AMD пояснила вихід з ладу CPU AM5 недотриманням офіційних специфікацій виробниками матплат

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Valera1976: 27.08.2025 04:47Якщо 1 млн плат випускається за півроку, це який відсоток браку? 0.02%))) При тому, що в світі ідеалом вважається <0.1%.
плат то выпуcкают миллион - но мат плат явно в разы меньше и там при норме конвеера в <1% брака, какие то серии мат плат брака получают 2-3%. Что возбуждает изготовителя и начинаются поиски крайних. Виноват почему то получается кто угодно кроме вендора.
Хотя ВСЮ свои жизнь вижу что мат платы ломаются чаще всего - тупо из за того что у них больше всего радио деталек напаяно. А вот процов поломанных видел в 10-20 раз меньше чем убитых БП и матерей - БП и мать просто содержат кучу лоу енд радиоэлектроники, а там от времени начинают характеристики плавать что приводит к "поломкам" - но поломки в первые 2-3 года называют заводской брак.
Аціо
Member

Earanak: 27.08.2025 02:25 на распрекраснейшем aSSRock-е, и облака, повода за меня переживать нету )))
Пан виправився!
Два чаю пану!
Та додаткову кицьку дружину!
deviconte
Member

Valera1976: 27.08.2025 04:47
Поясню інакше: уявіть, що ви прийшли до лікарні і стоїте в черзі. Скільки навколо вас здорових людей? До лікарні здорові люди не ходять. Розумієте, про що я?
Ця ситуація — як тема на редіті: в одного нежить, в іншого понос. А ті мільйони людей, що ходять по своїх справах, минаючи лікарню, навіть не підозрюють про вас і вашу хворобу — вони просто юзають свою плату і процесор і нікуда не пишуть.

На мільйон плат — 200 випадків... Якщо 1 млн плат випускається за півроку, це який відсоток браку? 0.02%))) При тому, що в світі ідеалом вважається <0.1%.

От і виходить, що наша тема про здорових користувачів Asrock тут нічого не варта і не дає статистики для впертих та переляканих (бо не горить і не згоріло)! А от на редіті — то інша справа! Тож буржуйський редіт, ооо... Вони там пам'ять у 1 і 3 слот пхають, потім здають по гарантії й кричать: «Asrock винуватий, бо олень читати не вміє».
Випадки існують і будуть існувати — завдяки браку й дурням — але кінець світу з того не настане.
Логика просто мощнейшая ничего не скажешь.
Вам нужно объяснять или будете строить из дальше непонимание ?
Случаи на реддите это все выходы из строя и ни одним более? Вы реально ? Каждый случай гарантированно должен быть в одной из тем Reddita ? У меня сдохла плата, я ничего не писал там. Так значит это 201 случай или как тогда? Или может можно немного подумать и понять что это отображает общую тенденцию ? Хотя все вы прекрасно понимаете и без меня.
Valera1976
Junior

Логика просто мощнейшая ничего не скажешь.
Вам нужно объяснять или будете строить из дальше непонимание ?
Случаи на реддите это все выходы из строя и ни одним более? Вы реально ? Каждый случай гарантированно должен быть в одной из тем Reddita ? У меня сдохла плата, я ничего не писал там. Так значит это 201 случай или как тогда? Или может можно немного подумать и понять что это отображает общую тенденцию ? Хотя все вы прекрасно понимаете и без меня.
Відповідь на ваші теперішні і майбутні питання тут: "Випадки існують і будуть існувати — завдяки браку й дурням — але кінець світу з того не настане."
Якщо буде відзивна компанія від Асрок по материнських платах тоді продовжим. Зараз це виглядає як пук пшик ололо.
Technetium
Member

Valera1976: 27.08.2025 23:43 Відповідь на ваші теперішні і майбутні питання тут: "Випадки існують і будуть існувати — завдяки браку й дурням — але кінець світу з того не настане."
Якщо буде відзивна компанія від Асрок по материнських платах тоді продовжим. Зараз це виглядає як пук пшик ололо.
Вам не здається дуже дивним що переважна кількість тих "дурнів" обирає саме АСРок? Так, випадки з іншими вендорами там є, але їх значно менше

І ні, я не закликаю кенселити вендора... Більше того погоджуюсь що провина не тільки в МП, а і процесори також чимось не ок. Взагалі важко судити поки офіційного детального пояснення причин не було
Valera1976
Junior

Вам не здається дуже дивним що переважна кількість тих "дурнів" обирає саме АСРок?
Ні мені не здається, просто зі всіх компаній тільки вони мають не тільки кам'яну дупу але і яйка. Тільки вони наважились збирати статистику і закріпити до теми офіційного представника. Особисто для мене одне це, вже заслуговує на повагу. Де той МСІ, АСУС, Гіга )))). І то що до них в тему злетілося ще купа постраждалих на платах інших виробників тому доказ. Та тема була як центр для постраждалих та стурбовано-переляканих (десь 80% того люду). На мою думку проблема насправді в проці, але краще домовитись с кимось менш важливим чим визнати свою провину і втратити репутацію (АМД). Доказом того є, що ті проблеми існують на всіх платах! ви ж не будете це оспорювати? Тим більше почитайте звідки ця інфа. Посилання на оригінал є в самій статті https://quasarzone.com/bbs/qn_report/views/471810 це нонсенс. В краці: зібралося два оленя попі.говорити десь в Кореї, слово-блудили про всяка різне. Саме цікаве що там немає жодного згадування прямого чи другорядного про проблему на платах Asrock "Десь хтось там щось накрутив ми з тим розбираємося" це все. Якісь олені накрутили... (плата це дозволяє) гарні червоні цифри і проц згорів ))) "даєш SOC 1.4 i PBO +50". Серйозно? Якщо би воно горіло массово то було би у всіх згорених проців 50%! і рекол.
Я також можу помилятися, алє мені це так виглядає.
PS. Намагаюся оперувати фактами і логікою (замість одна бабка іншій сказала).
waryag
Member

Valera1976: 27.08.2025 04:47Всего 200 из них 100 реальных и это вынудило АМД делать заявления по поводу? И клепать биос за биосом AssRock ? Причем они тоже признали проблему.
Первый раунд по АМ5 начался буквально с единичных на мир известных случаев и тогда АМД с вендорами справились очень быстро.
Cirax
Member

penetrator: 25.08.2025 14:13 Я бы был только рад если бы мой 9800x3d наконец сдох.
Уже который месяц морочусь с RMA, тк на 3х матерях подряд не пашет часть usb портов.
Проц стабильно тянет 1.3в+ и кочегарится до 95+ градусов. На 1.25 уже не хочет держать штатные частоты.
На 1.2 вообще не бутается в винду.
У друга такая же система не выходит за 1.18в.
Нашёл проблему. Подай ему на контакты вольт 10, он и выгорит с концами, и без следов.
Alexsandr
Member

Kattelia: 25.08.2025 14:02 Даа, ну другого и ожидать нельзя было от компании, производящей продукцию-полуфабрикат. В каждом AMD процессоре стоит бомба замедленного действия, которая срабатывает аккурат после истечения гарантии (совпадение?). На Интеле по 8 лет сидел без каких-либо проблем на i7-2700K, а потом и внукам передал систему в эксплуатацию - всё по сей день работает как часы. Можно ли сказать подобное о долговечности продукции "компании бобра"?

Очень навряд ли - там либо начиналось выгорание пинов, либо просто процессор "по приколу" переставал определяться системой в самый неподходящий момент... Материнки так это вообще кошмар инженерной мысли, особенно AssRock, но люди как будто намеренно закрывают на это глаза, ведь жить в своём манямирке, где AMD лучше Интел, намного проще, чем признать, что без Келлера (гения, выходца из Интела), весь мир по прежнему бы сидел на Фуфыксах, так ещё и с половиной кукурузных ядер...
На сокете АМ2 еще работают. 939 попадался тоже пару лет назад. Сколько это лет? А вот бомбу с SATA контроллером интел знатную подложил. Сколько плат погорело? И даже когда давно типа все исправили на другой логике, SATA выгорать продолжали под нагрузкой.
Earanak
Member

Ну шо, бедолаги... Держите еще одну порцию Бивесов :super:
https://videocardz.com/newz/asrock-rele ... -stability
Bloodfallen
Member

Earanak: 28.08.2025 18:51 Ну шо, бедолаги... Держите еще одну порцию Бивесов :super:
https://videocardz.com/newz/asrock-rele ... -stability
Якщо реально пофіксять, то це він-він ситуація, у асрока плати достойні. Але все ж таки думаю архітектура амд піднасрала десь...
Filabatya
Member

поясніть коли той зен6 вийде на десктоп 12 ядер 48мб кешу, бо вже важко чекати :gigi:
waryag
Member

Stamb: 25.08.2025 15:55усі варіанти прораховані:
1. проблеми? так це ви біос не оновили
2. проблеми? так це ви біос оновили
Все простіше. Оновлення біос це потенційні проблеми виробника МП, процесор, що згорів - АМД. :idea:

Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
Bloodfallen: 28.08.2025 19:13 Якщо реально пофіксять, то це він-він ситуація, у асрока плати достойні. Але все ж таки думаю архітектура амд піднасрала десь...
Все одно асрок поніс репутаційні втрати, та й до х3д довіри менше. Так і бачу оголошення на барахолці "Продам 9800х3д, не гнався, андервольтився, без пробігу на асрок" :rotate:
yurius_r
Member

Щось мені видається що проблема не (тільки) в ASRock, а й у топових Ryzen 9000, що бустяться далеко за 5ГГц. ось не x3d 9950x на платі Asus - на цій платі померло вже два таких. Те що x3d тендітніші - це зрозуміло, АМД їх у 7000-й серії лочило і даунклокало не від того, що АМД такі злі :-P .
Ответить