось - ціну за rtx pro 6000 - вже подужали знайти? чи школяр на таке не здатен?
Gold_Star: 01.09.2025 12:16Ось тут я трошки забігаю наперід і на аргумент про те що Ллама з 405млрд параметрами на М3 Ультра з 512 гб видасть десь трошки більше 1.5 токена на секунду ви мене обзиваєте школярем
все в порівнянні - давайте інший сетап, його ціну, споживання та швидкість
пс: я гарантую що на таке ви просто не здатні
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 02.09.2025 02:43в оптимізованих задачах - так і є
yuriy_dd: 02.09.2025 02:43все в порівнянні - давайте інший сетап
Купи мішок оперативної пам'яті в алюмінієвому флаконі та ще потанцюй бунга-бунга, щоб воно вирулило в специфічних задачах :lol:
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 02.09.2025 11:27 Купи мішок оперативної пам'яті в алюмінієвому флаконі та ще потанцюй бунга-бунга, щоб воно вирулило в специфічних задачах :lol:
ну я ж кажу - у вас нема знань взагалі про щось сперечатись

нема розуміння чому память у М4 розпаяна, яким чином досягається таки висока швидкість, якої у конкуруючих рішень від х86 - нема в принципі

чому AMD Ryzen AI Max+ 395 - память також розпаяна

краще десь йдіть ще побавтесь
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 02.09.2025 13:30нема розуміння чому память у М4 розпаяна, яким чином досягається таки висока швидкість, якої у конкуруючих рішень від х86 - нема в принципі
На відяхах вона теж розпаяна :lol:
Не набридло шукати з повітря переваги оверпрайснутих коробок від Apple?
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 02.09.2025 13:33 Не набридло шукати з повітря переваги оверпрайснутих коробок від Apple?
переваги очевидні, одно-потік на АРМ на 50% швидший ніж на останіх AMD Ryzen AI Max+ 395
а для х86 - це багато поколінь поки наздоженуть
якби у АМД була така перевага над Інтел - про це писали би всюди

дуже швидкий браузер, наприклад важкий графік - на М4 - літає, на х86 - гальмує
Ответить