Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

bvg: 29.08.2025 17:35 Планую замінити свою 1070 на щось новеньке. Зупинився на двох картах:
спойлер
vk.png
І починаються муки вибору :) Хто що порекомендує?
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... t=priceAsc
FirstTDM
Member

bvg: 29.08.2025 17:35І починаються муки вибору Хто що порекомендує?
Никаких "мук выбора" нет на сегодня - брать по бюджету: RTX 5060 Ti или 5070 Ti...
SPEC1AL1ST
Member

FirstTDM: 29.08.2025 18:25
bvg: 29.08.2025 17:35І починаються муки вибору Хто що порекомендує?
Никаких "мук выбора" нет на сегодня - брать по бюджету: RTX 5060 Ti или 5070 Ti...
Поддерживаю
Striker
Member

Борошна це зараз в мене. Посидівши і погравши 5 місяців за 27" 2к монітором тепер неможливо дивитися на Full HD 24" (2к відлетів в сервіс по гарантії). Зате продуктивність сильно виросла. Але толку з того ніякого, бо картинка стала всрата, що ніяке трасування шляху не допоможе. Я навіть зараз пишу цей текст і мені боляче на це дивитися. А ви тут про якісь відеокарти. Порада всім - краще купити 2к монік і гіршу відеокарту, ніж хорошу відеокарту і грати в Full HD. Задумався тепер, на 2к 27" мені було дуже комфотно, а як щодо 4к 32"? Чи варто сильно втрачати продуктивність заради 4к?
SPEC1AL1ST
Member

Striker: 29.08.2025 19:59 Борошна це зараз в мене. Посидівши і погравши 5 місяців за 27" 2к монітором тепер неможливо дивитися на Full HD 24" (2к відлетів в сервіс по гарантії). Зате продуктивність сильно виросла. Але толку з того ніякого, бо картинка стала всрата, що ніяке трасування шляху не допоможе. Я навіть зараз пишу цей текст і мені боляче на це дивитися. А ви тут про якісь відеокарти. Порада всім - краще купити 2к монік і гіршу відеокарту, ніж хорошу відеокарту і грати в Full HD. Задумався тепер, на 2к 27" мені було дуже комфотно, а як щодо 4к 32"? Чи варто сильно втрачати продуктивність заради 4к?
Думаю не варто, ще якесь покоління-2 відух думаю 4к можна пропустити...
В самого зараз 32 2к, то супер, на менше вже не згоден )) Хоча одразу було незвично.
Геральт
Member

Striker
Тоді вже 27/4к
FirstTDM
Member

SPEC1AL1ST: 29.08.2025 19:28Поддерживаю
Ага... только вот "народные массы" с упоением ставят всем нам минуса... :rotate:

Интересно, какие видяхи они рекомендуют - или смелости хватает только минуса ставить... :D

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Striker: 29.08.2025 19:59Задумався тепер, на 2к 27" мені було дуже комфотно, а як щодо 4к 32"?
Ну вот и прогресс - на 4к 32" будет еще лучше :up:
SergN
Member

Striker: 29.08.2025 19:59Борошна це зараз в мене. Посидівши і погравши 5 місяців за 27" 2к монітором тепер неможливо дивитися на Full HD 24" (2к відлетів в сервіс по гарантії). Зате продуктивність сильно виросла. Але толку з того ніякого, бо картинка стала всрата, що ніяке трасування шляху не допоможе. Я навіть зараз пишу цей текст і мені боляче на це дивитися. А ви тут про якісь відеокарти. Порада всім - краще купити 2к монік і гіршу відеокарту, ніж хорошу відеокарту і грати в Full HD. Задумався тепер, на 2к 27" мені було дуже комфотно, а як щодо 4к 32"? Чи варто сильно втрачати продуктивність заради 4к?
Я якось здивований, що мало хто про це відписується, можливо, не часто трапляється такий досвід вимушеного даунгрейду. Але ось задля того, щоб очам не було боляче дивитися на всраті картинки (навіть при тому, що це суб'єктивний фактор), треба в ключові характеристики монітору вкладуватися, жалкуючи не гроші, а себе. Тож краще зробити своїм очам приємне, перейшовши відразу на 4к.
Vader
Member

SergN
А тут я с тобой поспорить хочу...По части всратых картинок и приятного для глазок...Я выбираю 2к Олед нежели 4к VA,IPS!Причем-однозначно!
FirstTDM
Member

Vader: 29.08.2025 22:24Я выбираю 2к Олед нежели 4к VA,IPS!Причем-однозначно!
Имхо, тут только вопрос цены... я не знаю как мягче написать...

4К MSI MPG 321URX QD-OLED - 57 299 грн
2К MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - 25 999 грн
GreenMile
Member

Striker: 29.08.2025 19:59 Борошна це зараз в мене. Посидівши і погравши 5 місяців за 27" 2к монітором тепер неможливо дивитися на Full HD 24" (2к відлетів в сервіс по гарантії). Зате продуктивність сильно виросла. Але толку з того ніякого, бо картинка стала всрата, що ніяке трасування шляху не допоможе. Я навіть зараз пишу цей текст і мені боляче на це дивитися. А ви тут про якісь відеокарти. Порада всім - краще купити 2к монік і гіршу відеокарту, ніж хорошу відеокарту і грати в Full HD. Задумався тепер, на 2к 27" мені було дуже комфотно, а як щодо 4к 32"? Чи варто сильно втрачати продуктивність заради 4к?
Це дуже суб'єктивно все і через різкий контраст. У мене два ПК: на ФХД і 2к, крім того доводиться за ноутом періодично сидіти - жодних борошен з ФХД порівняно з 2к не відчуваю. А от коли я вимушено 1,5 місяці дивився лише в екран телефону - ото так, шо ФХД, шо 2к після нього - очі витекли спочатку, яке воно кострубате було. За кілька днів нормалізувалось, так шо звикнете.
В цілому я б обрав навпаки - максимальні максималки на ФХД, ніж лоу-мін на 2к, але, знову ж таки це все дуже індивідуально.
Vader
Member

Ну да,вы забыли дописать 4К MSI MPG 321URX QD-OLED +5090 :gigi:
FirstTDM
Member

Vader: 29.08.2025 22:36Ну да,вы забыли дописать 4К MSI MPG 321URX QD-OLED +5090
Не понял :-/

На экране 4К вполне себе 5070Ti или 5080, 5090 - это для работы с нейронками...
Vader
Member

Сидишь и смотришь на четкую картинку своего 4к 240гц монитора в 64фпс в игре :lol: Или фильм на нем смотреть в 4к,а за спиной телек отличный висит..Ну это оно! :gigi:
FirstTDM
Member

Vader: 29.08.2025 22:39Сидишь и смотришь на четкую картинку своего 4к 240гц монитора в 64фпс в игре
Ааа... в этом плане, что тормозить будет - ну так DLSS + MFG в помощь :)
Vader: 29.08.2025 22:39а за спиной телек отличный висит..
Ну да - футбол или кино лучше на 4К ТВ смотреть - разве с этим кто-то спорит :rotate:
BloodyElf
Member

Ektalion: 29.08.2025 17:30
ilcattivo: 29.08.2025 16:31 В розетці карта "після тестування" з пошкодженою упаковкою продається на 5 тисяч дешевше нової https://hard.rozetka.com.ua/ua/sapphire ... 537323284/. Гарантія однакова.
Є гадки у чому може бути підвох? Може пищать дроселя, але все одно якась завелика знижка :puzzle:
Питали тут не раз.

Ніяка не одинакова гарантія. Якщо після тестування, то лише 14 днів. Це уже списаний товар, іншими словами б/к.

Якщо лише пошкоджена упаковка, то хтось повернув.
Зазвичай там пишуть, якщо гарантія тільки 14 днів.
Не раз зустрічав, що на товари з уцінкою гарантія повна. Але так, частіше 14 днів.
Напевно залежить від якихось факторів про які нам не пишуть.
Vader
Member

Я когда то давно,покупал свой корпус профильный Cooler Master на розетке с уценкой.Цена была 3500 за него без уценки,а с уценкой я взял за 2900..в 2020 году.
Так вот уценка была-повреждена упаковка.Я ничем не рискуя,заказал этот корпус..Каково было мое удивление,когда на точке выдачи я увидел,что уголок коробки оторван,пинопласт и все остальное целое..Корпус в идеале..Как и кто оценивает уценку я не знаю..Гарантия была полная!
Я к чему..уценка уценке рознь)
Барбарис
Member

bvg, головне брати зелену, бо куртка їх чіпляє на плуги за тракторами з завданням розрізняти бур'яни, які спалюють лазерами. Через місяць їх просто не стане - розкуплять до посівної.
SergN
Member

Vader: 29.08.2025 22:25 SergN
А тут я с тобой поспорить хочу...По части всратых картинок и приятного для глазок...Я выбираю 2к Олед нежели 4к VA,IPS!Причем-однозначно!
Дивна логіка, спорити, протиставляючи м'яке теплому. Протиставляй 2к Олед проти 4к Олед, так само і 2к ІПС проти 4к ІПС.
Vader
Member

SergN
Не не,там не так написано...Там написано про всраті картинки на любых других мониторах,кроме 4к..Внимательно читайте.Так я и написал,что по моему мнению qd oled,для меня лично,приоритетней,а я юзал и 4к мониторы..выбрал бы именно олед.
Ответить